Şimdi Ara

Türkiye Türkleri neden çekik gözlü değil? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
158
Cevap
2
Favori
34.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=udALVHSH9T4 al hocam senin yöntemden :D

    Gozim dushdi gozlerine (Turkmen) - Gözüm düştü gözlerine (Turkish)

    Erkim aldyn elimden - Erik aldın elimden

    Shirin sheker sozlerine - şirin şeker sözlerine

    Bagladym men yurekden - bağlandım ben yürekten



    Yar sen gerek - Yar sen gerek

    mana sen gerek - Bana sen gerek

    Yuregimi awlan - Yüreğimi avlayan

    Yarym gerek - Yarım gerek



    Sensiz kalbym onyp bilmez - Sensiz kalbim olup bilmez

    Senden ozge bolup bilmez - Senden öte olup bilmez

    Gowun berip soyenim - Gönül verip sevdiğim

    Wah ozgani yurek soymez - Başkasını yürek sevmez



    al buda sözleri türkmen şarkısı sen birşeyi unutuyorsun anadoluda tarih akarken asyada durmadı kıpçaklarla oğuzlar cok daha uzun zman önce koptular ve dil yaşayan bir objedir aynı canlılar gibi farklı yönde değişebilirler kopmadan bunca yıl sonra kıpçak lehçesi ile farklılaşması normal tipe takılma dedim takılmıssın onlarda çinliler ve tunguzlarla moğollarla karıştılar oğuzlar anadoluya geldikten sonra Çin 2 defa Ortaasyayı zaptetti ama gene diyorum dış görünüşe takılma iklimle değişir karışımla da değişir sırplar esmer ruslar sarışın parçayı çok rahat aqnlayacağına eminim.İyi dinlemeler




  • Tipi ırkla bağlayan ikincil yöntemlerdir kazaklar özbekler mongoloid değil illaki moğol karışımı var ama mongoloid değiller mongoloid bambaşka bişe kazaklar zaten tek bir halk değil sonradan toplanmış bir boy tipe bakılara ırk belirlenemez belirlemeye kalkarsan en başa döneriz slavlar ruslar farklı ama aynı ırk alman ispanyol örneği hami-sami halkları vs vs kızıl derililerdede çekik göz görülür ama mongoloid değil hint-avrupa diye kabul gördüler yani beyaz ırk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zweihanderr

    Tipi ırkla bağlayan ikincil yöntemlerdir kazaklar özbekler mongoloid değil illaki moğol karışımı var ama mongoloid değiller mongoloid bambaşka bişe kazaklar zaten tek bir halk değil sonradan toplanmış bir boy tipe bakılara ırk belirlenemez belirlemeye kalkarsan en başa döneriz slavlar ruslar farklı ama aynı ırk alman ispanyol örneği hami-sami halkları vs vs kızıl derililerdede çekik göz görülür ama mongoloid değil hint-avrupa diye kabul gördüler yani beyaz ırk.

    Hocam söyledikleriniz çok şüpheli şeyler.

    Kızılderililer şuan Rusya-Alaska arasındaki Bering Boğazı'nın donmasıyla Asya'dan Amerika'ya geçen Mongoloid'lerdir.

    Tipe bakılarak ırk belirlenemez nasıl diyebilirsiniz? Genlerin tipine yansır, ırk belirlemenin en temiz yolu tipten çıkarım yapmaktır.

    İklimle değiştiğini iddia ediyorsunuz halen. Keşke imkanım olsaydı da bir grup Moğol'u afrikanın ortasına koyup bin yıl sonra değişmediklerini size gösterebilseydim.

    Moğolların nüfusları Cengiz Han zamanında dahi 270 bindi. Orduları da bunun yaklaşık yarısıydı. TÜm dünyaya akın eden ordularıydı. Her bir asker Orta Asya'nın kadınlarına tecavüz etse bu denli Mongoloidleştiremez. Aynı şekilde Çin Orta Asya'yı ele geçirdi ama Orta Asya'ya Çinli göçü olmadı. Türkler İran'da karışmamıştır diyorsunuz da, bir avuç Moğol'un Türkleri değiştirebileceğini nasıl düşünüyorsunuz?

    Son olarak benim iddia ettiğim şey Türkler'in Mongoloid olarak doğmuş, daha sonra beyaz ırkla karışmış olması. Şöyle ki, "Türk" adıyla ortaya çıkan Göktürkler'in ve onların köklerinin Mongoloid olduklarını, sonradan Türkleştirilmiş Orta Asya'daysa eski İrani kavimlerle kaynaşma olduğunu söylüyorum. Özbekler ve Türkmenler İran'a daha yakın ve en çok beyaz özelliği gösterenler bunların arasında.

