Şimdi Ara

Türkiye 2.dünya savaşına girseydi ne olurdu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
9.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Rezil rüsva olurduk.İspanya bile katılamadı.Ama gönüllü birlik göndersek olabilirmiş diyeceğim ama tabi bizim Rsu tehdidimiz vardı.İspanya rahat tabi kafa Ruslar oraya kadar ulaşamazdı.

    Ayrıyeten o sırada Suriyede Fransız ordusu İranda İngilizler ve Ruslar vardı.Bizim için doğğu hattını tutmak çok zor olurdu.Tabi bizim Alman safında olduğumuzu gören Türki cumhuriyetler daha da isyan edebilirlerdi.Pek çoğu Alman safında savaştı zaten ama daha etkili direniş olsa Rusları bozabilirdik.Salak italyanlar yerine Biz Yunanlıları hemen saf dışı bırakırdık Almanyayı rahatlatırdık.Almanlar İtalyanlara İngilizleri çıkr ordan diye izin veryr salak İtalyanlar başarılı olamayınca Almanlar birde Yunanistanla uğraşmak zorundra kalıyorb

    Şöyle 10 milyon daha nüfusumuz olsaydı.Azıcık daha sanayileşmiş Alman silahları ile donatılmış olsaydık.Savaşın seyrini çok ciddi değiştirebilirdik ama gerçekteki halimiz bitik.

     Türkiye 2.dünya savaşına girseydi ne olurdu?

    Nasi Ss Armaları




  • İkinci dünya savaşındaki en büyük şansımız kimsenin bizle derdi olmamasıydı.Birde mecubren girdik bunu dünyada herkes kabul ediyor.Biz girmesek Kurtuluş savaşı şansımız bile olmayaaktı.Ekin devrimi Çanakkale sayesinde gerçekleşti.Çarlık yıkılmasyadı.Biz Birde savaşmasaydık.Bize mahvederlerdi.Şükür ki ikideki hesaplaşma bizimle değildi.
  • Yeni kurulmuş 15 milyonluk bir ülke; çalışan nüfusun yarısı silah altına alınmış en temel gıda olan ekmek bile karneyle verilmeye başlanmış , 2.dünya savaşından önce 1914 ile 1922 yılları arasında aralıksız 6 sene bir savaşta bulunmuş ve yıpranmış bir millet, açıkçası dünya savaşına girmek bizim açımızdan pek iyi olmazdı. En güzel örnek yanı başımızdaki iran 1941 de Anglo sakson sovyet işgaliyle reza shahı tahttan indirdiler. Her iki ülkede konum ve durum bakımdan birbirine benziyordu Ismet Paşanın ülkeyi savaşa sokmaması akıllıcaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter27 -- 6 Kasım 2018; 1:37:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.