Şimdi Ara

Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
18
Favori
276.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • error8181 E kullanıcısına yanıt
    Viraj kabiliyeti nasıl acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Viraj kabiliyeti son derece iyi, bir suv gibi değil hatchback gibi dönüyor yüksek araçlardaki gibi korkutmuyor.
    Şehiriçi yakıt tüketimi hybrid gibi kullanırsanız 4-4.5 litre şehirdışı da 110 km ile seyrederseniz aynı düzeyde..
  • Hybrid araç neden/ne zaman çok yakar?Birçok faktör var ve çoğu normal benzinli araçlarla aynısıdır.Yokuşta hızı korumaya çalışmak veya yokuşta hızlanarak çıkmaya çalışmak gibi herkesin bildiklerini tek tek yazmayacağım sadece aslında az yakan bir araç olan hybrid biraz daha fazla harcamaya başladıysa düşünmeniz gerekenleri yazayım. Sizler de eklemelerde bulunabilirisiniz.Bunlar Fine-Tune yani ince ayar işleridir.

    1)Motor ısınana kadar çok yakıt harcar bu nedenle evden çıkıp hemen sıkışık trafiğe giriyorsanız piliniz bir gece önceden biraz dolu bırakılmalıdır,bu nasıl olur,son düzlükte eve giderken sıcak motor da varken pille gidip ekonomi yapmaya çalışmamak gibi olabilir.Eğer evden çıkar çıkmaz çevre yolu gibi bir yola girebiliyorsanız,hem yol yapıp hem ısıtmak için iyi bir fırsatınız var,tabii bu arada ısıtıcı ve klimayı motor ısınana kadar kullanmayın.

    2)Her zaman gidip geldiğiniz yolları öğrenip nerede pille gidileceğini nerede benzine seyredileceğini öğrenin.Mesela akşam dönüşte sıkışık trafiğe girecekseniz bu noktada daha dolu bir pille girmek dur - kalklarda çok fayda sağlar. Trafiğin saatleri,yoğunluk durumu günlük hayatın akışında biraz dikkat etmeniz gereken şeylerdir.

    3) hava sıcaklığının dğişimi gerçekten günlük her zaman gittiğiniz yollarda bile değişik tüketim değerlerine neden olur.Mart ayı martlığını gösteerdiğindne beri ufak tüketim artışları oldu.Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !




  • HYBRİD ARAÇTA YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL MODİFİKASYON !

    Amazondan aldığım normal hava filtresinin çıkarılıp aynı yere aynı boyutlarda K&N filtre taktım!

