Şimdi Ara

Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.229
Cevap
44
Favori
339.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • quote:

    Bu Oyun Hakkında

    Total War Hakkında: ROME II - Emperor Edition

    Daha gelişmiş bir politika sistemi, yenilenmiş yapı zincirleri, daha dengeli savaşlar ve hem senaryoda hem de savaşlarda daha iyi görseller gibi özellikler sunan Emperor Edition, ROME II’nin en kapsamlı sürümüdür.

    Ayrıca Emperor Edition, ROMA II'nin çıktığı Eylül 2013 tarihinden itibaren sunulan tüm içerik ve güncellemeleri içermektedir. Bunların arasında Twitch.TV entegrasyonu, dokunmatik ekran kontrolleri, yeni oynanabilir gruplar ve birimler ile Mac uyumluluğu yer almaktadır.

    Imperator Augustus Campaign Pack ve Emperor Edition içeriği ve özelliklerinin tamamı, tüm mevcut ROME II sahiplerine, otomatik güncelleme ile ücretsiz olarak sunulmaktadır.

    Imperator Augustus Campaign Pack Hakkında

    Imperator Augustus Campaign Pack, ROME II'nin yeni oynanabilir senaryosudur ve hem kapsamı hem de içeriği ile orijinal ROME II Büyük Senaryo'ya rakip olabilir. Bu senaryo Total War™: ROME II – Emperor Edition'ın bir parçasıdır ve mevcut Total War™: ROME II sahiplerine ücretsiz ve otomatik bir güncelleme olarak sunulmaktadır.

    Imperator Augustus Campaign Pack M.Ö. 42'de, Sezar'ın korkunç ölümünden sonraki kaotik dönemde geçiyor. Cumhuriyet hâlâ bütünlüğünü koruyor, ama ruhu Roma’nın geleceğini avuçlarının içinde tutan İkinci Üçlü Hükümdarlık üyesi üç büyük adam arasında bölünmüş durumda.

    Octavian, Sezar'ın manevi oğlu ve mirasının varisi.

    Marc Antony, Sezar'ın sadık arkadaşı ve en güvenilir yardımcısı.

    Lepidus, Sezar'ın diktatörlüğünü güvence altına alan Roma Başrahibi.

    Cumhuriyetin toprakları aralarında bölünmüş ve Roma’nın askeri gücü emirlerine amade olan İkinci Üçlü Hükümdarlık üyelerinin her biri liderliğe talip olabilecek ve Roma’yı ilk ve tek imparatoru olarak yönetebilecek konumda.

    Ancak, dış güçler Roma'daki karışıklıktan yararlanıp kendi topraklarını genişletmek için harekete geçmiş durumda. Roma'nın savunucusu olarak savaşıp üçlü hükümdarlığın diğer üyelerini saf dışı mı bırakacaksınız? Yoksa, Roma iç savaşı tüm şiddetiyle devam ederken kaostan yararlanıp başka bir gücün başında bir fetih ve genişleme harekâtına mı girişeceksiniz?

    Oynanabilir Gruplar
    Oyuncular yeni Senaryo’da aşağıdaki oynanabilir gruplardan biri olarak mücadele edebilir:

    Marc Antony
    Lepidus
    Octavian
    Pompey
    Iceni
    Marcomanni
    Daçya
    Mısır
    Part İmparatorluğu
    Ermenistan (artık ROME II Büyük Senaryo'da da oynanabilir).


    E3 Videosu stratejik harita ve Gerçek zamanlı savaş.http://www.youtube.com/watch?v=XJTTsDiqDeY

    Oyunun Creative Assembly yöneticilerinden Mike Simpson Total war serisini gidişatına bir iki ip ucu verdi.Modern savaşları konu alan bir yapımın çıkmayacığını açıklamasını yaptı.Yani Total War World War I beklemeyin..Büyük ihtimalle firma gizli kapaklı olsada Rome 2 gelişitirilcek ve piyasaya çıkacak olan bir oyun.

    Oyuncular bunun bir hayal olmayacağını Empire Total War serisinde belli etti modern savaşların o kadar heycan verici olmadığını gösterdi.Empire serisi hiç bir zaman için kötü olmamıştı (yanlış anlaşılmasın) fakat oyun anca patchlerle oynanbilir hale geldiği bir gerçek.İleriki Günlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz. (2010)


    Güncel;
    Oyuna dair Tanıtımlar;


    http://www.youtube.com/embed/oKglskMfyWA

    http://www.youtube.com/watch?v=ptr4Ddu7mNs

    Making of Carthage Ve Oyunun Beyin adamı Mike Simpson;

    http://www.youtube.com/watch?v=aa680bDHmM0


    Nihayet!! Total Warcılara müjde arkadaşlar :) Oyunumuzun ilk tanıtım videosu çıktı,İşyerinde olduğumdan sadce link verebiliyorum :)

    Videodan yola çıkarsak sanırım Creative Assembly daha entrikalı bir Total War sunacak Oyun 2013 yılı içersinde çıkacak.Video Spartacus dizisini andırıyor :))

