Şimdi Ara

Toshiba, bilgisayar bölümünü Sharp’a sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nükleer enerji alanında yaşadığı başarısızlığın sonucunda büyük bir mali krize giren Toshiba, para eden bölümlerini bir bir elden çıkarmak zorunda kaldı. Televizyon bölümü, bellek bölümü derken şimdi de PC bölümü gitti.


     


    Toshiba bilgisayar pazarından çıktı


     


    Dünyanın ilk taşınabilir bilgisayarını 1985 yılında tanıtan Toshiba, bilgisayar pazarında her zaman zirveye oynamış bir isimdi. 2011 yılında 17.7 milyon satış ile rekor kıran firma günden güne eridi ve geçen yıl sadece 1.4 milyon adet cihaz satabildi. Haliyle zarar da kaçınılmaz oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Asus ZenBook S ile tanışın

    Yeniden yapılanma kapsamında 2016 yılında bilgisayar bölümü Toshiba Client Solutions grubuna devredilmişti. Satış ile birlikte Toshiba resmi olarak bilgisayar pazarından çıkmış oldu ancak isim hakkını lisanslamayı planlıyor.


     


    Foxconn iştiraki haline gelen Sharp ise parlak dönemlerinin ardından PC pazarında sıkıntıya girmiş ve 2010 yılında tüm operasyonlarını sonlandırmıştı. Şimdi PC pazarına yeniden dönmüş oldu.


     


    36 milyon dolar bedelle yapılan satış sonrasında Sharp hisselerin yüzde 80.1’ine sahip olacak. Ayrıca Foxconn ve Toshiba teknolojileri sayesinde üretim maliyetlerini de düşürecek. Satışın 1 Ekim tarihinde onaylanması bekleniyor.


     



  • Zaten patentler ve lisanslar olmasa bu teknoloji şirketlerinin hali harap. Sadece ellerindeki patentleri kiralasalar bütün sülalelerinin karnı doyar.

  • Çok ucuza gitmiş , bende p50b modeli var. Harika bir cihaz.
  • Bende Qosmio serisi laptopu ile 55sv685 LED tvsi var. Halen de kullanıyorum. Üzüldüm.

  • Neden bir Türk firması satın almadı o kadar paramız mı yok, yoksa başka engeller mi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.