Şimdi Ara

TÜRKİYE'DEN NEFRET EDENLER TOPLASIN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorum ki aranızdan birçok kişi ülkeyi terketmek istiyor . Bu insanlara hak vermiyor da değilim tabiki herkes daha iyi şartlarda yaşamayı ister . Ama aranızda bazıları var ki Türkiye'den nefret ediyor, burda olduğu her gün nalet ediyor, sürekli kendini üzüp psikolojisi bozuyor. Lafım birazda bu insanlara. Bakın Türkiye mükemmel bir ülke demiyorum . Tabiki birçok eksiklik , yolsuzluk vs. var ülkede ama bunlar bile bir insanın kendi ülkesinden bu kadar soğumasına yaşadığı vatana aşağılayıcı bir biçimde bakmasına neden olamaz .

    Birazda farklı bir bakış açısıyla bakalım hep bizden iyi olan ülkelere bakıp imreniyoruz ya "bu ülkeler ne kadar iyi bu ülkede şartlar mükemmel keşke orda olsam" v.b cümleler kuruyoruz birazda bizden aşağı olan ülkelere bakalım.

    Afrika'da her yıl binlerce insan açlıktan ölüyor.Sağlık sistemi yok, eğitimi saymıyorum bile. İnsanlar bir hiç uğrana köle gibi çalışıyorlar . Hayatlarını hastalık ve açlıkla geçirip genç yaşta ölüyorlar.

    TÜRKİYE'DEN NEFRET EDENLER TOPLASIN


    Yemen'de binlerce insan savaş yüzünden evsiz kaldı . Ülkede çocuklar açlıktan ölüyorlar . Yeterli gıda ve sağlık malzemesi yok .

    TÜRKİYE'DEN NEFRET EDENLER TOPLASIN

    Bunun gibi onlarca örnek verilebilir. sürekli sahip olamadığımız şeylere üzülmek yerine birazda sahip olduğumuş şeylere şükretmeliyiz. Sürekli üzülür " vayyy be adamlara bak ne hayatlar yaşıyor biz burada nelerle uğraşıyoruz " gibi cümleler kurarak anca kendi psikolojinizi bozarsınız .

    Akfika'dan insanlar açlıktan ölüyor. Orta doğuda kan gövdeyi götürüyor . Biz ise evimizden oturup izliyoruz olanları.Bunları da düşünmek lazım . Türkiye mükemmel bir ülke değil ama burada yaşıyor olmak bile büyük bir nimet bizim için . Daha iyisini aramayalım demiyorum ama bu kadar da gömmeye, kötülemeye karşıyım . Elimizde olmayan imkanları ne kadar istesekte elimizdekiler içinde şükretmeyi bilmemiz gerek.



  • bence sorun insanlarımızın hiçbir şey yapmadan sadece şükretmeleri
    şükredeceğiz tabiki de elimizden gelenin en iyisini yaptıktan ve gerisini Allah'a bıraktıktan sonra şükredeceğiz
    peki ben yaptım mı elimden gelenin en iyisini?
    hayır
    depresyona girdim,savaşmak yerine kaçmayı tercih ettim,derslerden kaldım,bölümü senelerce uzattım ve her şeyi mahvettim
    belki de çok iyi bir psikolog olacaktım çünkü şizofreni hariç neredeyse tüm psikolojik rahatsızlıkları yaşadım,danışanımla çok iyi empati kurabilirdim ve ona çok daha fazla yardımcı olabilirdim ama hayaldi hayal olarak kaldı ve bu tamamen benim suçum
  • Şükrettim şuan geldi mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklısın ama ülkemizi kurtarmaya da çalışalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şükürcülük yüzünden bu haldeyiz bu mantıkla ülke olarak hiç ilerleme sağlayamayız bu arada afrikadakiler ölsün aç kalsın demiyorum onlarda insan gibi yaşamalı
  • toplu blok konusu
  • bence sorun insanlarımızın hiçbir şey yapmadan sadece şükretmeleri
    şükredeceğiz tabiki de elimizden gelenin en iyisini yaptıktan ve gerisini Allah'a bıraktıktan sonra şükredeceğiz
    peki ben yaptım mı elimden gelenin en iyisini?
    hayır
    depresyona girdim,savaşmak yerine kaçmayı tercih ettim,derslerden kaldım,bölümü senelerce uzattım ve her şeyi mahvettim
    belki de çok iyi bir psikolog olacaktım çünkü şizofreni hariç neredeyse tüm psikolojik rahatsızlıkları yaşadım,danışanımla çok iyi empati kurabilirdim ve ona çok daha fazla yardımcı olabilirdim ama hayaldi hayal olarak kaldı ve bu tamamen benim suçum
  • Sen bunu diyorsun ama inandığımız kitaba göre bu dinimize aykırı,her zaman daha iyisi için çalışmamız gerekir,şükür etmemiz yetmez.

