Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.115
Cevap
685
Favori
1.816.442
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar ilk mesajımda ve sonraki bir kaç cevap mesajımda tüm bu kargo ve gümrük işlemleri adım adım detaylı şekilde anlatılmış.

    Hala okumadan soru soranlar var. Falanca şey aldım takılırmı, kaç güne gelir , şu olurmu, bu olurmu diye sormayın. Bi zahmet ilk mesajları okuyun.

    Ayrıca çinlilerin toptancı sitelerinden (dhgate,dealextreme vs vs vs) normal kargolar ile mal getiririm köşeyi dönerim işlerinden vazgeçin.Bir gelir iki gelir sonra gümrük işi çıkar başınıza veya gelen mal rezil olur paranızla bir sürü rezillik çekersiniz. Sadece kendi ihtiyaçlarınız için bu işlere girişin.


    bu konu sadece gümrüğe takılan ürünlerin durumları ve gümrükte işlem yapanların tecrübelerini kapsasın istiyorum. onun dışında ebayden şu nasıl alınır . falanca ürün gelirmi gelmezmi diye cevap yazılmasın. forumda epey bilgi var ne gelir ne gelmez , her zaman ürün gelirmi vs diye. bu konu gümrüğe takıldığı zaman kimin ne yapıp nasıl aldığıdır. gümrük işlemiyle ilgili çok az , detaysız bilgi ve tecrübe yazılmış forumlarda. bu konuda inşallah adım adım gümrük tecrübelerimizi aktaracağız.

    Arkadaşlar bakıyorum bir sürü başlık var bununla ilgili çoğunda cevap bile yok. herkes ayrı bir başlık açmadan sorularını buraya yazsın . O kadar aradım bir cevap bulamadım. Benimde problemim var ve haftaya çarşamba atatürk havalimanı gümrüğüne gideceğim bakalım ne olacak.

    bu sorumun cevabı burda:http://forum.donanimhaber.com/m_34582101/tm.htm#msglink_34721943
    işlemleri hallettim ve linkteki mesajda anlattım.

    benimde dhl den gelen ticari olmayan internet üzerinden yaptığım bir alışveriş paketi var. bir tanede ups den var.

    * Çinden internet üzerinden bir alışveriş yaptım. Kutu üstündeki faturada kargo dahil toplam fiyat 99$ olarak görünüyor. koli ağırlığı ise 4 kilo (aynı üründen aynı taşıyıcı firmayla birebir aynı şekilde başka paketler geldi geçti ama bu takıldı bunuda ek olarak belirteyim. farklı zamanlarda gelen bu paketlerden bazıları geçti bu takıldı işte.)
    * Yine fatura üstünde gelen 1 parça malın (dvd player) hediye olduğu ve ticari olmadığı yazıyor.

    Şimdi ürün gümrükte takıldı. defalarca telefon sonrası her seferinde farklı cevaplar aldım. Özellikle sen yapamassın burdan birine yaptır cevabı çok verildi. binbir zahmetle işlerin nasıl döndüğünü bir nebze anlamaya çalıştım. bu arada sanırım genel olarak paketler kargo firmalarının merkez binalarında saklanıyor ama gümrük işlemleri atatürk havalimanına 100 metre uzaklıktaki c kargo diye bir binada yapılıyor. anladığım kadarıyla işlemler şu şekilde yürüyor.

    1-) dhl yenibosna binasına gidilecek ve ordino evrakları alınacak (150 lira ama vermem bu parayı, heryerde yasal değil yazıyor)
    2-) atatürk havalimanında 50-100 metre uzaklıktaki c kargo mudur nedir o binaya gidilecek ve gümrük işlemleri halledilecek.(vergiler ödenecek)
    3-) gümrük işlemleri halledilip tekrar dhl yenibosna binasına gelinecek ve paket burdan teslim alınacak.(25 euro depo ücreti ödenecek)

    şimdi bu ordino olmadan direk atatürk havalimanının ordaki gümrük binasına gidip "benim burda paketim varmış" diye başlayıp işlemleri halletmek mümkünmü ? İnternetten tek parça alışveriş yapıpta böyle birşey başına gelenler hangi sırada ne yaptığını detaylı anlatabilirmi ?

    ayrıca aynı şey ups ile gelen bir paketimdede var. ups ise merkez binamıza gelmeyin biz evrakları atatürk havalimanı gümrük binasına (c kargo denilen bina) yönlendiririz. direk oraya gidin işleminizi yapıp ups topkapı merkez binamıza gelin ve depo ücretini ödeyip paketinizi alın dedi. ups ordino ücreti istemiyor sadece 25 euro depo ücreti verin yeter dedi.

    Şimdi yazacağınız tecrübeler dışında cevap bekleyen maddelik sorular şunlar.

    İNTERNETTEN 1 ADET İÇİN YAPTIĞIMIZ ve DHL,UPS gibi firmalarla gelip ATATÜRK HAVA LİMANI GÜMRÜĞÜNE TAKILAN TİCARİ OLMAYAN ALIŞVERİŞLERDE
    1-) Kargo firması ordino ücreti isteyebilirmi. (ben burayı çok okudum yasal değilmiş ama alınıyormuş)
    2-) Ordino evrağı olmadan direk olarak gümrük binasına gidilip işlem yapılabilirmi ?
    3-) Vergilendirme kalemleri nedir ? 100 euro altındaysa vergi vermek zorundamıyız. Koli üzerindeki fatura dikkate alınmak zorundamıdır yüksa gümrük memuru bunun değeri bu vergi vereceksin diyebilirmi ?
    4-) 100 ila 1500 euro arasındaysa ve kutu üstünde bu değeri belirten fatura varsa sadece %10 vergimi veriyoruz yoksa eğitime katkı payı falan gibi bir sürü başka vergi varmı ?
    5-) Havalimanı gümrük binasında gümrük işlemlerinin yapıldığı yerde paketlerimiz yok deniliyor. Paket olmadan gümrük memuruna paketin içeriği konusunda nasıl ikna edeceğiz ?
    6-) Depo ücretleri en az 25 euro (yani 50 lira) imiş. Buna itiraz etme hakkımız varmı ?
    7-) Paketi almak istemeyip geri gönderirsek, karşı taraf ne tür ücretler öder. Onlara gümrük ücreti çıkarırlarmı yoksa geliş ücreti neyse aynı miktar gidiş ücretimi alırlar ?