    Resim ekleyip Anadolu insanının ne kadar farklı tiplere sahip olduğunu gösterecektim de, yükleme yapmadı. Bir dahakine.




  • 1.Kızılderililer mongolid değil europid bir halktır hint-avrupa halklarına dahildir euro-asian bir halktır.Alaskayı geçip yerleştikleri doğrudur buzul çağında bu gerçekleşmiştir.Mongoloidlerde ela göz,geniş alın,kaş kemeri,çıkık köprülü burun,uzun uzuvlar (el ayak bacak vs) görülmez,Uzun veya orta boy çok nadirdir genelde vicut yapısı bir soba gibi soğuğu hapsetmek kaydıyla kısadır.Kızılderililerde bu özellikler mevcuttur dolayısı ile mongoloid deillerdir fenotipe göe gidersek eğer Sarı ırkta bunlar görülmez.Mongoloidlik dar alın gelişmemiş kaş kemeri sarı ten kısa vicut ve uzuvlar basık burun gibi özelliklerde tanımlanır ve sarı ırkta asla ela göz görülmez.Ela göz beyaz ırkın belirtecidir.

    2.Tipe bakarak gen belirlemeye kalkarsanız ortadoğu balkanlar akdeniz iran ve kafkasları tek bir ırk yapıp bütün sarısınları bunlardan ayırmak gerekir iklim insan görünümünü sandıgınızdan cok daha fazla etkiler nitekim insanlık tarihi afrikadan mısırdan asyaya dağılan 5000-1000 insanın mutasyonları sonucu olusmustur.Bu insanlar soguk iklimle karsılastıgında yada değişik beslenme rejimlerine girdiklerinde çok farklı ırklar ortaya cıkmıs eskisi ile alakası olmayan görünüme bürünmüşlerdir.Bu insan genini nasıl etkilediğini belli eder ve sandıgınızdan cok daha hızlı etkileşime geçer fakat bu farklılasma farklı tür olusuma yetmemiştir hepsi homo saphiens olarak kabul edilmiştir.Eğer mongoloidlerin soyutlanması daha uzun sürse idi yeni bir tür oluşumuna doğu ilerliyorlardı.Türklere gelince Anadolu Türkleri ve Ortaasya Türkleri yalıtıllmış iki deney grubu gibi farklı iklim şartlarında farklı yönde gelişim göstermektedirler fakat ortak ataları aynıdır.Türklerin de bu değişimi yeni bir ırk oluşturmaya yetmemiş bazı nuans özelliklerin değişimi ile kalmıştır fakat ırksal değerlendirilmeleri hala aynı grupta yer alır.Bu demek değildir ki ırktan ırka geçiş oldu Türkerde zaten baskın beyaz ırk mevcuttu.Bu tamda birbirinden ayrık iki ortak atanın zaman içinde yeni tür oluşumuna gider kuralıyla örtüşür ve dünyadaki bir çok halkta bunu görebilirsiniz.Keza zaten europid bir halk olan Oğuzların anadoluda adaptasyon yaşamaları hiç bir biyoloji dalıyla çelişmez.Ki tekrar diyorum 1000 yılda ırktan ırka geçiş olmadı siz böyle algılıyorsunuz oğuzlar 8yy dan itibaren turanid ve sarı ırkla gen alışverişini bıraktılar Kazakları örnek veriyorsunuz Kazaklar eski bir boy değildir sonradan toplanmış bir boy dur ki buna rağmen mongoloid değildirler bir kısmı direk moğollarla bağlantılı olabilir en dipteki örnekleri alırsanız ben size çekik gözlü siyahi insanda bulurum

    3.moğolların nufusu hiç bir zman dediğiniz kadar olmadı neye göre dediniz bunu yine haybeden varsayım yapıyorsunuz Cengiz imparatorlugunun yüzde 70 Türk asıllıdır bunlar bozkır geleneği yetkinin tandıran verildiğine inandıkları için cengizin etrafında toplanmıslardır.Nitekim cengiz imparatorlugu dağıldıgında Altın Orda,Çağatay,ilhanlıların bi kısmı,Kubilay hanlıgının bir kısmı Türkçe konusmakta idi.Bugünde moğolların nufusu çok düşüktür fakat ordaki türk - moğol -çin karısımı uzun süre devam etmiştir Türklerin bir kısmı toplu halde çine göçtüler sonra eski yerlerine geri geldiler bunlarda sarı ırk nispeten görülür ama kazaklar özbekler sarı Türkmenler sarı ırk değildir

