Şimdi Ara

Tower of Time Resmî Türkçe Yerelleştirmesi Sizlerle!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tower of Time Resmî Türkçe Yerelleştirmesi Sizlerle!!!
    https://store.steampowered.com/app/617480/Tower_of_Time/

    Merhaba oyun severler,

    2018 yılında Event Horizon adlı küçük bir firma tarafından piyasaya sürülmüş ve hem oyun basınından hem de oyunculardan büyük beğeni toplamış rol yapma oyunu Tower of Time Türkçe dil seçeneği ile sizlerle. Yan proje olarak başladığım çeviri yaklaşık 6 ay sürdü ve toplamda 200.000’e yakın kelime çevirdim. Oyunun yerelleştirilmesi tamamlandı ve oyuna ilave edildi. Oyun ilk piyasaya çıktığında 90 TL’den satışa sunulmuştu ancak firmayla görüşmemde bağımsız bir yapım için bu fiyatın Türkiye şartlarında çok olduğunu, böyle bir oyun için fiyat bandının bunun yarısı kadar olması gerektiğini belirtmiştim. Sağ olsunlar onlar da benim tavsiyemi dinleyip oyunun fiyatını 40 TL’ye indirdiler.

    Biraz oyunumuzdan bahsedelim. Tower of Time, dungeon crawler diye tabir edebileceğimiz bir RYO oyunu. Oyunun tamamı baş aşağı çevrilerek yerin dibine saplanmış (evet yanlış duymadınız) bir kulede geçiyor. Amacınız kulenin en dibine ulaşmak. Ancak ToT, diğer dungeon crawler’dan farklı olarak hikâye ve diyalog ağırlıklı bir yapıya sahip. İlerledikçe grubunuza yeni karakterler katacaksınız. Ancak bu kişiler önüne geleni kesip biçen piksel yığınları değil. Her birinin ayrı birer kişiliği, hedefleri, hırsları, korkuları var. İlerledikçe bu karakterlerin kişiliklerinin derinliklerine inecek, onları sanki dostlarınızmış gibi tanıyacaksınız. Açıkçası karakter diyalogları ve hikâye açısından oyunun Dragon Age Inquisition, Pillars of Eternity gibi yapımlarından bir farkı yok. Ancak hâliyle düşük bütçeli bir yapım olduğu için karakterlerin hareketleri, eylemleri genellikle metinlerle anlatılıyor ve bu kısımlarda oyunu neredeyse bir kitap gibi okuyorsunuz. Oyunun 200.000’e yakın kelimeye sahip olması da bu sebepten.

    Oyunu izometrik bir bakış açısıyla oynuyoruz ve karakterlerimizden birini yönetiyoruz, diğerleriyse onu takip ediyor. Kulede ilerlerken bir düşmanla karşılaştığımızda oyun tıpkı japon RYO’larında olduğu gibi farklı bir ekrana geçiyor ancak onlardan farklı olarak savaşları gerçek zamanlı yapıyoruz. Burada grubumuza 4’e kadar karakter katıp onları ayrı ayrı kontrol edebiliyoruz. İstediğimiz zaman boşluk tuşuna basarak oyunu durdurmak (ya da isteğe göre yavaşlatmak) ve hepsine teker teker emir verebilmek de mümkün. Bazılarında tüm düşmanları temizlememiz isterken, diğerlerinde portalları yok etmemiz veya mana kürelerini korumamız istenebiliyor. Çeşitlilik epey fazla ve karakterlerin farklı yetenek ağaçlarıyla çok sayıda taktik uygulayabilmek mümkün. Yeri gelmişken oyunun zorluk seviyelerinden bahsetmekte yarar var. Siz de benim gibi zorlayıcı oyunları seviyorsanız size Zor seviyeyi tavsiye ederim. Sizi yeterince diken üstünde tutacak bir zorluk seviyesi bu. Destansı zorluk seviyesinde oyunu oynamaksa abartmıyorum imkânsız. Oyunun tamamını bu zorluk seviyesinde bitirebilecek olan olduğunu sanmıyorum. Yine de deneyebilirsiniz, zaten istediğiniz zaman zorluk seviyesini değiştirebiliyorsunuz.

