Şimdi Ara

Türkiye PSN de skandal (Sony Türkiye' nin ayıbı-Türkiye PSN Store yokmuş) Nereye şikayet edebilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
5
Favori
16.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resmi ps tukiye forumuna turkce oyunlarla ilgili dogru durus destek verilmeyisinden yakkinmis ve vergi hususuna deginmistim. Ama sonuc degisen bisey yok. Vergi konusu bilinmedik bisey degil. Sikayet edilseler baslari cok agirir ya ama olan Türk oyuncusuna olur.


    quote:

    Bazı büyük yapım oyunlar dışında Türkçe içerik yok denecek kadar az. Benim isteklerimi siralayacağim:1. Dublaj elbette güzel oluyor ancak bu harcanan parayla en çok psn den indirilen ve satın alınan oyunlar 1 dublaj masrafiyla onlarca oyun Türkçe altyazi ve menuye kavusabilir.2. Bu zamanda bagimsiz olarak bu kadar filme alttazi cikiyor. Bireyler kendileri yapiyor bunu. Bence oyunlarin menu ve altyazi kısımları duzenlenebilir olmali ve insanlar internet ortaminda ceviri yapilan bir dosyayi flash diskle ps konsol cihazlarina yukleyip oyunu kendi dillerinde oynayabilmeliler. Yani oyunlara dil paketi entegre edilebilmeli. Zor olmasa gerek.3. Yok efendim turkiyede kutulu oyun satisi yetersiz firmalar yanasmiyor. Oyunlar kacak ta gelse spotta olsa amerikadan da cinden de gelse sonucta bu oyunlar sonynin orjinal oyunlari. Sadece bu ulkeye vergi vermiyor. Türk oyuncusu yetersiz pazar yetersiz diyenler aptal yerine koymayin milleti. Yurtdisindan gelen oyunlar online sisteme baglandiginda hangi ulkeden baglandigi belli olmakta. Türkler az mi oyun aliyor cok mu aliyor burdan belli oluyor. Aralin resmi satislarina bakarak bizi ihmal etmeyin. Aral gibi faiş fiyatli tuccarlara da bizi mahkum ettiginiz icin utanin.4. Her konuda seffaflik istiyorum. Bunlar- resmi kanalla satilan kutulu oyunlarin satis rakamlari her ay aciklansin.-yurt disindan getirilip networke baglanilan oyunlarin tekil kullanici sayisida aciklansin.-tr, uk ve usa psnde hesabi olan turkiyedeki oyun severlerin sayisi her ay aciklansin.-bu tr,uk ve usa psnden hesabi olan Türk oyunseverlerin hangi oyunlari ne kadar satin alip yukledigi her ay duzenli aciklansin.-ayrica tr,uk ve usa psn plus acan turkoyunseverlerin rakamlari da her ay aciklansin.şeffaflık adina bunu yapmaniz lazim. Türk oyuncusu yetersiz pazar diyip bizi hafife almaktan ve oyunlara en azindan türkçe altyazi ve menü destegi vermeyen sony yetkilileri lütfen bizi dikkate alin.son olarak bunu ister tehtid ister bir oneri olarak algilayin eger bunlari yapmassaniz bir vatandas olarak psn sistemi uzerinden satilan iceriklerle ilgili olarak konunun muhattabi olan bilim ve sanayi bakanligina ayrica psn networkteki icerikler icin maliyeye vergi denetiminde bulunmalari icinde basvuruda bulunacagimi belirtmek isterim. Bizi hafife almayin. Yurt disi psnlerden alinan oyunlarin vergilendirilmedigi asikardir. Bu kadar icerik satiyorsunuz ama türkçe destek konusunda hala ayak diretiyorsunuz. Bir vatandas olarak tepkimi koyacagimi soyluyor ve herkeside bilincli olmaya davet ediyorum.sonuncu olarak umarim bu konu silinmez veya engellenmez. Türk oyunculugunda buna ihtiyac var ve ozgurce dusuncelerimizi paylasabilecegimiz bir platform olur burasi. Bunu yaparsaniz sony hic bisey kaybetmez. Seffaflik adina atacaginiz adimlar size olan guveni arttirir. Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ingiltere mevzusu dogruysa bu is bildigin yasal spotculuk.

