Şimdi Ara

Türkiye'nin Katma Değer Üretememesi ve Sanayi 4.0 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üniversite mezunu sermayesi olmayan el kapısında iş arayan biri olarak benden kimsenin birşey istemeye hakkı yok.
    Çalışalım, üretelim demek bana mantıksız. Bunları gidin sanayicilere, sermayesi olanlara anlatın. Sıradan vatandaşlık mevzular değil bunlar.
    Şurada 3-5 ergen üretelim dese kaç yazar?
  • Türkiye'nin geleceği tarımda. Çağdaş tarım teknikleriyle tarım arazilerini değerlendirmeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Niye kafa ? Elaman yukarida dogru demiş mesela findik üreticisiyim ben..babamla İlgileniyor ve bakiyor (dum) artik 5 senedir bakmiyorum..eskisi gibi ilgilensem 5 ton üretebilirim ama %80 tek basina ureticisi ben oldugum halde degerim yok..ben kimsenin umrunda degilsem kimsede benim umrumda olmaz..basiyorum ilaci.dayıyorum azotlu gubreyi cunku alinterim ya yandasin cebinde paraya donusuyor yada hirsizin midesinde harama donuyor..Devletin kafa nasil calisiyor peki yati teknesi olan zengine denizlerde limanlarda içine karilari doldurup yalaşsin diye mazotu 1.5 liradan verir. Bana 5 liradan. 1 çuval Organik gübre alsam 15/15 lik 70 lira.. 2 ton tavuk koyun veya buyukbas hayvan gubresi ile destekleyerek yapsam ama yapmiyorum..dönüm basi maliyet hesabi yapmayi bilmiyormuyum..yada eline hic kazma kurek almayan devlet traktorun ustune binmeyen devlet benden iyi mi biliyor..eskiden zenginlesmek icin yaptigim bir işi yillardir hayatta kalmak için yapiyorsam.. Neden üreteyim.Peki benim zararimi kim ödeyecek bismillahirrahmanirrahim kardesligimiz mi yoksa milli beraberligimiz mi?

    Sen biliyormusun zihniyeti .işinize gelince herseyi devletten beklememek lazim demeyi biliyorsunuz yada biliyorlar emme ay sonu 20.000 lira atm den öteki 50.000 lira taze taze cekip harami bile besmele cekip yemeyi biliyorlar.. Zihniyet fiskobirligi paramparca etmekti ettiler.içine okkali okkali siçtilar..

    TMO vardi hatirlamazsiniz zapsu vardi rusvetci hirsiz TMO yoneticileri vardi findiktan gram anlamayan..aynen dedigin gibi sabah 8 aksam 5 cik ay sonu atm den 4000 lira taze taze cek deri koltuklarda göt buyut..altlarda passatlar audiler..ne oldu adapazarindan rizeye bi baskin 40 50 kisi hapse atildi..devlet hirsiz yonetenler hirsiz memuru hem hirsiz hem rusvetci hamali bile hirsiz..

    Sonra yil oldu 2009 2010 turk findigini acaba kime peskes ceksek almanlara mi italyanlara mi yoksa singapur istirakcilerine mi..ee sonra ne oldu önlerini actilar adamlar girdi tr piyasasina ferrero kendini ac tavuk gibi bugfay ambarinda buldu.. Sonra dediler padisah hazretleriyle iyi gecinek karadeniz halkini da sirin gorunelim.tabi halk yermi camlar cerceveler döküldü bir ara..sonra dediler yavas yavas piyasaya girelim..ferrero degerli tarim projesi. Ziraat muhendisleri sonra turk findik filizlerinin ve köklerin sinir kapilarinda yurtdisina kacirilirken yakalandi tabi siz bunlari yandas medyadan duyamazsiniz cunku kafalar secdede yada kicin arasinda gozler goremiyor..

    Ferrero 2011 sonu findigin baskenti sehrime fabrika kuracakti hemde entegre tesisi 250 kisi ile baslayip 1000 kisi idi hedef..ayrica ana cikolata fabrikasi ve diger ek yapilari saymiyorum.. Sonra bi baktik ferrero vazgecti. Acaba niye. Bizim memleketin Akape ve harami besmele cekip yiyenler tayfasi ferreroyu rant araci olarak gormus.e tabi ferrero bu yermi . yemez. Nutellacilar cikolata satar ama yemez.. Torpille işe girmis takim elbiseli ilkokul mezunu fax cekmesini bilmeyen interneti sadece google dan ibaret sanan götlü gobekli godamanlarin ucuz cakalliklari sokmez.. Adamlar huylandi cekip gittiler Manisaya kurdular organize sanayi bolgesine entegreyi 200 kisi ile basladilar simdi 750 800 kisi calisiyorlar haril haril.. Adamlar burdan findigin madeninden 1000 km oteye tırlarla tasiyor..bunu yaptiran zihniyet kim acaba..E tabi bizim giresunlu bok yesin ekmek yiyecek agiz ne arar bizde.. Gencler cehape zihniyetinin yaptigi parkta gari kiz kovalasin kahvelerde otursun pişti atsin.. Ama manisalilar calissin sgk yatsin ay sonu maas ceksin calissin. İşte zihniyet bu.. Cebinde parasi olana boyle yapiyorsa takla attiriyorsa ey gidim hey.. Gecenlerde kosgeb para verdi faizsiz 2 yil geri odemesiz ne oldu kim cekti tabii ki yandaşlar yalamalar.. Tupcu 40000 lira cekti atti bankaya faize simdi yayalaya ev yaptiriyor..tupcu lan bu ana bayiden alir perakende satar.uretim varmi yok alsatçi..3 kisi calisan ayakkabici ustasina vermediler cunku onun bismillah ve elhamdulillah gardesligi puani düsükmüş. Neyse ben ciftcilikten haric aricilik da yapabiliyorum ama onu da biraktim..yapmiyorum..katma deger uretiyorum kestane bali kg 120 lira.. Cunku tesvik alabilmem icin 1000 dereden su getirttiyor ve 50 takla attiriyor devlet.. Ben herseferinde partiden ordan burdan yalakalik yapip kagit evrak donduremem dedim bitti..

