Şimdi Ara

Türk telekom yurt dışı çıkış sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ceoya ağzıma geleni yazdım sonra ne mi oldu 1 dk sonra genel müdürlükten arandım ve sorunu özel ekibe ileticeklerini belirtti ve benle konuşan yetkili bayağı sağlam birine benziyordu bakalım geri dönüş nasıl olucak

    Türk telekom yurt dışı çıkış sorunuTürk telekom yurt dışı çıkış sorunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

    İnternet üzerinden çözmen çok zor. Ben yarım saat yetkili ile görüştüm bölge müdürlüğünde.

    Adamın dediği şu; "Adsl'de bu tip yavaşlamalar olabilir, Türknet gibi sağlayıcıların ADSL hızı (yurt dışı çıkışı) bizden iyidir, fakat bizim fiber internette böyle bir şey yaşamazsınız. 100 katı daha hızlıdır. Dilerseniz THH başvurun, burada cayma bedeli ödemeden iptal edemeyiz."
    THH başvurup cayma bedeli ödemeden nasıl abonelik kapatılır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Önce kapatıp sonra başvurmuştum düzeltiyim. Fakat bir hata yapıp uyuşmazlık bedelini yazmadığım için aleyhime karar çıktı.
  • Paul'a yazdim sonra mail verdi onada aynisni yazdim maili attiktan 5dk sonra arandim 4 ile gece 1 arasi kullanicinin en yogun saatleri oldugu icin internet kaldirmadigi icin hiz problemi yasiyormusuz bant genisliginde sorun yok diyorlar sadece yetersiz kaliyormus ve calismalar devam ediyormus (tarih istedim vermedi kesin yalan atiyor calisma filan yok)

    Internet benim ustume olsa THH hemen basvurup iptal ettirip TURKNETE gecicem

    90 lira ver rezil ol isteidign interneti alama. romanya bulgaristandaki adam 10 Euro veriyor 100mbps aliyor su ulkede hic mi olumlu birsey yok ya..

    Youtube/face/twitter calisitigi surece sorun yok sikayet sayisida azdir adamlar pek umursamaz bizleri simdiden gecmis olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C82D2AC57 -- 15 Mayıs 2018; 0:45:30 >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Adim adim yazarsan memnun olurum THH sikayet yapicam biraz yabanci kaldim
  • Sorun düzeltildi dün telefonla müşteri hizmetleri tarafından arandım şikayetin hız sorunu olarak açılmış bana sorun görülmemiştir denildi. Bende müşteri hizmetlerine patladım sorunu anlattım taahhüdümü iptal edicem en sonunda filan baya bir uzun konuştum telefonu kapattıkdan sonra 2 dk sonra tekrardan aradılar bu sefer bölge müdürlüğünden aradılar bende sorunun yurt dışı bant genişliğinden olduğunu söyledim bana vpn dns kullanıp kulanmadığımı soruyor bende o kadar salak değilim onları biliyorum dedim tamam sorunu incelicez dedi akşam 1 saatlik elektrik kesintisi oldu elektrik geldiğinde sorunun düzeldiği frankfurt ve amsterdam serverlarından speettest yaptığımda akk bitmiş halliyle 19 mb/s hız verdi twitchde de skıntısız 1080p den yayın izleye biliyorum 10 dk önce müşteri hizmetleri aradı yurt dışı bant genişliğinde sorun olduğunu düzelttiklerini belirttiler. Şuanlık sorun düzeldi sorunu yaşayanlar hiç uğraşmadan twitter da ceo ya mesaj atmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Internet değişim noktasıni Türk Telekom en son isteyecek kişidir. Bu zamana kadar olmamasinin nedeni zaten Türk Telekom o engelledi.