    Işin dini boyutunu geçtim,burası Yemen değil.Biz de arap değiliz.Sen,ben,biz gemileri karadan yürüten,çin sarayını 40 kişi basan ecdadın torunlarıyız.Bizim ırkımız dünya tarihinin her köşesinde vardı.Sen bunlara rağmen Türkiye'de arapseverlerin içinde,pislik içinde,birbirine saygı duymayan insanların içinde yaşamayı seçiyorsan bu senin tercihin ama kalkıp da başkalarını daha iyi şartlarda hak ettikleri şartlarda yaşamayı istiyorlar diye yadırgayamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 9 Ocak 2019; 18:48:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen çalışma etme şükret dua et gökten insin vay be ne güzel mantıklımı bu inandığınız değerleriniz çalışmayın falan söylüyor galiba benim kredi kartı borcum var evde otursam dua edip şükretsem ödencek mi bilmediğimiz bi bug varsa söyleyin bizim ülkemiz cennet ama içi boşaltılmış bir cennet boşaltanları say say bitmez ben partici bir insan değilim aslada olmam çünkü herkes makam mertebe kaygısından önündeki muazzam ülkeyi görmekten aciz herkes 5 10 nesil sonrasındakileri için bir şeyler alıp götürüyor omuzluyor yerini ayarlıyor bunun adını ne koyarsanız koyun üzücü gerçekler bunlar herkesin hata yapma şansı vardır yapar da bunu engelleyemezsin ama yanlışların doğrularından çoksa ben bunun altında ark niyet ararım ben ülkemi inanılmaz seviyorum ama eğitimimi tamamladığımda göçücem buradan he kafam rahatmı olucak hayır çünkü ben istanbul aşığı bir insanım ama bana burda değer vermiyorlar yaptığım işte arkamda durmuyorlar sen sana inanan güvenen yaptıklarını destekleyen en azından bunu dile getiren önünü tıkamayan insanların bulunduğu bir yerdemi yaşamak istersin yoksa düşmen için bütün engelleri yoluna seren insanların olduğu bir yerdemi seçim bu aslında.
  • R3DROS3V3RTIGO R kullanıcısına yanıt
    kardeşim insanların başına kötü şeyler gelebilir . Herkes hata yapar yanlış tercihler yapar bunlar hayatın bir parçası .Kendini fazla üzme. Geçmişine bakıp kendi moralini bozacağına geleceğini düşünüp umutlanabilirsin
  • Zerre umurumda değil hala iğreniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'den nefret ediyorum demem mümkün değil. Sonuçta benim memleketim, vatanım, toprağım, herşeyim. Ama şöyle birşey söyleyebilirim; Türkiye'de ki hayat şartları ve iş koşullarından nefret ediyorum.
  • yanlış anlamışsın ben çalışmayın ,sadece şükredin herşey düzelicek demedim yazıyı birdaha oku. Demek istediğim şartların düzelmesini istememiz gerek ve buna çalışmayız ama aynı zamanda kendi yaşadığımız ülkeyi de cehennem gibi görüp burdan kaçmaya çabalamak yerine bu ülkede yaşıyor olmanın bile büyük bir fırsat olduğunu görmemiz gerekir.
  • Bahsettiğin yerler şuan burdakilerin kapağı atmak istediği gelişmiş ülkeler yüzünden bu haldeler. Zamanında sömürdüler işgal edip kaynaklarını bedavaya aldılar. İşleri bitince başkası sömürmesin diye insan haklarını çıkarttılar.

    Bizide bu şükür iyilik kavramları bu hale getirdi. Avrupa sömürürken biz ticaret yapmışız. Şimdi çalışarak onlar seviyesine gelmemiz zor. Sömürdükleriyle fabrikaları kurdular. Hammadde kaynaklarını işgallerle ele geçirdiler. Patent olayları var birde.

