Şimdi Ara

Türk Telekom, AKK yerine kota ve ek paket uygulamasına gitti [Güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
639
Cevap
6
Favori
56.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BTK’nın 27 Aralık 2016’da aldığı karara göre internet servis sağlayıcılar (İSS), 31 Aralık 2018’de AKK, AKN ve türevi uygulamalara son vermek zorunda. AKK uygulamasına göre kullanıcıların internet hızı, paketinde belirtilen GB’ı aştıktan sonra düşürülüyor. BTK’nın kararına göre hız düşürme uygulamaları sona erecek. Ancak kullanıcılara iletilen bilgilere göre Türk Telekom, AKN yerine farklı bir yöntem ile kullanıcıların hızını düşürecek. 

    Türk Telekom, şuan yürürlükte olan AKN’li tarifelerde 16 Mbps internet hızını 5 Mbps’e, 20 Mbps internet hızını 10 Mbps’e düşürüyor. BTK’nın kararına göre bu hızların düşmeden devam etmesi lazım.

    Ek paket uygulaması ile hız düşürülüyor

    Türk Telekom’un kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme metnine göre kullanıcıların herhangi bir onayı olmaksızın AKN’li sınırsız tarifeler, kotalı tarifelere dönüştürülüyor. Örneğin 150 GB AKN’li 16 Mbps sınırsız internet paketi tarifesi, kullanıcıların izni olmadan 150 GB kotalı pakete dönüştürülüyor. Kota bittikten sonra Türk Telekom’un ücretsiz ve sınırsız ek paketi devreye giriyor. Ek pakette ilginç bir durum var. Ek paketin internet hızı, tarifenin internet hızından daha düşük. Yani 16 Mbps kotalı pakete uygulanan ücretsiz ek paketteki 8 Mbps hızında internet sunuyor.

     

    Ana paket hızı > Ek paket devreye girdikten sonra düşeceği hız:

    8 Mbps    > 5 Mbps
    16 Mbps   > 8 Mbps
    24 Mbps   > 10 Mbps
    35 Mbps   > 20 Mbps
    50 Mbps   > 35 Mbps
    100 Mbps > 35 Mbps

    Türk Telekom, tarife değişiminin yapılacağı ile ilgili bilgilendirme metnini kullanıcı faturalarının sağ alt bölümüne yerleştirmiş. Firmanın ifadesine göre kota + ek paket uygulaması 1 Aralık 2018 tarihinde başlayacak.

    Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 14. maddesine göre kullanıcının yararına olmayan bir değişiklik yapılamaz. İlgili değişiklik, AKN’nin serbest olduğu Aralık ayında kullanıcıya avantaj sağlasa da sonraki aylarda AKN kalkacağı için kullanıcının aleyhine değişiklik olacak.

     

    Abonelik Sözleşmeleri 14. Maddesi:

    (2) Taahhütlü aboneliklerde taahhüt süresince sözleşme ve taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılamaz.

     

    Kullanıcılara gönderilen ve faturaların sağ alt bölümünde yer alan bilgilendirme metni:

     

    İnternette kota ve AKN uygulaması ile ilgili forumda açılan şu iki konudan diğer kullanıcıların yorumlarını okuyabilir ve “İnternette Kotaya Hayır” kampanyasına destek verebilirsiniz.

    “İnternette Kotaya Hayır!”  Forum konusu
    “AKK kalkıyor KOTA geri geliyor” Forum konusu

     
    Güncelleme: Türk Telekom'dan tarafımıza ulaşan bilgiye göre durumun sözleşmeye aykırı olmadığı, sözleşmede 5Mbps yazmasına karşın Türk Telekom'un kullanıcı lehine olacak şekilde 8Mbps olarak süreci uygulayacağı belirtildi.
     







  • Yıl olmuş 2019 hala akk ve kotayi konuşuyoruz. Internet biten bir şey değil bu saçma sapan cağ disi uygulamalar bi bitsin artık.

  • bu ülkenin çakalı bitmez. adil kullanım KOTASI nedir? kotadır. adamlar adil kullanımı kaldırmadı, kotayı kaldırdı. bunlar yine kota koyuyor.

  • Ülke harami dolmuş ama ses çıkaranı dövüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akk kaldırmanın firmalara devasa bir maliyeti yok yıl 2018 halen akk hız sınırlaması vb. şeyler var yazık yemin ediyorum ülkenin en büyük kurumları üç kağıtçılıkta profesyonel olmuşlar dinleri imanları PARA.
  • Ne bekliyordunuz ki? Çıkarılan her kanuna muhalif bir uygulama bulmak gayet kolay. İstediğiniz kadar yasa çıkarın. Bu internet evimize girecek. Almaya mecburuz. Biraz daha bu adamları zorlarsak onlarda %100 zam yapacak olan gene bize olacak.

  • Hayaller güzeldi ama sağ olsunlar burasının Türkiye olduğunu, hayal bile kurulmaması gerektiğini bize yine hatırlattılar.

  • Şu ttneti alsakda rahatlasak.

  • Bu çakallığa göz mü yumulacak? Gerçekten insanı çıldırtır bunlar. AKK'nin kalkmasının bir sebebi vardı ve şimdi bu sebebi yok etmiş oluyorlar.

  • Mevcut tarifemde dezavantajıma bir durum olursa direkt dava açarım. Elin arabı acımamış benmi acıyacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben tarifemden memnunum bozup daha yüksek fiyat kitlemesinler ona bile razıyım.

  • 2016'da bu olay kararlaştırıldığında, TeknoSeyir'den Levent Pekcan yine kendine özgü sözünü söylemişti;



    "Hayatta iyi şeyler olmaz."



    Bu ülkede iyi şeyler olmaz. Hepimiz biliyorduk farklı bir yolla AKK'nin devam edeceğini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet özel şirketlere söz geçiremiyor bu nasıl iştir ya....

  • İnsanları salak yerine koyuyorlar akknin tamamen kaldırılıp kotasız olmasını söylüyoruz adamlar çıkıp akknin adını değiştirdik diyor.

  • durum su faturanizda sizin yarariniza olacak diye dedilkleri seyi , dedileri gibi yapmazlarsa sikayet edebilirsiniz ama haberde gectigi gibi akn kalktigi icin orjinal internet hizinizi vermezler onun yerine daha dusuk hiz verirlerse kanundan dolayi - belli kotayi yine sabit tutup doldugunda dusurdukleri- o zaman buyuk sikinti ve dava acsaniz haklisiniz . ttnet ama uyeliginizi ipta edebilir neye dayanarak bilmiyorum o zaman da yeni sozlesme yine size zarar verecektir .

    saygilar

  • ttnet dola bakırı boynuma bulursan bu müşteriyi ocak'ta
  • Bunun şu anki AKK’den tek farkı ismi. Yapılan tek şey insanları kandırmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 8 Kasım 2018; 15:58:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteriye nasıl daha iyi hizmet verebilirim anlayışını gütmesi gerekirken adamlarda ki kafa yapısı müşteriyi nasıl daha iyi düdüklerim oluyor.

    Sizin Allah belanızı versin ne diyeyim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.