    Adamların tekelliligi gidiyor elinden hiç ister mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Bende yakın bir tarihe kadar aynı düşüncedeydim , fakat araştırınca , Türk Telekomun maliyetinin düşecek olduğunu gördüm. Bence insanlarla alakalı , türkiye de %75 belki bu oran %90 lara da çıkabilir internet değişim noktası nedir bilen yok, türkiye de internet değişim noktası çalışmaları olduğunu gördüm önce ki yıllar da fakat bu hizmeti verenlere , hiç bir şirket kuruluş katılmamış , internet değişim noktası varmış katılan yok ! E bu hizmeti veren şirketler de boş yere vergi , elektirik , boşuna para mı saçsın ? Adamlar da kapatıp gitmiş dükkanı...

    Çünki bizim insanımız ne istedigini bilmiyor , çagın gerisin de oldugunu kabul etmiyor , insanlar arasın da birlik yok amaç yok.

    Bak çok net kendim den örnek vericem , ben hipernet kullanıyorum vdsl2 , 3-4 ay da bir arızalanır ama arıza yapmadıgı zamanlar mükemmel hat degerlerim vardır .. defalarca fiber internet kurmaları için aradım mail attım , hatta bi gün bölge sorumlusu oluşan arızayı tespit etmek icin geldi ona da sordum , fiber internet kurabilirmiyiz bu binaya diye ? Bana dedi ki bu da zaten fiber :) ben dedim gpon kurmazlar mı yok buraya zor ya hatta bu mahalle ye kurmazlar dedi kim diyo bunu türk telekomun elamanı bölge sorumlusu !
    O öyle dedi diye ben yıldım mı ? Pes mi ettim hayır yine yazdım , yine aradım ve en sonunda mühendislerini gönderdiler inceledi evet gpon fiber kurabiliriz dedi :) ve kuruyolar ben dedim 97 metre ileri de fiber kablo var ordan mı kazı yapcaksınız ? hayır apartmanın kapısına 4 metre de hazır fiber kablo varmış :)

    Biz tembeliz , biz çalışmıyoruz , işten kaçıyoruz bütün olay bu , işini düzgün yapan düzgün çalışan kesim de , insanlara konuşmuyor anlatmıyolar neden çünki karşısında ki adamın taramalı tüfek gibi itiraz edecegini biliyor , DOGRU 1 TANEDİR 1 DEN FAZLA DOGRU OLMAZ , AMA BU ÜLKE DE 1 DEN FAZLA DOGRULAR VAR , SIKINTI BURA DA , ben yazdım insanlara buraya , internet degişim noktası isteyin birlik olun varmı birlik olan ? yok o zaman bunun sorumlusu türk telekom degilmiş dimi insanlar mış , ne istersen onu er yada geç alırsın . Beyler , bayanlar abiler ablalar , teyzeler , amcalar , dedeler ,nine ler İNTERNET DEGİŞİM NOKTASI İSTEYİN ! BU sistemlere katılırsa İSP ler ne olur ? YÜKSEK HIZLARI 20-30 TL LERE kullanırsınız ! DÜŞÜK GECİKME SÜRELERİ OLUR ! Baglantı problemleri anında tespit edilir merkez den tek tıkla sistem de ki sorun düzeltilir , Verileriniz güven de olur , DAHA ÇOK BİLGİYE , DAHA HIZLI , DAHA UCUZ ULAŞIRSINIZ !
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Ben en son konuştuğumda bu konudan bahsettim genel müdürlükdeki arkadaş doğruladı bu yıl sonuna kadar değişim noktasına geçilecek dedi yalan mı doğrumu bilemem ama bu bilgiyi verdi bekleyip görücez.
  • Benim kapı numaram 4 ve 4mbps hız alabiliyorum max (müstakil ev) aynı sokaktaki no:27 den no:39 a kadar olan yine müstakil evlerde vdsl 2 var ve 24mbps destekliyor (saha dolabına 613 metre) ben ise direk santrale bağlıymışım 2468 metre.



    Defalarca paul a yazdım, bölge müdürlüğüne dilekçe verdim ama sonuç bakır alt yapı max bu hızı alabilirsiniz.