    simdi ulke faydalanmayacaksa ne anladik aga o zaman tr psn den

    usn psn den alsan ornegin gta yi daha ucuz olacak ama sirf ulke icin tr psn den aliniyor fakat su durumda pekde onemki yokmus gibi

    sorun bence 4 tl degil budur. usstune gidilmessi lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende size aynı buna benzer bir olay anlatayım ;

    Kendi hesabımdan GTA5 Oyununu pre order yaptım, kredi kartı bilgileri psn hesabımda otomatik kayıtlı idi, oyunun download sonrası parayı çekip oyuna girmem gerekiyordu ama girmedi ve maceraya başladık.

    Kredi kartımı hem asıl hem de bonus sanalı denememe rağmen yine sonuç alamadım.

    Direk Sony müşteri hizmetlerini aradım, Telefona çıkan Gül hanım GTA5 den dolayı sorun olduğunu (16'sı akşam) 72 saat sonra (bu 72 saat olayını çözemedim, ne zaman ararsanız 72 saat sonra tekrar deneyiniz diyorlar) tekrar deneyiniz dediler.

    Neyse ben pc den , store üzerinden cüzdana para yükleme olayını deniyim dedim, ,ilk olarak 100TL seçtim ve bilgileri girdim ve parayı çekti , hiç bu kadar sevinmemiştim parayı çektiği için düşünsenize adamlara biz para veriyoruz onlar almıyorlar.

    İkinci kısım için 40 ve 10 TL yükleyeceğim oyunu almak için, bir türlü kredi kartını kabul ettiremedim, ikinci seferde aynı 100tl çektiği karta, geçersiz diyor.


    Tekrar aradım dedim durum bundan ibaret ;

    cevap : 72 saat sonra tekrar deneyiniz.


    72 saat geçti, ben tekrar aradım sony'i, yok yok pardon onlar beni aradı arıza kaydı açmışlar, bilgi işlemden elemanın biri çıktı harbi bilgili birine benziyor konuşurken aynı durumu bunada anlattım, sistemimizde hiç bir sorun yok demesin mi ? Dumur oldum.

    Bana diyor sistemimiz de sorun yok, lütfen bankanızla görüşün, Ulen bankada sorun olsa her denemede 0,33 kuruş provizyonu bu sony niye çekiyor diye düşünmüyormusun ? Tabi olayı anlamamakta ısrarcılar, hala bankada sorun olduğunu söylüyorlar.

    Döndük garanti bankasına dedim durum bu, incelediler baktılar (gerçekten baya ilgilendiler) dediler sorun yok kartınız tüm alışverişlere ve sitelere açık (bunu bende biliyorumda gelde sony'deki bilgili bilgi işleme anlat bunu)

    Aradım tekrar, yine çıktı Gül hanım, diyorum bakın gül hanım akraba olduk 3 gündür sizinle konuşuyoruz sorun sizde şunu bir sonuca bağlayın, efendim sistem de arıza var 72 saat sonra tekrar deneyin

    eee bilgili arkadaş, sistemde sorun olmadığını söylüyor ? Hayır sistemimiz UK store'a bağlı olduğu için ingiltereden bankada sorun olduğunu farklı banka kullanmam gerektiğini söylemiş, vay anasına ingiltereye bakın sistem çok gelişmiş bana farklı banka öneriyor.

    Neyse farklı banka denedim, finansbank olmadı, asya bank olmadı.

    Sonuç olarak 100TL cüzdana kaptırdık şimdilik duruyor bakalım ilerde bir oyun çıkarsa 100tl nin altında satın alabilirim.