    Postam nerede ; kargonuzun neredeolduğunu takip edebileceğiniz bir site .

    http://www.track-trace.com/

    ÖNEMLİ NOT : Track and Tracee girip ilgili tasiyici firmayi sectiginizde alintidaki bir mesaj cikarsa ve Reference Number sorarsa birkac gun sonra yeniden deneyin.

    quote:

    OTHERSTo promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number (if available), for example, 05000123A


    Kapsadığı : DHL , TNT, Fedex , DB Schenker USA , DHL G. F , Air Cargo , Post/EMS(with USPS) , Container , Bill Of Lading



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 4 Aralık 2013; 12:58:45 >



  • Tecrübelerime dayanarak söylüyorum arkadaşlar;

    Kabul etmek istemesek de, moralimizi bozsa da, acı bir gerçek olsa da üçüncü dünya ülkesinde yaşıyoruz. Kendi vatandaşına aslan (yüksek vergi,saçma prosedürler,uymazsan tıkarım içeri,göndermem kargonu,1 euroda geçse mecbursun ödüceksin vs vs.) dış ülkelere pısırık kedi gibi bir anlayışla yönetiliyoruz. Kimin yönettiği fark etmez, babamın oğlu da olsa gerçek olan bu. Türkiye gerçeği bu. O yüzden demem o ki, gerçekten yapmanız gereken bir işlem olmadıkça (uzaktaki yakınınıza göndermeniz gereken birşey vs) alışveriş vs bu tür şeylerle uğraşmayın çünkü çok baş ağrıtıyor.
    ptt ile gelirse yapacağınız söyleyim.

    1-) eğer paket takılırsa size eve yazı geliyor.
    2-) ptt nin topkapıdaki ülkeri fabrikasının ordaki binasına gidiyorsunuz
    3-) orda 1 den 9 a kadar numaralı camekanlı sağlı sollu küçük odalar var.sizinki hangi odada ise o odaya gidip sıra bekliyorsunuz.
    4-) adınız söylenince içeriye geçiyorsunuz. paket geliyor yanınızda açılıyor.
    5-) " bu ne ? " diye soruyorlar. Makul cevaplar veriyorsunuz. Ürünü kendinize aldığınızı zaten tek bir adet olduğunu fiyatının uygun olduğunu anlatıyorsunuz.
    6-) Söyledikleriniz yeterli gelmesse odanın yetkilisine gönderiyor sizi. O amca bir bakışta çözüyor işi. Olmaz vermem derse çok dil dökeceksiniz almak için. Eğer bişey demeyip hesap yapmaya girişirse işine karışmayın, bırakın gerekli hesabı yapsın. Size "şu kadar vergisi var" diyecek. Söylenen rakam sizi aşıyorsa biraz alttan alarak dil dökmeye devam edin. Pazarlığa yanaşmıyorsa parayı ödeyip alın. Genelde çok makul vergi çıkarırlar.
    7-) Siz verdiği ödeme kağıdıyla söylediği bankolara sırasıyla gidip ödemeleri yapın. Depo ödemeside ekstra 2 liradır.
    8-) Tüm ödemeler bitince paketin beklediği odaya tekrar gidin paketi alıp sıvışın, fazla dolanmayın ortalıkta.
    gönderimi şikayet edip yayından kaldırtan şahıs..sıkıntını en azından benimle paylaşsaydın da böyle şikayet edip ortadan toz olmasaydın..ben hepimizi ilgilendiren bir konu hakkında konuştum, gümrük memurlarının tutumu ve kafalarına göre iş yapmaları ile ilgili..evet..devlet kurumu olduğu için de devletn başındakilerin yerleştirdiği adamlar böyle işleri yokuşa süren..amacım siyaset yapmak değildi ancak bu konuda malesef ucu onlara da dokunuyor..bilmem anlatabildim mi..
    valla bende cimer üzerinden atarlı giderli bir şeyler yazdım yeter artık ya bu kadar da bu ülke vatandaşlarına zulüm reva görülmez ki kardeşim , işlerin içinden çıkamayacaksanız edin istifa defolup gidin.... ömrümüz çürüdü bu örümcek kafalı zihniyet yüzünden.....alt tarafı alışveriş yaptık yazlık bi şeyler yakında kış ayı gelecek bizim kargolar hala teslim edilmemiş olacak
    afrika ülkesimiyiz ulan biz herşeyde geriye gittik son senelerde yeter artık
    Size kargo firmaların gümrük müşavirlik şirketleiyle beraber gümrük memurların yaptıkları düzenbazlığı anlatmak istiyorum.

    Aramex ile hindistandan bir bez tablo aldım.ticari değildir.arkadaşım evinin duvarından indirip yolladı.geldi gümrüğe takıldı.neyse dedik aramex gümrük vergisi için iban atar öderiz gelir dedik.. öyle olmadı. kendim gidip almam gerekiyormuş.istanbul havalimanına gittim.aramex bürosuna elime evrakları verdi gittim gümrük yardımcısının yanına.adı Ahmet bilmem neydi.benim dilekçeme muayene memuru atayacakmış.daha ağazımı açmadan suratıma bile bakmadan bağırmaya başladı,benimle muhatap olma git acente memurunu çağır.. vay a.mun hayvanı canavarmısın lan sen dedim,bi sakin ol dedim içimden..acente elemanı geldi(aramex ) elemana dediki. yahu bu insanların çoğu gariban tekil ithalat yapanlarla beni uğraştırmayın,siz takip edip yapın işlemleri,beni bunlarla uğraştırmayın dedi.. sonra aralarında bir fısıldama oldu,sonra müdür yard,gülerek elemana dediki yahu siz bunlardan para almıyormusunuz uğraştırmayın beni deyip kağıda nazlana nazlana muayene memuru yazdı..

    muayene memurun yanına gittim.sarı kupkuru bir kız,beraber depoydaki eşyamın paketini açtık,baktı besmele yazılı tablo.bu ne dedi,besmele yazılı tablo ne olacak dedim.. dışarda bekle dedi,kovar gibi.depodan çıktım bekliyorum...çıktı önümden geçti bişey demeden asık suratla...ofisine gitti. peşinden gittim,sonuç ne dedim.. arapça motifler güvenlik riski oluşturuyor veremem dedi. saçmalama ne riski besmele yazılı tablo işte dedim... bu sefer tekstil ürünü yasak dedi...sonrada müşavir tutup beyanname doldurman lazım alman için dedi..müşavir 3000TL para istiyor.tablo 150-200 lira değmez ki dedim. yere bakıp kafasını eğedi.. memurundan tutun,kargo firması ve gümrük müşavirlik şirketleri üçlü bir rant ilişkisi içinde..PTT ile getirin.gümrük çıksa bile gümrük vergisi ödersiniz,ama gümrük müşaviri ücreti+ noter vekalet ücreti ödemezssiniz.ayrıca malınız rehin kalmaz..şimdi depoda 20 gün bekleyip artık zimmetlerine geçirecekler..ALLAH belalarını versin..

    43 yaşında emekli olup, şu an 9bin lira emekli maaşın var, yazlığın(evin) var ve o yüzden başkalarını da öyle sanıyorsun.


