Şimdi Ara

Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    2 haftadır internetim de 20:00 ile 00:00 saatleri arasında internet hızım yurt dışı serverlara bağlı olan twitch de hızım 100 kb/s kadar düşüyor, hiç yükselmiyor cs go oyununda ise ping sorunu olmaya başladı ani yükselip düşmeye başladı 2 gündür ise gün içerisinde bu düşmeler olmaya başladı daha önce bu durumu yaşayan oldu mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lp7134 -- 11 Mayıs 2018; 20:20:51 >



  • Hoşgeldin.

    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-aksam-saatlerine-yasadigim-ping-sorunu-tracert-fotograf-eklendi--127482793#127482793

    Bende aynısını yaşadım, Superonline geçtim sıfır sıkıntı. Ya adamlar ADSL'de bu tip yavaşlama yaşayabilirsiniz dedi bana bölge müdürlüğünde. Hiç uğraşmadım değiştirdim sağlayıcıyı.
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Bende şöyle bir sıkıntı var face olsun youtube olsun hiç bir sıkıntı yok sadece belirtiğim saatlerde twitch de bir de oyunda ping sorunu oluyor ve bunu daha önce yaşamadım. Saat akşam 12 olduğunda düzeliyor. Bilinçli yapılan bir şey gibi geliyor bana
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Cs go'da o saatlerde %25 loss alıyordum. Twitch 160p izleniyordu ancak. Yoğunluktan dolayı bence, yurt dışı çıkışları yetersiz kalıyor. Şimdi 5 Mbps hızım var AKN'den dolayı 1080p izliyorum Twitch'i.
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Bilerek yurtdışı çıkışlarına bandwidth throttle(bant genişliği sınırlaması) uyguladıkları için çoğu kullanıcının interneti akşam saatlerinde leş. Taahhünütüz yoksa Türk Telekom yerine başka servis sağlayıcıya geçmenizi öneririm.
  • RogueAgent kullanıcısına yanıt
    Maalesef 2 ay önce yeni taahhüt yaptım ama online oyunda ping düzeldi twitch de sıkıntı var mh aradım başka pakete geçein diyo 35 mbps var diyorum akk doldugu için hızınız yavaş diyo 16 mbps düşüyo sıkıntım twitch de diyorum yurt dışı sıkıntılı diyorum adam anlamıyo bana kampanya söylüyo ne diyim kapatdım bende
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Speedtest'den Frankfurt sunucusunu seçip hız testi yapar mısınız?
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Yurt içi ne kadar? Mesela yurt içinde 20 Mbps ise Frankfurt sunucularında da veya Amsterdam sunucularında da en az 15 Mbps hız olmalı. Benim mesela her ikisi de aynı çıkıyor, ping de 50 civarı. Bunu nasıl düzeltebilirsiniz bilmiyorum, ben çok şey denedim düzelmedi. En sonunda ISS değiştirdim.

    Şu an 5 Mbps hızım, aldığım veriler bu şekilde Twitch.Tv'de. (yayın 1080p desteklemiyordu)

    Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 12 Mayıs 2018; 15:9:37 >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    yurt içi şuan 19 mbs rahat alıyorum kota bitmiş hali frankfurt ve amsterdam da çok kötü hız testi sabah saatine ait sen düşün akşam 100 kbs :D bende anlamadım nasıl çözülücek belki bakım filan olayları olabilir.
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Santrale sorun isterseniz. Böyle böyle diyin. Allah yardımcınız olsun çok kötü durum.
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Bende de 20:00-00:00 arası ping artışıyla başlamıştı artık iyice abarttılar ve 16:00-00:00 arası olmaya başladı. Aslında sorunu santralde çalışan işe yaramaz heriflerle biraz uğraşırsanız çözersiniz ama her ay başından yaklaşık bir hafta sonra aynı sorun tekrar başladığı için bende her ay uğraşmaktan bıktım. Benim hattın santralde bağlı olduğu cihazı değiştirdiler sorun çözülmüştü. Muhtemelen biraz sağlam kayaya çarpınca hemen sağlam cihaz takıp sorununu çözüyolar eski çıkardıklarını da tekrar başka kullanıcıya takarak tekrar eski cihazları kullanmaya devam edip başka kullanıcının internetini mahvediyolar. Sonuç olarak bir kere bu soruna yakalandıysanız Türk Telekom'u değiştirmeden kalıcı olarak kurtulabileceğinizi sanmıyorum. Size tavsiyem müşteri hizmetlerini arayıp taahhütü bozarsanız ne kadar ödemeniz gerektiğini bi öğrenin benim tahminim sadece 2 ay kullandığınızın farkını ödeyip kapatabilirsiniz.
  • RogueAgent kullanıcısına yanıt
    Bağlantı ücreti kafadan 192 lira, modem aldıysa 200 lira, 2 ay indirim farkı desen 450 lira civarı para çıkar. Başıma geldi ondan biliyorum. :)
  • 22.08 Twitch kullanım grafiği. Throttling vesaire yok, tam kapasite yurt dışı. Ama şayet bir gün VDSL gelirse TT geçerim o başka.

    Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 12 Mayıs 2018; 22:12:3 >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu


    bende durumda bu sorun hala devam etmek de kafayı yedirtir bu sorun karşında muaattap yok
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    İnternet üzerinden çözmen çok zor. Ben yarım saat yetkili ile görüştüm bölge müdürlüğünde.

    Adamın dediği şu; "Adsl'de bu tip yavaşlamalar olabilir, Türknet gibi sağlayıcıların ADSL hızı (yurt dışı çıkışı) bizden iyidir, fakat bizim fiber internette böyle bir şey yaşamazsınız. 100 katı daha hızlıdır. Dilerseniz THH başvurun, burada cayma bedeli ödemeden iptal edemeyiz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 13 Mayıs 2018; 0:6:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lp7134




    bende durumda bu sorun hala devam etmek de kafayı yedirtir bu sorun karşında muaattap yok
    Bende de aynı hocam Twitch'te 360p üzeri video izlenmiyo vede oyunlarda ping inanılmaz yüksek.
  • RogueAgent kullanıcısına yanıt
    şuan saat 12.30 bu saatlerde düzeliyor. Ceosuna kadar tweet attım bakalım ne olucak


    Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Bi sonuca ulaşırsanız buraya yazarsanız sevinirim.
  • Bu sorundan genel olarak herkes müzdarip , bunun nedeni internet değişim noktası olmamasıdır , de cix ülkemiz de tek internet değişim şirketi olarak hizmet veriyor , galiba onlarla da türk Telekom arasında anlaşma yok , bu duruma internet değişim noktası şart , internet değişim noktası ile maliyet bile azalır ! Ama türk Telekom bunu anlamıyor neden acaba ? Anlasalar insanlar daha ucuza , daha hızlı , daha güvenli , daha düşük gecikme süreleri gibi bir çok maddeyle interneti kullanırlar ! Fakat hep ben para bana zihniyeti var türk Telekom da , teknoloji den bir haber çağın gerisin de !


    Tek çare si , insanlar bu forumlarda örgütlenecek , hayırdır diyecek yıl 2018 olmuş siz hayırdır diyecek , hesap soracak 7 den 70 e interneti kullanan herkes internet degişim noktalarının hızlıca hayata geçmesini isteyecek ki talebi gördüklerin de mecbur yapacaklar , daha ucuza , daha hızlı , daha güvenli , daha konforlu internet kullanacak bu ülkenin insanları da , yok fiber yok , yok bölgesel olarak alt yapınız desteklemiyor diyerek insanları kandıramayacaklar umarım çok net anlatmışımdır!


    Bu mesajı görüp te internet degişim noktası nedir ne degildir araştırmayan , isyan etmeyen , banane diyen insanlar olursa da bilin ki daha çok yazarsınız forumlara , şikayet sayfalarına ve yazdıklarınızla kalırsınız ! Ve sorununuz 3 gün çözülür 3 gün sonra yine aynı sorunları yaşarsınız!

    Artık bi silkelenin yeter deyin , ya var olan internet degişim noktasına katılsınlar yada internet degişim noktaları oluştursunlar !

    DE CİX
    https://www.youtube.com/watch?v=vFDm0PTJ5KM
    https://www.youtube.com/watch?v=YYc6WBr37FI not: Bu video da online gaming den bahsediyor bölge direktörü bülent şen.
    https://epnext.com/birbirine-bagli-dijital-dunyaya-yolculuk-basladi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcanoa -- 13 Mayıs 2018; 2:0:40 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.