    GTA5'i alamadığımızamı yanalım ? kaybettiğimiz onca zamana ve iki sefer oyunu indirdim 36gb lık kotaya mı yanalım ? yoksa ciddi bir durumda bu kadar alakasız ve çözüm üretemeyen sony müşteri hizmetlerine mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U_şen -- 23 Eylül 2013; 14:53:45 >




  • şimdi bu yazılanlardan ben şöyle bir netice çıkartıyorum 149 TL verip saatlerce oyunun inmesini beklemektense daha da düşük bir fiyata oyunu kutulu olarak spottan almak daha mantıklı. Nasıl olsa ikisinde de ülkemize bir yararı olmuyor en azından kotayı aşmamış ve saatlerce beklememiş oluruz

    şaka bir yana bu ciddi bir mesele inşallah sony TR bu tepkilere kulak verir hatalarından dönerler.
  • Hayır, kullandığım bankanın sistemi yurtdışı alışverişlerinde kur dönüşüm farkı almasa, bu skandal ortaya çıkmayacak,

    Ben yapı kredinin, worldcard da yurtdışı alışverişlerinde kur farkı aldığını zaten yıllardır biliyorum. O yüzden yurtdışı alışverişlerimi Ziraat kartımla yapıyorum. O doğrudan tutar hangi kur dan ise öyle çekiyor, hesap kesildi mi ekstrede döviz olarak gözüküyor ve döviz cinsinden yatırıyorum. En ufak bir ekstra fark olmuyor, her şey saf ve şeffaf, o yüzden yurtdışı alışverişlerinde Ziraat maximum kartımı tercih ediyorum. Zaten iki tane kredi kartım var.

    Burada beni mağdur eden nokta, benim TR PSN hesabımla gerek PS3 üzerinden gerek internetten PSN Store' a bağlanıp alışveriş yaparken, ürünü İngiltere den aldığıma dair hiç bir uyarının olmaması, bu zamana kadar neden fazla para alındığını anlayamadığımın sebebi de bu, ben Türkiye de bir online mağaza dan alışveriş yapıyormuş gibi yapıyorum. Para 3-5 lira fazla alınınca da, Sony Türkiye ye katkımız olsun bir bildiği vardır diyordum. Ama bir değil iki değil, her PSN alışverişimde 3-5, 3-5 fazla para ödüyorum. Ayıp denen bir şey var ya, resmen kandırılıyoruz. İşin ilginç yanı alışverişten sonra PSN den bilgilendirme mail' i geliyor. Orada bile şu kadar çekilmiştir diye TL fiyatı yazıyor. Arkadaş madem yurtdışından alışveriş yapıyoruz, bunu bir yerde belirtsene, bilelim nereden aldığımızı, fatura isteyince nasılda köşeye sıkıştılar.

    Ben Ankara da yaşıyorum, Sony Türkiye' nin bu kanunsuzluğunu nereye şikayet edebilirim. Tüketici hakem heyeti falan hikaye, oradan benim lehime karar çıksa da, Sony Türkiye' nin devleti kandırmasına bir yaptırım çıkmaz. Fatura vermeden mal satıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thief27

    şimdi bu yazılanlardan ben şöyle bir netice çıkartıyorum 149 TL verip saatlerce oyunun inmesini beklemektense daha da düşük bir fiyata oyunu kutulu olarak spottan almak daha mantıklı. Nasıl olsa ikisinde de ülkemize bir yararı olmuyor en azından kotayı aşmamış ve saatlerce beklememiş oluruz

    şaka bir yana bu ciddi bir mesele inşallah sony TR bu tepkilere kulak verir hatalarından dönerler.

    Millet kardeslikten dolayi psn storeyi tercih ediyor. Yoksa kara kasina kara gozune asik degiliz sony nin. Birde cd tak cikar sevmiyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Hayır, kullandığım bankanın sistemi yurtdışı alışverişlerinde kur dönüşüm farkı almasa, bu skandal ortaya çıkmayacak,

    Ben yapı kredinin, worldcard da yurtdışı alışverişlerinde kur farkı aldığını zaten yıllardır biliyorum. O yüzden yurtdışı alışverişlerimi Ziraat kartımla yapıyorum. O doğrudan tutar hangi kur dan ise öyle çekiyor, hesap kesildi mi ekstrede döviz olarak gözüküyor ve döviz cinsinden yatırıyorum. En ufak bir ekstra fark olmuyor, her şey saf ve şeffaf, o yüzden yurtdışı alışverişlerinde Ziraat maximum kartımı tercih ediyorum. Zaten iki tane kredi kartım var.