    Zaten yazdıkların çelişmeye başladı.


    Türkiye'de az para alsan da geçinirsin, Almanya'da sürünürsün diyordun ısrarla ama şimdi "Baba evi de yoksa asgari ücretle geçinmesi zaten mümkün değil." diyorsun.


    Sonuçta Almanya ve Türkiyenin alım güçleri karşılaştırması belli. Burada kendince argümanlar çarpıtarak yazman bunu değiştirmez. Yani gerçekleri kırbaç gibi kendine vuruyorsun. Yok Türkiye'de insanların evi var, yok akdenizde meyve daha ucuz lafları o yüzden mantıksız oluyor.


    Sen Türkiye'de ben Almanya'da alım gücünün daha yüksek olduğunu söylüyorum. Gerçek bir tanesi. İstersen onu okuyanlar yorumlasın.


    Türkiye'de ekonomik sıkıntı olduğunu söyleyenler de sana göre oturup göbeğini kaşıyanlar. Yani çalışanların Türkiye'de her zaman çok iyi kazandığı düşünüyorsun.


    Sen yılda 6-7 defa ülke değiştirmeyi tatil olarak görüyorsun ve ısrarla tatil bir anlayıştır diyorsun. Eğer karşılaştırma yapacaksan aynı tatil anlayışını karşılaştırman lazım. Yılda 1 defa şehir değiştirip köyüne gitmek isteyip gidemeyenler var ve kendinin yaptığının ne kadar farklı olduğunu anlayamıyorsun.

    Arkadasim saka misin? parayi ister orda ister burda kazanmisim, vergisini be hatta vergisinin vergisini vermisim. Nerde harcayacagimi sana mi soracagim? O parayi kazanmak icin olusturdugum katma degerden ulke para kazanirken iyi, ben o parayi harcarken kötü mü?

    gir bak bakalim ae deki populer ürünlerin yorumlarina, rus, amerikan, brezilyali vs. dunya kadar ulkenin vatandasinin milyar tane yorumu var. onlarda rezerv yok mu? onlar niye batmıyor? bizdeki ae alisverislerinin ortalama deger tas catlasin 20-30 dolardir, adamlar yuzlerce dolarlik urunlere yorum yaziyor. bizden kac babayigit var o urunleri alabilen?

    ulkenin durumunu siradan vatandasa yuklemeye kalkmayin yani.

  • ptt ile gelirse yapacağınız söyleyim.

    1-) eğer paket takılırsa size eve yazı geliyor.
    2-) ptt nin topkapıdaki ülkeri fabrikasının ordaki binasına gidiyorsunuz
    3-) orda 1 den 9 a kadar numaralı camekanlı sağlı sollu küçük odalar var.sizinki hangi odada ise o odaya gidip sıra bekliyorsunuz.
    4-) adınız söylenince içeriye geçiyorsunuz. paket geliyor yanınızda açılıyor.
    5-) " bu ne ? " diye soruyorlar. Makul cevaplar veriyorsunuz. Ürünü kendinize aldığınızı zaten tek bir adet olduğunu fiyatının uygun olduğunu anlatıyorsunuz.
    6-) Söyledikleriniz yeterli gelmesse odanın yetkilisine gönderiyor sizi. O amca bir bakışta çözüyor işi. Olmaz vermem derse çok dil dökeceksiniz almak için. Eğer bişey demeyip hesap yapmaya girişirse işine karışmayın, bırakın gerekli hesabı yapsın. Size "şu kadar vergisi var" diyecek. Söylenen rakam sizi aşıyorsa biraz alttan alarak dil dökmeye devam edin. Pazarlığa yanaşmıyorsa parayı ödeyip alın. Genelde çok makul vergi çıkarırlar.
    7-) Siz verdiği ödeme kağıdıyla söylediği bankolara sırasıyla gidip ödemeleri yapın. Depo ödemeside ekstra 2 liradır.
    8-) Tüm ödemeler bitince paketin beklediği odaya tekrar gidin paketi alıp sıvışın, fazla dolanmayın ortalıkta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihfx

    ptt ile gelirse yapacağınız söyleyim.

    1-) eğer paket takılırsa size eve yazı geliyor.
    2-) ptt nin topkapıdaki ülkeri fabrikasının ordaki binasına gidiyorsunuz
    3-) orda 1 den 9 a kadar numaralı camekanlı sağlı sollu küçük odalar var.sizinki hangi odada ise o odaya gidip sıra bekliyorsunuz.
    4-) adınız söylenince içeriye geçiyorsunuz. paket geliyor yanınızda açılıyor.
    5-) " bu ne ? " diye soruyorlar. Makul cevaplar veriyorsunuz. Ürünü kendinize aldığınızı zaten tek bir adet olduğunu fiyatının uygun olduğunu anlatıyorsunuz.
    6-) Söyledikleriniz yeterli gelmesse odanın yetkilisine gönderiyor sizi. O amca bir bakışta çözüyor işi. Olmaz vermem derse çok dil dökeceksiniz almak için. Eğer bişey demeyip hesap yapmaya girişirse işine karışmayın, bırakın gerekli hesabı yapsın. Size "şu kadar vergisi var" diyecek. Söylenen rakam sizi aşıyorsa biraz alttan alarak dil dökmeye devam edin. Pazarlığa yanaşmıyorsa parayı ödeyip alın. Genelde çok makul vergi çıkarırlar.
    7-) Siz verdiği ödeme kağıdıyla söylediği bankolara sırasıyla gidip ödemeleri yapın. Depo ödemeside ekstra 2 liradır.
    8-) Tüm ödemeler bitince paketin beklediği odaya tekrar gidin paketi alıp sıvışın, fazla dolanmayın ortalıkta.
    gümrüğe takılma sınırı €100 dur sizin ürününüz belki inceleme için katılmış olablir birde ordino malın nereye indiğini kimin sahip olduğnunu gösteren belgedir bu belge olmadan gümrükte işlem yapamazsınız malın sizin oldğunn kanıtı o.daha kesin bilgi için bi gümrük bürosuna sorun cevap alabilrisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnkYgT

    gümrüğe takılma sınırı €100 dur sizin ürününüz belki inceleme için katılmış olablir birde ordino malın nereye indiğini kimin sahip olduğnunu gösteren belgedir bu belge olmadan gümrükte işlem yapamazsınız malın sizin oldğunn kanıtı o.daha kesin bilgi için bi gümrük bürosuna sorun cevap alabilrisiniz

    Alıntıları Göster
    Bu aralar takılmaması lazım. Malum yılbaşı geldi millet hediye falan yolluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C3nK35

    gümrüğe takılma sınırı €100 dur sizin ürününüz belki inceleme için katılmış olablir birde ordino malın nereye indiğini kimin sahip olduğnunu gösteren belgedir bu belge olmadan gümrükte işlem yapamazsınız malın sizin oldğunn kanıtı o.daha kesin bilgi için bi gümrük bürosuna sorun cevap alabilrisiniz


    inceleme için olmuş olabilir diyorsunuz. fakat dediğim gibi ups ve dhl aynı şeyi söylüyor. diyorlarki paket bizim merkez binamızda ama gümrük işlemleri atatürk havalimanının ordaki kargo binasından yapılacak. şimdi inceleme için olmuş olsa paket gümrük binasında değilki orda ben gümrükçüyle beraber inceleme yapabileyim. orası zaten kafamı karıştırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFarez

    Bu aralar takılmaması lazım. Malum yılbaşı geldi millet hediye falan yolluyor.

