Şimdi Ara

Turknet çilesi- Tüm mağdurları BTK'da şikayet oluşturmaya davet ediyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Rüyalarıma giriyor artık tiksindim resmen. Kullanmadığım ekim ayının faturasını istiyorlar hemen öde diye buton koymuşlar on günlük aboneyim utanmazlar. Sorunu çözmekten acizler 30 tl servis ücreti ödedim boş yere. Nerden bulaştım çok pişmanım



    İptal dilekçesi vericem bu hafta kimi görsem sakın uzak durun diyorum. Bunlarla uğraşmak için antidepresan kullanmak gerekiyor bir de çok paran olacak.



    Tahsis ettikleri sabit no geçersiz sorguluyorum böyle bir numara yok. Sen olmayan bir numaradan bana nasıl internet vereceksin diyorum papağan gibi konu ile ilgili dönüş sağlanacaktır diyor ne kadar vasıfsız bilgisiz adam varsa toplamışlar insanın başını derde koyarlar.



    Sorduğunuz soruya cevap veremiyorlar ezberlemişler ekiplere ileticez ekipleri de Türk Telekom ekipleri. Açılan arıza kayıtlarımız sorun çözülmeden çözüldü denilerek kapatılıyor. Defalarca arıza kaydı açıyorsunuz ve her seferinde iki iş günü uzuyor süre.



    Muhatap bulamıyor derdinizi anlatamıyor öylece bekliyorsunuz fatura işliyor. Kendilerinden kaynaklı olduğunu kabul edip müdehale etmiyorlar.



    Aknye aldanıp abone olmayın valla çok pişman olursunuz hayatım böyle zor durumda kalmamıştım kabus gibi günler yaşıyorum anlatamam size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Srebrenica kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeni ile üzgünüz. Bu sorunun nedenini öğrenip size detaylı bilgi verebilmek ve sorununuzun çözüm işlemlerine başlamamız için GSM numaranıza ihtiyacım var. PM üzerinden konunuzun detayını belirterek iletir misiniz?
  • Kullanamadigimiz gunlerin faturasini odemek zorundamiyiz ? 9 gundur ben hizmet alamiyorum ama direk nedense ekim ayi faturasida gelmis hayirdir hizmet vereme sonra da 60 lira fatura gonder cok iyiya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihtrnc F kullanıcısına yanıt
    Ben şuana kadar kullanmadığım hiç bir günün ücretini ödemedim. Ödediysemde geri aldım. İnternet bağlanınca kayıt açtım. Geri iade edildi. 1 defasında turktelekom arıza kaydını 2 ay kapatmamış. 15 gün kullanamamıştım. Aradılar 2 ay ücretsiz dediler bende 15 gün dedim. Kullandığım ayıda öderim kimseye hakkım geçmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihtrnc F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ön ödemeli fatura sistemini kullandığımı için kullanacağınız hizmetin faturasını önden ödüyorsunuz. Eğer bir sorun yaşar ve iptal ettirirseniz kullanmadığınız günler faturanız üzerinden düşürülüp size iade edilmektedir.
  • REZIL VE GEREKSIZ FIRMA

    AMAN AMAN SAKIN BULASMAYIN

    REKLAMLARINA KANMAYIN
  • Faturalarımı zamanında ödedim, yetmedi dekont istedin gönderdim , baktınız ödeme yapmışssınız dediniz şimdi hangi gerizekalı hangi aptal benim internetimi kesebiliyor böyle dangalalıklık böyle saflık salaklık olur mu ya nasıl bir şirketsiniz siz bütün çomarları bütün akrabaları mı doldurdunuz şirkete, iyi ki ucuz internet veriyorsunuz diye geldik böyle aptallık olabilir mi ya allahın gerizekalı salakları açın lan internetimi .. 224 251 49 07

