Şimdi Ara

Türkiye de Challenger Olma Taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
38
Favori
34.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not: Paylaşacağım taktikler %100 tarafımdan denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır.

    Not2: Zafere giden her yol mübahtır. ( hile dışında )

    Not3: Yazdıklarım hoşuna gitmeyebilir itirazın olabilir veya saçma gelebilir , fikirlerini kendine sakla çünkü yeri burası değil.

    Başlıyorum; " nedenini merak ettiğiniz Kural varsa yazın editlerim altına "



    Kural 1 ) Jungle Oyna, tek bir lane e çök bu lanedeki rakibi sen seçiceksin kolay yakalıyabileceğin biri olmalı ve killeri kendin al bırakma takıma. 100 kill i olan vayne in syndra dan tek yediğini unutma.



    Kural 2 ) Assasin veya mobil şampiyonlar oyna.



    Kural 3 ) Jungle vermedilerse Mid oyna ama pusher al roam yap rakibini counterladıysan pushla kuleye göm farmını denyla ve öldür sonradan rakip ormancıyı rahatsız etmeye çalış.



    Kural 4 ) Masteriesleri 21-9-0 veya 21-0-9 gir agresif olsun.



    Kural 5 ) Jungle > Mid > Sup > Top > Adc sırası ile seçim yap yani jungle kalmadıysa mid , mid kalmadıysa sup.



    Kural 6 ) Supp kalırsa thresh leona yerine , morgana ziggs annie syndra xearth lulu nautilus tarzı ap al. ignite al.



    Kural 7 ) Mid kaldıysa barrier alma ignite al.



    Kural 8 ) Q da lastpick kalırsa ve mid / jungle diye chate yazdılarsa bana atıyorum thresh alın ( X supportu yani ) değişelim de sonra midi jungle ı pickle sonra değiştirmeyi unutup içeri su içmeye git.


    Kural 9 ) Q da birbirine söven varsa sende ikisine söv birbirlerini unutup sana sövsünler sonra ikisinide ignorela.


    Kural 10 ) Q da baktın adam topa soraka aldı 300 game i var çok pro dodgela çünkü soraka useless. quit at. -3 LP sorun değil hatta ben serilerde bile quit atan bir insanım MMR/Hidden Elo gitmesin diye.


    Kural 11 ) Solo Q da sırf counterlamak için bilmediğin şeyle oynama , rakibi rune ve item ile counterla. baktın lane de eziyo pushla roam at rakip noobu belirle onu kesip feedlen.

    Kural 12 ) lolking / lolnexus / lolskill in kısa yolunu kaydet Q dayken hızlıca takımını incele baktın adam saçma saçma buildler yapıyo dodgela veya adamın iyi olduğu champ/lane varsa onu alması için ısrar et işte geçen gün geldin çok iyi oynadın adamsın vs gaz ver noobumuza.


    Kural 13 ) top lane e vayne quinn falan alan biri gelirse dodgela .


    Kural 14 ) Rakip botlane Draven / Leona-Annie-Thresh-Morgana picklerse dodgela.


    Kural 15 ) Draven banla.


    Kural 16 ) aa yasuo açık firstpick bende deyip mal gibi yasuo pickleme. oynamayı bilmiyosan banla.


    Kural 17 ) rakibinin lolskill ine bak loading de rune ve masterieslerinede bak. tr deki elemanlar 50 ap ile giren gragaslar falan var onun üstüne çökersin yada 28-2-0 giren akaliler falan var .


    Kural 18 ) kimse asla her maç iyi oynamaz oyüzden insanlara sövmek yerine sorunu kendinde ara baktın suç sende değil /ff yaz baktın vermiyorlar hepsine söv ve quit at.


    Kural 19 ) Amacının kazanmak olduğunu unutma, eğlenmek için oynuyorsan insanlarının oyununu mahvetme yada lastpicksen sana sup kaldı diye trolleme quit at.


    Kural 20 ) Challenger olursan kendini pro zannetme tr çöp.


    Kural 21 ) probuilds.net ten buildlere bak ben proyum deme fikir edin ordan.


    Kural 22 ) oyun başlayınca takımında laf atan varsa ignorela kafan rahatlasın. Lane de ölürsen takımından özür dile ve yardım rica et.