    Alıntıları Göster
    Daha önce yurtdışından ürün getirmemişler için yararlı bir başlık olmuş, bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SSH

    Daha önce yurtdışından ürün getirmemişler için yararlı bir başlık olmuş, bilgilendirme için teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    şu ürünü almak istiyorum ama biraz çekiniyorum şu gümrük konusu ve elime bir şekilde ulaşamama korkusundan

    https://www.ebay.com/itm/150372279643?hash=item2302e2e55b&_trksid=p3286.c0.m14

    bir de hangi servisi seçersem daha garanti olur elime geçişi?

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI


    paketin üzerine gift yazdırmaktan başka ne yapabilirim sorunsuz elime ulaşması için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal can -- 18 Eylül 2009; 19:27:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metal can

    şu ürünü almak istiyorum ama biraz çekiniyorum şu gümrük konusu ve elime bir şekilde ulaşamama korkusundan

    https://www.ebay.com/itm/150372279643?hash=item2302e2e55b&_trksid=p3286.c0.m14

    bir de hangi servisi seçersem daha garanti olur elime geçişi?

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI


    paketin üzerine gift yazdırmaktan başka ne yapabilirim sorunsuz elime ulaşması için?


    Alıntıları Göster
    paketin üzerine "açanın anasını" da yazsanız bu şans işi. yazdıklarımı okuyun lütfen. herşeyi birebir aynı yolla 4 paket geldi 3 ü geçti 1 i takıldı. bu tamamen sizin paketinize kem gözlerin deymesine bağlı. gümrükçünün kem gözü sizin pakete takılırsa bitti gitti. özellikle büyük veya ağır kolilere gümrükçüler bi göz atıyorlar.

    tüm arkadaşlar için tavsiyem şudur. ptt ile alın takılsa bile %10 vergi ve 2 lira depo parasıyla üstelik tek binada işi çözersiniz. yazıyorum işte dhl 3 kere git gel diyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihfx

    paketin üzerine "açanın anasını" da yazsanız bu şans işi. yazdıklarımı okuyun lütfen. herşeyi birebir aynı yolla 4 paket geldi 3 ü geçti 1 i takıldı. bu tamamen sizin paketinize kem gözlerin deymesine bağlı. gümrükçünün kem gözü sizin pakete takılırsa bitti gitti. özellikle büyük veya ağır kolilere gümrükçüler bi göz atıyorlar.

    tüm arkadaşlar için tavsiyem şudur. ptt ile alın takılsa bile %10 vergi ve 2 lira depo parasıyla üstelik tek binada işi çözersiniz. yazıyorum işte dhl 3 kere git gel diyor bana.

    Alıntıları Göster
    ebayden bir ürün almıştım ve elime geçmedi. gümrüğü aradığımda böyle bir postanın kaydı olmadığını söylüyorlar. elime geçmesi derken biraz da türkiyeye giriş yapmasından bahsetmiştim. gösterdiğim gönderi seçeneklerinden ilkini seçsem olur değil mi? bu ikisi hakkında bilgin var mı? bu arada alacağım şey dizüstü ekran kartı, hafif ve ufak bir paket olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihfx

    paketin üzerine "açanın anasını" da yazsanız bu şans işi. yazdıklarımı okuyun lütfen. herşeyi birebir aynı yolla 4 paket geldi 3 ü geçti 1 i takıldı. bu tamamen sizin paketinize kem gözlerin deymesine bağlı. gümrükçünün kem gözü sizin pakete takılırsa bitti gitti. özellikle büyük veya ağır kolilere gümrükçüler bi göz atıyorlar.

    tüm arkadaşlar için tavsiyem şudur. ptt ile alın takılsa bile %10 vergi ve 2 lira depo parasıyla üstelik tek binada işi çözersiniz. yazıyorum işte dhl 3 kere git gel diyor bana.

    Alıntıları Göster
    Güzel bi konu olmuş.Bu konu iyi gelişirse çok kişinin işine yarar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrc

    Güzel bi konu olmuş.Bu konu iyi gelişirse çok kişinin işine yarar

    Alıntıları Göster
    aratınca alakalı bir kaç konu daha buldum.

    Yurtdışı siparişleri | Sıkça Sorulan Sorular | - [ ANA KONU ]
    http://forum.donanimhaber.com/m_19940720/tm.htm

    E-BAY ALIŞVERİŞ - GÜMRÜK
    http://forum.donanimhaber.com/m_29346388/tm.htm

    GÜMRÜK
    http://forum.donanimhaber.com/m_29023879/tm.htm

    EBAY DEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞIZ GÜMRÜK PROBLEMİ
    http://forum.donanimhaber.com/m_28752651/tm.htm

    Ebay sipariş ve gümrük
    http://forum.donanimhaber.com/m_28276299/tm.htm

    gümrük problemi
    http://forum.donanimhaber.com/m_27459261/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metal can

    aratınca alakalı bir kaç konu daha buldum.