    Burada beni mağdur eden nokta, benim TR PSN hesabımla gerek PS3 üzerinden gerek internetten PSN Store' a bağlanıp alışveriş yaparken, ürünü İngiltere den aldığıma dair hiç bir uyarının olmaması, bu zamana kadar neden fazla para alındığını anlayamadığımın sebebi de bu, ben Türkiye de bir online mağaza dan alışveriş yapıyormuş gibi yapıyorum. Para 3-5 lira fazla alınınca da, Sony Türkiye ye katkımız olsun bir bildiği vardır diyordum. Ama bir değil iki değil, her PSN alışverişimde 3-5, 3-5 fazla para ödüyorum. Ayıp denen bir şey var ya, resmen kandırılıyoruz. İşin ilginç yanı alışverişten sonra PSN den bilgilendirme mail' i geliyor. Orada bile şu kadar çekilmiştir diye TL fiyatı yazıyor. Arkadaş madem yurtdışından alışveriş yapıyoruz, bunu bir yerde belirtsene, bilelim nereden aldığımızı, fatura isteyince nasılda köşeye sıkıştılar.

    Ben Ankara da yaşıyorum, Sony Türkiye' nin bu kanunsuzluğunu nereye şikayet edebilirim. Tüketici hakem heyeti falan hikaye, oradan benim lehime karar çıksa da, Sony Türkiye' nin devleti kandırmasına bir yaptırım çıkmaz. Fatura vermeden mal satıyorlar.

    Maliyeye yada basbakanlik bimere yaz. Bimere yazarsan onlar incelenmesi icin maliyeye yazi yollarlar.

    Ama bi sorun var vergi vermedikleri halde psn storeden oyunlar bu fiyattaysa vergi verince heralde aralla yarisir digital versiyonlar. Olan turk oyuncusuna olacak. Baska bisey degil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir oyunun uk store ve turkiye store fiyatı aynı değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazurat


    quote:

    Orijinalden alıntı: thief27

    şimdi bu yazılanlardan ben şöyle bir netice çıkartıyorum 149 TL verip saatlerce oyunun inmesini beklemektense daha da düşük bir fiyata oyunu kutulu olarak spottan almak daha mantıklı. Nasıl olsa ikisinde de ülkemize bir yararı olmuyor en azından kotayı aşmamış ve saatlerce beklememiş oluruz

    şaka bir yana bu ciddi bir mesele inşallah sony TR bu tepkilere kulak verir hatalarından dönerler.

    Millet kardeslikten dolayi psn storeyi tercih ediyor. Yoksa kara kasina kara gozune asik degiliz sony nin. Birde cd tak cikar sevmiyorum ben.

    ama diğer taraftan kotayı aşmamış olursun (AKK'yi kasdediyorum) ayrıca kutulu oyun alırsan takas yapabilirsin. tabii ben işin latifesindeyim burada esas tartışılması gereken olay farklı umarım bu konuyla ilgilenirler insanlar TR PSN'i kullanıyorsa buradaki en büyük amaç ülkemize destek olmaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazurat


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Hayır, kullandığım bankanın sistemi yurtdışı alışverişlerinde kur dönüşüm farkı almasa, bu skandal ortaya çıkmayacak,

    Ben yapı kredinin, worldcard da yurtdışı alışverişlerinde kur farkı aldığını zaten yıllardır biliyorum. O yüzden yurtdışı alışverişlerimi Ziraat kartımla yapıyorum. O doğrudan tutar hangi kur dan ise öyle çekiyor, hesap kesildi mi ekstrede döviz olarak gözüküyor ve döviz cinsinden yatırıyorum. En ufak bir ekstra fark olmuyor, her şey saf ve şeffaf, o yüzden yurtdışı alışverişlerinde Ziraat maximum kartımı tercih ediyorum. Zaten iki tane kredi kartım var.