    Yapabileceğim bişi var mı ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ispirstyle İ kullanıcısına yanıt
    İşiniz zor hocam benim bildiğim kadarıyla bölge müdürlüğüne verdiğiniz dilekçenin olumlu sonuçlanmasından başka çareniz yok. Diğer ihtimal ise bulunduğunuz bölgede hali hazırda planlanmış bi altyapı çalışması olması. Telekomdaki çalışanların söylediğine göre artık adsl/vdsl altyapılarına bakım yapmak iyileştirmek yerine yavaş yavaş her yere fiber getirme şeklinde çalışıyolarmış. Ben cadde üzerinde oturuyorum sizin dediğiniz gibi belirli numaraya kadar vdsl geri kalanlarda kalitesiz adsl var ama bize yakın olan mahallede oturan arkadaşımın dediğine göre onların mahalleyi baya baya kazıp fiber altyapısı çekmeye başlamışlar muhtemelen bir sonraki etap bizim mahalle olur. Siz yine de arada dilekçe vermeye devam edebilirsiniz ne olucağı belli olmaz.
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Geçmesi lazım çünki , bu yıl sonunda adil kullanım kotası kalkıyor , şuanda özellikle akşam 17:00 ila 12:00 arası yurt dışı ping süreleri artıyor , youtube , twitch gibi platformlar da veya farklı yayın platform larına erişim sağlamakta sıkıntı çekiliyor!
  • Bende bu durumun sıkıntısını İPTV kullanamamaktan çekiyorum ücretli iptv aboneliğini aldım malum iptvlerin geneli yurt dışı çıkışlı şuan yurt dışı serverlerine ping attıgımda 100-180 arası geliyor. Yotubda 4k izlerken ücretli aldığımız bir şeyi sırf ttnet yüzünden kullanamamak sıkıntı. Bunu çözebilen düzelten varsa çözüm yollarını paylaşabilirler mi ?
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    türk telekom tekel olduğu için yurtiçi yurtdışı türk telekom international ve partnerleriyle tek başına yatırım yapmış, sonuçta kendine özel bir omurgası var. (evet kafaları hiç basmıyor ki 100 katı maliyetle bu işi yapmışlar) . Şimdi kalkıp gönüllü peeringlerle değişim noktalarında alt yapılarını paylaşıma açmıyorlar. Peering.CZ çekyanın bir exchange kuruluşu bakarsan komşu ülkeler 100Ge gönüllü peering yapmış adamların alt yapıları süper bir hal almış.
    Biz TNAP (Türkiyenin tek yerli exchange noktası) 'ta 10 Gbitle peering yapıyoruz 7 şirket.
    Türkiye'nin tüm büyükşehirlerinde bu tip değişim noktaları olmalı superonline, turknet, netspeed, turk telekom vesaire büyüklü küçüklü şirketler buralarda bağlantılarını sonlandırıp bu noktalardan tek elle komşu şehirlere transit yapmalılar. Böylece canavar gibi çok ucuza ağ kurarsın. Ama nerede? Bura hacı hoca memleketi birader, al makarnanı bas parmağını.
  • Dün gece başlayan kopma sorunları sabah hala devam ediyordu. Yurt dışı sitelerine ping attığımda paket kaybı yaşıyordum, oynadığım oyunlarda vs takılma cabası.
    1.1.1.1 DNS'i kullanıyordum, sabah 8.8.8.8'e çevirdim, şimdi düzeldi gibi.
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom'un kendi işini görmeye yeterli altyapısı var sayılır. Internet değişim noktası olayını bu şekilde bir altyapısı ve bağlantı kapasitesi olmayan firmalar istiyor. Halihazırda bu firmalar zaten Turk Telekom'a mecburen para ödüyor yapabilecekleri başka bir şey olmadığı için. Bu durumda Turk Telekom bu firmaların yapacağı bir İnternet değişim noktasına üye olup bu firmalara bedava trafik sağlamayı neden istesin? Zaten hepsi para ödeyerek alıyor trafiğini adamdan, doğal olarak kendi içinde peering yapmış oluyor zaten firma.