     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]


     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]


     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]



    Oyun içi görüntüler


    Dünya tarihinin en bilinen dönemlerinden birini konu alan Total War: Rome II™ bir oyunda görmüş olduğunuz en kapsamlı sıra-tabanlı sefer moduyla, en sinematik gerçek zamanlı savaşları bir araya getirecek.
    Total War: Rome II™ oyuncuları Roma senatosunun tehlikelerle dolu politik arenasının içine sokacak ve bir yandan aile sorunlarıyla boğuşurken, diğer yandan ‘dost’ ve müttefiklerin sadakatini sorgulamaya zorlayacak. Görülmüş en büyük orduya komutanlık etmek, dünyanın ilk süper gücü olma yolundaki yolculuğunuzda karşılaşacağınız zorluklardan yalnızca biri olacak.
    Bir imparatorluğun kurulmasına yardımcı olacak mısınız? Cumhuriyeti korumaya mı çalışacaksınız? Yoksa gücün büyüsüne kapılıp, herkesin nefret ettiği o kötü adam mı olacaksınız? Kimleri fethedeceksiniz? Kimlere ihanet edeceksiniz? Kimleri kurban edeceksiniz?
    Roma uğruna ne kadar ileri gideceksiniz?
    Yaptıkları oyunların daima çok geniş bir vizyona sahip olduğunu belirten Yaratım Direktörü Mike Simpson, “Şimdi ise skalanın her iki ucunda da vizyonumuzu daha da genişletiyoruz. Dilediğiniz gibi hareket edebileceğiniz seferlerden, savaş alanındaki tek bir savaşçının yaşadığı insani drama kadar şimdiye dek eşi benzeri görülmemiş derecede ayrıntıyı ve büyüklüğü sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
    Oyun geliştiriciliğindeki 25. yılın en başarılı dönemlerine dönmek için çok uygun bir hareket olduğunun altını çizen Marka Direktörü Rob Bartholomew, “İlk oyundan bu zamana teknolojide birkaç nesillik bir gelişme oldu, biz de oyun dünyasında yeni bir mihenk noktası oluşturmaya hazırız” dedi. (ALINTI)

    02.04.13 Oyuna dair Son Haberler;

    Milyonlarca Total War hayranı tarafından beklenen Rome 2, gerçekten çok büyük bir oyun olacak. Creative Assembly'nin yaptığı açıklamaya göre oyunda 500 ünite, 117 fraksiyon ve 183 adet bölge var. Ünite sayısının orijinal Total War: Rome'dan beş kat daha fazla olması, bölge sayısının ise Shogun 2'nin 2 katı olması oyunun boyutunu belirtmeye yeter sanırım.(Alıntıdır)

    TOTAL WAR ARENA
     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]


    Total War serisiyle birlikte strateji türünün en başarılı örneklerini veren Creative Assembly, yeni bir duyuruya hazırlanıyor. Total War serisinin yönetmeni James Russell, Twitter üzerinden yeni Total War oyununun haberini verdi.

    Yayınladığı Tweet'te Russell, "Yarın yapacağım GDC konuşması için çok heyecanlıyım. Yeni Total War oyunu yapım aşamasında ve bu, daha önce yaptığımız hiçbir şeye benzemeyecek." sözlerini paylaştı.

    Russell'in yazdıklarına bakılırsa Creative Assembly, yeni nesil kontrolcülerin sahneye çıkışıyla birlikte konsollara bir deneme yapabilir. Zira şu an için firma Total War: Rome 2'yi geliştiriyor ve daha bu oyun çıkmadan Creative Assembly'den PC'ye özel aynı temada başka bir Total War oyunu beklemek biraz saçma olabilir. Ya da firma, yeni nesil teknolojisiyle birlikte Sci-Fi gibi daha önce kullanmadıkları bir temaya uğrayacak olabilir. Her şey yarın belli olacak...

    Güncelleme: Bildiğiniz üzere Sega ve Creative Assembly, Warhammer serisinin strateji oyunları adına anlaşmıştı. Duyuru "Total Warhammer" üzerine de olabilir. ALINTI

    İlk Çağ ve Roma Hakkında Tarihi bilgi (Oyunun Geçtiği Dönem)

    KARTACA'YI TANIYALIM(Tarihi Bilgi)

     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]
     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]