    Burada beni mağdur eden nokta, benim TR PSN hesabımla gerek PS3 üzerinden gerek internetten PSN Store' a bağlanıp alışveriş yaparken, ürünü İngiltere den aldığıma dair hiç bir uyarının olmaması, bu zamana kadar neden fazla para alındığını anlayamadığımın sebebi de bu, ben Türkiye de bir online mağaza dan alışveriş yapıyormuş gibi yapıyorum. Para 3-5 lira fazla alınınca da, Sony Türkiye ye katkımız olsun bir bildiği vardır diyordum. Ama bir değil iki değil, her PSN alışverişimde 3-5, 3-5 fazla para ödüyorum. Ayıp denen bir şey var ya, resmen kandırılıyoruz. İşin ilginç yanı alışverişten sonra PSN den bilgilendirme mail' i geliyor. Orada bile şu kadar çekilmiştir diye TL fiyatı yazıyor. Arkadaş madem yurtdışından alışveriş yapıyoruz, bunu bir yerde belirtsene, bilelim nereden aldığımızı, fatura isteyince nasılda köşeye sıkıştılar.

    Ben Ankara da yaşıyorum, Sony Türkiye' nin bu kanunsuzluğunu nereye şikayet edebilirim. Tüketici hakem heyeti falan hikaye, oradan benim lehime karar çıksa da, Sony Türkiye' nin devleti kandırmasına bir yaptırım çıkmaz. Fatura vermeden mal satıyorlar.

    Maliyeye yada basbakanlik bimere yaz. Bimere yazarsan onlar incelenmesi icin maliyeye yazi yollarlar.

    Ama bi sorun var vergi vermedikleri halde psn storeden oyunlar bu fiyattaysa vergi verince heralde aralla yarisir digital versiyonlar. Olan turk oyuncusuna olacak. Baska bisey degil..

    Kardeşlik olduğu için ucuza geliyor. Normalde GTA V' in PSN de ki dijital fiyatıyla, piyasada ki kutulu fiyatı arasında bir fark yok,

    Hem vergi ödemiyorlar, hemde kutulu fiyatıyla aynı fiyata satıyorlar. Kardeşlik olmasa hiç de mantıklı değil.




  • rezalet.

    kdv siz ürün sattıkları için maliye'ye şikayet edebilirsin, sonuçta hiçbir firma babamızın değil.

    madem kdv siz satıyorlar neden her oyun 150 lira



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Eylül 2013; 15:09:52 >
  • Sende baya mağdur olmuşsun,

    Yıllardır PSN Store alışverişlerinde kredi kartlarında sürekli adres, vs. eşleşemedi, bilgilerinizi güncelleyin hatası vermesi ve kredi kartı adres satırından Türkçe karakterleri silmek zorunda olmamız, demek hep bundanmış, UK PSN den aldığımızdan dolayıymış, aslında ta burada davayı çakmalıydık, neden kredi kartın adres satırından Türkçe karakterleri siliyoruz, neden sürekli kart bilgilerinizi kontrol edin diyor.

    Resmen İngiltere de bir Sony mağazasından alıyormuş gibiyiz, shop to dan steam den alışveriş yapmaktan hiç bir farkı yok demek ki sözde Türkiye PSN Store dan alışveriş yapmanın. Para resmen İngiltere ye gidiyor, devlet vergisini de alamıyor. Muhtemelen vergisini İngiltere alıyordur.

    @U_şen
  • Bu yolla Sony'e icra bile gidebilir hatta kamu davasına bile dönüşebilir durum. İşin peşini bırakma. Sony'den iyi para kopartırsın.
  • Sony bir türk firması değil.Bizim türk sirketleri ne vergiler kacırıyor haberimiz bile olmuyor.Elin adamı hiç acımaz.