    Kural 23 ) Bronz isen hangi lane oynadığın önemli değil iyi oynarsn taşırsın ama kulelere oynamak zorundasın çünkü bronzda herkeste en az 10 kill oluyor ve buildler tmamalanıyor çoğu kişide.
    Silver - Gold isen rakibini lane de ezip all/ dan sizin adam bilerek feedliyor sanırım reportlayım mı iti ? falan yazıp takım içinde kavga çıkartın.
    Platin - Diamond isen takımına iyi adam geleceğini zannetme ama takımındaki feedleyen adamda aşırı noob değildir ona yardımcı olmaya çalış maçı late e uzat tr de çok maç throwlanır late de alabilirsin pes etme hemen.


    Kural 24 ) SS verme diye birşey yok ölüyorsan senin noobluğun. mapi takip et.


    Kural 25 ) Jungle da wukong pantheon leesin vi khazix xinzhao elise gibi assasin tercih et ve agresif build yap.


    Kural 26 ) TF leri başlatma veya önden girme en son gir kalanları temizleyip pushla takım arkadşaına yardım etmek için ölme bırak git ölsün.


    Kural 27 ) Timerları iyi tut jungle ın bebe gibi program kullanma kendin tutmayı öğren. büyük moblar 5-6-7dk dır süresi az araştır lolwiki de herşey yazıyo tembel olma.


    Kural 28 ) Runelarını tier3 kullan gidipte marklara ap koyma magicpen varken


    Kural 29 ) Ping sistemini iyi kullan ve mape iyi bak takım arkadaşın topta pushladıysa ve rakip jungler haritada yoksa kaç lan kaç pingi at adama sanki jungler geliyor zannetsin geri dönsün ölmesinden iyidir.


    Kural 30 ) Gank atarken 100 tane ping at ve chatten dal daldlaldaldla lan dalsnaa falan yaz yoksa farketmiyebilirler geldiğini.


    Kural 31 ) Rakip Jungler nerden başladı jungle dikkat et mesela rakip bot lane alta geç indiyse bottaki bufftan başlamıştır adam demekki ilk gankini ya mide ya topa atıcak demektir bu oralara trinket at veya rakip ormancıya yakın dolaşmaya çalış ki counter gank yapabilesin.


    Kural 32 ) Supporta ne istediğin yerlere ward attır bu genelde bot lane in giriş çalısı yerine senin ve rakibin ormanı olsun ve ejderin oralarda olsun adam gelince adamı görmenin bir anlamı yok orman girişlerini wardla veya rakip mid lane in çıkış yerlerini wardla adam bunları okuyup roamluyor olabilir sadece sen okumuyorsun sonuçta.


    Kural 33 ) Tanımadığın adamla duo atma , hatta mümkünse hiç duo atma hem kendini daha iyi geliştirirsin hemde duon feedlerse sövemiyorsun içinde kalıyor.


    Kural 34 ) Dari teq atsada onu iade et 6300 ip ye rune page aç.


    Kural 35 ) Flash'ı kaçmak için kullanmamaya çalış çünkü muhtemelen adamdada flash varsa ölürsün ve bir işe yaramıyacaktır onun yerine team fightta pozisyon almak için kullan , dikkatli oynarsan ve skilleri dodgelamayı öğrenirsen flasha gerek kalmıyor .


    Kural 36 ) Bjergen alex ich streami falan izleyip leblanca w fulleme tr de le blanc a q fullenir farm yapan yok zaten ( q ile daha çok dmg atarsın adam 2 kere ölünce pen afq .s nob jungle report diye ağlıyor unutma )


    Kural 37 ) ADC kalırsa lucian jinx graves vayne tristana sivir falan varken ashe caitlyn urgot twitch varus falan alma.


    Kural 38 ) Olurda fail flash vs gibi fail olursan kendinle dalga geç yoksa rakip dalga geçerse fena koyar moralin bozulur.


    Kural 39 ) op.gg den koreli high elo heriflere spectate atılabiliyor bilmiyorsan az araştır birşeyler öğrenirsin.


