Şimdi Ara

TURKNET, 31-32 MBPS OLAN HIZIMI 10-16 MBPS'YE İNDİRDİ-35 GÜN SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mayıs 2018 sonu bağlattığım Turknet 35 mbps paketimle bugüne kadar pratikte 31-32 mbps download hızı alırken, 17.10. 2018'de internetim birden bire kesildi. Hemen arıza kaydı oluşturdum (20201277 no.lu kayıt). Akşama internetim geldi. Ama hızım 15 mbps civarına düşmüştü. Hatta akşam saatlerinde bu hız, 10 mbps civarına düşüyordu.
    18.10.2018'de hız sorunu sebebiyle tekrar kayıt oluşturdum (20226150 no.lu kayıt).
    Önce ilgilleneceğiz dediler. Daha sonraki mesajlarında 19.10.2018'de bölgemde bir çalışma yapacaklarını ve büyük ihtimalle sorunun giderileceğini ilettiler. En sonki cevapları ise şöyle oldu:
    "Merhaba, tarafımıza iletmiş olduğunuz arızanız için bağlı bulunduğunuz santralde kapasite doluluğu tespit ettik. Kapasite arttırım çalışmaları yapıyoruz. Sonuçlandığında size bilgi vereceğiz."

    Bu arada, tweeter üzerinden de bu sorunları iletmeye devam ettim. Bana, bu sorunun ne zaman düzeleceğiyle ilgili net tarih/süre veremeyeceklerini belirttiler.

    Yani, 1 günde, durduk yerde, hızım yarıya, hatta üçte birine düştü.

    Konuyu turk telekom saha ekiplerine de iletmiş olacakları ki, TTnetin saha ekibinden arandım. Santral kutusunu kontrol ettiklerini, kendileriyle ilgili bir sorun olmadığını belirtti ttnet ekibi. Sağolsun, beni arayan arkadaş, baya ilgilendi, birkaç defa kontrol etti, sorun devam ederse beni tekrar arayın dedi, bi daha aradım, kontrol etti. Hatta santralin başından beni aradı ve gerçekten de kendileriyle ilgili bir sorunun bulunmadığını iletti.

    Şimdi, ne oldu da bir günde kapasite doluluğu oldu?
    Web sitelerinden ne kadar hız alırıma tıklıyorum, hala 35 mbps diyor.

    Ben 10 -15 mbps hız almak için turknet abonesi olmadım. Yaklaşık 4.5 ay gayet iyi hizmet aldım. Ve bu hizmetin devam etmesini istiyorum. Çok mu birşey istiyorum, anlamadım ki.

    Lütfen Turknet!!

    Buna bir çözüm bulun lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 22 Kasım 2018; 17:14:18 >



  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bendede olmuştu 5-6 yerden şikayet yazdım tekrar geldi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batuhanbay B kullanıcısına yanıt
    şu an sadece tweetra yazdım.

    siz başka nerelere yazdınız hocam?
  • mahallenizde bağlandığınız kutuda hızlı bağlanan hat sayısı az ise sizin hattı telekom personeli tanıdığı birine bağlamış olabilir...
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Online işlemlerden tüketici şikayetine yaz konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erocan27 kullanıcısına yanıt
    Turknetin online işlmlerinden yazdım zaten. İlk mesajımda belirttim.

    Senin dediğin nerenin online işlemleri?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Kardeşim turknet online işlemlerden ama tüketici şikayetine yaz destek kaydi değil uzun süre çözülemeyen sorunları buraya yazın daha yakından ilgilenip çözerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erocan27 kullanıcısına yanıt
    Tşkkk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bendede olmustu online işlem e yazdım ertesi gün tekrar yazdım üçüncü gün sabah 9 da aradılar sistem tarafından 16 ya düşürülmüş dedi teknik bir hata muhtemel dedi modem resmetmeyin düzeltme yaptık sesi sorun kalmadı ama iki gün o hızda kaldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WoLDiMoR kullanıcısına yanıt
    Ben 18 ekimden beri bu durumdayım. Sistemlerinde 35 görünüyormuş. Santral doluymuş vs vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Santral muhabbetine girdilerse üzülerek söylüyorum ki yalan :D 1 2 gün geçtiyse yeni destek kaydı doldur. Hatta Tüketici şikayeti'ne yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grey wind -- 31 Ekim 2018; 15:13:1 >
  • grey wind G kullanıcısına yanıt
    Destek kaydı, tüketici şikayeti ve şikayetvara yazdım. Yalan hocam. 4 aydır normaldi. Birden mi doldu santral.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bencede bahane olarak kullandıkları bir şey santral doluluğu. Benim sorunlu nette ilk başta santral doluluğu dediler daha sonra sorun çözülmeyince yazdığımda hız kaynaklı bir sorununuz olduğunu görüyorum gibi bir şey saçmaladılar.