    4.Türkler mongoloid olarak doğup sonra karıstıkları yada direk turanid özellikli doğduları bunlar geçmişte sunulan tezler ama Türklerle Moğolları ayıran cok fazla genetik fark var yukardada saydım bu konular hakkında kesinleşmiş teori yok bende zaten iki ırkın karısımı oldugunu söyledim fakat Türklerin direk beyaz olarak doğup sonra bir kısmının moğollarla karıstıgı tezide cok yaygın Birde türkler irandan değil slavlardan daha çok gen transferine girmiştir.Son ve kabul gören tez beyaz ırkın bir alt kolu olan doğuya uzanan en son kolu olan Turanid halklar teorisi ki bu cok kabul gördü hem DNA hem fenotip olarak direk bu şeikide kuzey kutbuna yakın yerde değilde batı ve orta sibirya doğu kafkasya ve orta asyanın cok az bir kısmında ilk ortaya cıktığı düşünülüyor.Fakat su bir gerçekki Türkler beyaz ırk mensubudur tüm dünyada kabul görüyor siz inanırsınız inanmassınız o size kalmıs son olarak resim video atmanıza gerek yok söylenecek herseyide söyledim zaten eğer yerdiğim yerler olduysa kusura bakmayın ama sizde biraz daha mantıklı sorularla gelin..Fenotipci varsayım çürüdü çoktan çünkü içinden cıkamadılar.Irkların ortaya cıkısını savmıyor çünkü


    Tarih baştan aşşağı şüphe bu şüphelere girersek Anadoluda Kürt diye bir halkın yok sayılması gerekir pers tarihi baştan alınmalıdır daha öncede söyledim tairhte yüzde 100 diye bir şey olmaz gerçeğe yakın dogduluk vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 23 Ağustos 2015; 0:35:28 >




  • 1- zweihanderr arkadaşım tipin iklimle değiştiği tezini neye dayandırıyorsun? Bu konuda birkaç kaynak verirsen zevkle okurum. Yaklaşık 2-3 senedir bu konuya ilgiliyim ama benim okuduğum yazılar, makaleler, tezler üreme hücrelerine etki yapmayan değişimlerin, adaptasyonların çocuklara geçmeyeceği yönünde. Ayrıca tip ırklarla baya yüksek oranla ilgilidir.
    2- --Zero-- gibi bende Oğuz Türklerinin Öntürk denilen ve göz çekikliği eski Arap, Çin ve İran kaynaklarında açıkca belirtilen grupla ırki bir bağının olmadığını düşünüyorum. Hatta Öntürkü bırak Göktürk dönemindeki Türklerle de çok alakalı olmadığımızı düşünmeye başladım. Yıllardır bu konuları araştıran birisi olarak vardığım sonuç bu noktaya doğru gidiyor. Senin bu konuda önerebileceğin bir fenotip araştırması var mı? Eski heykellere, balballara, duvar resimlerine baktığımda çekik gözlülük hep görülen bir olgu.
    3- Senin, Anadoluda çok fazla yerli Hristiyan hakla karışmadığımız fikrine tamamen katılıyorum. Hele tipi etkileyecek kadar bir karışımın kesinlikle olmadığını düşünüyorum. Bu konuyu merak edenler 1300'lü yıllarda beylikler dönemi Anadolusunu gezen ibn-i Battuta'nın Seyahatnamesi'ni okurlarsa gezdiği şehirlerde Hristiyanlarla Müslümanların ayrı mahallelerde yaşadığını, Hristiyan mahallerinin etrafının duvarla çevrili olduğu, akşam ve Cuma günleri duvar kapılarının kilitlendiği vb... bilgileri görebilirler. Hatta Hristiyanlarında Rumlar, Ermeniler, Cenevizlilerin, Levantenlerin(Latin) ayrı ayrı mahallelerde oturduklarını yazar.Çok önemli bir kaynaktır.

    Konuyu bilmeyen ve internetten sağdan soldan duyduklarıyla fikir beyan edenler yerli halklar buharlaşmadı ya, nereye gitti bu kadar Rum Ermeni diyor. Kimsenin bir yere gittiği yok. Osmanlının son dönem nüfus sayımlarını incelerseniz 600 yıl geçmesine rağmen hala Anadoluda 1,5 milyon Rum, 1,2 milyon Ermeninin yaşadığını görebilirsiniz ki toplam Anadolu nüfusunun %20-25 civarının Hristiyan olduğu sonucu çıkar. Yani nereye gitti denilen ve karışmışız demek ki denilen Hristiyanlar Son 100 yıl içinde göç ettiler bu ülkeden.