    Kural 40 ) Firstblood dan kaçmak için flash atma ama mümkün olduğunda kaç ve rakibe spell harcatmaya çalış , nasıl olsa ölcem diye adam ölmücekse ignite atma lane e geri dönünce onu kesmek veya adamı base e yollayıp kule almak için kullan ignite ı panik yapma 1 kere ölünce 300g gidiyor adama 300g a pekte birşey alınmaz fark olmaz ağlama.


    Kural 41 ) Sana jungle bırakmadılarsa o oyun rakip jungler toptayken drake leri almaya çalış ama barondan uzak dur yoksa senin pro jungle çaldırabilir riske atma oyunda öndeyseniz.


    Kural 42 ) Oyunda kimseye güvenme bu adam beni taşır zannetme kendin taşıyamazsan her maçı kaybetmeye mahkumsun ve bahane bulma suçu kendinde ara .


    Kural 43 ) Jungle oynarken bufflar sana lazımsa midlane e blue falan verme, lazım değilse bir bak adam feedliyorsa verme yoksa kendi elinle buffını rakibe vermiş olursun.


    Kural 44 ) Oyunu earlyde gankleri ile jungler , mid gamede warding ve takımı kurtarmak adına support late gamede damage adına ap carry/ad carry taşır bunu unutmadan oyna.

    Kural 45 ) Haftasonu gündüz saatlerinde oynamayın gece oynayın , haftaiçi ise 12.00-21.00 arasında oynamayın.


    Kural 46 ) Kendini dünyanın en zeki insanı zannedip klasik 15ad 9armor 12resist sayfasında 11resist yapıp 1 mavi run yerine ad koyup 16 ad yapmaya çalışma 15in küsüratı yuvarlanıyor oyun içinde zaten.

    Kural 47 ) Facebook sayfamı beğen http://www.facebook.com/rapidstep



    Son Güncelleme 2014



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapid Step -- 5 Mart 2015; 19:01:54 >







  • bunları yazacağına urf a geleydinya
  • Güldüm
  • komiklikli şakalı bazı kurallar var. +rep verdim bye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NDS

    komiklikli şakalı bazı kurallar var. +rep verdim bye
    Güldürürken düşündürdün .
  • pick list yaptım bide işinize yarıyabilir belki bunlardan 5 tanesini main yapmaya çalışın.


    ahri
    elise
    evelynn
    leona
    thresh
    fizz
    gragas
    le blanc
    katarina
    kha zix
    lee sin
    riven
    nidalee
    nocturne
    pantheon
    rengar
    talon
    vi
    wukong
    xin zhao
    yasuo
    zac
    zed
    jarvan 4
    shen
    tryndamere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barkside

    bunları yazacağına urf a geleydinya
    Bil bakalım ne oldum? Ne olcam la daha 10 dakika önce yazmışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barkside

    bunları yazacağına urf a geleydinya
    Okudum mid roam playerıyım Silver 5ten plata roamla ve jungle ile çıktım bu adam biliyor işini
  • Beyandım takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ingvar

    Okudum mid roam playerıyım Silver 5ten plata roamla ve jungle ile çıktım bu adam biliyor işini

    Alıntıları Göster
    sorakayla ilgili olan gülümsetti kalanları ne işe yarar nede komik
  • Tutar,cogu dogru ama en kisa yol support oynamak
  • Çoğuna katılıyorum haklısın. Fakat ben oyun oynarken çoğunlukla yazmam konuşmam. Tr de bir keresinde takım felaket eziliyordu. Kütür kütür bizimkileri tek yakalayıp ölduruyorlardi. Bende all chat ten dedim ki beyler lütfen maçı bize verin kesin kazanmam lazım felan. Durum o kadar kötüydü ki dalga geçtiler fakat ise yaradı. Acidiklari için biraz nefes aldirdilar. Bizde biraz farmla kastik. 1 fight kazandık ve kendi aralarında kufurlesmeye başladılar. O oyunu sırf bize acidiklari için kaybettiler. Tr de içgüdüsel oyun tarzı olduğu için piskojik etkenler on planda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 4 Nisan 2014; 18:55:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NothingLose

    Güldürürken düşündürdün .