    25.03.2013Oyun çıkana kadar O günün şartları hakkında kısa kısa tarihi bilgi vermek istiyorum.Oyun oynarken aynı zamanda tarihi tanımamız açısından iyi olacağından bilgilerimi paylaşmak istedim;Romanın ilk fragmanını hatırlayan arkadaşlar bilir;oyunun ilk açıklanan milleti Kartacaydı.Peki Neden Creative Assembly Kartca'yı bize sundu.Kartaca M.Ö 814 yılında Bugünkü Tunus Yarımadasında kurulmuştur.Zengin bir kültüre sahip olduğu bilinir.Askeri gücünün çoğunu donanmadan alır.Dolayısıyla Akdeniz havzasına hakim ve zengin deniz ticareti yaparlardı.Ancak Romanın güçlenmesi ve topraklarının genişlemesiyle iki devlet arasında siyasal uyuşmazlıklar ve çıkar çatışmaları baş göstermeye başlar.
    Roma Donanma kuvveti olarak Kartaca ile baş edebilecek bir güce o dönemlerde sahip değildir dolasıyla Roma senatosu üstünlüğün kara savaşından geçtiğini savunmuştur.Ve böylece tarih de "Pön" savaşları başlar.Pön ismini Romalılar tarafından Kartacalılara takılan isimdir.Anlamı "kaba,sert" tir.MÖ 265 de 1. Pön Savaşı patlak verir,çoğunlukla denizde geçmiştir. MÖ 241 yılında Kartacanın Barış istemiyle sonuçlanır.2.Pön savaşı Kartacan'ın İber yarım adasını alarak italya yarım adasına saldırmasıyla başlar,Ancak İtalya yarım adasında kesin bir hakimiyet kurulamaz.Aynı dönemde Roma orduları misilleme yaparak Kartaca yakınlarına çıkarma yapar bunun üzere Kartaca orduları İtalya yarım adasında çekilir ve Kartaca kenti yakınlarında Roma ordusu karşılaşır Kartaca Roma ordusu tarafından Mağlup edilir M.Ö 203.Kartaca 2. Pön Savaşı sonunda toprak bütünlüğünü kaybetmiş ve çok ağır şartlar altında barış antlaşması imzalamışlardır.Tarih sayfasındaki Bizans gibi Şehir devleti pozisyonuna düşmüştür.(İronik bir benzetme yaptım. )3. Pön savaşı (Total War Zaman dilimi) Romanın son darbeyi vurmak istemesi,Romayı;Akdeniz Ticaretini güçlendirmesine fırsat tanıyacak ve Anadolu,Afrika ve Arap topraklarına geçişi kolaylaştıracaktı.Fakat Romanın karşısında bir surları olan bir şehir ve kendini savaş alanında geliştiren Kartaca ordusu vardı.
    Kartacalılar'ın orduları yeniliğe açık olması nedeniyle Yunan ve Pers ordularının karşımı olduklarını söyleyebiliriz.Falanks savaş düzenini Yunanlardan ,Savaş fillerini kullanmayı Perslerden Öğrenmişlerdir.Ancak 1. ve 2. Pön savaşında yenik düşmek Kartaca için ekonomik,siyasal,askeri kısaca devletin her kanalını sıkıntıya sokmuş ve Roma için Kartaca "Kolay Lokma" haline gelmiştir.M.Ö 149 Yılında başlayan 3. Pön Savaşı,İbelinli Balian'ın Kudus'ü savunmasına benzetiyorum çokta kolay geçmemiş savaş 3 yıl sürmüştür.Şehirde eli silah tutan herkez savunmaya katılmıştır.Ancak Dönemin Kuvvetli Roma orduları M.ö 146 yılında nihai hucümla Kartacayı fetih etmiş ve maalesef Bir katliam gerçekleştirmiştir.Senatonun emri üzerine şehirde direnen,direnmeyen kadın ve çocuk demeden halk kılıçtan geçirilmiş ve şehir yakılıp,yıkılmıştır.Tarihin tozlu sayfalarında Kartaça yerini almıştır. Roma bu kanlı zaferden sonra Akdeniz'e Hakim olmuş ve kendine yeni fetih yolları açmıştır.

    MAKEDONYA'YI TANIYALIM(Tarihi Bilgi)

     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]
     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]


