Şimdi Ara

Türkiye Türkleri neden çekik gözlü değil? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
34.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zweihanderr

    Hocam kusura bakmayında böyle bir değerlendirme olmaz amacım milliyetcilik değil bunu baştan söyleyim.Ama fenotipe bakıpta bu buna benziyor buda buna derseniz bu ilkokul eşleştirmesine döner.Fenotip iklime coğrafi şartlara göre hızla değişebilir.Fenotiple etnisite takip edilmez Gagauzlara bakarsanız sarışın coğunluktadır Avuztusyarılara bakarsanız Almanlara göre daha esmer sizin gibi değerlendirme yaparsan arjantinliler ispanyollar Türklerle akraba çıkar.İngilizlerde Ruslarla...

    Irk teorisinde fenotipler rol oynar, sosyolojik degil biyolojik bir konu. Etnisite takibini kültür üzerinden yapmaya calisirsak eger isimiz var zira kültür denilen sey kral müzik top 10, fenotiplerden de hizli degisir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Möcker -- 12 Ağustos 2015; 20:54:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Möcker kullanıcısına yanıt
    Hayır yanlışınız var dediğim gibi tez konum bunun üzerine Fenotip'e göre ırk değerlendirilmesi yapılmaz ancak cok yakın iki durum arasında kıyaslamada belki kullanılır.Bunu yapan bu tarz değerlendirme yapan genelde ırkçı kökenli insanlardır ve bilimsellikten uzaklardır.Aleviler ile sünni Türkler arasındaki farklılık neye göre dediniz anlamadım çok görsel değerlendiriyorsunuz Afrikanın tamamı siyahı ama bir çok millet var ırk dediğiniz kavram zaten Türk Kürt şeklinde değil sarı ırk,beyaz ırk şeklinde ayrılır.Kan grupları çok önemli aktarım etkenidir.Ve son kısmıda dediğim gibi etnisit eve dil dir.Etnisiteden kastım pop kültürü degil foklorik etmenlerle birlikte geleneksel uygulamalar kuşaktan kuşağa aktarılan kanıtsamalardır.DNA olayı bilimsel olarak hala ırk belirlemesinde net biçimde uygulanamıyor anneden geçen mitokontrial DNA belki bi nebze kayda değer olabilir ama ondada cok büyük kopukluklar meydana geliyor.Mitokontrial DNA analizinde insanlıgın kayıp dönemleri ortaya cıkıyor ve kendi kendini boşa cıkarıyor.Nitekim Avrupa halkları bu yolla kendi kurdukları Hint-Avrupa teorisini çözemediler çünkü buna göre İran ve Acemlerle bağlantılı olmaları gerek ama bu bağ asla tespit edilemedi.Fakat dil kökenleri biçimleri benzerlik taşıyor.Fenotip iklime göre değişir çünkü insan vicudu Adaptasyona meyillidir belli bir coğrafyada uzun süre kalan insan o coğrafyanın gerekliliklerini üstüne alınır.Çok uzun sürede binlerce yıl içinde bu DNA ya aktarılır ve değişik Fenotipler oluşur.Ama bu kopmuş iki kuzenin akraba olmadıgını göstermez.Dış görünüşe göre ırk belirlenirse dünya tarihini yeni baştan yazmak gerekir.Nitekim Moğollarda ve Keltlerde kızıl saç oluşumu yada Çinliler deki yada Slavlardeki düz saç genini çözmek mümkün olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 12 Ağustos 2015; 21:08:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zweihanderr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Möcker

    Anadolu'ya göc edildiginde anadolu halklari da beraberinde göc etmedi. Kisaca diger halklarla karistik.

    Hocam bu karışma teoriside bizim millet eçok yutturuluyor elbetteki karışma oldu ama sandığınız kadar çok değil.Çünkü Türkler anadoluya geldiginde anadolu nufusu Bizansın yıllarca süren savaşlarından ve gerilemekte olan devlet yapısından kaynaklanan açlık ve hastalıktan kırılmış durumda idi.Türkler anadoluya geldiğinde anadolu nufusu 4-5 milyon kadar kalmıştı.Buna en güzel kanıt Bizans imparatoru Kommenusun malazgirtte savaşacak asker bulamaması nedeniyle kafkas ve balkanlardan paralı asker toplamasıdır.1071 den sonra Türkler Van dan İznike e kada rolan bölgeyi 5 yılda fethettiler ve yerleştiler eğer anadolu kalabalık olsa idi bu asla mumkun olmazdı.Uzun lafın kısası Türkler geldiğinde 4-5 milyon Anadolu halkı vardı ve daimi olaratük 3Milyon civarı Türkmen göç etti anadoluya.Osmanlı kayırlarına bakarsanız 1800 lerde anadoludaki hıristiyan nüfusunun çok daha fazla oldugunu görürsünüz.Bu kalan kişilerde nufus mubadelesi ile gönderildiler.Anadoludaki halklar şimdi nerde sorununun cevabı çok az bi kısmı bizimle karıştı büyük cogunlugu mübadele ile gönderildi olurdu.

