Şimdi Ara

Türk savunma sanayii 2018’i rekor ihracat rakamıyla kapatacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Sen nesin?

    Millete ısrarla hakaret etmekle acizliginizi ve cahilliği ni beyan etmişsin.

    -------------------------------------
    Konu hakkında;

    Tabi bazılarının kafaları basmadigi ve kapasiteleri yetmediği için durumu sadece ihracat ve satamiyiz k8iiiiiiiiii gibilerinden değerlendiriyor.

    En basitinden bakın bakalım, yerli savunma sanayii ürünleri üretimi olmasa idi, o silah veya mühimmati kaça kaktiriyorlardi?

    Hatta bırak onu, parası ile bile vermiyorlardı, parası ile, rezilligini varın siz düşünün.

    Savunma sanayii yeni basladi.Cok daha iyi duruma ve satışa sahip olacaktır.

    Ota nota eleştirenler keşke bundan önceki hükümetler az biraz yatırım yapsa idi de, bizde emekleme dönemi yerine, ayağa kalkmış koşar vaziyette başlasa idik atılımlar a...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 7 Aralık 2018; 22:46:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma ve silah sanayiindeki gelismeler ve yatırımlar mutlaka olması gereken ve dışarıya da satış yapıldığında ülkeye büyük fayda sağlayan bir faktördür. Bunu mevcut veya daha önceki hükümetlerin başarısı veya başarısızlığı gibi göstermek de çığırtkanlığa girer bence. Silahlı kuvvetlerin birçok milli projesi 90 lı yılların başında başlamış ve halen devam etmektedir. Fakat olay ekonomi ile teknolojik ve bilimsel gelişmenin devamına veya olmasına bağlıdır. Dışa bağımlılığı en aza indirerek kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanmamız için aklı hür, vicdanı hür; iyi ve bilimsel yetiştirilmiş nesillere ihtiyacımız vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Bizim bari ne olduğumuz belli, senin ne olduğunda belli değil :)))

    Blok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WITCHER

    5816. Madde olmasa hangi gerçeği söyleyeceksin çok merak ettim. Atatürk'e karşı yine ne yalanlarınız olacak? Ben de foruma sizin gibiler yüzünden girmek istemiyorum.

    Alıntıları Göster
    Bu tuzağa düşecek kadar enayi miyim sence ? 5816 kalkmadan TEK KELİME ETMEM.

    Kadının biri "Atatürk ilah değil" dediği için az kaldı 3.5 sene hapis yatacaktı. Denetimli serbestlik ile serbest kaldı.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ataturke-hakaretten-tutuklandi-iste-ifadesi-2732057/

    Sizce kadın hakaret mi etti, doğruyu mu söyledi ?
    Bence kadın doğruyu söylediği için Kemalist zihniyet tarafından 3.5 yıl hapisle tehdit edildi.
    Ülkenin (benim gibi) diğer vatandaşlarına da "doğruları konuşmayın" diye gözdağı verildi...




  • Irak'ta güçlü bir ekonomiye sahipti ama gerek ambargo gerekse ekonomik darboğazla yerle bir oldu hatırlatırım.Ekonomi ekonomi ekonomi ülkeleri ayakta tutan ekonomidir en büyük güçtür.Aç ayı oynamaz diye boşa denmiyor.Aç insan mutlu olmaz.Aç toplum huzursuz olur stresli topluluklar kalkınmaz.Avuntunuz boşa ekonomin güçlü ise sende güçlüsündür ekonomin kötüleşirse illegal işler rüşvet yolsuzluk herşeyde artar ordunun güçlü olmasınında bir anlamı kalmıyor halk bitiyor halk.Öyle lüzumsuz şeylere bütçe ayrılıyor ki mesela ihracat rekoru demiş 10 Milyar dolar bütçe var çoğu tepe ülkenin bile 35-40 Milyar dolar bütçe nerelere boşa aktarılıyor ki bu kadar az kalıyor bak buna dayanın askere giden görür çoğu şey eski teknoloji yetersizlik var tamamen övünülecek pek birşey görmüyorum.Çok yetersisiz.Birileri bütçeleri bölüp iç ediyor ah ah ne diyeyim ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 7 Aralık 2018; 22:42:19 >