    Alıntıları Göster
    Kural 22 ) oyun başlayınca takımında laf atan varsa ignorela kafan rahatlasın. Lane de ölürsen takımından özür dile ve yardım rica et.


    sorun beni rahatsız etmesi değilki 1 kişi laf atınca cem yılmazın" bende koyucam ama"'sı gibi herkes sövmeye başlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    Çoğuna katılıyorum haklısın. Fakat ben oyun oynarken çoğunlukla yazmam konuşmam. Tr de bir keresinde takım felaket eziliyordu. Kütür kütür bizimkileri tek yakalayıp ölduruyorlardi. Bende all chat ten dedim ki beyler lütfen maçı bize verin kesin kazanmam lazım felan. Durum o kadar kötüydü ki dalga geçtiler fakat ise yaradı. Acidiklari için biraz nefes aldirdilar. Bizde biraz farmla kastik. 1 fight kazandık ve kendi aralarında kufurlesmeye başladılar. O oyunu sırf bize acidiklari için kaybettiler. Tr de içgüdüsel oyun tarzı olduğu için piskojik etkenler on planda.
    Yazdıysa doğrudur
  • bazı taktikler kesinlikle değerli, her zaman karşımdaki ezik oyuncuyu belirlerim genelde assassin oynarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nymus93

    bazı taktikler kesinlikle değerli, her zaman karşımdaki ezik oyuncuyu belirlerim genelde assassin oynarım.
    İstediğin lanei bırakmıyorlarsa EUdan birinin lolkingini bul smurf diye salla, %90 istediğin lanei salacaklar. Ekle bunuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S

    İstediğin lanei bırakmıyorlarsa EUdan birinin lolkingini bul smurf diye salla, %90 istediğin lanei salacaklar. Ekle bunuda.

    Alıntıları Göster
    kural 29) diğer 28 kural saçma ve işlevsiz ( 4-5 tanesi dışında )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dyesa -- 4 Nisan 2014; 19:02:57 >
  • Jax hakkinda genel gorusun nedir? Jungle olarak da laner olarak da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nymus93

    bazı taktikler kesinlikle değerli, her zaman karşımdaki ezik oyuncuyu belirlerim genelde assassin oynarım.
    Kural 29 ) Ping sistemini iyi kullan ve mape iyi bak takım arkadaşın topta pushladıysa ve rakip jungler haritada yoksa kaç lan kaç pingi at adama sanki jungler geliyor zannetsin geri dönsün ölmesinden iyidir.


    Kural 30 ) Gank atarken 100 tane ping at yoksa farektmiyor adam geldiğini.


    Kural 31 ) Rakip Jungler nerden başladı jungle dikkat et mesela rakip bot lane alta geç indiyse bottaki bufftan başlamıştır adam demekki ilk gankini ya mide ya topa atıcak demektir bu oralara trinket at veya rakip ormancıya yakın dolaşmaya çalış ki counter gank yapabilesin.


    Kural 32 ) Supporta ne istediğin yerlere ward attır bu genelde bot lane in giriş çalısı yerine senin ve rakibin ormanı olsun ve ejderin oralarda olsun adam gelince adamı görmenin bir anlamı yok orman girişlerini wardla veya rakip mid lane in çıkış yerlerini wardla adam bunları okuyup roamluyor olabilir sadece sen okumuyorsun sonuçta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S

    İstediğin lanei bırakmıyorlarsa EUdan birinin lolkingini bul smurf diye salla, %90 istediğin lanei salacaklar. Ekle bunuda.

    Alıntıları Göster
    Hazır jungle konusu açılmışken bişey sorucam. Plat 1-2 gidip geliyorum. Diamond kardeşlerimiz geliyor diamond 5 0 puanda sıkışıp kalmış oyunun içine eden tipler. Şimdi jungle alıyorum. Her lane eziliyor ilk dakikadan. Örneğin bot ve midi kamplıyorum alışkanlık. Adamlara üstünlük kurduruyorum drake alıyoruz. Bu sefer top ağlıyor niye gelmedin diye. Topa gidiyorum aşşağısı kontrolden çıkıyor. Koyun gibi takım geliyor yani. Ama bazende öyle takımlar geliyorki mid top üstünlük kuruyor gank gerek kalmıyor bottan oyunu kazandırıyorum. Tek çözemediğim sorun her lane ezilirken ne yapmam gerektiği




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.