Şimdi Ara

Trafik Kural İhlalleri - Çakarlı araçlar ve Araç içi kamera.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu başlığı okuduğunuza göre araç kamerası ile ilgileniyor veya araç kameranız hali hazırda mevcut.

    Araç kameramı satın aldığımdan itibaren vakit buldukça taksi, minibüs, özellikle otobüslerin tüm kural ihlallerini kayıt altına alıp Beyaz Masa (IBB'ye) ihbar etmekteyim.

    Eğer sizlerde araç kamerası kullanıyorsanız, emniyet şeridi, hatalı sollama, trafikte makas atma gibi ihlalleri IBB Sitesi üzerindenhttp://alo153.ibb.gov.tr/ (100mb'lik 5 dosya yüklemeye izin veriyor, buradaki yüklemeden sonra oluşan linkleri cimer'e yazdığınız şikayet
    dosyasında kullanabilirsiniz)

    (Video yüklemek uzun sürüyorsa video'dan plakaların net okunduğu ekran çıktıları alabilirsiniz)



    https://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx (Emniyetin şikayet sitesi)

    http://alo153.ibb.gov.tr/ (IBB Beyaz Masa)

    https://www.cimer.gov.tr/ (Cimer)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 25 Ekim 2018; 9:55:45 >



  • @Leon79

    aracımın plakalarını 6-7 yıl önce park halinde çaldılar, defalarca köprülerden ve otobanlardan kaçak geçiş yaparak ve hız sınırını ihlal ederek EDS kameralarına yakalandılar.

    tüm cezalar üzerime kaldı. ben plakaların bana ait olduğunu ama aracın bana ait olmadığını kanıtlayana kadar neler neler çektim..

    her defasında kendimi zorla zarla kanıtlamaya çalıştım.. plakalarım aynı renk ve model araca takıldığı için de çıkan cezaları ödemek zorunda bırakıldım.. gelen cezaları idari mahkemeye itiraz etmeme rağmen, mahkeme aleyhime işlem yaptı.. hakim beni dinlemedi bile..

    şimdi ben sizin kullandığınız aracın plakalarını gece söküp alsam. aynı renk ve model bir araçla defalarca köprü ve otobanlardan geçsem sizi zor durumda bıraksam, EDS leride kafama takmasam,

    ki istanbulda bunu yapmak çok kolay sizi hiç bir polis istanbul trafiğinde durdurup ruhsat sormayacaktır buna da garanti veriyorum.. istanbul içinde 20 yıldır beni hiç bir polis durdurmadı..

    hatta ve hatta aracım üzerinde bulunan kamera ile size ait olmayan bir araca bu plakaları taksam sizi defalarca şöyle makas attı, böyle emniyet şeridi ihlal etti şeklinde de ihbar etsem nasıl olur..

    suistimale bu kadar açık olması bu şekildeki uygulamalara karsı tavır almamı sağlamıştır..

    trafik cezası tutanağı her defasında polis tarafından tutulmalı.. aracın ruhsatı her defasında polis tarafından incelenmeli ve ceza o şekilde uygulanmalı.. en doğrusu budur beyler..

    asıl olan polis tutanağıdır.. diğer uygulamalar suistimel edilebilir..
  • aynı seyı bende yapmıstım ıkı uc kez vıdeo upload edıp bıldırdım.en son egm den gelen mesaj
    şu kanun maddesınde belırtıldıgı gıbı dısarıdan cekılen vıdeoların gecerlılıgı yoktur sadece 155 gelıp ıncelerse ceza keser dıye msj attılar.foruma yazmıstım kanun maddesını unuttum.yanı kabul etmemıslerdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.