    Yurtdışı siparişleri | Sıkça Sorulan Sorular | - [ ANA KONU ]
    http://forum.donanimhaber.com/m_19940720/tm.htm

    E-BAY ALIŞVERİŞ - GÜMRÜK
    http://forum.donanimhaber.com/m_29346388/tm.htm

    GÜMRÜK
    http://forum.donanimhaber.com/m_29023879/tm.htm

    EBAY DEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞIZ GÜMRÜK PROBLEMİ
    http://forum.donanimhaber.com/m_28752651/tm.htm

    Ebay sipariş ve gümrük
    http://forum.donanimhaber.com/m_28276299/tm.htm

    gümrük problemi
    http://forum.donanimhaber.com/m_27459261/tm.htm


    Alıntıları Göster
    EBay den 230 Dolarlik bir Digital Kamera alacaktim. Bu konuyu gorunce acikca cekindim! Birde biz İstanbul da degiliz, O gumruk islerini de becermemiz ve bir suru yol parasi vermeye deymez. Hem €200 luk mal gelir deniyor hem takiliyor. Tam bir kaos ve kafaya gore is yapma var. Ya hepsini gecir, yada gecirme de milletde ne yapacagini bilsin degilmi! Simdi zaten bayram ustu, hediyelerin transit gecmesi lazim.
    Peki diyelim Kamerayi siparis ettik, sans yok zaten, tuttu gumruge takildi. Gumrukculere telefon etsek ( tabii telefonlarini bulabilirsek) desek geri gonder istemiyorum , o zaman ne olur, geri gonderirlermi? Ne karisik isler yaw.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metal can

    ebayden bir ürün almıştım ve elime geçmedi. gümrüğü aradığımda böyle bir postanın kaydı olmadığını söylüyorlar. elime geçmesi derken biraz da türkiyeye giriş yapmasından bahsetmiştim. gösterdiğim gönderi seçeneklerinden ilkini seçsem olur değil mi? bu ikisi hakkında bilgin var mı? bu arada alacağım şey dizüstü ekran kartı, hafif ve ufak bir paket olur.


    bildiğim kadarıyla ebay e paypal ile ödeme yapıyorsunuz ve bunlar sigorlatı oluyor. eğer sorun çıkarsa paypal %100 oranında sizin lehinize yardımcı olur. hele hele satıcının verdiğini takip nosu ile size ulaştığına dair bir not yoksa ücreti geri alırsınız. onun dışında sizin durumun gümrük işiyle bir ilgisi yok şu aşamada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    EBay den 230 Dolarlik bir Digital Kamera alacaktim. Bu konuyu gorunce acikca cekindim! Birde biz İstanbul da degiliz, O gumruk islerini de becermemiz ve bir suru yol parasi vermeye deymez. Hem €200 luk mal gelir deniyor hem takiliyor. Tam bir kaos ve kafaya gore is yapma var. Ya hepsini gecir, yada gecirme de milletde ne yapacagini bilsin degilmi! Simdi zaten bayram ustu, hediyelerin transit gecmesi lazim.
    Peki diyelim Kamerayi siparis ettik, sans yok zaten, tuttu gumruge takildi. Gumrukculere telefon etsek ( tabii telefonlarini bulabilirsek) desek geri gonder istemiyorum , o zaman ne olur, geri gonderirlermi? Ne karisik isler yaw.


    istanbulda değilseniz kesinlikle tavsiye etmem. ptt ile gelip gümrüğe takılan bir ürün için yaklaşık 2-3 ay önce arkadaşım adına sadece kimlik fotokopisi ve dilekçesiyle ben gidip ptt topkapıda (avpim) işlem yapabilmiştim. Fakat şu an için kesin şekilde vekaletname istiyorlarmış. Buda ekstra 30-40 lira demek. yani istanbulda arkadaşınız olsa bile 30-40 ekstra ücreti var. ptt deki işlemler en fazla 30-40 dakka sürüyor. genelde 15 dakkada çıkarsınız sıra falan yoksa.

    Hatta bu işlem için ayrıntılı bilgi vereyim. arkadaş aracı için bir cihaz aldı ebay den. vakti olmadığı için bana söyledi, dediğim gibi kimlik fotokopisi ile gittim işlemi yaptım. sadece 2 lira depo parası ödeyip aldım. daha sonra cihazı bozduk :) , ikincisini sipariş ettik yine benzer şekilde geldi ve gümrüğe takıldı. yine ben gideceketim ama işler değişti artık vekalet lazım dediler ve arkadaşım gitti. aynı cihazı bu sefer malesef 40 lira vergi ve 2 lira depo parası ödeyip aldı. görüyorsunuz tamamen şans işi ve memurların o anki durumlarına bağlı. hatta 40 liralık vergi bile kafadan öylesine bir hesaplama işte.

    evet tekrar istanbul dışındaki arkadaşlara söylüyorum. bence çok kar edeceğiniz bir durum yoksa sipariş geçmeyin yurtdışından. iade etmek isterseniz karşı tarafın kabul etmesi lazım çoğu durumda kabul etmezler bu durumda otomatik olarak ürününüz gümrükçü arkadaşlara kalır. kabul etse bile gidiş dönüş ücretlerini keserek kabul edeceklerdir bu durumda yine epey bir zarar edersiniz. dediğim gibi çok karlı bir işlem olmayacaksa riske girmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 19 Eylül 2009; 5:26:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihfx

    quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    EBay den 230 Dolarlik bir Digital Kamera alacaktim. Bu konuyu gorunce acikca cekindim! Birde biz İstanbul da degiliz, O gumruk islerini de becermemiz ve bir suru yol parasi vermeye deymez. Hem €200 luk mal gelir deniyor hem takiliyor. Tam bir kaos ve kafaya gore is yapma var. Ya hepsini gecir, yada gecirme de milletde ne yapacagini bilsin degilmi! Simdi zaten bayram ustu, hediyelerin transit gecmesi lazim.
    Peki diyelim Kamerayi siparis ettik, sans yok zaten, tuttu gumruge takildi. Gumrukculere telefon etsek ( tabii telefonlarini bulabilirsek) desek geri gonder istemiyorum , o zaman ne olur, geri gonderirlermi? Ne karisik isler yaw.


    istanbulda değilseniz kesinlikle tavsiye etmem. ptt ile gelip gümrüğe takılan bir ürün için yaklaşık 2-3 ay önce arkadaşım adına sadece kimlik fotokopisi ve dilekçesiyle ben gidip ptt topkapıda (avpim) işlem yapabilmiştim. Fakat şu an için kesin şekilde vekaletname istiyorlarmış. Buda ekstra 30-40 lira demek. yani istanbulda arkadaşınız olsa bile 30-40 ekstra ücreti var. ptt deki işlemler en fazla 30-40 dakka sürüyor. genelde 15 dakkada çıkarsınız sıra falan yoksa.

    Hatta bu işlem için ayrıntılı bilgi vereyim. arkadaş aracı için bir cihaz aldı ebay den. vakti olmadığı için bana söyledi, dediğim gibi kimlik fotokopisi ile gittim işlemi yaptım. sadece 2 lira depo parası ödeyip aldım. daha sonra cihazı bozduk :) , ikincisini sipariş ettik yine benzer şekilde geldi ve gümrüğe takıldı. yine ben gideceketim ama işler değişti artık vekalet lazım dediler ve arkadaşım gitti. aynı cihazı bu sefer malesef 40 lira vergi ve 2 lira depo parası ödeyip aldı. görüyorsunuz tamamen şans işi ve memurların o anki durumlarına bağlı. hatta 40 liralık vergi bile kafadan öylesine bir hesaplama işte.

    evet tekrar istanbul dışındaki arkadaşlara söylüyorum. bence çok kar edeceğiniz bir durum yoksa sipariş geçmeyin yurtdışından. iade etmek isterseniz karşı tarafın kabul etmesi lazım çoğu durumda kabul etmezler bu durumda otomatik olarak ürününüz gümrükçü arkadaşlara kalır. kabul etse bile gidiş dönüş ücretlerini keserek kabul edeceklerdir bu durumda yine epey bir zarar edersiniz. dediğim gibi çok karlı bir işlem olmayacaksa riske girmeyin.