    Tüketici haklarına ya da nöbetçi savcıya başvur.Hakkını ara

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sahsen ben Twitter uzerinden Maliye bakani Mehmet Şimşek beye ilettim sizlerden ricam herkes gondersin boyle bir olay oldugunu benim cinden aldigim urune bile fatura veruyolarsa 2-3 liralik esyaya 150 liralik fatura vermek zorundalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can yakmak istiyorsanız vaktinizi ayırıp tüketici heyeti ve maliye bakanlığına dilekçelerinizi verin.Sony Türkiye bu platform üzerinden satış yapıp vergi kaçırıyor diye de ekleyin.Eğer gerçekten Sony TR böyle bir iş yapıyorsa gerekli ceza faizi eklenerek tahsil edilir ve ihbarı yapan kişiye de bu tutar üzerinden bir miktar ödeme yapılır.

    Not:Ortaklık-şirket yapılarını ve psn kullanıcı sözleşmesini incelemeden sadece ilk mesajı okuyarak bu yorumu yapıyorum.
  • Sony'nin Türkiyeye pek önem vermediğini düşünüyorum ben, bu yaşadıklarımızıda zaten örnek olarak gösterilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 13NiGhT_M@Re

    Can yakmak istiyorsanız vaktinizi ayırıp tüketici heyeti ve maliye bakanlığına dilekçelerinizi verin.Sony Türkiye bu platform üzerinden satış yapıp vergi kaçırıyor diye de ekleyin.Eğer gerçekten Sony TR böyle bir iş yapıyorsa gerekli ceza faizi eklenerek tahsil edilir ve ihbarı yapan kişiye de bu tutar üzerinden bir miktar ödeme yapılır.

    Not:Ortaklık-şirket yapılarını ve psn kullanıcı sözleşmesini incelemeden sadece ilk mesajı okuyarak bu yorumu yapıyorum.

    Aldigimiz bir urune Fatura vermek zorunda.

    Fatura veremiyorsa Turkiye adi altinda satis yapamaz
    Satis yaparsada yasalar geregi Faturasini vermek zorunda
    Yurt disindan aldigin bir esyaya bile adamlar fatura kesip gonderiyorsa.


    Onlarda 150 liralik dijital oyun adinda fatura kesip gonderecekler.

    Fatura kesmeden islem yapmak suc
    Veremeyiz demek ayri bir suc
    Turkiye uzerinden fiyatlandirip vergi veriyoruz deyip boyle birsey yapmak cidden kustahlik




    Sizlere tavsiyem


    Mehmet simsek. Maliye bakanina twitter uzerinden ulasmaniz mesaj atin oda daha once soylemissti boyle durumlarda ulasin diye

    Nekadar cok olursak okadar yol aliriz islerini kilifina uydursalar bile bi yerde acigi vardir.

    İngiltereye para verecegime spottan alir en azindan ulkemdeki insanin bogazina lokma girer isin pkk vb yonlerini suan dusunmem zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Love

    Bu yolla Sony'e icra bile gidebilir hatta kamu davasına bile dönüşebilir durum. İşin peşini bırakma. Sony'den iyi para kopartırsın.

    Dijital oyunlar saçma bir şekilde kutuludan daha pahalı.Kutulu forever.
  • Bu adamların bir tuzağı daha ortaya çıktı. Bir de utanmadan oyunların fiyatları 60€ olduğu halde 70€ dedikleri yetmiyormuş gibi dijital oyunlarda vermedikleri ÖTV ve benzeri gibi vergileri de PSN üzerinden bize bindireceklerdi. Bu hesaba göre direk kur fiyatı üzerinden bize dijital oyun sunmaları gerekiyor.

    Valla bu Sony TR şu dönemde yapılan rezilliklerin hiç birini önceden bize yaşatmamıştı. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali her oyunları ortaya çıkıyor. Bunların yüzünden PS4'ten soğudum yeminle, artık bu olanlar tuzu biberi oldu, ne konsolumu, ne de oyunlarımı buradan alırım, tamamı ile spota yöneleceğim, yeterki bunlar para kazanmasın. Oyunlarımı da US PSN'den dijital olarak 60 dolardan alır geçerim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.