Şimdi Ara

Turknet Deneyimim ve Hat Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sizinle Türknet deneyimimi paylaşmak ve hat değerlerimi sormak istedim.

    Mart ayında Turknet'e geçtim.İlk başta başvururken turknet sitesinde evime 24 Mbps vdsl gözüküyordu.Ben de 12mbps civarında adsl hizmet kullanıyordum.Turknet'i tercih ettim ve hattım açıldı.Hattım açıldığında internet paketim 16 mbps adsl olarak açılmıştı.1 haftalık telefonlarım ve internetten açtığım şikayetlerin sonucunda bana eviniz vdsl altyapısına uygun değil 16 mbps kullanmak zorundasınız dediler.Ben de o zaman başka servis sağlayıcıya geçeceğimi söyledim.1-2 gün sonra telefonuma sms geldi ve vdsl'e geçiş işleminiz tamamlanmıştır dedi.23-24 mbps civarında hız alıyordum.Sonradan yapa altyapısında olanlara upload hızı da arttı.Şuanlık çok memnunum.

    Hatta 2 gün önce akşam 1-2 kez kesilme oldu ve csgo oynarken ping 110-120 lere çıktı.1-2 gün bir şey demedim belki altyapı ile ilgili çalışma vs vardır diye.Sanırım gerçekten de altyapı çalışması oldu -ki 23 mbps civarı olan hızım da 27.5 Mbps 'e kadar çıktı.

    Size sormak istediğim ise hat değerlerim sizce nasıl? Eve ankastreden gelen kabloları değiştirebilirim eğer hızımda artış olacaksa.(31-32 mbps tanımlı gözüküyor bazen)

    Turknet Deneyimim ve Hat DeğerlerimTurknet Deneyimim ve Hat Değerlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58zara -- 12 Temmuz 2018; 18:22:1 >



  • Yapadasın denemeni tavsiye ederim hattın ne kadar kaldıryorsa o kadarı veriyor türknet şuan sana
  • Türknet YAPA'da olan kullanıcıların hız profillerini güncelledi. Artık YAPA'da olan VDSL kullanıcılarının hız sınırı yok. Altyapıları ne kadar destekliyorsa o kadar alıyorlar.

    Örnek olarak sen önceden 24mbps paketindeydin hattın 28-29mbps desteklemesine rağmen. Ama artık paket olayı falan kalktı, hattının desteklediği son hızı alabiliyorsun YAPA'da.

    İç tesisat konusuna gelecek olursak eğer iç tesisat kablosu eskiyse, kabloda çok ek varsa iç tesisatı yeniletebilirsin. Ankastreden direk modeme cat6 kablo çekilebilir.

    Kısa bir DSL kablosu ayarlayarak modemi direk ankastreye bağlayıp test yapabilirsin. Eğer hız da artış varsa iç tesisatı yeniletirsin.
  • Teşekkürler cevabınız için, ankastreden direkt olarak modemin hat girişine kablo çekip denersem çalışır mı? Splitter olması gerekmiyor mu hocam? Yani benim derdim eğer hat değerlerimden dolayı 30-32 alabiliyorsam 15-20 lira masraf edip kablomu değiştireyim de maksimum verimi alayım.
  • Splitter olmasına gerek yok hocam. Hattı direk modeme bağlarsanız modem sinyal alır. Splitter sadece ev telefonu bağlantısı için gerekli. Splitter ses ve internet verisini birbirinden ayırıyor. Örnek olarak telefon çaldığında internetin kesilmesini önlüyor.

    Daha önce dediğim gibi modemi direk ankastreye bağlayıp test yapmak lazım. Kısa bir dsl kablosu ayarlayıp bir tarafını kesip 2 bakır kabloyu ankastredeki hattınıza bağlayıp diğer tarafını da modeme bağlayıp öyle test yaparsanız sonuç ortaya çıkacaktır. Tabii ankastre yakınlarına elektrik çekmeniz de gerekebilir yakınlarda yoksa. Modem için gerekli çünkü. Böyle bir imkanınız yoksa ve illa iç tesisat kablosunu değiştirecekseniz uzun cat6 kablo alıp ankastreden evdeki modeme çekip halletmeniz gerekecek.

    Bu arada splitter da hat değerlerini etkileyebilir. Splitter kullanmadan hattı direk modeme bağlayın bakalım splitter kaynaklı kayıp olacak mı? Çok bir fark olmazsa splitterda sorun yoktur.
  • çok sağolun hocam deneyeceğim.
  • 1000MBps olsa verecek mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-15814DA30

    1000MBps olsa verecek mi ?
    VDSL altyapısında 1000mbps olamaz. VDSL teknolojisi teorik olarak 250mbps ile sınırlı. Bu hıza da sadece kaynağında yani santralde ancak ulaşılıyor. Mesafe arttıkça da hız giderek düşüyor.

    Fiber altyapı konusunda bilgim yok. Zaten Türknet'in fiberi çok az yerde var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomadahmet

    VDSL altyapısında 1000mbps olamaz. VDSL teknolojisi teorik olarak 250mbps ile sınırlı. Bu hıza da sadece kaynağında yani santralde ancak ulaşılıyor. Mesafe arttıkça da hız giderek düşüyor.

    Fiber altyapı konusunda bilgim yok. Zaten Türknet'in fiberi çok az yerde var.

    https://forum.donanimhaber.com/turknet-aktif-altyapida-download-ve-upload-hiz-limitlerini-guncelledi--133767090 100 mbit'e kadar tanımlamışlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GİGA DSL Devri basladı ama Turknete cok uzak hatta Türk Telekomada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-15814DA30

    kaynaklar
    https://www.technopat.net/2013/12/19/telefon-kablolariyla-1-gbps-veri-aktarimi-yapmak/
    https://www.technopat.net/2016/03/21/g-fast-bakir-kabloda-fiber-hizi-sagliyor/
    Bu farklı bir teknoloji. Ben VDSL teknolojisinden bahsediyorum ve onun bir sınırı var. Burada bahsedilen G.fast teknolojisi. Ülkemizde AKK daha yeni kalkıyor. Bu teknoloji kim bilir ne zaman gelir, ISS ler ne zaman kullanmaya başlar vs...

    Her yere fiber götürmek yerine bu teknoloji ve benzer teknolojileri aktif hale getirsek daha ucuz ve kolay olur. Fiber daha pahalı ve uğraş gerektiren bir yöntem. Hazır da bir altyapı varken neden onu geliştirmek yerine sıfırdan fiber altyapı döşüyoruz hala anlamış değilim.

    VDSL için "vectoring" teknolojisini uygulayarak VDSL hızlarını büyük ölçüde arttırıp, G.fast teknolojisini de getirerek bakır kablo üzerinden fiber hızlar çok rahat verilebilir. Böylece fiber altyapıya gerek kalmaz.

    Ama gel görelim ki bu teknolojiler aktif olsa bile fahiş fiyatlar ile kullanıcıya sunulur. Şu anda Türknet'in 65 TL'ye kullanıcısına sunduğu AKN'siz 35mbps VDSL paketini 295 TL'ye satan Türk Telekom gibi bir bela var üzerimizde ve altyapı bunların elinde
  • yardımcı olabilecek varmı bu konuda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.