    K&N filtrem elime ulaştı ve iş çıkışı kolayca değiştirdim fotoğraflarını atıyorum.İlk izlenim MÜKEMMEL .
    Henüz 9840 km.deki arabam hiç servis yüzü görmediği için mevcut değişikliğin sadece filtreye ait olduğunu söyleyebilirim?. Hergün çıktığım boğaz köprüsüne çıkan Çamlıca yokuşunda hem bu sefer yokuşa yavaş girip yokuş başında geç hızlanmaya çalıştım hem de yokuş ortasında gaz kesip tekrar yüklendim arada da dip gaz yaptım
    Ben arabamı tanıyorum bu benim arabam değil 😆 inanamadım. Hani Power bölümünde 1nci.çeyrekten itibaren duyulan ve sağ ayağınızın altından gelen zırıltı gibi bağırma sesi tamamen düzeldi arabanın motor sesi azaldı ve devir çeviren bir makinenin sesi duyulmaya başladı bu mükemmel bir duygu. Yaşlı adamın bağıran ama bağırdığı gibi gitmeyen arabası oluyor ya o işte değişti. Hatta turbo gibi ıslık ve emiş sesi duyuyorum 👍. Normalde kullanıp beğenmediğim hiçbir şeyi tavsiye etmem.Ama bunu da tavsiye etmiyorum adeta sizi zorluyorum .
    Daha önce de dediğim gibi atkinson çevrimli bu araba çok hava çekiyor içine ve bir kısmını sıkıştırma sırasında emiş valfinden geri atıyor bu da yüksek devirde motoru daha sesli yapıyor.Motor emişte zorlanıyordu.Ama bu filtre akımı düzeltti ve ses azalmadı adeta kayboldu !😳 Gaza yüklenince Bronşiolitli çocuk gibi öten araba çok daha sessiz .
    Performansda da bence düzelme oldu ama bu 5 beygiri geçmez yakıt tüketimine etkisini ise zamanla göreceğim ve sizinle paylaşırım çünkü daha önceki değerleri hep kaydetmiştim. Kullanan akıllı adamların videoları da yakıt tüketiminin azaldığını destekliyor.Filtre yağlı.olduğu için hava filtrenizi söktükten sonra takarken eldiven kullanın eski filtreyi 10000 km. hepsi asfaltta ve istanbulda kullanmama rağmen inanılmaz tozlanmıştı . Fotoğraflarda filtrenin ışık da geçirdiğini göreceksiniz.Ben amerikadan 52 dolara bir yakınıma aldırtmıştım siz d e amazon.de veya .comdan alabilirsiniz Türkiyede de var ve 300 tl civarına satılıyor.Pahalı gelebilir ama bir daha hava filtresi almanıza gerek kalmayacak aracın ömrü boyunca kullanacaksınız.Ekonomi performans ve sessizliğe değer.Sadece 50000 milde bir temizlik yapılıyor. Temizlik için 2 ayrı sprey var birini sıkıp temizliyor sonra suyla yıkayıp kurutuyor sonra diğeriyle yağlayıp takıyorsunuz.Ben 50000 mil değil ama km.sonra yapacağım.Temizlik setini şimdiden almadım.Bizim kağıt hava filtresi ucuz bişey ama 45000 km.de bir değişmesi tavsiye edilmesine rağmen servisler her gittiğinizde değiştirirler bunu da unutmayın.Ha çıkan filtreyi atmayın 3-5.yıl sonra yıkayıp kuruturken belki 1 günlüğüne kullanırsınız.
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 11 Nisan 2018; 14:49:25 >




  • Hybrid araca taktığım filtreyle ilgili payulaşımlara devam ediyorum;
    Bugün kademeli gaz vererek aynı yokuşları daha hızlı çıkmaya da çalıştım filtreden sonra araç hemen bütün devirlerde daha sessiz ve güçlü , power bölümünün son 2 kademesinde ses yine biraz artıyor ama unutmayın ki o zarıltıya benzeyen ses yokoldu. Power kademesinin ilk 2 kademesi zaten yokuşları rahat çıkartıyor son 2 bölmeye girmeye bile gerek kalmıyor. Kesinlikle ne yapın edin , yurtdışından gelene ısmarlatın,buradan alın yani fedakarlık edin Hybrid araçlara K&N filtre uygulayın kısa dönem değerlendirmelerimde yaklaşık 0.5 lt/100 km. kadar da yakıt sarfiyatında azalma oluyor..Depoda 15 TL kar ettirse bir yılda kendini amorti eder (50 dolara alınırsa)
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !




  • Hadi bakalım daha şüphecileri bu da karalı yapmazsa ne yapar?
    K&N filtre kullanınca emiş borusundaki MAF sensörünü kirlettiği iddiası mevcuttu.Ama fabrika kesin bir dille bunu reddiyor ve bu durumda bile (ki temizlenmesi kolaydır arıza değildir) garanti vermektelerdi.hatırlarsanız uzun yol yaptım ve 180 bastım,işte acaba yağ filtresinden küçük yağ partikülleri kopup bu akış borusuna doğru gitmişmidir diye bugün filtreyi söküp hem kir durumunu hem de yağlanamayı inceledim.temiz bir selpakla silmeme rağmen ve elimle de kontrol etmeme rağmen yağlanma filan görmedim.Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !




  • Herkese selamlar,

    130 - 135 bin bütçem ile ikinci el 3008 Active Sport Pack, Toyota C-HR veya Renault Kadjar Icon arasında kaldım. 3008 bu fiyat aralığında artık oldukça zor bulunuyor ama tek tük de olsa düşebiliyor. C-HR ise farklı donanım paketlerinde farklı az da olsa bulunabiliyor. Sizce hangi daha mantıklı bir tercih olur? C-HR alır isem hangi paketini almalıyım?
  • 1,90 boyum var.chr bana uymaz sanırım.araç çok basık...
  • Bütün incelemelerde arkasının çok basık olduğu ve 1.80 altındakiler için uygun olduğu söyleniyor aynı zamanda arka camın küçük olmasından dolayı kolostrofobik bir ortamdan bahsediyorlar. Benim boyum 175 ailede en uzun 183 var, sonraki jenerasyonlarda panoramik cam tavan veya sunroof dış donanım olarak eklenebilir olursa satın almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2018 hibrit chr alan var mı? MTV si 2700 küsür mü bir altı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyurek569 -- 27 Nisan 2018; 12:12:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliyurek569

    Arkadaşlar 2018 hibrit chr alan var mı? MTV si 2700 küsür mü bir altı mı?
    1300 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReaLityWoRLD

    1300 tl

    Alıntıları Göster
    1.8 motorun MTV si 1300 olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReaLityWoRLD

    1300 tl

    Alıntıları Göster
    Yıllık MTV 2.741TL çıkıyor vergi. Siz nasıl 1.300TL ödüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönemlik fiyatı söylüyor sanırsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Toyota nım yerinde olsam sizin arabanızı alır üstüne full donanımlı hediye ederdim. Böyle bir yazıyı para verse yazdıramaz.



    Ben araba hiç sevmem ama bu yazıyı öyle hevesle okudum ki bir tane gidip alasım geldi. Son derece yumuşak kullanırım sakin sakin. Hiç tartışmaya girmedim herkese yol veririm yol hakkı bende de olsa. Milletle tartışıp kafa ağrıtmaya gerek yok. Hız yapmam maksimum 120 yaptım rekorum o da hız sabitleyiciden 100 110 koyar giderim zaten. Arabada aradığım şey az yaksın sessiz olsun konforlu olsun. Öyle uçsun kaçsın 202847 bassın derdim filan yok. Bir hybrid benim için ideal anlaşılan. Aslında elektrikli istiyordum fakat menzil kısa olması fiyatlarının yüksek olması ve MTV gelmesi çok saçma bir tercih haline getirdi elektriklileri. Bu da ancak bizim ülkede olurdu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar hibirt chr lerde diyelim 10 sene sonunda garanti bitimi bataryalar öldü yerine takılan (9640 tl) yeni bataryaların garantisi 2 yıl/ sınırsız km imiş. yeni bataryalarında 5+5 yıl garantili olmaması kötü bence hibrit sahipleri için. bilmem siz ne düşünürsünüz?
  • Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz,uzun olduğunuz gerçek ama ön taraf da arka taraf da oldukça iyi baş mesafesine sahiptir,sadece arka camlar ve siyah tavan içi döşeme biraz klostrofobik his uyandırsa da coupe tasarımlı bir araç olduğu için bu gözardı edilebilir.Uzun seyahatlerde küçük çocuklar ve bebeler rahat ederken biraz büyükler sıkılabilir.Ama arka taraf kesinlikle geniş ve rahat...
  • Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz,uzun olduğunuz gerçek ama ön taraf da arka taraf da oldukça iyi baş mesafesine sahiptir,sadece arka camlar ve siyah tavan içi döşeme biraz klostrofobik his uyandırsa da coupe tasarımlı bir araç olduğu için bu gözardı edilebilir.Uzun seyahatlerde küçük çocuklar ve bebeler rahat ederken biraz büyükler sıkılabilir.Ama arka taraf kesinlikle geniş ve rahat...
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    teşekkürler araç gerçekten çok keyifli benzin motoru devrede olduğunda bile e-cvt şanzıman nedeniyle elektrikli gibi sessiz ve akıcı,kesinlikle size göre inşallah bir tane edinirsiniz..
  • C-HR alacaksanız spor dursun derseniz dynamic daha klasik sevenlerdenseniz Diamond tavsiye ederim.Ama hangisini alırsanız alın keyif garanti ve tercihiniz hybridden yana olsun.Techno pkaetli olanalrda ön farlar ve arka stoplar da farklı ve led ampulle geliyor..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.