    Yıllar önce TNAP kuruldu mesela; Borusan Telekom, Doğan Telekom, Global İletişim, Grid Telekom, Koç.net, Turkcell Superonline ve TurkNet beraber kurdular. Bkz.http://www.tnap.net.tr Bunların arasındaki trafik TNAP omurgası üzerinden değişiyordu. Şimdi hala var ama ne kadar kullanılıyor bilmiyorum, kendi aralarındaki trafiklerde bile TNAP yerine direk bağlantılarını kullanıyor bazıları şimdi. Turk Telekom bunlara üye olmadan da bu noktaların aman aman bir değer görüp işe yaraması imkansız. Turk Telekom da kazancını azaltmamak için bunlara girmez ki kendi işine yarar bir kısmı yok zaten.

    Başka IST-IX vardı, göstermelik 100 Mbit bağlantıları vardı operatörlerin. DeCix İstanbul da ülkedeki kullanıma göre sınırlı kapasitelerle. Çünkü ülkedeki ana tekelin böyle bir şeye ihtiyacı yok, diğerleri de değişim noktalarından ziyade Turk Telekom'a muhtaçlar her türlü. DeCix İstanbul mesela maks. 57 Gbit trafik görmüş tarihinde ki yine iyi bir değer, ama Turk Telekom olsa idi orada yeterli olmazdı zaten TT'ye. :D Baya firma varmış ama DeCix İstanbul'a bağlı.https://www.de-cix.net/en/locations/turkey/istanbul/connected-networks
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    De-cix türkiye bölge direktörü Bülent şen abi ile konuştum ben önceden , onlar bu yıl sonuna kadar 100 gigabit e çıkıcaklarmış. Hatta de-cix türkiyeye gelirken boşuna giriyorsunuz , yapamazsınız , başaramazsınız diyenler olmuş ama başarmışlar üstüne koyarak gidiyorlar hayırlısı.
  • Lp7134 L kullanıcısına yanıt
    Evet sonra ne olacak ? Yurt dışı server lar da o pingi alıyorsanız normal şuan da tüm türkiye öle alıyor , türk Telekom da değişik bi sıkıntı veya update var sistemlerin de heral de , onu sana özel çözemezler ama ne var ne yok diye bakarlar sadece ondan memnun olacaksan iyi yapmışsın ama faydası olmayacak yani...
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    100 Gbit'e çıkarlar da kaç ya da hangi operatörün derdini tam çözecekler? Hani büyük sağlayıcılar yurtdışına kendi çıkışları ile çıkmaya mecbur yine. TT zaten gelcem dese ortalık karışır. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    sis651 kullanıcısına yanıt
    Şu anda De-Cix'e TT katılsa TT'nin işine yaramaz diğer sağlayıcıların işine yarar. Firmalar bunları iki taraflı düşünür ben bizzat networkçülere sordum De-Cix İstanbul'a Cloudflare'de geldi niye katılmıyoruz diye. Cloudflare 10 Gbps ile oraya bağlı adamların İstanbul kapasitesi zaten 50 Gbps. Bizim Cloudflare trafiğimiz bu rakamların 4-5 katı orada kullanabileceğimiz bişey yok dedi. Tier 1 sağlayıcılardan ve TT'den bağımsız De-Cix'de bir tek Telecom Italia var onların network'ü de TT'den hallice en son İstanbul'da bir routerleri arızalanmıştı 1 aydır gelip düzeltmediler diye şikayet ediyordu alternatifler. Zaten bu iş böyle public Excange'lerle düşük kapasitelerle yürütülecek bir iş değil. Ülkemizde private exchangeler'den Equinix var, büyük servisler buralara gelecek 500 Gbps, 1 Tbps kapasitelerle bütün ISS'lerin zaten oraya bağlantısı var. Bu şekilde ülkede POP noktası olan Tier 1 sağlayıcılardan Cogent, Interoute, Level3, Deustche Telecom TT'den kapasite kiralayıp POP kurarken TT eldeki parasından olmak istemez.

    Ama alternatif ISS'ler içinde De-Cix'e katılıp 10GE, 20GE Open peering yapılabilir. Bu alternatif ISS'lerin maliyetlerinin azalması için iyi olur. Ama onu da alternatiflerden çok Turkcell kendisi kullanmaya kalkarsa iş yine yaş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.