    M.Ö 800 yıllarında kurulmuş Antik krallık.Tarihinde en önemli gelişmeler 356-323 M.Ö tarihlerinde yaşamış "Büyük İskender" tarafından gerçekleştirilmiştir.Rome 2:Total War zamanında Büyük İskender Karakter,General olarak yer alır mı bilemiyoruz.Oyunda olursa tabi ki ayrı bir heyecan olacaktır Oyunun "Turn" sistemine bağlı veya da yapımcıların olaya bakışı Dlc ve Expanision packler gelecektir. Neyse konumuza döndüğümüzde;Makedonlar Kültür ve Irk olarak Yunanlılara çok benzerler,Çoklu tanrıları,Kültürleri,savaş teknikleri ve stratejilerde dahil Yunanlılara ortak olduğu savunulur.İskender babasından sonra ,krallığı büyütmek ve Doğuda yer alan (Anadolu,Arabistan) Pers imparatorluğunu yıkmak istemiştir.Tahta geçişinin ilk dönemlerinde Yunan yarımadasında Perslerin kışkırtması sonucunda oluşan isyanları bastırmıştır.Partlar'ı (Pers) fetih edebilmek için Hoppiltesten oluşan ordusunu sayı ve teçhizat anlamında geliştirmiştir.Büyüyen orduyu finanse edebilmek için Egeden Anadolu'ya geçmiş ve rivayetlere göre sefere başlamadan önce Efsane Aşil'in mezarını ziyaret etmiştir. Ege ve AnadoludaPartlarla (pers) karşılaşmış.1 yıl gibi kısa bir sürede Ege ve İç ve Batı Anadoluyu fetih edip Savaş ganimetleri yağmalanmıştır. M.Ö 333 3.Darius Komutusındaki Büyük Part ordusuyla İssos ovasında karşılaşmıştır.Partlarla ilgili detaya onların tarihinde ele alacağım ama kısaca Partlar 3.Darius döneminde zayıf düşmüştü.Tüm zayıflığına rağmen İskenderin tehdit olduğunu bilen 3.Darius Makedon ordusunun iki katı kadar bir ordu toplayıp İssos ovasında karşılaşmışlardır.3.Darius Bugünkü Adana taraflarında İskenderi gafil avlayıp,Makedon tehdidini ortadan kaldırma planları vardı.Ancak İskender,3.Darius komutasındaki orduları bozguna uğratmıştır.Savaşın sonunda 3.Darius kaçmıştır.Böylelikle İskender Arap kıyılarından Mezepotamya topraklarına geçişi sağladı.Sırasıyla Suriye,Fenike,Mısır,Hindistan Makedonyan'ın yani İskender'in hakimiyetine girdi.Devlet politikası olarak İskender Makedon ve Pers kültürünü kaynaştırmaya yönelik bir politikalar izlemiş ve topraklarında Pers halkınada söz hakkı vermiştir.Hatta ordularını dağıtarak Perslerden oluşan bir ordu kurmuş, Makedonyalı vatandaşlarından oluşan orduyu terhis etmiştir.Üstün askeri kabiliyeti ve gerçekleştirdiği fetihlerle güçlenen İskender Yavaş yavaş kibirlendiğini de görebiliriz örneğin; Büyük İskender kendini tanrı ilan etmesi gibi.Tabiki kendini Tanrı olarak ad ettirmesi onu insan olduğu gerçeğini değiştirmemekle beraber kazandığı fetihler onun gözünü karartmış ve despotluğa doğru sürüklenmiştir.İskender,M.Ö 323 Yılında ölmüştür zehirlendiği düşünülmekle beraber kesin bir bilgi yoktur.İskenderin ölümüyle merkezi otorite sarsılmış ve Varis bırakmadığından Makedonya Krallığında taht kavgaları başlamıştır. İmpratorlük Dört'e bölünmüştür ancak toprak bütünlüğü ve etkinlik sağlanamamıştır.M.Ö 168 Yılına gelindiğinde Makedonya Roma'ın baskılarına dayanamaz ve teslim olarak Roma'ın eyaleti olur.Yıllarca Yunan ve Makedonların ayaklanmalara şahit olmuş fakat Roma,Makedon ve Yunanları sindirmiştir.İlk Rome Oyununda hatırlayanlar bilir Makedonya ve Yunanlar toprakları fetih edildiğinde Halk isyanları çok olurdu.

    MISIR'I TANIYALIM(Tarihi Bilgi)

     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]
     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]