    Birde tüketici olarak bizi ilgilendirmez santral doluluğu gereğinden fazla kullanıcı almasalardı. Birde suçu Türk Telekoma atacaklar izle bize daha yeni dönüş yapıldı diye :D TurkNet kendi umursamıyor sonra suçu Türk Telekoma atıyor. (İşlem yapılırken herhangi bir bilgide vermiyorlar.) Kullanıcıya bilgi verme 0 kullanıcı haklarını savunma 0 kullanıcı ne yazdı okuyalım demeleri de yok. Adeta sanarsın kullanıcı olan onlar :D (İzmirde bir kere internet yavaştı oradaki de Turknet. O zamanlar müşteri hizmetleri vardı aradığımızda santralde doluluk var demişti :D Ne santral be :D )
  • Selamlar, sizin hizmetinizi ben de kontrol ettim. Arka planda size göndermiş olduğumuz hızların 35 Mbps olduğunu gördüm ancak bağlı olduğunuz santralinizde bir satürasyon sorununuz var. Bu durumun bizde farkındayız ve kapasite arttırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

    Siz bu süre içerisinde size vermiş olduğumuz 35 Mbps hızdan 35 Mbps'esini de kullanabilirsiniz, bu hız değerlerinden 15 Mbps'e hızını da kullanabilirsiniz. Bu değerler anlık olarak internet hizmetinin yoğun kullanıldığı zamanlar değişkenlik gösterebilir.

    Sorunun net çözümü için yeni cihaz siparişlerimiz verilmişti. Elimize ulaştığında bu cihazları santrallere kurup bu yaşanılan sorunları çözeceğiz. Bu süreçte bizimle iletişim halinde olmaya devam edin. Teknik ekiplerimiz konuyu yakından takip ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Selamlar, sizin hizmetinizi ben de kontrol ettim. Arka planda size göndermiş olduğumuz hızların 35 Mbps olduğunu gördüm ancak bağlı olduğunuz santralinizde bir satürasyon sorununuz var. Bu durumun bizde farkındayız ve kapasite arttırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

    Siz bu süre içerisinde size vermiş olduğumuz 35 Mbps hızdan 35 Mbps'esini de kullanabilirsiniz, bu hız değerlerinden 15 Mbps'e hızını da kullanabilirsiniz. Bu değerler anlık olarak internet hizmetinin yoğun kullanıldığı zamanlar değişkenlik gösterebilir.

    Sorunun net çözümü için yeni cihaz siparişlerimiz verilmişti. Elimize ulaştığında bu cihazları santrallere kurup bu yaşanılan sorunları çözeceğiz. Bu süreçte bizimle iletişim halinde olmaya devam edin. Teknik ekiplerimiz konuyu yakından takip ediyor.
    Sayın yetkili,

    Verdiğiniz ancak problemimi çözmede bir işe yaramayan cevabınız için teşekkür ederim.

    Önceliklei "saturasyon" olarak adlandırdığınız sorun, benim değil, sizin sorununuz. Ben müşteriyim. Siz hizmet sağlayıcısınız. Ben sizden hizmet alıyorum ve bunun için para ödüyorum. Sİz de, beyan ettiğiniz hizmeti sağlamakla yükümlüsünüz. Bunu başarabiliyor musunuz? Hayır.