  • umit1910 U kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarda çok örnek verdim zaten defalarca yazım ırk teorisi zaten başlı başına iklim değişiminin DNA ya mutasyonla etkisi ve atadan oğullara aktarıldıgının kanıtıdır.Dünyadaki ırk çeşitlenmesi neredeyse yeni tür oluşumuna yol acacak seviyedeki soyutlanmış sarı ırkın oluşumu hitn avrupa ırklarının görünüm olarak çeşitlenmesi hepsi iklim besin rejimi doğal etkenlerin DNA ya yansımasıdır.Mutasyonların başlıca sebebidir.Mavi göz geninin buzul çağında kafkasyada yaşayan halkların mutasyona ugraması socunu oluştuğu çokca bilinir.

    Öntürkler Mongoloid değildir ki öntürkten hangi kültürü baz aldınız dünya üzerinde europid ve sarı ırk ana damarlarından alt damarlar olusmus keza türklerde ya bunların karısması sonucu oluşmuş yada direk bu yolda evrimleşerek ortaya cıkmıstır.Pazirik kurganında ve daha bir çok kazılarda Türklerin mongoloid ırktan ayrıldıgı biliniyor bizim kafamızı karıştıran bu ara ırktan haberdar olmamamız ve dönüp mongolidlere bakıp onlarla avrupalıları kıyaslarken çekik gözlülükten kaynaklanan (ki türkler mongolid kadar çekiklik degik kabuklu göz görülür) keza göç yönü nedeniyle kendimizi sarı ırkla bir tutmamızdır.

    Diğer konularda hemfikiriz kaynak vermem kendileri bulsunlar madem o kadar bilmişler vikipedia cılar.Adam türkçenin çoğunlugunu farsça yaptı ne denir buna ...

    Türklerin ‘mongolid/asyatik’oldukları tezinin yanlış ve sakat olduğu bazı Batılı tarihçiler tarafından da kabul edilmektedir. William Montgomery McGovern ‘The early empires of Cental Asia’ adli eserinde bunu itiraf etmektedir. Çin kaynaklarinin yazdıklarına ilaveten Türklerin saçları Moğolların saçlarının aksine dalgalıdır ve yine Türkler Moğollar gibi yayvan süratli değillerdir. Türkler ırkı, antropologların ‘Turani’ dedikleri kendinde has bir ırka mensuptur.

    Türkiye Türklerinin neredeyse tamamının ataları olan Oğuzlara/Türkmenlere baktığımızda ise üstte yazılanlara ek olarak bazı şeyleri daha net ifade edebiliriz. Osman Karatay ‘Türklerin kökeni’ adlı eserinde Oğuzların beyaz tenli, mavi gözlü olmaları ataları Oğuz Kağan’dan itibaren başlar der. Oğuz Kağan ‘al yanaklı, mavi gözlü dünyalar güzeli bir çocuk’tur. Ünlü gezgin İbn Fadlan bir Oğuz olan Alptogan oğlu Etrek’ten bahsederki, bu kelime sarışın demektir. Oğuzların bir boyundan olan, ve Saruhanoğulları diye bilinen boyda da sarışınlığa atıf vardır. Keza Sarı Saltuk isimli evliyada da. Oğuzların Kayı boyundan olan Osmanoğullarının ikinci beyi Orhan Gazi, soyunda herhangi bir yabancı olmamasına karşın, sarışındır. Oğuzlar/Türkmenler hakkında ilginç bir bilgi Mesudi’den gelmektedir. O şöyle der: ‘Oğuzlar çekik gözlüdür, fakat onlardan daha çekik gözlü olanları vardır.’ Bu kayıt Oğuzların çekik gözlü değil, badem gözlü olduklarını anlatmaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 23 Ağustos 2015; 1:40:31 >




  • zweihanderr kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam işte bende diyorum ki o zaman bazılarının yazdığı gibi Türklerin Anadoluda tiplerinin iklimle falan değişmesi gerçekçi değil. Çünkü bu mutasyonlar bildiğim kadarıyla çok uzun süreler geçince oluyor ve toplumun çoğunluğunun görüntüsünü değiştirmeside yine uzun bir zaman alır. O zaman Türklerin tipinin Anadoluda iklimle, evlilikle değişmediği ve zaten Orta Asya'da da aşağı yukarı bu tipte olduğu konusunda hemfikiriz. (Değil miyiz yoksa? )