    Bence Türklük dildedir ırksal olarak katılmıyorum hatta bana roma imparatorluğu döneminde anadoluda yaşayan hristiyan milletlerin soyundan geldiğimiz fikri daha mantıklı geliyor.
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Herkes fikrinde ve düşüncesinde özgür Kürtüm diyen Kürttür yada Çerkesim diyen Çerkestir kimse bunu yargılayamaz ama sizin yaptıgınız tarih görüşü bilimsel ve kronolojik,etimolojik değil size Anadolunun çoğunlugunun Türk asıllı oldugunu bir çok yönerge ile açıklayabilirim.Ki bunlar kabule dilen tezlerdir onun dışında kimsenin etnik kimliği sorgulanamaz gerekte yok.Mantığı nerden ele aldığımıza bağlı tarihi yönergeler sizin dediklerinizi mantık dışı bırakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 12 Ağustos 2015; 23:39:53 >
  • türkiye türkü diye bir şey yok da ondan..

    bu topraklarda türkler asla var olmadı. hepimiz meleziz.

    ama bu demek değildir ki Türkçülük akımı bir hata. aksine Türkçülük bu topraklarda yaşayan melezlerin hayatına anlam katan ender şeylerden..

    tabii kan muhabbeti yapan faşistlerden uzak durmak kaydıyla, onların beyninde tümör var.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Dostum faşist değilim ırkçıda değilim inan kimseyi yermek derdinde dedğilim ama surda ki yorumlardan toplumun kendi tarihine ne kadar yabancı oldugu net ortada hiç araştırma yaptın mı ? nüze gezdin mi ? Bu konuda çaprazlama yöntemle kitaplar tezler okudun mu ? Nyere göre Türkiye de Türkler asla olmadı diyebiliyorsun bu kadar basit mi ? Bu denli itina gerektiren bi konuyu afedersin iddaa yorumuna çevirmek kendinize ayıp değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zweihanderr

    Dostum faşist değilim ırkçıda değilim inan kimseyi yermek derdinde dedğilim ama surda ki yorumlardan toplumun kendi tarihine ne kadar yabancı oldugu net ortada hiç araştırma yaptın mı ? nüze gezdin mi ? Bu konuda çaprazlama yöntemle kitaplar tezler okudun mu ? Nyere göre Türkiye de Türkler asla olmadı diyebiliyorsun bu kadar basit mi ? Bu denli itina gerektiren bi konuyu afedersin iddaa yorumuna çevirmek kendinize ayıp değil mi ?

    evet.

    bu konuda ortaya konulan DNA raporlarına bakabilirsin.


    hani tarih kitaplarında yazar, bulgarla macarlar milli kimliklerini kaybedip slavlaştılar diye.. bizde aynı oranda araplaştık. bu kadar basit, bunda acınacak gocunacak bir şey görüyorsanız, evet faşistsiniz.

    he ne kadar aksini iddia etseniz de.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Ben faşist değilim inanın etnik kökenim Çerkerkes ama şunu belirtiyim siz kör kürük cahilsiniz.Yani öyle böyle değil yada art niyetlisiniz.DNA testlerini işinize göre alıp yorumlayan kişiler tarafındasınız ve sizin gibi düşünmeyen insanları Faşistlikle suçlayacak kadar fikri-i faşist tekcil düşünce yapısına sahipsiniz üzülerek bu konudaki bilgilerimi sorgulayarak konuya giriyim isterseniz.