    Üretemiyorsun. Üretsen onlardan ucuza üretip satamıyorsun...

    Çoğu gıda, temizlik, tüketim malzemesi yabancı marka. Para yurt dışına akıyor TL değer kaybediyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 10 Ocak 2019; 15:20:28 >
  • Keşke afrikada ki insanlarda çok güzel imkanlar ile yaşasa , fakat bizden çok kat kat iyi ülkeler var , afrikaya yardım eli uzatabilirler ki zaten uzatanlarda var.


    He bu arada herkesi düşünmekten , dua etmekten ülke bu hale geldi , bu kafayla hiç bir b.k olmaz ülkede.

    Klasik müslüman ülkeleri.

    imkanı olan ülkeden gitsin , net cevap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Reacher -- 11 Ocak 2019; 14:31:48 >
  • Türkiye den gitmek istiyor muyum ? EVET
    daimi olarak mı ? HAYIR - ASLA... sonuçd akan ve kültür bağım var...

    neden gitmek istiyorum... kültür bakış açısı yorumlama.. anlatılanlar ile gerçekler.. vede teknik gelişim sağlamak.. vede online arkadaşlıkları daha da ölümsüzleştirmek

    buna rum kesimindeki, Oracle DBA ve php developer arkadaşım dahil.. onla bir tavla oynamak.... her ne kadar 1974 olayları için yunanistan ın yalan dolan haberleri için ve feyk resimler ile pekiştirdikleri internet sitelerini o hazırlamış olsa bile...

    osaka ya gitmek isterdim.... hızlı tren ile.

    domatesleri ezmek ve boğalar önünde can korkusu ile koşmak....

    amazon da ıslanmak isterdim... nabibya da susamak.
    steplerde üstünde duramıyacak bile olsam ata binmek isterdim... o kokulu çadırlarda halen yaşayan ırkdaşlarım ile... yakutistanda soğukda donmak isterdim ren geyikleri ile koşarken.
    penguenler ısırsa bile, paytak koşmaları seyretmek için kovalamak isterdim....

    ama yinede Toroslar'da ölmek isterdim.... huzur ile... sevinç ile mutluluk ve

    BENİM YURDUM deme cesareti ile.
  • Türkiye'den nefret etmiyoruz senin gibilerden nefret ediyoruz
  • Bu ülke bizim ben ülkemden gayet memnunum.. Allahın izniyle herşey yoluna girecektir.. bu iktidara sahip çıkalım..
  • Belki bir japonya amerika olamayız ama kuzey kore çin hindistan ırak suriye filistin.. doğu türkistan..

    bu ülkere bakarsak gerçekten çok çok iyiyiz..

    kardeş bu ülkede ben akşam açıpta bir film izlemek gibi bir imkana sahibim filistin ne yapsın
  • hocam sen olayı yanlış anlamışssın kimse vatanından milletinden nefret etmez. İnsana değer vermeyen adam yerine koymayan iktidar ve yancısından, beli bir koyun kitlesini allah bismillah çok şükür diyerek onlarında haaa bu adam müslüman ötekiler gelirse dinimizi yaşatmazlar diye oy veren verdiren onlara bunlar fetöcü bunlar pkklı deyip ötekileştiren iktidar partisinden, sadece kendi cebi dolunca ülke çok iyi deyip başkası sokakta aç yatarken dünya böyle işte deyip geçen zihniyetteki vatandaşından, bu vatandaşın yarın öbür gün iğne kendine batınca nerde devlet diye inlemesinden, ajanın tekinin peşine düşüp kendince ağaç değil adalet diye eylem yapan ama dolar euro fırlayıp giderken işinden olmaktan korktuğu için bir fransa gibi yelek giyip sokaklarda eylem yapamayan şu kan emicilerden kurtulamayan zavallısından nefret eder. adam akıllı vatansever diyebileceğim siyasetçi yada asker atatürkten beri kimseye görmedim.

    bir tarafta sindirilen hapisten korkan bitmez ohal içindeki vatandaş, bir taraf koyun sürüsü hülooooooooğ diyen birinin biryerlerinin kılı, bir tarafta kendini modern zaten atatürkçü geçinen amip çomarlar... Sev hadi sevebilirsen. altımızdaki açlıktan ölenlere baka baka onların seviyeye iniyoruz zaten. Yav bir ülke kurulduğundan bu yana hepmi gelişmekte olan bir ülke olur???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.