    Öntürkten kastım Çin kaynaklarında bahsedilen, Yüan yüan, Tukyu, Töles ve Aşina isimli gruplar. Yoksa Afanasiyevo kültürü, Andronovo kültürü gibi çağlardan bahsetmiyorum. Senin bahsettiğin beyaz ırk mevzusunu zaten Reha Oğuz Türkkan bolca yazmıştır. Hatta Türklerin Batıdan- Doğuya göç ettiğinden bahsedilir. Ama bunlar kanıtlanmış iddialar mıdır şüpheli.

    Şu durumda sonuç olarak kendilerinden ilk Türk olarak bahsedilen toplulukların bizim Oğuz Türkleriyle ırki bir bağının olmadığı düşüncesi hala iddiasını korumaktadır bence. Kesin öyle diyemem iddia olarak düşünülebilir.




  • umit1910 U kullanıcısına yanıt
    Hocam mutasyonnun genetik hale gelmesi çok uzun süre alıyor fakat bu tek bir period değil sen dış etkenle etkileşim haline geçtiğin andan başlıyor ve metabolizma bunun gerekliliğini uzun vadede anlarsa genetikleşiyor.Yani sen farklı etmenlerin oldugu yere geldiğin anda insandaki mutasyon mekanızması harekete geçiyor nesil kaybı yaaşanmaması için Türkler zaten hiç bir zaman mongolid olmadı bunun her yerde örnekleri mevcut her kaynakta anadoluya gelen europid oğuzlar ırk değiştirmediler halen anadoluda badem gözlü çokca insan bulursun yani direk mongoloidlikten beyaz ırka geçiş olmadı bunun olması bu kadar kısa sürede mümkün değil.Fakat diğer halklardada görülebileceği gibi kısa vadede bazı özellikler kaybolup ortaya cıkabiliyor çok uzun vadede olması önce yeni ırk sonrada yeni tür oluşturuyor.

    Reha Oğuz Türkkan o tezi Rus ve Almanlardan ithal etti zaten bu konustuklarımızın hepsi teori kesinliğini belirlemek çok zor.Hatta ırk diye bir şey var mı bugünlerde bu tartışılıyor.Göktürklerle bağlantısı nasıl olmaz oğuzlar direk Göktürk ulusunun bir üyesidir kitabelerdede adı geçer.Çin kaynaklarında göktürklerin kızıl saçlı oldugundan bahseder acık tenli oldugundan bahseder yani mongoloid olmadıkları cok bariz ve kesindir.Ha bu noktada Türkler hangi ırka mensuptur konusu nasıl ortaya cıktıkları konusu tartısılıyor bazı türk gruplarında asyatik özellikler baskın görülebilir ama Oğuzlar ne asyalı ne avrupalı euro-asya bir halktır.İlk türklerde oğuzlara yakındırlar ama sonradan gelişen kronoloji değişik fenotipleri ortaya cıkarmıstır ve tekrar diyorum fenotip le ırk belirlerseniz dünya ırk bilimini çökertirsiniz.Hint-Avrupa teorisini çökertirsiniz fenotip çok daha sonra bakılan etmenler bu konulardan kendileride cıkamadılar ve buügnkü dil ve kültür teziyle hareket etmeye başladılar zaten.

    Öncelikle Ön Türk’lerin genetik soy ağacını incelememiz gerekiyor. Ön Türkler 1. Derecede Esas Irk’lardan olan Beyaz Irk ile 2. Derecede “Melez” Irk’lardan olan Amerind’lerin akrabalık bağı neticesinde ortaya çıkmış 3. Derecede “Türemiş” bir Irk’dır. Ön Türk varlığını tarih sahnesine çıkartan bu akrabalık bağı, tespitlere göre Taş Çağı olarak adlandırdığımız, buzul çağının sona ermesinden kısa bir süre sonra gerçekleşmeye başlamıştır.

    Bilindiği üzere Milyonlarca yıl önce başlayan Buzul Çağı, -100.000’lerde etkisini azalttı, -18.000’lerde Zirve noktasına ulaştıktan sonra hızla etkisini yitirerek -10.000’lerde tamamen sona edi. Asya’da iklimsel ve coğrafi zorluklar nedeniyle zor bir yaşam sürdürmeye çalışan İnsanoğlu, Buzul Çağı’nın son bulmasıyla hızla çoğalmaya ve İnsanlık Tarihinin temellerini oluşturmaya başladılar. Bu oluşum süreci içerisinde Ön Türk olarak tanımladığımız toplumlar ortaya çıkmış, önce genetik olarak ayrışmış, sonrasında kültürel değerlerini ve toplumsal yaşayış şekillerini edinerek kendisine “Türk” adını vererek örgütlenmiştir.