    Oyunumuzun grafikleri elbette AAA yapımlarla yarışacak seviyede değil ama gayet başarılı. Kulenin her seviyesinde farklı bir tema ile karşılaştığınızdan görsel çeşitlilik had safhada. Müzikler ve sesler de görsellerden aşağı kalır değil ancak düşük bütçe sebebiyle maalesef karakterler seslendirilmemiş. ToT, 50 saatlik oynanış süresiyle sizi epey bir oyalayacak, hikâyesiyle sizi şaşırtabilecek kalitede bir yapım. Düşük bütçeyle de sağlam RYO yapılabileceğinin somut bir kanıtı.

    Zengin içeriği ve uygun fiyatıyla RYO severler için kaçırılmayacak bir oyun Tower of Time. Türkiye'den yapılan satın alımlar firmanın sonraki oyunlarına Türkçe dil desteği konulmasının da yolunu açacak. Lütfen oyuncular olarak alalım, reklamını yapalım.

    İyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 5 Mart 2019; 22:50:19 >







  • Türkçe dil hâlâ betada arkadaşlar. Ben firmaya dil desteğini beta sonunda verelim demiştim ama belli ki acele etmişler. Oyunun şu anki metinleri Nisan 2018'de bana gönderilen dosyalardan çevrildi. Şu an eksik metinleri çeviriyorum, bu sürede orijinal metinde yapılan değişiklikleri Türkçe metinde de değiştiriyorum. Bu nedenle UI'de eksik metinlerle, ekran taşmalarıyla karşılaşabilirsiniz. Bir de oyundaki bazı metinlerin otomatik büyütülmesinden kaynaklı i'lerin ı'ya dönüşmesi sorunu devam ediyor olmalı. Bir sonraki yamada her şey düzeltilecek. Bu hâliyle oynamak isterseniz de diyalog, günlük kaydı gibi yerlerde hiç eksik yok.
  • İyi de reyis bu enerjini zamanını aaa bir oyuna harcasaydin keşke.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Elinize sağlık.Oyunu ilk kez sizden duydum, araştırdım cidden anlattığıniz gibi güzel bir RPG oyununa benziyor.En önemli eksiklik Türkçe dilini de siz halletmissiniz.200 bin kelime az değil bayağı bir ugrasmissiniz tebrik ederim. Firmanın sizi dinleyip fiyatını indirmesi gerçekten hoşuma gitti,bu aralar hiç oyun oynuycak vaktim yok ama steamden satın alıp müsait olduğumda oynamak isterim.Sizi böyle güzel RPG projelerinde görmek isteriz.Hayirli akşamlar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzometrik bakış açılı oyunları her zaman sevmişimdir çeviri için teşekkürler.Yalnız oyun iyi bir sistem istiyor gibi galiba uzun bir süre oynayamam gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitetree -- 1 Ocak 2019; 21:48:59 >
  • teşekkürler
  • Tam da dün bu oyunu alacaktım sonra dandik ingilizcemle bi yerden sonra sıkıntılı oluyor okumak diye vazgeçmiştim, çok iyi oldu bu hemen kapıyorum bir tane. Elinize sağlık.
  • Daha geçen göz gezdirmiştim oyuna youtube videolarında...pillars of eternity de ki gibi ağır bir ingilizcesi olmadığını gördüm hatta alayım mı diye düşünmüştüm..Şu dakika itibariyle alıyorum oyunu..Ellerinize emeğinize sağlık

    Umarım bir an önce türkçe dil eklenir de başlarız oyuna...darısı pillars of eternity ve divinity original sin 2 nin başına diyicem de çok zor görünüyor maalesef