    1- DNA analizi ile ata,ced,soy (en fazla birincil ve ikincil akrabalar belirlenir) belirlenemez.Yukardada belirttim defalarca belirteceyim sadece anneden gelen mitokonrial kromozom belki bi nebze baz alınabilir ama bunu baz aldıgınızda bugünkü milletler ve dillerle uyumamaktadır.Bunun sebebi ile bu harf kodları net mutasyonmu yoksa bağlı genmi oldukları bilinememekte ve ırk ayrımı yapılamamktadır.Son yıllarda internete düşen bu bilgiler bir takım ırkçı insanlar tarafından yorumlanarak sözüm ona milliyetcilik amacı güdülür ve sizin gibi araştırmakla uğraşmayıp internet tarihcisi kişilerce bu konularya uğraşan insanlara sanki teori değilde net bir tez gibi sunulup karşı tarafı faşistlikle suçlarlar.Bugünkü Hint-Avrupa kökenli insanlar tarihin ilk dönemlerinde Transsaksonya denilen (Orta Asya) vasıtası ile Avrupaya ulaşmışlardır buyüzden Asyatik halklarla daha milletler oluşmadan buzul çağında karışmışlardır.Her Avrupalı'da asya Dna sı az çok mevcuttur.İllaki millet gruplarını belirlemek isterseniz kültürel sosyolojik en olmadı kan gruplarına bakarsınız

    Soruyorum Anadoluda Türk hiç olmadı ise

    1-Bir asyatik kan grubu olan B ve 0 kan grubu: Türkiye'de yüzde 16-17 B, yüzde 27,5 oranlarında 0 civarlarında bu insanlara ister MOğol deyin ister Fin-Ugor ister Türk bu yüzde AB gruplarındaki B leride baz alırsak oran yüzde 55 lere çıkar bu oran nerden yerleşti anadoluya ? Anadoluya bilinen en büyük asya göçü Türkmen göçüdür ve bu grupların taşınması Türklerle olmadıysa Finlandıyalılar mı taşıdı sizce ?

    2-Türkler Euro - Asya bir halktır yanii mongolid değildirler ve ilk çağlarda mongolid ve europid halkların karışımı ile ortaya çıkmış bir halktır.Dolayısı ile Türklerde A grubuda yaygındır ama sizin suçlayıcı tavrınızdan dolayı bu kısmı katmıyorum katarsanız anadoludaki Asyalı oranının içinden çıkamassınız.

    3-1071 den sonra Anadolu çok namusait bir hızla din,dil,gelenek,sosyolojik başkalaşım geçirdi.Çok değil 5 ila 7 yıl içinde gerçekleşti.1071 deki savaştan sonra Bizans kaynakları Anadolunun 10 yılda tamamen değiştiğini yazar.O çağlarda insanların okuma yazma oranının çok düşük oldugunu baz alırsak bu insanlar nası olduda 5 yıl içinde din değiştirdiler dil değiştirdiler kültür değiştirdiler ? Madem göçebe ve kültüren zayıf olan Türkler bu kadar az geldilerse nası olduda binlerce yıllık medeniyet beşiği olan sanatta bilimde kültürde ilerlemiş halkları boyunduruk altına alıp 10 yılda müslüman ve Türk haline getirdiler ? Savaştan sonra Anadolunun adı nedne bi anda Turckhia oldu ve avrupa kayıtlarına böyle geçti ? Haçlı seferleri kayırlarını okursanız anadoluda binlerce Türk çadırı oldugunu ve geri gönderilmelerinin mümkün olmadıgı yazar ....

    4-Anadoludaki İktisadi yapı defalarca bozuldu defalarca fetret dönemi kuruldu ve beylikler kuruldu.İktisadi yapının bukadar zayıfladığı dönemlerde neden anadoluda Türk beyliklerinden başka yeni bir Bizans Ermeni Kürt devleti kurulmadı ? Nasıl göçebe Türkler bu insanları böyle asimile edebildi bu çağda bile bu mümkün değildir..

    5-Osmanlı tahrir defterlerindeki milyonlarca konar -göçer yörükhani tarifesi nedir ? Sanırım bu insanlar Yörük değil bir grup afrikalı siyahi insan olmalı

    Tavrınızı ve cahilliğinizi eshefle kınıyorum düzgün çerçevede her türlü bilgilendirme sunabilirim.Özelden mesajda atabilirsiniz.

    4-H
  • Bizimki araplaşma değil, genetik olarak yerli anadolu halklarının ve perslerin de özelliklerini taşıyoruz. Türkiye halkı diğer milletler gibi benzer tip özellikleri göstermiyor, melez olduğu gayet açık. Ama bu demek değildir ki hiç Türk var olmadı. Türkler geldiler ama sayıları düşünüldüğü kadar fazla olmamalı ki genetik olarak dominant çıkamadılar. Yine çekik gözlü, orta asya insanlarına yakın tipleri de görüyoruz aramızda. Türklerin Anadoluya gelmeden önce iranda da uzun bir müddet bulunduklarını unutmamak gerek.