    Oğuzlardaki beyaz ırk etkisi çok daha baskın yani bilakis oğuzlar proto türklere çok daha yakınlar.Belki kıpçaklar farklılaşmış diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 23 Ağustos 2015; 2:21:57 >




  • zweihanderr kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Gen konusunda yazdıkların yol gösterici oldu bana.
    Ama diğer Göktürkler ve Oğuzlar konusu hala karışık. Şu yazıyı tavsiye ederim.http://turkiyyat.blogspot.com.tr/2012/10/oguzlarn-gokturk-devletiyle-iliskileri.html
    Hiçte senin bahsettiğin gibi bir durum yok aksine zoraki hakimiyet altına alınma durumu var. Kitabelerde Türük ve Oğuz boyları diye hitab etmesi, saygı duyması aynı kökenden olduğu sonucunu çıkarmaz bana göre.
    Bana kalırsa bu Oğuz boyları meselesi çok çok çok karışık bir mesele ve uzun bir araştırma gerektiren bir konu. Tabi bu araştırma önyargısız , bazı duygulardan arınmış bir araştırma olması lazım. Ben hala Zero gibi düşünüyorum bu konuda. Çünkü ortada aydınlatılmayan konular var. Sen karşı çıksanda fenotip ve bu fenotipin kendi içinde bile tutarlılık göstermemesi, Oğuzların daima kurulu Türk devletleriyle sorunlar yaşaması, hep göç etmek zorunda kalmaları, kendilerine Oğuz, Türkmen (bir çok görüş vardır bu kelimenin kökeniyle ilgili bilirsin) isimleri vermeleri veya birileri tarafından verilmesi, Orta Asyada bir çok Türk boyu kalırken Oğuzların göç etmesi (bana göre kıtlık falan değil dışlanma) gibi birçok soru var.

    Bizim sonradan Türklük dairesi içine girmiş olmamız önemli bir iddia gibi duruyor. Tabi bu bizim Türklüğümüze bir zarar vermez. Olaya ırk açısından bakmadığımız müddetçe.




  • umit1910 U kullanıcısına yanıt
    O da bir görüş hocam saygı duyarım ben "Göktürklerle bağlantısı nasıl olmaz oğuzlar direk Göktürk ulusunun bir üyesidir kitabelerdede adı geçer" dedim isteyerek katıldılar şeklinde bir ibareyi kastetmedim zaten Türk tarihinde bozkır tarihinde istekli katılma çok az güçlü olan diğerlerini etrafında toplar yenilen bu yetkinin tanrı tarafından kılındıgını düşünüp yenen bozkır halkı tarafına katılır.Gnelde kendi aralarında savaş kaçınılmazdır şu attıgınız yazıda ki tarihin akışı ile Anadolu Türklerinin anadoludaki iktisadi ve siyasi tarihi okadar benzerdir ki Osmanlı-Karamanoğulları çekişmesi Selçuklu-Oğuz Osmanlı-Oğuz çekişmesi devletin yönetici kısmının zamanla başka milletten insanlara geçerek kendi halkına düşman edilmesi Türk tarihinde kendini sürekli tekrarlayan kısır bir döngüdür.
  • sezar312 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir efsanedirki tarihçiler Türkologlar hep bu yalanı söyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zweihanderr kullanıcısına yanıt
    İlgimi çeken Fransa'dan epey etkilenmiş olmamız. Osmanlı'nın modernleşme hareketleri bunu sağladı fakat bu kadar fazla olması beni şaşırttı doğrusu.
  • Bzen ırklar kültürü getirir. Bazende ırklar ırk değiştirir. Anadolunun birçok bölgesinde böyle olmuş olabilir. Bugün azerilere ırk baktığımızda gürcü ermeni ve perslere daha çok benziyorlar kazaklara daha az benziyorlar. Anadolunun birçok yöresinde çekik gözlü insanlara rastlamak mümkün. Ancak genel olarak karışık bir milletiz bunu inkar edemeyiz. Bunun sebebibde tarih boyunca ırkçı bir politika güdülmemiş olmasıdır. Ayrıca soyun babadan geçtiği düşünülüp yabancı kızlarla evlenilmiştir. Sonuç olarak 5-6 osmanlı padişahı hariç hepsi melezdir. Ancak kültür olarak Türküz ve zaten milliyetçilik olarak kastediledilen de budur. veya bu olmalıdır.
  • Drazy kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinkisi daha çok siyasi bir yorum olmuş biz genelde bilimsel açıdan konuştuk kimse saf ırk oldugunu dayatamaz idda edemez zaten ama bizdeki geçmişte yetişen bazı bilimden yoksun bilimadamları bugüngü tablonun oluşmasında Türkiyenin kimlik bunalımı yaşamasında baş sorumludur hiç unutmuyorum Nallıhan ve Çorumun bazı köylerine giden bir bilim insanımız iki bakıp gelmiş orda gördüğü kızıl saçlı insanların Keltlerin torunları oldugunu idda etmiş TRT de yayımlanmıştı son yapılan genetik araştırmada bireylerde Moğol geni tespit edildi Keltlerle bağlantısı kurulamadı Tarih konuşurken siyasi konuşmak yada bilimsel konuşmak arasında çok fark oluyor siyasi konuşulurken gerçekleri inkar etme noktasına gelebiliyor insan çünkü siyase kişilere özel yönlenir fakat bunu abartırsanız milleti geçmiş bunalımına kimlik bunalımına sokarsınız ve geçmişi olmayan milletler yok olup giderler dillerini kültürlerini yitirirler.Dediğim gibi bu konulara daha itinalı bakmak gerekir bunun dışında yorumun kaln kısımlarına katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweihanderr -- 24 Ağustos 2015; 13:03:12 >