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de iyidir ve ilklerden olduğun için Turknet 'e geçmek istedim. 1,5aydır uğraştırıyorlar ve sonuç hala internetim yok.
    Sürekli Telekomu kontrole gönderiyolar. Dış hatta da, iş hatta da sorun yok DSL ışığım sürekli yanıyor ama çıkış yapmıyor diyorum (tabi birisi beni Turknet'ten arayabilirse) bakıcaz diyor 2 gün geçiyor Telekomu gönderiyorlar yine.
    Yahu bu bağlantıyı yap ki müşterin olayım, ben nete kavuşayım sen de paranı al. Modemi de satın aldım Turknet ten 200 Tl ye.
    Ayarlı şekilde geldi. Ayarlara bakıyorum gönderdikleri şifre uyuyor onda da sorun yok.
    Birisi gelse baksa sorunu teşhis etse bağlansak bitse gitse arkadaş.
    Nasıl bir müşteri memnuniyeti bu anlamadım. Daha kullanıma başlamadan 1,5 aydır uğraştırmak nasıl bir anlayıştır. Bu hafta çözdüler çözdüler yoksa iptal edicem, zaten yorumlarda bağlandıktan sonraki sıkıntıları da görünce başlasam daha kötü olacak diye düşünüyorum.
    Ayıptır ayıp, hızdan müşteri memnuniyetinden bahsetmesini biliyorsunuz, Tekno seyir de müdürü SİNAN KURMUŞ çıkıp güzel güzel anlatıyor. Samimiyetine inandım ve başvurdum ama böyle bir teknik ekiple hiçbirşey yapamazsınız.
  • tkibar6 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, siz bana PM üzerinden yaşamış olduğunuz sorununuzu detaylıca iletir misiniz? Hizmetinizi ben kontrol edip size yardımcı olmaya çalışacağım. Bakalım ne sorun var? Ne gibi bir aksiyon alabiliriz?
  • TurkNet = Pişmanlık
    Söylediler de kulak asmadık.
    "Bir musibet, bin nasihatten iyidir" lafını tecrübe ettim.

    Turk Telekom'da iken Vdsl / 24mbps bağlantım vardı. TurkNet ilk ay 14-16mbps bağlantı verdi şuan ise 4mbps ile sürünüyorum.
  • Evet ilk iki gün bizdede iyiydi şimdi kötü türk telekom ekipleri gelip kafasına göre hattı değiştirip sorunlu porta takıyor .Ttnet tekel olduğu sürece bu sorunlar düzelmez adamlar rakip istemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun şu yaklaşık 8 gündür akşam 7 den gece 1 e kadar internet hızım düşüyor sizin kontrol ettiğiniz zamanlarda sıkıntı yaşamıyorum siz sabah saatlerinde internetimi kontrol ediyorsunuz ve bana dalga geçermiş gibi internetiniz de bir problem görünmüyor diyorsunuz benim yaşadığım sorun akşam 19:00 ile gece 01:00 arasında olan ping dalgalanma sorunu bunların ikisi de youtube'de 360'p bir videoyu izleyemeyecek hale getiriyor daha önce de bu sorunları yaşadım düzelttiniz lütfen artık düzeltir misiniz akşam işten geldikten sonra geçiyorum bilgisayarın başına gece 01:00'a kadar bu sorun devam ediyor daha sonra düzeliyor ancak sorunum akşam 7 gece 1 arasına lütfen yardımcı olunhttps://i.hizliresim.com/nQjpLg.png fotoğrafa bakarsanız kablolu yapmış olduğum test sonuçları içler acısı yardımlarınızı bekliyorum Turknet çilesi- Tüm mağdurları BTK'da şikayet oluşturmaya davet ediyorum
  • bozok6666 B kullanıcısına yanıt
    TürkNetden hizmet alıyorsun ve problemli Türk Telekom mu oluyor ?

    Türknet sana internet sağlamak bunun kontrolünü ve davamlılığını tesis etmek zorundadır.

    Sen Türk Telekom müşerisi değilsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.