Şimdi Ara

Toyota Yaris Periyodik Bakım, Arıza ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
24.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar…

    Bu topicde Toyota Yaris araçların periyodik (10,20,30,40 bin km gibi) bakımlarını yaptırdığınız şehir, yetkili ya da özel servis, aracın km si, değişen parçalar, bakım periyodu ve bakım ücreti hakkındaki bilgileri paylaşalım. Bunun forum üyeleri için faydalı ve yol gösterici olacağını düşünüyorum. Bu topiği sadece yaris araçlar için kullanalım.

    Ayrıca, araç bakımlarını özel serviste yaptıran arkadaşların aracın orijinal yedek parçalarının marka ve temini konusunda tecrübelerini paylaşması da faydalı olacaktır.

    Araç bakımlarının yanı sıra oluşan arızaların nedeni ve çözümlerini paylaşmak da çok yararlı olacaktır.
    Diğer konularda ise, yakıt sarfiyatı, araç tavsiyesi, araç ile ilgili genel bilgiler gibi konuları diğer açılmış olan topiclerde paylaşalım. Yani bu topiği sadece periyodik bakım ve arıza ile ligili konular için kullanalım ki derli toplu, aranılan bilginin kolayca bulunabilmesini sağlayalım. Hayırlı olsun.



  • Topik hayırlı olsun, hiç yazan olmamış epey süre geçti ama bari ben yazayım dedim. Araç 2008 model, YARİS D4D MM, Bakımın yapıldığı tarih: Aralık 2010 Yer: İZMİR AKDEMİR TOYOTA ( şimdi kapandı) Yapılan Bakım: 40.000 km. Toplam fiyat: 440TL (Visa 10 taksit)
    40.000 Bakım-------------------------------- 141.60 tl
    Kabin hava filtresi--------------------------- 47.12tl
    Hava filtresi---------------------------------- 27.86tl
    Şanzıman yağ tapa con.-------------------- 1.92tl
    Fen hidroliği "0.75lt"------------------------ 15.29tl
    Yağ filtresi----------------------------------- 24.23tl
    Tapa pulu------------------------------------ 1.88tl
    Motor yağı " 10w40, 208lt------------------ 88.44tl
    Yakıt filtresi----------------------------------- 92.43tl

    Umarım yararlı olmuştur. Saygılar.
  • Teşekkürler Akkaynak...

    Aslında açılmış olan yaris topiclerinde de bu tür bilgiler geçiyor ama diğer bilgiler arasında kayboluyor. Yine bakım ile ilgili başka topiclerde var lakin orada her toyotanın her modeli ile ilgili bilgiler yer alıyor. Bu topicde en azından yaris ile ilgili bilgiler paylaşılsın istedim. İnsan başına gelmeyince bilmiyor fakat ihtiyacı olduğu zaman bilgiye ulaşmak için çok zorlandığı zamanlar oluyor. Amacım bu duruma yardımcı olmak içindi.

    Bu arada bende de 2008 D-4D mazotlu modeli var. Aracı sıfır aldığımdan bir kaç ay sonra, bir gün baktım ki araç bir kaç gün park halinde kalmış durumda iken motorun alt tarafında yağ kaçağı var. Hemen servise (izmir, çınarlı'daki Akdemir) götürdüm. Şanzıman keçesinden yağ kaçırdığını söyleyip garanti kapsamında değiştirmişlerdi.
  • Çok yararlı olur ayrı bir topik olması iyi düşünmüşsünüz. Ben ikinci el almıştım iki yıl oluyor hiçbir sıkıntımız olmadı vitesli araçtan sonra bu araç çok basit geldi bana yani çok iyi bir kullanım kolaylığı var. Yalnız araç, kategorisindeki araçlardan en az yakanı diyebilirim hatta aynı motoru Corolla'nın ve Auris'in dizelinede koymuşlar. Sıfır aracınız ile böyle bir olay atlatmanız bana çok ilginç geldi hayret doğrusu. Kazasız belasız sürüşler diler, Saygılar sunarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akkaynak

    Çok yararlı olur ayrı bir topik olması iyi düşünmüşsünüz. Ben ikinci el almıştım iki yıl oluyor hiçbir sıkıntımız olmadı vitesli araçtan sonra bu araç çok basit geldi bana yani çok iyi bir kullanım kolaylığı var. Yalnız araç, kategorisindeki araçlardan en az yakanı diyebilirim hatta aynı motoru Corolla'nın ve Auris'in dizelinede koymuşlar. Sıfır aracınız ile böyle bir olay atlatmanız bana çok ilginç geldi hayret doğrusu. Kazasız belasız sürüşler diler, Saygılar sunarım.