    Alıntıları Göster
    dhl den bir ilginç örnek daha.

    aynı uçakla aynı anda 3 dakka arayla gelen iki paketten biri takıldı diğeri geçti. üstelik kutu üstündeki fiyatı daha yüksek olan paket geçti. daha küçük olanı ise takıldı.

    bakalım arkadaşlar önümüzdeki çarşamba 23.09.2009 da gideceğim herşey açıklığa kavuşacak o zaman göreceğim gümrük işleri nasıl oluyormuş anlayacağız.

    buda başka bir konudan alıntı örnekler:

    gümrük örneği: (PTT İLE GELEN KARGO ÖRNEĞİ)
    ebay üzerinden usps(amerikan posta servisi) ile fotoğraf makinesi aldım(300TL)... türkiyeye girdiğinde gümrüğe takıldı ve bir posta geldi bana gümrükle ilgili... gümrüğe gittim, gözümün önünde paketi açtılar, bu ne dediler... fotoğraf makinesi dedim... kaç tane dediler, 1 tane dedim... tamam şu masaya gidin dediler... ordan belgeleri alıp, vezneye 32TL(30tl vergi, 0,5tl damga ücreti, 1,5TL gümrükleme ücreti) ödeyip başka bir masadan eşyamı teslim aldım... toplam 20 dakika sürdü gümrük işlemlerim...

    gümrük örneği 2: (ÖZEL KARGO FİRMASI İLE [TNT] GELEN KARGO ÖRNEĞİ)
    shoptodan guitar hero aldım(kargosuyla 150TL)... türkiyeye geldiğinde tntden telefon açtılar, gümrüğe takıldı diye... tntden kağıt geldi, tnt gümrüğüne gittim... resmi belgeler için benden 150TL ordino ücreti istediler(Bilgi: ordino belgesi yerine gümrük birliği ile bir çok belge kullanılabilir hale gelmiştir, bunlar çakallığına istiyor)... resmi belgeyi alıp devlet gümrüğüne gittim, orda %10 vergi+7tl civarı bişi ödedim... TNT gümrüğüne gittim geri... paketi açtılar, bu ne dediler, oyun vs... en son vezneye gidin dediler... gittim, 45TL 2 günlük antrepo ücreti dediler... onu da ödeyince paketi veriyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 19 Eylül 2009; 17:31:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihfx

    dhl den bir ilginç örnek daha.

    aynı uçakla aynı anda 3 dakka arayla gelen iki paketten biri takıldı diğeri geçti. üstelik kutu üstündeki fiyatı daha yüksek olan paket geçti. daha küçük olanı ise takıldı.

    bakalım arkadaşlar önümüzdeki çarşamba 23.09.2009 da gideceğim herşey açıklığa kavuşacak o zaman göreceğim gümrük işleri nasıl oluyormuş anlayacağız.

    buda başka bir konudan alıntı örnekler:

    gümrük örneği: (PTT İLE GELEN KARGO ÖRNEĞİ)
    ebay üzerinden usps(amerikan posta servisi) ile fotoğraf makinesi aldım(300TL)... türkiyeye girdiğinde gümrüğe takıldı ve bir posta geldi bana gümrükle ilgili... gümrüğe gittim, gözümün önünde paketi açtılar, bu ne dediler... fotoğraf makinesi dedim... kaç tane dediler, 1 tane dedim... tamam şu masaya gidin dediler... ordan belgeleri alıp, vezneye 32TL(30tl vergi, 0,5tl damga ücreti, 1,5TL gümrükleme ücreti) ödeyip başka bir masadan eşyamı teslim aldım... toplam 20 dakika sürdü gümrük işlemlerim...

    gümrük örneği 2: (ÖZEL KARGO FİRMASI İLE [TNT] GELEN KARGO ÖRNEĞİ)
    shoptodan guitar hero aldım(kargosuyla 150TL)... türkiyeye geldiğinde tntden telefon açtılar, gümrüğe takıldı diye... tntden kağıt geldi, tnt gümrüğüne gittim... resmi belgeler için benden 150TL ordino ücreti istediler(Bilgi: ordino belgesi yerine gümrük birliği ile bir çok belge kullanılabilir hale gelmiştir, bunlar çakallığına istiyor)... resmi belgeyi alıp devlet gümrüğüne gittim, orda %10 vergi+7tl civarı bişi ödedim... TNT gümrüğüne gittim geri... paketi açtılar, bu ne dediler, oyun vs... en son vezneye gidin dediler... gittim, 45TL 2 günlük antrepo ücreti dediler... onu da ödeyince paketi veriyorlar...

    Alıntıları Göster
    Benim de bugün ülkeye TNT ile giren malım takıldı gümrüğe. 126 Euro (nakliye ile birlikte)

    Öğrentdiklerim : 150 TL TNT ordino ücreti + %10 vergi + ardiye + diğer masraflar.

    150 TL TNT parası olmasa yaparım ama toplamı 300 TL ye geliyor.

    Şimdi şuları merak ediyorum
    1- TNT ordinoyu ödememe yolu var mı?
    2- Aldığım firma ile görüştüm iade etmek istediğimi söyledim. TNT ile görüşerek iade kargosu ödeyerek malı geri gönderebşme şansım var mı bu durumda zararım sadece 45 Euro olacak.
    3- Gümrük müşaviri tutmadan bu işleri kendim halledebiir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sivridis

    Benim de bugün ülkeye TNT ile giren malım takıldı gümrüğe. 126 Euro (nakliye ile birlikte)

    Öğrentdiklerim : 150 TL TNT ordino ücreti + %10 vergi + ardiye + diğer masraflar.

    150 TL TNT parası olmasa yaparım ama toplamı 300 TL ye geliyor.

    Şimdi şuları merak ediyorum
    1- TNT ordinoyu ödememe yolu var mı?
    2- Aldığım firma ile görüştüm iade etmek istediğimi söyledim. TNT ile görüşerek iade kargosu ödeyerek malı geri gönderebşme şansım var mı bu durumda zararım sadece 45 Euro olacak.
    3- Gümrük müşaviri tutmadan bu işleri kendim halledebiir miyim?