    Safkan Türk olmamızı isterdim, faşizmle ne alakası varsa bunun. Şu faşist kelimesini sakız ettiniz ağzınıza.@tomthejeer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 14 Ağustos 2015; 15:30:41 >
  • Katılıyorum kelimenin anlamını bile bilmeden kullanıyorlar.Türkler zaten karma bir ırk bu yeni değil buzul çağında gerçekleşti.Euro-Asian bir halk ama bu millet olmadıklarını göstermez tarihin en kadim milletlerinden biridir.Bu sebeble batı Türklerinde görünüm daha cok europid dir Doğu Türkleri Çinli Moğol ve Tunguzlarla karıştılar onlar bu sebepten biraz farklı görünürler.Modern dünyada her halk karısmıs durumda ama az geldiker tezinin hiç bir dayanağı yok.Sayıca az olan nomad halklar baskın kültürde erirler.Yüzlerce yıllık Doğu Roma İmparatorluğu benliğini kimliğini bir avuç göçebeye teslim etmez.
  • bir faşistten daha kötü ne olabilir?

    evet iki faşist. :)

    beni cahilliğimle baş başa bırakın. tüm ön yargılarınız sizin olsun. bu arada kan gruplarından ırk tahlili yapamazsın delikanlı. lisede biyoloji de mi görmedin?

    bloklusun, lütfen beni cahilliğimle baş başa bırak, izin ver ki parmakların benim gibi boş bir teneke için energi harrcamasın. :)
  • Hayır kardeşim yukarıda belirttigim gibi lisans tez konumdu sımdı doktora tamamlamaya çalışıyorum kendin gibi düşunmeyeni kötü ilan etmek en büyük faşistliktir teşekür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin biyolojik kısmında kaybolmamakta fayda var. Bugün her millet neredeyse melez. Bir ton yabancıevlilik yapılıyor ki geçmişte de yapıldı.
    Özet vermek gerekirse; Oğuzlar daha Fars ülkesinde iken evlilik yoluyla melezleşti. Dini de iranlılardan öğrendik(namaz, oruç vs farsçadır)

    Millet olmak biyolojik bir olay değil kültürel bir olaydır. Dilin ayakta ise milletin ayaktadır. Türkçe konuşuyoruz ve Türk'üz. Bu kadar net.
    Ne mutlu Türk'üm diyene demiş ulu Önder Atatürk.

    Bugün gagavuzlara gidin rahat rahat anlaşırsınız. Elin suriyeli, Filistinli arap'ına kardeşim deyip türkleri göz ardı edenler utansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zweihanderr kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Sizin düşüncenize göre 300 yıl önce Amerikaya köle olarak getirilen zencilerin şu an beyaz çocukları olmalıydı.
    Bir toplulukta belirli dış görünüş özelliklerinin zamanla baskın olması genetik materyalin dış ortam koşullarından etkilenip değişmesi sonucu değildir.
    Bunun tek sebebi o ortam koşullarına daha iyi adaptasyon sağlayan bireylerin bu adaptasyonun sonucu olarak üreme başarısının artmasıdır.
    Böylece belirli dış görünüş özelliği topluluk içinde çoğunluğa sahip olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytohology -- 19 Ağustos 2015; 6:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mensup olduğumuz kavimler farklı, biz Anadolu Türkleri Oğuzlar koluna mensubuz,bir sürü Türk kavmi var:Oğuz, Peçenek, Tatar,Kıpçak,Kırgız vs. vs.