    Bilinen Mısır tarihi M.Ö 6000 başlıyor arkadaşlar,tarih sayfalarında Antik Mısır felsefe,bilim,mimari,edebiyat,tıp bakımından kendilerini muazzam derecede geliştirmişlerdir.Benim görüşüm bu adamlar, piramitleri inşa ederken günümüzden daha üstün bir teknoloji kullandılar.Ancak o teknoloji ve kültürel bilgilerin bazıları günümüze ulaşamadı.Kısaca nedenleri o dönemlerda yaşanan iç savaşlar,kuraklık siysal ve etnik düzensizlikler bazı bilgilerin korunamadığı ve yok olduğunu görüyoruz. Antik Mısır İmparatorluğu,Firavun dönemlerinde çok güçlü iken gücünü zaman içinde yaşanan düzensizlikler,kıtlık ve savaşlarla yavaş yavaş kaybetmiş ve Pers yönetimi altına girmiştir. Bir dönemin lideri Büyük İskender tarafından Persler'in hakimiyetine son verilerek, fetih (Çok fazla direniş olmadan teslim edildi.) edilmiştir.Mısır kültürünün,Yunan kültürüyle birleştiği bu dönemde ilginiç olaylar yaşamış. M.Ö 323 Büyük İskender'in ölümünden sonra generallerinden biri olan I.Ptolemaios,Ptolemaios Hanedanı kurmasıyla Mısır da yeni bir hüküm süresi başlar.Dikkat ederseniz kültürlerin birleşmesi oyunun ekran görüntülerinde Mısır ordularının düzeni,Yunan ve Makedon ordularıyla aynıdır.Mısırlıların falanks düzeni ile saf alıp uzun mızraklarla savaşırlar.Devlet yönetimi ve tanrı inanışları Helenizm altında olduğunu gösteriyor.Oyunun geçtiği döneme baktığımızda ;İskender'in Ölmesi ile Makedon İmparatorluğu dört parçaya bölünmüştür.Ptolemaios Hanedanı Mısır valisi olarak hizmet verirken M.Ö 305 de bağımsızlığını ilan eder.Kültürel bakımdan Yunan yönetim biçimiyle yönetilen Mısır M.Ö 50 ile M.Ö 30 tarihleri arasında en entrikalı ve en önemli zamanları yaşadı.O dönemin son Helenistik kraliçesi olan VII. Kleopatra tahta çıkar, ancak kardeşi ve yandaşları tarafından güç hırsı nedeniyle tahtan indirilir ve sürgün edilir.Kleopatra atası olan Büyük iskender gibi bilinen dünyaya hakim olma fikri ile Roma diktatörü Gaius Julius Caesar ile birlikte ittifak kurarak Mısır'ı geri alır.Gaius Julius Caesar aynı zamanda Kleopatraya aşık olmuştur.Sezar (Spartacus dizisini takip eden arkadaşlarım bilir) Dönemin en zengin siyasetçi ve generali ,Marcus Licinius Crassus tarafından politik ve ekonomik açıdan gençlik yıllarında desteklenmiş,ilerleyen dönemlerde askeri başarılarıyla birlikte,Jül Sezar Romanın mutlak hakimi olmuştur.Ancak Sezar'ın son sözünü bilirsiniz"Sende mi Brütüs" dür.50 li yaşlarında senatoda suikast girişimi ile yaklaşık 23 Hançer darbesiyle öldürülmüştür.Sezar'ın ölmesiyle Kleopatra'ın fetih planları ertelemiş ve Mısır toprakları üzerindeki nmerkezi otoritesini kaybetme ile yüz yüze gelmiştir.Roma Sezar'ın ölümüyle çalkalanırken,iç karışıklıklar artmıştır. Doğu bölgesinden sorumlu olarak General Marcus Antonius atanmıştır.Marcus,Mısırla ittifak kurmuş ve Perslere karşı olası savaşta Mısır'ın kaynaklarını kullanmayı hedeflemiştir.Kleopatra da kaybettiği toprakları geri alabilmek için Roma ile müttefikliğini sürdürmüştür.Marcus Antonius da,Kleopatraya aşık olmuştur.7 yıl süren entrikalı birliktelik yaşamışlardır.Ancak Batıda bu gelişmelerden hoşnut olmayan biri vardır. Roma İmparatoru Octavianus.General Marcus ile daha önceden münasebeti bulunmaktadır. İmparator Kleopatrayı ve Marcus'u tehdit etmiştir.Aralarında daha önceden beri sürekli anlaşmazlıklar olan Roma İmparatoru Octavianus ve General Marcus Antonius arasındaki görüş ve çıkar çatışmaları sonucunda iç savaş patlak vermiştir.Marcus'a sadık Roma askerleri ve Kleopatra'ın güçleri, birlikte İmparator'a Aktium (M.Ö 31) savaşında ilk darbeyi vurmak istemiştir. Denizde gerçekleşen bu savaş dönemin Roma imparatoru son noktayı koymuş ve savaş'ın sonucunda Kleopatra ve Marcus yenilmiştir.Savaştan sonra İskenderiye'ye dönen Kleopatra ve Marcus'un intihar ettiği bilinir. Bu savaştan sonra Güçsüz ve lidersiz kalan Mısır M.Ö 30 Yılında Roma Eyaleti olmuştur.

    ROMAYI TANIYALIM(Tarihi Bilgi)
     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]

     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]