  • Olaya hangi açıdan bakmamızı istediğini anlayamadım.

    Eğer ırk yönüyle bakılacak olursak millet kavramını kenara atmamız gerekir. Bugün dünyada ana olarak 3 çeşit ırk sayılır siyah beyaz ve sarı ırk. Bunlarda kendi içlerinde ayrılabilir. Bugün a milletine baktığımızda bu 3 karışımın farklı özelliklerinide görebiliriz. Dine göre hz adem ve havva vardı ve bunların çocukları çoğaldı ırklar ayrıkdı. Bilimsel bakacak olursak en eski fosil 400 bin yıllıkve genetiği siyah. Ayrıca bütün ırkların siyahtan gelme olduğu söyleniyor. Milletlerin içinde çok farklı ırk karışımı insanlar eskidende olabilir şimdide var.

    Irk olarak bakıldığında da net birşey söyleyemeyiz bence.
  • Drazy kullanıcısına yanıt
    Evet böyle acıklayınca aynı fikirdeyiz benim kastettidiğim millete aşılanan "Karışımız" teorisi adı altında senelerce kendi kültürünü araştıramamış kendi izlerini bulamamış insan toplulugu olan Anadolu insanı malesef.Bunun sebebide 2.dünya savaşı Faşizm yada Sosyalizm fobisi savaş bitti yıllar geçti ama emin olun savaşa girmeden etkilerinin bukadar üstünde taşıyabilen tek milletiz.Kendi özüne yönelik araştırma yaptıgında adın faşiste çıkar yukarıda bunu bana denemeye kalktılar ama olmadı tutmadı hep denediler milleti kimlik bunalımına soktular karışmışız deyip asyalımı avrupalımı olduğumuzu senelerce anlayamadık inanın bu bizim dış siyasetimizi bile etkiledi "Karışımız" diyerek Araplaşma,Avrupalılaşma ve hatta anadolu ulusu yaratılmaya kalkıldı hepsinde tökezlendi olmadı insanlar kendi soylarını araştırsınlar Türkler,Kürtler,Çerkesler fakat üniter yapıya bağlı eşit şartlarda yaşasınlar Dünya karışmızla dönmüyor Alman bilim adamları Akdenize gelip kendi genlerini araştırıyorlar Samsuna gelip kendi genlerini araştırdılar kaçak olarak tutmasa tutturmaya çalıştırlar bütün milletlerde bu mevcut yukarıda çokca yorumla Anadolunun kültürel ve geçmiş bağını Ortaasya ile bağlantısını açıkladım modern bilim tarih hipotezleri tezleri bunu doğruluyor artık.