     Türkiye Türkleri neden çekik gözlü değil?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 19 Ağustos 2015; 9:28:46 >
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Hocam sen benim yazdıklarımı anlamamışsın ve analitik bakmıyorsun olaya siyahi bir ırktan beyaz ırka geçiş ırk değişimidir biz bunu bahsetmiyoruz Türkler zaten beyaz ırka mensuptu 2000 yıl öncede ve zaten moğollar kadar çekik gözlü değildiler.Yani mongolid değildiler.Çin kaynaklarında uzun boylu renkli gözlü badem gözlü Türklerden bahseder yani TÜrkler asla mongolid olmadı Türkleşen moğol kavimleri dışında.Zaten beyaz ırkın mensubu idiler sadece belirgin bazı özellikler kabuklu göz ve düz saç gibi özellikler deride çok aşırıya gidilmedikce artan pigment sayısı deri kalınlıgı kemik yogunlugu bunlar gibi etkenler iklimle uzun vadede değişir.Irktan ırka geçişten kimse bahsetmedi zaten.Dış görünüşü baz alırsan kardeş kardeşe benzemez bunu hangi durumla acıklamak gerek ikisini ayrı ırk mensubu mu yapacaksın ? Bilimsel ve modern biyoloji fenotipi en sona atar.Çünkü fenotiple hiç kan bagı olmayan iki halk birbirine benzeyebilir.(İspanyollar,İran-Acem,Yumamlılar vs...) Bunun tek sebebi iklimdir.Bunun yerine moleküler biyoloji kullanılır ve tabi dil ve folklorik öğeler.Sadece çiftleşme karışımla dünya göç tarihini çözemessin.Sarışın ırklar nasıl oluştu ? Yaşadıkları bölgenin iklimi sonucu.Afrikalı halklar neden bi anda beyaz insanı oluşturdu ? Çünkü iklimin etkisi Görüldüğü gibi iklim insanın dış görünüşünü ciddi manada etkiler bu bi adım öncesiyle genetik bağ olmadıgını göstermez... 1000 yıl içinde bazı değişimlere neden olur çok uzun vadede yalıtılmış sistematik üreme ile ırkları oluşturur mutasyon ile DNA ya aktarılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 19 Ağustos 2015; 9:41:57 >
  • zweihanderr kullanıcısına yanıt
    İklim 1000 yıl içinde hiç bir şeyi değiştirmez. Güney Afrika'daki beyazların siyahileştiğini falan mı görüyorsun? İklim çok çok uzun zamanda değişiklikler doğurur. Türklerin çekik gözlülükten uzaklaşmasının tek sebebi melezliktir.

    2000 yıl önce Türkler beyaz filan değildi, aynı öz Türk olan Kazaklar gibi sarı ırka irandan gelen az bir miktar beyaz ırk genlerinin karışmasından ibaretti.

    Örnek verdiğin İspanyollar, Persler ve Greklerin hepsi beyaz ırktan olduğundan benzerdirler.
  • Hocam nerden öğreniyorsununz bunları Allahınız severseniz bana bunu belli eden kaynak atın ? Türkler her zmana beyaz ırk mensubu idi.Çünkü Türkler Avrupai kavimlerin doğuya uzanan son koludur.Çünkü Ortaasyada Bugüngü batı sibiryada şimdiki gibi asyatik kavimlerle mongolid ve aynı zamanda Ural-Altay kavimleri bir arada yaşıyordu.Buzul çağından beri Türker beyaz ve cacusonid ırklarla birlikte yaşamıştır.Ortaasyanın ilk çağlardaki ismi TRANSSAKSONIA dır ? Saksonlar kimdir ? Bugünkü avrupadaki Anglar ( ingilizlerin ataları) dır.Bu adamların isminin ortaasyada ne işi var ? Çünkü ora hint avrupa kavimlerinin asyadan avrupaya dağıldıkları yerdir ve yerli halkla bariz karışımla Avrasya halkı olan Türkleri meydana getirmiştir.Moğolların ataları Buz çağında çok daha kuzeyde idi ve güneye inmeleri çok sonra oldu.Aynı açıdan moğollar tarihin hiç bir kısmında nufusen çoğunluta olmadılar.

    1000 yılda insan görünümünde minimal değişimler olur soyutlama ile uzun vadede büyük değişiklikler olur ve bu DNA ya aktarılır.Önce şu fenotipten kurtullun ve beyaz ırkla sarı ırkın ne oldugunu araştırın.Sonra mantıklı sorularla gelirseniz özeldende mesaj atabilirsiniz buraya sürekli cevap yazmak benimde işime gelmiyor.2000 yıl değil ilk çağlardan beri Türkler beyaz ırktır bunu her türlü ispatlamak mümkün az araştırsanız bu bilgiye ulaşmanız işten değil.Yoksa burada gelip kendi kafanıza göre yok 1000 yılda değişmez felan şeklinde konusacaksak herkes kendi bildiğine inanmakta özgür.Biz bu konularda araştırma iktisadi askari seviyeden üstte yapıyoruz siz neye göre konuşuyorsunuz anlamadım.
  • Türkler 1071 de anadoluya geldiğinde anadoluda yaşayan insanların tamamını öldürüp sadece türkler kalmadı heralde yaşamaya devam ettiler onlarında soyu devam ediyor hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Örnek verdiğin İspanyollar, Persler ve Greklerin hepsi beyaz ırktan olduğundan benzerdirler."

    Bak hocam kendi kendinle çelişmişsin ve bilgisizsin beni yorma gözünü seviyim almanlar,ingilizlerde beyaz ırk avrupanın tamamı beyaz ırktır yani ataları caucusinid denilen insanlardır Almanlar ingilizler nden ispanyollara benzemiyor ? Sebebi iklim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.