    Roma Cumhuriyeti Roma'nın yedi kralından sonuncusu Gururlu Tarkinus'un tahttan indirildiği ve her yıl seçilen magistralar (memurlar) ve çeşitli temsilî kurumlardan biraraya gelen bir sistemin oluşturulduğu MÖ 509 tarihinde kuruldu. En önemli magistralar kuvvet yetkisi ya da askeri kumandanlık yetkisine sahip iki konsüldü.Konsüller patricilerden (asiller) oluşan Roma Senatosu ile çekişmek durumundaydılar. Senato başlangıçta önde gelen asillerden oluşan ve tavsiyelerde bulunan bir kurumdu ancak zaman içinde gücü de, boyutu da arttı. Diğer görevliler praetorlar, aedilisler ve quaestorlar idi. Magistralıklar başlangıçta yalnızca soylulara mahsustu. Ancak daha sonra sıradan insanlara (plebler) da açıldı. Cumhuriyet meclisi comitia centuriata (centuria komisi) ve comitia tributadan (tribus komisi) oluşuyordu
    Romalılar Etrüskler de dahil olmak üzere İtalya Yarımadası'ndaki diğer halkları boyunduruk altına aldılar.Roma'nın İtalya'daki hegemonyasına yönelik son tehdit MÖ 281 yılında önemli bir Yunan kolonisi olan Taranto'dan gelmiş ancak bu da savuşturulmuştur. Romalılar stratejik bölgelerde koloniler kurarak fethettikleri yerleri güvence altına almışlar ve bölgede dengeli bir denetim sağlamışlardır. MÖ 3. yüzyılın ikinci yarısında Roma, Kartaca ile Pön savaşlarının ilkinde karşı karşıya geldi. Bu savaşlar sonunda Roma Sicilya ve Hispanya'da ilk deniz aşırı fetihlerini yaptı ve önemli bir emperyal güç olarak yükselişe geçti.MÖ 2. yüzyılda Makedonya ve Selefki imparatorluklarını bozguna uğrattıktan sonra Romalılar Akdeniz'in hâkimi hâline geldiler.
    Ancak bu hâkimiyet iç çekişmelere yol açtı. Senatörler eyaletlerin üstünden zengin oldular ancak çoğunluğu ufak çaplı çiftçi olan askerler daha uzun süre evlerinden uzak kalıyorlar ve topraklarıyla ilgilenemiyorlardı. Ayrıca yabancı kölelere yönelik eğilim, maaşlı iş sayısını azaltıyordu. Savaş ganimetleri, yeni bölgelerdeki merkantilizm ve tımar sistemi zenginler için yeni ekonomik fırsatlar yarattı ve yeni bir tüccar sınıfı olan atlı sınıfını ortaya çıkardı.Roma hukukuna göre Senato üyeleri ticaretle uğraşamıyordu. Dolayısıyla atlılar teoride senatoya girseler de siyasi iktidar bakımından kısıtlandırılmışlardı. Senato sürekli olarak toprak reformlarını geri çevirerek atlı sınıfına hükûmette daha fazla söz hakkı vermeyi reddetti. Rakip senatörlerin kontrolündeki şehirli işsizlerden oluşan çeteler şiddet yoluyla seçmenlere gözdağı veriyorlardı. MÖ 2. yüzyıl sonunda sulh hâkimi olan Gracchus kardeşlerin patricilerin elindeki toprakları pleblere dağıtacak bir reform yasasını senatodan geçirmeleriyle mesele kritik bir noktaya geldi. Her iki kardeş de öldürüldü ancak senato pleb ve atlı sınıflarının huzursuzluğunu yatıştırmak için Gracchus kardeşlerin reformlarından bazılarını geçirdi. Müttefik İtalyan şehirlerinin Roma vatandaşlığı alamamaları MÖ 91-88 yılları arasında yaşanan Sosyal Savaş'a neden oldu. Marius'un yaptığı askerî reformlar, askerlerin kumandanlarına şehre duyduklarından daha fazla bağlılık duymasına neden oldu.Bu Marius ile Sulla arasında Sulla'nın MÖ 81-79 yılları arasındaki diktatörlüğüyle sonuçlanacak iç savaşa yol açtı.
    MÖ 1. yüzyılın ortalarında Jül Sezar, Pompey ve Crassus cumhuriyeti kontrol altına almak için Birinci Triumvirate olarak bilinen gizli bir üçlü yönetim anlaşması yaptılar. Sezar'ın Galya'yı fethetmesinden sonra senato ile Sezar'ın arası açıldı ve Sezar ile Pompey'in önderlik ettiği senato güçleri arasında bir iç savaş çıktı. Savaşı Sezar kazandı ve ömür boyu diktatör ilan edildi. MÖ 44'de Sezar, tüm iktidarı kendi elinde toplamasına karşı olan senatörler tarafından anayasal hükûmeti geri getirmek amacıyla öldürüldü. Ancak sonrasında Sezar'ın vârisi olarak gösterdiği Augustus ile Sezar'ın eski yandaşları Marcus Antonius ve Lepidus'tan oluşan ikinci bir üçlü yönetim başa geldi. Ancak bu ittifak çok geçmeden bir iktidar mücadelesine dönüştü. Lepidus sürgüne gönderildi ve Augustus, Marcus Antonius ile Kleopatra'yı MÖ 30'de Aktium savaşında yenerek MÖ 34'de Roma'nın tartışmasız hükümdarı oldu.

    İmparatorluk Dönemi

    Tüm düşmanlarını yenen Augustus cumhuriyetin devlet yapısını görünüşte yerinde bırakarak neredeyse tüm iktidarı elinde topladı. Halefi Tiberius ciddi bir muhalefetle karşılaşmadan başa geçti ve 68'de Nero'nun ölümüne kadar devam eden Julio-Claudian hanedanını kurdu. Artık imparatorluk olan Roma'nın genişlemesi ahlâksız ve yoz bazı imparatorlara (Caligula tam anlamıyla deliydi ve Nero da gaddarlığı ve devlet işlerinden ziyade kişisel meselelerine zaman ayırmasıyla bilinirdi) rağmen devam etti. Julio-Claudian hanedanını Flavian hanedanı takip etti. "Beş İyi İmparator" döneminde imparatorluk toprak genişliği, ekononomi ve kültür bakımından doruk noktasına ulaştı Pax Romana sırasında iç ve dış tehditlerden uzak Roma zenginleşti.Trajan döneminde Daçya'nın fethiyle imparatorluk en geniş sınırlarına ulaştı. Roma toprakları 6,5 milyon km²'lik bir alanı kapsıyordu.