  • Konunun Atatürk'e gelmesi ve ona ilah değil diyerek (tabii ki değil o da ayrı) veya küçümseyici tavırlarla yorum yapmak, hele hele Avrupa ülkelerinde de krallık var cumhuriyete ne gerek var tarzındaki paylaşımlar bilmediğini bilmemenin, cehaletin veya tohum bozukluğunun göstergesidir bence. Bir gram bile tarih bilgisi olmayan cahil cühela takımı ile yeni yetme dünyadan habersiz çoluk çocuğun salladığı bir forum haline gelmiş burası ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kimse kendini kandırmasın yapılan ihracatların hepsi otomobil sanayisinde olduğu gibi patenti yabancıda olan üretim, yedek parça üretimi, parça üretimi vb. üretimlerdir. Atak helikopteri satışı ABD onayı olmadan yapılamamaktadır. Atak helikopterinin kökeni agusto olmasına rağmen motor hariç haklarının (umarım ordada başka birisi sonra satamazsın diye çıkmaz) bizde olması evet büyük başarıdır fakat malesef bu tip sorunların çıkacağı biline biline tank helikopter ve benzeri ürünlerin üretimleri ile eş zamanlı başlayamayan motor üretim denemeleri yüzünden en az 10 sene kaybedilmiştir.
    Şunu asla unutmayın özellikle askeri ürünleri zorlu koşullarda ayakta tutan güç üniteleridir. Dolayısı ile bizim kaportasını silahını yazılımını ürettiğimiz ürün her 100 km de gidemez duruma gelirse, arkasındaki düşmandan uzaklaşamaz kaçamaz hareket edemez duruma gelirse senin tüm silahın yazılımın zırhın beş para etmez duruma gelir.
    Sağlamlığı ispatlanmış bir güç üniten roketin vs. yoksa ürettiğin her şey dışa muhtaç kalır. Her zaman olduğu gibi bu işide tersten yapıp silah üretiyoruz havası atan ülkesinden çok cebine girecek parayı düşünen 3 5 firmanın yalan pohpohlamasından başka bir şey değil bunlar.





  • 1Teknik kullanıcısına yanıt
    Burası veya bu konu siyaset yapma veya bu toplumun genelinin saygı duyduğu bir lidere kin gütme veya küçümseme yeri değil. Uyduruk veya tamamı bilinmeyen kasıtlı haberlerle veya duyumlarla atıp tutmak ancak provokatör zihniyetlilere mahsustur. Atatürk ilah değildir demekle bu ülkede kimse yargılanmaz, olsa bile beraat eder. Ama o laf öncesi veya sonrası Atatürk'ü küçümseyici, hakaretvari ifadelerde bulunmak veya ima etmek de yanlıştır. Atatürk'e kim ne hakaret ederse etsin, değerinden kaybetmeyecek bir tarihsel lider ve önderdir. Hem konuyla alakası olmayan bir yerden girerek abuk subuk yazmışsın, hem de timsah gözyaşları döküyorsun. İçindeki cumhuriyet, Atatürk nefreti veya hoşnutsuzluğunu burda kusmanın bir alemi yok. Sen git cahil çevreni zehirlemeye çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekbey kullanıcısına yanıt
    Hocam bu azılı Atatürk düşmanını ciddiye alıp konuyu dağıtma. İstediği de o zaten. İftiralarını ve hakaretlerini yazamadığı için böyle uğraşıyor. Meşhur feslinin zihniyetinden, tarihin yalan olduğunu kendi bildiği saçmalıkların doğru olduğunu düşünün tiplerden işte. Zamanında bununla çok uğraştık, çok kanıt gösterdik de nefretini delemedik. Yani bu saatten sonra feslinin fikri kıyamet kopsa değişmeyeceği gibi onun gibilirin de değişmez.