    İşte bu noktada Tarihi siyaset için kullanmamak gerekir alet etmemek gerekir kullandığımızda işler yanlış yöne gider hep bu yapıldı bu ülkede hep bu güdüldü Modern avrupa ülkeleri tarih üzerinden siyaset yapmayı bıraktılar demokratik düzen insan hakları yaşam seviyesi üzerinden siyaset yapıyorlar ben gelirsem daha iyi şartlarda yaşarsınız sloganıyla hareket ediyorlar.Bizdeki sol ve sağ oluşumu tamamen dış siyaset etkenli bizde zaten tarihi çerçevede konuştuk hep her ne kadar konu siyasei amaç güdülerek açılsada..




  • Mesela hepimiz saf Osmanlı soyundanız diyemeyiz. Osmanlılar küçük bir topluluktu ve sonrasında diğer insanları da bu gruba katarak büyüdüler ve imparatorluk oldular. Belki de çoğumuz Anadolu'daydık ve bu gruba katıldık bunun için soy araştırması yapılabilir. Son olarak Anadolu'ya gelen Türklerin çoğu Asya'nın batısından Batı Türkistan'dan gelmiştir diye biliyorum ve oradakiler Moğollar kadar çekik gözlü olmuyor.

    Bu konuda @Tarîhçî daha iyi bilgi verebilir.
  • Türkler çok eski ve çok büyük bir kavim. Türkmenistan'dan arkadaşım var benden hafif fazla çekik. Bunları sordum biraz renkli gözlü sarışın Türk var dedi (Bir rus ya da alman gibi değil).

    @Tarihçi bilir galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayra Han.

    Ya kardeş k.bakmada ne saçmalıyorsunuz sen? Türk,Türkmen,Azerbaycan Türkleri Gagavuzlar hepsi oğuz boyudur ve hepsinin tipi aynırı ayrıca köktürk yazıtlarını hiç okudun mu orada ki Türkçe şuan ki Türkçeye en yakındır Kazaklardan Kırgızlardan ve diğer Tüm Türki dillerden daha yakın.

    http://lh6.ggpht.com/c1cZ73o2EiDx4Q61KN2GUjMmBe_I5Hxiz08VWWwUur3soTiqK_vVyXHWuTKPMAENlZMqfkEVqegOwL9l5LQ=s903




    Diğer mesajınla beraber cevap veriyorum.

    Kürt olduğumu filan söylemedim, nerden çıkardın? Doğulu dahi değilim, Türküm Türkçüyüm. Bir de bunun üzerinden gereksiz saçma sapan slogan atmaya çalışmışsın. Acaba Türklerin beyaz olduğunu iddia ederek, TÜrk ırkını başka bir beyaz ırk olan Kürtlerle yakınlaştırmaya çalıştığının farkında mısın? Tabi temel ırkları bildiğin dahi şüpheli.

    Şuan Türkçe dediğin şeyin %60-%70 den fazlası Arapça-Farsça. Yazdığın mesajdaki kelimelerin kökenlerine bir bak bakalım. Tdk'ya geçince Türkçe olmuyor. Kazakça öz be öz Türkçe'dir, bizim kırma dil gibi değil.

    Oğuzlar'da çekik göz yok demişsin. Be kardeşim ben o kadar ne anlattım, hiçbir fikrin yok. Oğuzlar nerede yaşıyor sayın zeki arkadaşım? Eski Pers ve Helen topraklarında. Yani karışım kaçınılmaz. Ayrıca çekik gözlü bir çok Anadolu Türkü de gördüm. Bunlar kökümüzden kırıntılar.

    Uygurlar-Kazaklar-Kırgızlar %90 çekik gözlü, çekik olmayanlar da İranî kavimlerden geçen genlerden dolayı öyle. Özbekler ve Türkmenlerde çekikliğin azalmasının sebebi İran'a yakın olmaları olmasın? Orta Asya (Turan) eskiden İran yurduydu. Türkler Doğu Asya'da Altaylar ve çevresinde yaşıyorlardı. Orta Asya'nın Türkleşmesi daha sonra gerçekleşti.

    Yazdıklarımda her şey açık, umarım anlamaya çalışırsın.




  • Neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar? Anadolu'ya giren ataların çekik gözlü, orta boylu, yumarlak yüzlü, kızıl tenli iken sen badem gözlü, kara tenli isen yerel milletlerle genetik alışverişe girmişsin demektir.

    Ha bunun da tartışması olmaz, merak eden giden DNA testi yaptırır, genetik haritasına çıkarır. Ne kadar Rumsun, ne kadar Yahudisin, ne kadar Arapsın, ne kadar Ermenisin, ne kadar Türksün, haritanı çıkarıp eline verirler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.