    Roma İmparatorluğu'nun en geniş hâli
    193 ile 235 yılları arasındaki döneme Severus hanedanı hâkim oldu ve Elagabalus gibi yetersiz bazı hükümdarlar başa geçti.Buna ilaveten ordunun kimin imparator olacağı konusunda artan etkisi uzun süreli bir emperyal çöküşe ve Üçüncü Yüzyıl Krizi olarak adlandırılan dış istilalara neden oldu. Kriz Diocletianus döneminde aşıldı. Diocletianus 293 yılında imparatorluğu iki imparator ve onların yardımcılarından oluşan bir tetrarşi ile yönetilmek üzere doğu ve batı olarak ikiye ayırdı. Yarım yüzyıldan uzun bir süre birçok ortak yönetici imparatorluğun başına geçmek için mücadele etti. 11 Mayıs 330'da imparator I. Constantinus Byzantion'u Roma İmparatorluğu'nun başkenti ilan etti ve adını Konstantinopolis olarak değiştirdi. İmparatorluk 395 yılında Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans İmparatorluğu) ve Batı Roma İmparatorluğu olarak ebediyen ikiye bölündü.
    Batı İmparatorluğu sürekli olarak barbar akınlarından muzdaripti ve imparatorluğun çöküşü aşamalı olarak sürdü.4. yüzyılda Hunların batıya akını Vizigotların imparatorluk sınırları içine irtica etmelerine neden oldu. 410 yılında I. Alarik önderliğindeki Vizigotlar Roma şehrini yağmaladılar. Vandallar Galya, İspanya ve Kuzey Afrika'daki Roma topraklarını istila ettiler ve 455'te Roma'yı yağmaladılar.4 Eylül 476'da Germen Odoakr, batının son Roma imparatoru Romulus Augustus'u tahttan indirdi. Yaklaşık 1200 yılın sonunda Roma'nın Batı'daki egemenliği sona erdi.Alıntıdır.

    Bu mesaj XanthiN tarafından düzenlenmiştir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • gerçektendde hiç bi serisi beni rome total war kadar eglendirmemişti
  • Aynen öyle hocam Creative Assembly oyunları kötü olmadı ama Rome nın tadı bir başka idi.İlk göz ağrımız...
  • Shogun Total War olmasın ilk göz ağrı? Ayrıca Shogun çok daha iyi olur bence.
  • Bende başlığı görünce çıkacak sanıp heyecanlandım R2TW veya M3TW çıkarsalar çok iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellmarch!

    Shogun Total War olmasın ilk göz ağrı? Ayrıca Shogun çok daha iyi olur bence.


    Kendim için söyliyim dedim canım Rome ile gözü açılanlarız biz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Revenge*

    Bende başlığı görünce çıkacak sanıp heyecanlandım R2TW veya M3TW çıkarsalar çok iyi olur


    Çıkacak kaçarı yok,bukadar oyuncu Creative Assembly başını ağrıtırsa hadi yapak diyecekler ne olacak arz talep meselesi....
  • MTW 2 yeni sayılır 3 çıkmaz o yüzden, Rome 2 çıkmalı sitesine de yazdım zaten.
  • Çıkarsa mükemmel olur.
  • Hiç bi oyun Rome'nin ve hikayesinin yerini tutamaz.
  • Adamlar çok belli etmiş 2.Rome Total War oyununun geleceğini eğer seri başa dönerse bu oyundan sonra bir sonraki medieval oyununu çıkartırlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellmarch!

    Shogun Total War olmasın ilk göz ağrı? Ayrıca Shogun çok daha iyi olur bence.