    Sağolun Akkaynak...

    Ümit ederim ki bu topic amacına ulaşır.
  • Arkadaşlar...

    İzmir'de yetkili servisler dışında, aracınızı güvenle götürdüğünüz, toyota araçlarını bilen sanayi sitesinde bir usta yada özel servis var mı? Şu anda ihtiyacım yok ama, lazım olan arkadaşlar olabilir. Ya da acil ihtiyaç olduğu zaman bilgiler elimizin altında olsun. Lütfen bilgileri paylaşalım.
  • Toyota Yaris aracın ön silecek lastikleri yıprandı. Bazı yerlerinden koptu. Araç kullanmaya başladığımdan beri bir lastik için silecekleri komple değiştirmek bana ters gelir. Her araç için böyle oldu. Sonuçta İzmir'de üçüncü
    sanayi sitesine gittim. Araç yedek parça satan bir dükkandan hiç marka falan sormadan (zaten çogu çin malı diyor) iki silecek lastiğini beş dakikada takdırdım. On lira verdim. Gayet güzel de çalıştı. Ancak bu tür lastik değişimlerini yaz mevsiminde yaptırmak sanki daha iyi gibi, çünkü sıcak havanın etkisiyle olsa gerek silecek lastiği cama tam uyum sağlıyor. Gayet sessiz ve güzel çalışıyor.
  • Direksiyonumda hafif bir takılma hissi, bir tıklama vardı ve arkadaşımın yarisine göre biraz daha sertti. 2 kere servise gittim şu an anormal birşey yok dendi. daha sonra başka bir serviste duyurmayı başardım. direksiyon kolonu garantiden değişti, sorun tamamen çözüldü.
  • Arkadaşlar bu arada aracınızın hava filtresini arada bir kontrol etmekte fayda var. Şahsen ben on bin km yi doldurmadan kendim değiştirdim. Çok basit. Servisten orijinalini aldım. Bir yerde okumuştum. Deniz motorlarında hava filtresi yoktur. Sebebi denizde hava temiz olduğu için gerek görülmez diye. Ancak yaşadığmız ortamda tozlu topraklı yollara girip çok erken kirlenmesine sebep olabiliriz. Bunun sonucunda yakıt sarfiyatı arttığı gibi motorda bir takım arızalara da sebep olabilir. Fiyatı ise 30-40 lira aralığında. Bu tür parçaları orijinal olarak kullanmak en iyisidir.
    Bu arada yağ değişiminde de mutlaka yağ filtresini de değiştirmenizi tavsiye ederim. Bunu bir çok arkadaşımız bilir ama ben yine de hatırlatmış olayım.
  • Arkadaşlar...

    Toyota 7.3 milyon aracı geri çağırıyormuş. Yaris de çağrılan grup içinde. Çağrılma nedeni ise "Elektrikli camlardaki kontrol sorunundan kaynaklanan arıza nedeniyle" şeklinde açıklanıyor. 2005 ile 2010 yılları arasında üretilen modelleri kapsıyor. Haber linki

    http://www.internethaber.com/toyota-vitz-yaris-auris-camry-rav4-ve-corolla--467810h.htm
  • @tgy355 Arkadaşım haber için teşekkürler. Servisi yarın bir arayalım bakalım nasıl bir prosedür uygulayacaklar.
  • Toyota Yaris Dizel Araçlar Bakım Aralıkları
    Aşağıda vereceğim bilgileri, Sıfır aldığım 2008 model Toyota Yaris Kullanıcı El Kitabı' ndan yararlanarak hazırladım. Bu bilgiler dizel araçlar için geçerlidir. Araçların bakım planlaması aşağıda belirtilen başlıklar altında toplanmıştır. (Bu arada eksiklerim ve hatalarım olursa lütfen düzeltiniz. Amacım buradaki arkadaşlarıma yardımcı olmaktır.)

    a) Ana motor elemanları
    b) Ateşleme sistemi
    c) Yakıt ve Emisyon Kontrol Sistemi
    d) Şasi ve kaporta

    ana başlıkları altında toplanmıştır. Ki, bu kontrollar bazı aksamlar için altı ay, bazıları
    için ise on iki ay olarak belirlenmiştir. Bu kontrollar tüm bakım aralıkları için geçerlidir.
    (10.000 km - 160.000 km arası)

    10.000 km de yapılan bakım
    Motor Yağı : Değişim
    Motor Yağı Filtresi : Değişim

    20.000 km de yapılan bakım
    Motor Yağı : Değişim
    Motor Yağı Filtresi : Değişim
    Yakıt Filtresi : Değişim
    Polen Filtresi : Değişim