    Simdi gelelim en can alici noktaya eticarette global baglari kopardigi icin ulkede bubsektorden insanlar cok kotu yara aldi hatta resmen bitirildi. Ebay ve dunya istirakleri ve yan sirketler paypal dahil olmayinca ben artik organik findigimi balimi satmak icin 100 takla atinca isletmeyi kapattim.simdi mali direk tuccara satiyorum..gerek yok bu devlete ve zihniyete bu gerek.. Sorsan koylu milletin efendisi yaw he he kiziniz olsa köylüye kiz bile vermezsiniz..

    Kagit ustunde manyak tesvikler var dogru ama pratikte bu isler oyle yurumuyor..istihdamda ve gelir adaletsizligi zengine kapilar acik milyoner yatirimciya kapilar acik.. Sorun şu ki bu ulkede yetkisi olanin bilgisi yok yetkisiz olanin bilgisi cok olunca.. Dövlet bizi boqmir degil. Sen bizden degilsin yandas degilsin sen koylusun sen lise mezunusun sen doguda tasradansin sen yapamazsin sana tesvik yok diyor.. Girisimcilik işi zor bu ulkede ve loto şansi lazim..onun için ilon musk lar cikmiyor bu ulkeden ciksa ciksa fabrika iscisi hamal 1400 liraya talim adamlar benim gibi guvenlikci cikar.artik yabanci dili de facebooktan yabanci hatun dusurmek icin kullaniriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluraydisk -- 28 Mayıs 2017; 4:55:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biri torku al der biri secmenle dalga gecer, muhalefeti de iktidari da bombos bir ulke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her geçen gün Atatürk'e olan hayranlığım artıyor. Sen git bu milletle neler başar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Yüz sene olmuş nerdeyse daha eğitimi, iskanı çözememişiz. İskanı çözememiş devlet devlet midir... burada inovasyon arıyorsunuz. Daha toprak ağaları var, tapunun kıymeti bazen var bazen yok, pasaportunun değeri yok, dünyanın yarıdan fazlası vize arıyor.

    Biraraya gelmekle inovasyon falan olmaz. İnovasyon özünde ferdi bir iştir, kurum adına patent alamazsın, birinci yasasıdır patentin gerçek kişilere verilmesi. Asırlar önce kabul görmüş icadın ferdi bir mesele olduğu. Yanız kalmayı, kendine güvenmesini bileceksin. Zevklerin olacak, sanattan, güzellikten anlayacaksın. Yoksa neyi geliştireceksin? Sonra anlattıklarını anlayacak insanlar olacak. Ürettiklerini anlayacaklar. Yani arkadaşın da senin gibi eğitimli olacak. Eğitim topyekün bir iş, "bize mühendis kafası lazım"la olmuyor. Olmadı. O mühendis kafası "öteki" oluyor, kendisini de "öteki" hissediyor. Bilinçaltı pek zekidir, kandıramayız.

    Bırakın üniversiteyi falan, toplumun ortalama bir lise seviyesi kadar eğitimi olsaydı ülke bambaşka bir yer olurdu. En azından bir doğu Avrupa ülkesi standardında olurdu. O arkadan gelen ülkelerin hepsi bizi geçti, o korktuğumuz sosyalist ülkeler, komünist ülkeler... Rowenta'nın saat markası olduğu Doğu Almanya, Comecon üyesi, demir perdenin arka tarafındaki yerde memur zihniyetinden başka ne vardı? Trabant'ı kırk sene değişmeden üretenler? Ne oldu da şartlar değişince birden canlandılar. Farkları ne?

    Herşeyi ekonomiyle açıklamak bir hata. Yerli malı almak kapalı ekonomide veya yarı açık ekonomide işe yarayabilir. Büyüttüğümüz yerli markaları bir seferde yabancılar aldılar hep. Hacı Şakir, Colgate Palmılive oldu, kimya, gıda, petrol... teker teker. Torku'yu da büyütelim, yarın Nestle alır belki. Fiskobirlik'e ne olmuştu, arkadaş yazmış. Yani bence meselemiz para değil. İstanbul'u parayla rezil ettik mesela, sokağında yürünmüyor artık. Eğitimi de parayla rezil ettik. Zengin turist gelmese market daha ucuz olur, bilmiyoruz. Ama Alman biliyor, İsviçreli'yi istemiyor semtinde. Kamu harcaması denilmiş. İskandinavya'da kamu harcamaları toplam harcamaların %80'ini geçiyor 90'a yaklaşıyor, inovasyonu biliyorsunuz. Parayla ancak Dubai olunur, yoksa bir Singapur, o kadar.

    Neticede eğitim, çevre şartları, adalet... temel devlet değerleri yani. Bunlar olmadan inovasyon falan olmaz.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.