    Dediğin üzre shogun total war inceledim daha küçüktük ozmanlar oynayamadık oyunu ama bir forumda eğer bundan sonra çıkacak oyun rome 2 değilde "shogun olursa altın vurus olur" demiş.
  • rome2:total war gerçekten güzel olabilir ama baştan başlamaları lazım bence shogun'ı modern bir şekilde yapıp [ hatta eski çağdan yeni çağa kadar bir süreçte olabilir]birazda uzak doğuyu ön plana çıkarmaları lazım...daha sonra rome 2 zaten gelir
  • rome total war konseptinde olursa sıkar. rome total war'ı oynamak istersem zaten açar onu oynarım. farklı bir şeyler yapmaları lazım. gerçeğe daha yakın, oyunun yapay zekası mükemmelleştirilmiş olmalı. etw ve bence ntw ile çok prestij kaybetti ca.
  • WaLLahi iyi oldu bu konu başlıgı herkez beklentilerinide yazıyor.devam devam Arkadaşlar Rome çıksa daha iyi olur bence. ama insanlara hak vermek lazım günümüzün tüm dünya sektörleri çok hızlı tüketildiğinden bi takım oyun,müzik,film burun kıvırıyoruz her insan için geçerli olan bir durumu bu.Shogun Total war serisinin ilk oyunlarından olduğu için kimi oyuncular ekranlarında görmek ister o oyunu.
  • Nedense Age of Empire 2 den sonra hiçbir strateji oyununda o aldığım zevki alamadım. Birazcık BFME zevkliydi bana göre. Yani tamam şehirler vs. önemli ama işin şehir planlama ve idare kısmını niye bu kadar ön planda tuttuklarını anlamıyorum. Ban ters geliyor en azından. Şehir kurmak istersem gider şehir sim. oyunlarını oynarım. Ben strateji dediğin zaman, düşmanla olan ilişkileri, sağladığın kaynak ve en önemlisi savaşta izlediğin taktik ve strateji aklıma gelir.
    Mesela AoE da düşmanı ufak birliklerle üzeirme çekip sonrasında asıl ordumla üzerlerine çullanmak veya harita elverişliyse hilal taktiği uygulamaktan zevk alıyorum. Bunları belki Total war serisinde daha iyi yapma, daha iyi strateji kurma imkanı var ama şehir ve onun işlerinden savaş üzerinde düşünmeme fırsat kalmıyor. Bunun en güzel ayarı bence Sid Meier's Colon. serisinde var. Çağ atlamak ve gerektiği şeyler seni uğraştırsada insan boğulmuyor.
    Yeni bir oyun olacaksa benim açımdan bu savaş-şehir dengelerinin biraz değişmesi var. Herkes bu şekilde beğeniyor o ayrı. Bende oynamayı çok istiyorum çünkü eskisi gibi kaliteli stratejiler çıkmıyor ama yarım saatten sonra bıkıyorum.
  • @ Kraven

    Dediğinize katılıyorum ama Total War serisini yapan en önemli özelliklerindendir şehir ve idare...Çünkü bir devlet yönetiyorsunuz ve bunu sadece savaş yapmak olarak düşünmememizi sağlamıştır bu seri...Tabiki ben de savaş stratejilerinin daha gerçekçi , AI nin en az hatalı olmasını istiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mu_Joe54

    @ Kraven

    Dediğinize katılıyorum ama Total War serisini yapan en önemli özelliklerindendir şehir ve idare...Çünkü bir devlet yönetiyorsunuz ve bunu sadece savaş yapmak olarak düşünmememizi sağlamıştır bu seri...Tabiki ben de savaş stratejilerinin daha gerçekçi , AI nin en az hatalı olmasını istiyorum...



    Zaten bende onu diyorum. Herkesin bu seriyi sevmesindeki ana etmen o. Ama bana ağır geliyor hem şehir ile o kadar uğraşıp hem ilişkileri sağlayıp hem savaş yapmak. Şehir yapısı tabiki olsun ama 1. planda olmasın. Arada denge sağlansın bana göre. Oynarken yorulduğum oyun benim için olmamış demektir. Yorulmak derken kafa olarak yani. En azından bilgisayar karşısında oyun oynarken bu geçerli benim için. Mesela bu yüzden fazla rpg oynayamam. Normal masa üzeri frp hastasıyımdır hatta bu yüzden kaç kere derse girmeyip arkadaşlarla kaçarak frp oynamışızdır. Ve fena da oynamam hani. Ama pc de olmuyor. Kafa olarak rahatlamak için oynayacağıma yoruluyorum. Bunun tabi en büyük nedenleri oyunlardaki kamera açıları ve fov ayarları ama oyunun dinamikleri de önemli tabiki.
  • Anladım...Evet düşündüm de bazen şehirlere vakit ayırmaktan savaşlara giresiniz olmuyor.Özellikle oyunda ilerledikçe yeni şehirler aldıkça uğraşmanız gereken şehirlerde arttığı için kafanız zaman aşımına uğruyor ve savaş psikolojisini unutmanızı sağlayabiliyor...Açıkcası ben bu oyunu şehir yönetmeden oynayamam ama arada unutulan savaş atmosferini dengelemek için yapılacak çalışmaları desteklerim...İyi günler
  • rtw'nin long camoaing'ini 4 kez. m2tw'nin long campaing'ini 3 kez bitirdim. bu aralar etw oynuyorum. oyun total war ama şimdiye kadar neredeyse hiç savaş yapmadım. kendi yaptığım savaşlarda da nasıl doğru taktik izleneceğini bilmediğimden otomatiğe göre daha fazla asker kaybediyorum ve savaşlarda çok uzun sürüyor zaten. hiç ilgilimi çekmiyor auto battle ile geçiyorum. buna bir çözüm bulmaları lazım. belki bazı savaşları zorunlu olarak yapmalıyız. denk orduların savaşı veya viyana kuşatması gibi zevk alınabilecek savaşlarda auto battle seçeneği kaldırılmalı. bu şekilde olursa oyuncular oyun ilerlediği zamanlarda savaş yapmak zorunda bırakılır ve oyun daha güzel olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.