    1- TNT ordinoyu ödememe yolu var mı?
    Her yerde ordino diye birşey yok yazmasına rağmen daha 2 gün önce DHL ye 3 paket için 450 lira ordino parası ödedim. Önce bir sürü tartıştım bir sürü yer aradım yetkililerle falan görüştüm mahkemeye vericem dedim hiçbiri olmadı. ödemeden olmaz istediğiniz yere itiraz edin dediler. netekim ödedim ve aldım. Aynı gün UPS ise ordino ücreti almadı. sanırım ups bir çok kişiden almıyor.
    2- Aldığım firma ile görüştüm iade etmek istediğimi söyledim. TNT ile görüşerek iade kargosu ödeyerek malı geri gönderebşme şansım var mı bu durumda zararım sadece 45 Euro olacak.
    aynı şeyi yapmak istedim fakat 90$ a bana gelmesine rağmen 250$ geri gönderim ücreti çıktı. ayrıca gümrük işlemleride oluyormu bilemiyorum. geri göndermeyin alın bi şekilde.
    3- Gümrük müşaviri tutmadan bu işleri kendim halledebiir miyim?
    Tabi halledebilirsiniz. bu ülkede yasalar var hak var hukuk var. herşeyi denetleyen bizim memurlarımız var.

    Şimdi yapacaklarınızı anlatıyorum.

    öncelikle neyiniz nerde onu anlatalım. gümrük işlemleri denilen şey 2 basamaklıdır, 1. si sadece evrak işleridir ki bu havalimanı gümrüğünde yapılır. 2 si ise evraklarla beraber yapılan muayene işlemleridir ki buda kargo firmasının merkez binasında yapılır. Sizin paketiniz her daim özel kargo firmasında bulunur. Paketiniz hiçbir zaman havalimanı gümrüğüne gitmez, muayenesi kontrolü teslimi herbir işlemi kargo firmasının merkez binasında yapılır, zaten halihazırda kargo firmalarının binasında çalışan devletin memuru vardır. paketinizin gümrüğe takılmasıda ordaki memurun halt yemesidir. Peki havalimanında ne işimiz var derseniz onu bende anlamadım ama ödeyeceğiniz ücretlerin yarısı havalimanında cebinizden çıkacak. şimdi geçelim işlemlere.

    1-) tnt ye gidip ordinoyu alın
    2-) atatürk havalimanı kargo terminaline gidin.
    3-) gümrük işlemlerinin yapıldığı binayı sorun. 2. Kattaki zati eşya şefine çıkın. (falanca bey, isim yazamıyorum kusura bakmayın)
    4-) bundan sonra evraklarınızı alıp kendi başınıza işlemleri yapın. (ki bu %99 oranında mümkün değil)
    5-) Şefimiz canımız ciğerimiz "falanca" bey içindeki sıcaklığın verdiği hisle sadece ve sadece sizin işiniz görülsün ve siz yorulmayın diye yanınıza otomatik olarak bir YARDIMSEVER arkadaş çağıracak(memur değil sadece bir hayırsever yardımsever), bu yardımsever arkadaşa yapacağınız bir miktar yardımla bu binadaki işlemlerinizi hiiiç yorulmadan ve çok ama çok kısa sürede halledeceksiniz. Evrak işiniz bitince 1. katta damga vergisi olan 33 lirayı ödeyip doğruca ordinoyu aldığınız tnt binasına gidin.
    6-) tnt binasında yaklaşık 7-8 adım işlem var kafam bin ton olduğu için hatırlamıyorum. en önemlisi eşyanızı memurun yanına götüttüreceksiniz. memur bakacak (muayene edecek paketinizi, size bu ne diye soracak icabında kaça aldın diyecek, gerçek fiyatı ne diye soracak) tamam diyecek veya demesse ne olacak onu bilmiyorum. tamam derse tekrar tnt çalışanlarıyla ilgili bir kaç işlem var sonra yine bir kaç takım evrakla beraber ikinci bir memurun yanına gideceksiniz. Bu memur evraklara bakıp bazı işlemler yapıp evrakları tamamdır paketini alabilirsin artık ama bi kaç işlem daha var diyip geri verecek. vermesse ne olur bilemiyorum. son olarak bu memurun yanında ayrılıp depo ücretlerini ödemeniz lazım buda en az 50 lira. en son olarak depoya gidip paketi alıp sıvışın bidahada internetten özel kargo firmaları ile sipariş vermeyin. mutlaka ama mutlaka posta servisini kullanın.

    özetlersek 150 lira ordino, 50-100 lira hava parası, 50 lira depo parası, 25 lira genel yol masrafları. yani toplamda 300-350 liraya paketi alırsınız.

    hangi aşama sıkıntı yaşarsınız onu söyliyim. sadece muayene aşamasında sıkıntı olabilir onun haricinde sıkıntıya sokmayın kendinizi. muayene memuru tamam dedimmi işler bitmiştir. demesse eğer daha öncede söyledim ne oluyor bilmiyorum. ayrıca özel kargo firmalarında iş takip eden gümrükçüler iyi insanlardır size yardımcı olurlar ve para karşılığı bunu yapmazlar, özellikle evraklarınızın düzenlenip sıralanmasında bu adamlar baya yardımcı oluyor.

    eğer vekaleten işlem yapıyorsanızki bu mümkün değil ama yinede yapılır bu durumda ödeyeceğiniz HAVA PARASI iki katına çıkar.

    çok net olarak anlattığımı düşünüyorum. bu işlemler tüm özel kargo firmaları için aynıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 24 Eylül 2009; 20:28:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihfx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sivridis

    Benim de bugün ülkeye TNT ile giren malım takıldı gümrüğe. 126 Euro (nakliye ile birlikte)

    Öğrentdiklerim : 150 TL TNT ordino ücreti + %10 vergi + ardiye + diğer masraflar.

    150 TL TNT parası olmasa yaparım ama toplamı 300 TL ye geliyor.

    Şimdi şuları merak ediyorum
    1- TNT ordinoyu ödememe yolu var mı?
    2- Aldığım firma ile görüştüm iade etmek istediğimi söyledim. TNT ile görüşerek iade kargosu ödeyerek malı geri gönderebşme şansım var mı bu durumda zararım sadece 45 Euro olacak.
    3- Gümrük müşaviri tutmadan bu işleri kendim halledebiir miyim?