    Ayrıca inşallah karşılığını maddi olarak almışsınızdır bu çevirinin gokyabgu hocam..yok eğer bağış tarzı bir düşünceniz olursa bunu bilmek isterim..tekrar ellerinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndOfTheNight -- 2 Ocak 2019; 19:51:12 >
  • Oyunun grafikleri yeterli görünüyor üst düzey bir sistem istemiyor ayrıca düşük sistemler için performans modu var ayarlarda.
  • gokyabgu reis projelerine hasret kalmıstı türk oyun dünyası çok güzel bir oyun seçmissin. çok teşekkürler emeklerin için. pillars of eternty planet torment gibi projelerinizde olsa keşke yada başka çeviren birileri hazır konusu açılmışken
  • Alınacaklara eklendi.... Gokyabgu hala forumda uzun süre sonra tekrar görmek mutlu etti.
  • Gokyabgu yapmışsa yoruma kapalıdır. Satın aldım. Yamayıda bekliyorum sabırsızlıkla. Teşekkür ederiz.
  • Oyunu satın aldım abi senin tavsiyelerine ve çevirilerine o kadar güveniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevirileri ile en güzel rpg deneyimlerimi yaşamamı sağlayan Gokyabgu'nun önerdiği bir oyunu almak boynumun borcuydu :)
  • Elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu çok beğendim . İngilizce oynuyorum pek sıkıntı yaşamadım. Ama Türkçe oynamak daha güzel olur elbette. Yalnız Türkçe yamalarla ilgili şöyle bir sıkıntım oluyor benim. Artık rpg terimi haline gelmiş dexterity, intelligence vs ya da skill açıklamaları ile ilgili kısımlar Türkçe’ ye çevrilince anlamak daha zor oluyor benim için. Karakter sayfasına bakıyorum çeviklik, zeka ... keşke sadece hikaye kısmını, diyalogları Türkçe’ye çevirebileceğimiz yama tercihleri olsaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortor -- 7 Ocak 2019; 1:4:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlediğim kadarıyla güzel bir oyuna benziyor. Türkçe yama çıkınca alacağım istek listesinde bekliyor.
  • İstek listeme ekledim, fiyatı uygun alınır.
  • bu tarz konularda oyunun steam sayfa linkini koyarsanız daha iyi olur
    https://store.steampowered.com/app/617480/Tower_of_Time/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EndOfTheNight

    Daha geçen göz gezdirmiştim oyuna youtube videolarında...pillars of eternity de ki gibi ağır bir ingilizcesi olmadığını gördüm hatta alayım mı diye düşünmüştüm..Şu dakika itibariyle alıyorum oyunu..Ellerinize emeğinize sağlık

    Umarım bir an önce türkçe dil eklenir de başlarız oyuna...darısı pillars of eternity ve divinity original sin 2 nin başına diyicem de çok zor görünüyor maalesef

    Ayrıca inşallah karşılığını maddi olarak almışsınızdır bu çevirinin gokyabgu hocam..yok eğer bağış tarzı bir düşünceniz olursa bunu bilmek isterim..tekrar ellerinize sağlık
    23 Studios ailesinin bir üyesi olarak, birlikte pek çok ses getiren yapıma imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Ancak arada bir AAA'lerin yanı sıra böyle potansiyeli olan küçük firmaların yapımlarına da Türkçe yerelleştirme ekliyoruz. Bunun gönüllü bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Doğrusunu söylemek gerekirse bu işe girişirken oyunun metinlerinin bu kadar kelime olduğunu bilmiyordum, bundan dolayı da epey uzun sürdü. Gönüllü bir yapım olduğu için yan proje olarak devam etti. Amacımız Türk oyuncularını dil sorunu olmadan, kaliteli bir yerelleştirmeyle keyifle oyun oynatabilmek. Vakit bulduğum sürece böyle indie firmaların oyunlarını çevirmeye devam edeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTAGON99

    bu tarz konularda oyunun steam sayfa linkini koyarsanız daha iyi olur
    https://store.steampowered.com/app/617480/Tower_of_Time/
    Çok haklısın. Linki başa ekliyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.