    30.000 km de yapılan bakım
    Motor Yağı : Değişim
    Motor Yağı Filtresi : Değişim

    40.000 km de yapılan bakım
    Motor Yağı : Değişim
    Motor Yağı Filtresi : Değişim
    Yakıt Filtresi : Değişim
    Hava Filtre Elemanı : Değişim
    Fren ve Debriyaj hidroliği seviyesi : Değişim
    Polen Filtresi : Değişim
  • Merhaba Arkadaşlar 2008 Model D4D Yaris 50.000 KM Periyodik Bakımı İzmir Borovalı Toyota Yetkili Servisinde yaptırılmıştır. Yapılan Detaylar yukarda mevcut olduğu için yazmıyorum. Fiyat : 240TL tutmuştur. Bilginize.
  • 2008 model D-4D dizel yaris aracımın yağ ve yağ filtresini İzmir birinci sanayi sitesinde Dalay Oto Toyota Özel servisinde değiştirttim ve 110 lira verdim. Kullanılan yağ filtresi orijinal zaten burayı akdemir yetkili servis kapanınca buradan ayrılan arkadaş açmış çalışanlar da oradan ayrılma.www.dalayoto.com bu da web sitesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgy355

    Arkadaşlar...

    İzmir'de yetkili servisler dışında, aracınızı güvenle götürdüğünüz, toyota araçlarını bilen sanayi sitesinde bir usta yada özel servis var mı? Şu anda ihtiyacım yok ama, lazım olan arkadaşlar olabilir. Ya da acil ihtiyaç olduğu zaman bilgiler elimizin altında olsun. Lütfen bilgileri paylaşalım.

    Bornova da 10 yıldan fazladır gittiğimiz CANKAR var. Ağaçlı yolun üstünde.. işin ehlidir..
  • konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama linkteki bu aracı eşime almayı düşünüyorum...yarın serviste ve kendi ustama baktıracam...aracın 3200 tl ve 500 tl park halinde carpmaadan dolayı hasar kaydı var...cok büyük ve kalıcı bi sorunu yok derlerse alırım inşallah..

    http://www.araba.com/270514375/Toyota-Yaris-133-sol

    ne diyorsunuz...alınca otomatik şanzıman için ne gibi bir bakım yapmam lazım acaba
  • Merhaba,

    2009 Yaris'im var, 80.000 bakımı ağır olduğu için yetkili servis yerine uzun süredir güvendiğim bir ustaya bakımı yaptırttım. Fiyatlar 1 sene öncesine aittir:

    Ön Fren Balataları 70TL
    1xHava Filtresi 15TL
    1xYağ Filtresi 15TL
    1xPolen Filtesi 15TL
    1xBalata Sprirali 5TL
    4Lt Motor Yağı 60TL
    1xHidrolik 15TL
    1 Takım Ön disk Tornası 20TL
    3Lt Şanzıman yağı 70TL
    1xVD40 5TL
    İşçilik 120TL

    Toplam 410 TL
  • Ijuset I kullanıcısına yanıt
    Benim de 2009 yaris dizelim var. 70 bin bakım zamanı geldi.
    Ustanız Istanbuldaysa adres telefon bilgisini paylaşabilir misiniz?
    teşekkürler.
    @Ijuset
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laruz

    quote:

    Orijinalden alıntı: tgy355

    Arkadaşlar...

    İzmir'de yetkili servisler dışında, aracınızı güvenle götürdüğünüz, toyota araçlarını bilen sanayi sitesinde bir usta yada özel servis var mı? Şu anda ihtiyacım yok ama, lazım olan arkadaşlar olabilir. Ya da acil ihtiyaç olduğu zaman bilgiler elimizin altında olsun. Lütfen bilgileri paylaşalım.

    Bornova da 10 yıldan fazladır gittiğimiz CANKAR var. Ağaçlı yolun üstünde.. işin ehlidir..

    Sayın Laruz...

    Size geç cevap yazmış olsam da ilginize teşekkür ederim. Cankarı biliyorum. Orada oğlumun Palio arabasının bakımını yaptırmıştım. İyi bir yer diyebilirim. En azından değişen parçaları kendin alıyorsun görüyorsun. Ancak Akdemir kapanınca orada çalışan ustalar birinci sanayide Dalay oto diye bir yer açtılar. En azından Toyota konusunda uzmanlar ve eğitim almışlar bu nedenle orası benim tercihim oluyor. Yaptıkları işi de görüyorsun. Önemli olanda bu. Bir kez gittim memnun kaldım. Bir kaç mesaj üstte web sitesi adresi de var. Sağlıkla kalın.
  • Nomadic N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ne yazık ki Ankara'da Şaşmaz'da benim gittiğim usta.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.