    1- TNT ordinoyu ödememe yolu var mı?
    Her yerde ordino diye birşey yok yazmasına rağmen daha 2 gün önce DHL ye 3 paket için 450 lira ordino parası ödedim. Önce bir sürü tartıştım bir sürü yer aradım yetkililerle falan görüştüm mahkemeye vericem dedim hiçbiri olmadı. ödemeden olmaz istediğiniz yere itiraz edin dediler. netekim ödedim ve aldım. Aynı gün UPS ise ordino ücreti almadı. sanırım ups bir çok kişiden almıyor.
    2- Aldığım firma ile görüştüm iade etmek istediğimi söyledim. TNT ile görüşerek iade kargosu ödeyerek malı geri gönderebşme şansım var mı bu durumda zararım sadece 45 Euro olacak.
    aynı şeyi yapmak istedim fakat 90$ a bana gelmesine rağmen 250$ geri gönderim ücreti çıktı. ayrıca gümrük işlemleride oluyormu bilemiyorum. geri göndermeyin alın bi şekilde.
    3- Gümrük müşaviri tutmadan bu işleri kendim halledebiir miyim?
    Tabi halledebilirsiniz. bu ülkede yasalar var hak var hukuk var. herşeyi denetleyen bizim memurlarımız var.

    Şimdi yapacaklarınızı anlatıyorum.

    öncelikle neyiniz nerde onu anlatalım. gümrük işlemleri denilen şey 2 basamaklıdır, 1. si sadece evrak işleridir ki bu havalimanı gümrüğünde yapılır. 2 si ise evraklarla beraber yapılan muayene işlemleridir ki buda kargo firmasının merkez binasında yapılır. Sizin paketiniz her daim özel kargo firmasında bulunur. Paketiniz hiçbir zaman havalimanı gümrüğüne gitmez, muayenesi kontrolü teslimi herbir işlemi kargo firmasının merkez binasında yapılır, zaten halihazırda kargo firmalarının binasında çalışan devletin memuru vardır. paketinizin gümrüğe takılmasıda ordaki memurun halt yemesidir. Peki havalimanında ne işimiz var derseniz onu bende anlamadım ama ödeyeceğiniz ücretlerin yarısı havalimanında cebinizden çıkacak. şimdi geçelim işlemlere.

    1-) tnt ye gidip ordinoyu alın
    2-) atatürk havalimanı kargo terminaline gidin.
    3-) gümrük işlemlerinin yapıldığı binayı sorun. 2. Kattaki zati eşya şefine çıkın. (falanca bey, isim yazamıyorum kusura bakmayın)
    4-) bundan sonra evraklarınızı alıp kendi başınıza işlemleri yapın. (ki bu %99 oranında mümkün değil)
    5-) Şefimiz canımız ciğerimiz "falanca" bey içindeki sıcaklığın verdiği hisle sadece ve sadece sizin işiniz görülsün ve siz yorulmayın diye yanınıza otomatik olarak bir YARDIMSEVER arkadaş çağıracak(memur değil sadece bir hayırsever yardımsever), bu yardımsever arkadaşa yapacağınız bir miktar yardımla bu binadaki işlemlerinizi hiiiç yorulmadan ve çok ama çok kısa sürede halledeceksiniz. Evrak işiniz bitince 1. katta damga vergisi olan 33 lirayı ödeyip doğruca ordinoyu aldığınız tnt binasına gidin.
    6-) tnt binasında yaklaşık 7-8 adım işlem var kafam bin ton olduğu için hatırlamıyorum. en önemlisi eşyanızı memurun yanına götüttüreceksiniz. memur bakacak (muayene edecek paketinizi, size bu ne diye soracak icabında kaça aldın diyecek, gerçek fiyatı ne diye soracak) tamam diyecek veya demesse ne olacak onu bilmiyorum. tamam derse tekrar tnt çalışanlarıyla ilgili bir kaç işlem var sonra yine bir kaç takım evrakla beraber ikinci bir memurun yanına gideceksiniz. Bu memur evraklara bakıp bazı işlemler yapıp evrakları tamamdır paketini alabilirsin artık ama bi kaç işlem daha var diyip geri verecek. vermesse ne olur bilemiyorum. son olarak bu memurun yanında ayrılıp depo ücretlerini ödemeniz lazım buda en az 50 lira. en son olarak depoya gidip paketi alıp sıvışın bidahada internetten özel kargo firmaları ile sipariş vermeyin. mutlaka ama mutlaka posta servisini kullanın.

    özetlersek 150 lira ordino, 50-100 lira hava parası, 50 lira depo parası, 25 lira genel yol masrafları. yani toplamda 300-350 liraya paketi alırsınız.

    hangi aşama sıkıntı yaşarsınız onu söyliyim. sadece muayene aşamasında sıkıntı olabilir onun haricinde sıkıntıya sokmayın kendinizi. muayene memuru tamam dedimmi işler bitmiştir. demesse eğer daha öncede söyledim ne oluyor bilmiyorum. ayrıca özel kargo firmalarında iş takip eden gümrükçüler iyi insanlardır size yardımcı olurlar ve para karşılığı bunu yapmazlar, özellikle evraklarınızın düzenlenip sıralanmasında bu adamlar baya yardımcı oluyor.

    eğer vekaleten işlem yapıyorsanızki bu mümkün değil ama yinede yapılır bu durumda ödeyeceğiniz HAVA PARASI iki katına çıkar.

    çok net olarak anlattığımı düşünüyorum. bu işlemler tüm özel kargo firmaları için aynıdır.

    Alıntıları Göster
    Bir tek evrakların dolduulmasında sıkıntı olur herhalde bu sırada oradaki kişilere 30-40 TL vererek gümrük evrakını doldurabilirim doğru anlamış mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sivridis

    Bir tek evrakların dolduulmasında sıkıntı olur herhalde bu sırada oradaki kişilere 30-40 TL vererek gümrük evrakını doldurabilirim doğru anlamış mıyım?


    yanlış anlamışsın. havalimanı gümrük işlemleri 30-40 verirsin çok kolay hallolur. vermessen ne olur bilemem onuda sen tecrübe et yaz buraya.

    sıkıntı olacak tek yer özel kargo firmasındaki devlet memuru senin paketine bakacak o kısım işte. orda kimse karışamıyor anladığım kadarıyla. adam gıcık çıkarda bu mevzuata uygun bir ürün değil geri gider bu paket derse sıkıntı olur. veya en fazla %10 falan gibi vergi çıkarır onu ödersin. en önemli kısım muayene sırasında safa yatıp bilmiyom etmiyom anlamam diyip alttan alacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sivridis

    Bir tek evrakların dolduulmasında sıkıntı olur herhalde bu sırada oradaki kişilere 30-40 TL vererek gümrük evrakını doldurabilirim doğru anlamış mıyım?

    Alıntıları Göster
    ben arada sırada dışarıdan alışveriş yapıyorum ve izmirdeyim gümrükte takılma gibi bi problem oldumu izmirden halledemezmiyim istanbulamı gitmek zorundayım

    birde 50 doları bile aşmayan fakat biraz yüksek miktarda getirilen ürünlerin takılma riski nedir örneğin 10 adet bilgisayar fanı veya daha küçük bir parça
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.