    Web sitenize girince, yaşadığım bölgede 35 mbps hız alabileceğimi söylüyor musunuz? Evet. Bunu sağlayabildiğinizi gördüğüm için ben sizden hizmet almaya başladım. Mayıs/2018 ÇM kayıtlarına ulaşabilirsiniz. İlk ve tek görüşebildiğim ÇM yetkiliniz, bana aynen şu ifadeyi kullandı: "Biz, websitemizde söylediğimiz hızı size her şekilde sağlarız. Başka ISSler sağlayamıyorsa da sağlarız. Diğer ISSler gibi sadece santral veya ankastre kutusundaki problemleri değil, binanınızın içinde sorun varsa, bunu da çözeriz". Abone olma aşamasında bu ifadeleri kullandınız.

    28.05.2018'den 17.10.2018'e kadar da, hakikaten fiilen kablosuz olarak 31-32 mbps hızları sağladınız.

    Ancak, ne olduysa, 17.10.2018de önce internetim tamamen kesildi, akabinde, bağlantı sağlandığında hızım 10-15 mbps arasına düştü.

    Ayrıca, "biz 35 mbps hızı size veririz, ancak siz bunun hepsini de kullanabilirsiniz, 15 mbps'sini de kullanabilirsiniz..." ne demek Allah aşkına? Şaka mısınız? Abone olurken böyle demiyordunuz. "35 olmaz da 2-3 birim altında olur" diyen sizin ÇM yetkiliniz. Açın, dinleyin kayıtları.

    Altyapınız müsait değilse, en baştan bunu dürüstçe belirtmelisiniz ki, insanlara böyle mağduriyet yaşatmayın.

    Yeni cihaz siparişi verdik de, sorunun farkındayız da, düzelteceğiz vs demekle bu işler olmuyor maalesef.

    Sorunu ne zaman çözeceğinizi bile net olarak söyleyemiyorsunuz.

    Özetlersek;

    siz 35 mbps hız sağladığınızı/sağlayacağınızı ifade ettiniz mi? Evet.

    Bunu stabl olarak sağlayabiliyor musunuz? Hayır.

    Aradaki olaylar, kusura bakmayn ama, müşterinin değil, sizin sorununuz, sizin sorununuz olmalı. Ve bunu da net tarih vererek düzeltmeniz gerekmekte.

    Çünkü ben size, AKN'siz, 35 mbps hızda internet sağladığınız için para veriyorum.

    Siz şimdi benim faturama, veremediğiniz 35 mbps hizmet için indirim yapacak mısınız? Hayır. Ama faturamda, paketimin adı 35 mbps yazıyor. Ee? Ne olacak şimdi?

    çözeceğiz, yapacağız, edeceğiz gibi ifadeler ne yazık ki somut değil.

    Lütfen beyan ettiğiniz hizmeti bana sağlayınız. Bunun için para alıyorsunuz ve bunu istemek benim hakkım.

    Saygılar.
  • aradaki bağlantın dandik olduğundan dslam hat analizi yapıp sana o hızı atamış.
    kabloları düzeltirsen tekrar yüksek hıza çıkarsın.
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    Bağlantım dandik olsa, ilk 4-5 ay nasıl 31-32 mbps hız aldım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım benim ilk üye olurken zar zor ısrarla çıkartığım 100Mbyi bi ara hız güncellemesi yaptılar hızımı 75Mbye düşürdüler hattım 125Mbyi kaldırır cinsten ısrar sonucunda ceza gibi ulaşılabilir hızıda 88Mbye çektiler ben bunu yaptığımda bazı vatandaşlar bana şikayet attığım şeye bak dediler eee 35i 16 8i 4mb yapmakta var olduğunu düşünümediler ileri zekalılar.
  • Günlerce süren açık arıza kaydımı, aşağıdaki şekilde kapattınız ama sorunum hala devam ediyor. Bağlantım yerlerde sürünüyor.

    TURKNET, 31-32 MBPS OLAN HIZIMI 10-16 MBPS'YE İNDİRDİ-35 GÜN SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ

    hal böyleyken, nasıl düzelme olduğunu gördünüz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.