    Forumda azda olsa bu kadar nefret ve kin dolu üye var ne yazıkki. Arada 2-3 tanesi böyle konulara girip kinlerini kusup duruyorlar. Bunların çevresi zaten zehirli. 100 yıldır sürüyor bunlar. Sonuçta bu işte. Azınlık olarak takılıyorlar. Bırak takılsınlar. Eskiden olduğu gibi isyan bile edemeyecekler, ülkede sözleri hiçbir zaman geçmeyecek. Sen olsan sen de bu kadar kin duyardın.




  • Cehaletle beslenen nefretin ürünleri bunlar ne yazık ki. Bilmediğini bilmez, sağdan soldan duyduklarıyla, araştırmadan, tarihi bilmeden dar kafası ve dünya görüşüyle atıp tutarlar. Ne güzel sosyal medya da var atış serbest. Teori nedir bilmez, hukuk nedir bilmez, bilim nedir bilmez, saygı bilmez, medenice fikir ileri sürmek tartışmak da bilmez.

    Bir Çin atasözü derki: Bir aptalla en iyi mülakat susmaktır. Kendim açısından bu konuyu kapatıp ayrılıyorum... İyi geceler yurdumun güzel insanları...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekbey kullanıcısına yanıt
    Anlayacak olsalar anlatılır da işte nefretle örülmüşler. Kendilerinin ne kadar sabit fikirli olduklarının farkında bile olmuyorlar. Hatta daha yazdıklarının bile farkında değiller.

    Böyle internet ortamlarında dolular dediğin gibi. Sadece sallasalar gene iyi hakaret etmeden duramıyorlar yukarıda örneği görüldüğü gibi. Daha bir tane düzgün, hakaret etmediği mesajını görmedim. Bu forumda gördüğüm en nefret ve kin dolu üyelerden biri.

    Sonuçta konunun uzatmamak en iyisi. Gerçekler ortada nasılsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timsah-16

    Boş yapan ve bilgisiz olan kim acaba? Daha İsrail'in F-35 projesinde yer almadığını bile bilmiyorsun.
    ABD kendisi için üretilen uçakları İsrail'e bıraktı, kendi sırasından feragat etti isterse Zimbabwe'ye bile F-35 hibe edebilirdi.

    Altay Tankı ülkenin ürettiği ilk Ana Muharebe tankı olacak. Motor değişimi yüzünden 3-4 yıl aksadı ki bu çok normal bir olay.
    Rusya'nın ABD'nin 10 yıl 20 yıl geciken tonla projesi var. Hatta onlarca yıl uğraşıp beceremeyip iptal ettikleri bir dünya projeleri var.

    Benim herhangi bir siyasi partiyle bir alakam yok.
    İlla biri çomarlık yapıyorsa bunu asıl senin gibi durduk yere sağa sola çomar diyen tipler yapıyordur diye düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    İsrail ve Japonya'nın uçakları daha erken almasının, Projede yer alma veya ABD'nin kendisi için üretilen uçakları vermesi gibi abuk sabuk şehir efsaneleri ile alakası yok. İsrail ilk uçaklarını 2011 yılında sipariş vererek Lot-8'de teslim aldı. Japonya ilk siparişi 2013 yılında yaparak Lot-9'da teslim aldı. Türkiye ilk uçakların resmi siparişini 2 yıl gecikmeli olarak 2014 ortasında verdiği için lot-10'a kaydı.




  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    30 Atak helikopterinin satılacağı kesin mi amerika izin veriyor mu bu satışa, bir de pakistanın bizim bankalarımızdan kredi alıp bizden helikopter alması ne derece mantıklı bir hamle olur? (bknz.
    türk telekom örneği)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.