Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39.214
Cevap
305
Favori
873.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    Yaşanılan sorun ortak altyapıdan kaynaklanıyor. Bu durumu çözüme ulaştırmak için teknik destek birimimiz TT tarafı ile iletişime geçti. Sorunu çözüme ulaştırmak için çalışmalarını yapıyorlar. Sizinle PM üzerinde de iletişim içerisindeyim.
  • constantine05 kullanıcısına yanıt
    Selamlar, sorunu TT ile takip ettiğimizi size PM üzerinden atmış olduğum mesajımda da belirtmiştim.Oonlardan şuan için sorun ile alakalı bize bir geri dönüş olmadığı için arkadaşlarım size geri dönüş yapmamışlar. Ben şimdi arkadaşlarıma ulaşarak süreç hakkında bilgi verdireceğim.
  • TurkNet Destek Burada



    İnternet bağlandı iyi güzel tam 24 saat kullandıktan sonra interneti kestiniz gece 1.30dan beri internet yok. DSL ışığı yanıyor, fakar internete bağlantı yok. 14.45de online dersim var devamsızlık yapmamam gerek, resmen internetsizim şu an.



    Numarayı arayıp arıza kaydı oluşturuyoruz gece ilgilenen yok. Sabahtan beri twitterda yazıyorum zor bela cevap veriyorlar verdiğiniz cevap çözüm süreci devam ediyor. Kardeşim biz size kuzey ırakla ilişkilerimizi geliştirin demedik olan interneti kestiniz ne kadar zor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realeamore R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arkadaşlarım sizin sorununuzu en ince ayrıntısına kadar takip ediyor. Durumu TT tarafına bir arıza bırakarak iletmişiz. Ben şimdi bu sorunu tekrar önceliklendirerek arkadaşlarıma ileteceğim. Sizinle sözlü olarak iletişime geçeceklerdir.
  • Decemst kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizin sorununuz anlık bir sorun olarak gözükmüyor. Hizmetinizi detaylıca inceleyip çözüm yolu bulmamız için iki iş gününe ihtiyacımız var. Kontrol edelim. Size bu konu hakkında bilgi veriyor olacağız. Süreci bende buradan takip ediyor olacağım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Kullandığımız internet kesildi gece 1de. Anlamadığım nokta yeni hat çektirmedik veya bağlamadık. Sıfırdan kurulum için ekip beklesem anlayış göstereceğim. Geçiş yaptıktan sonra 24 saat kullandığım internet aniden kesiliyor bu konuda ne gibi bir anlayış göstermem gerek biraz cahilim kalıyorum kusura bakmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • knight311 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu sorunlar için TT tarafı ile anlık olarak yazışmalarımızı yapıyoruz. Süreci beraber takip ediyoruz. Sorunlar bizim tarafımızda olmayan sebeplerden dolayı biraz uzayabiliyor. Bunun için özür dileriz. Ben arkadaşlarıma detaylı olarak bilgi dönüyorum. size sözlü olarak ulaşıp süreç hakkında detaylı bilgi vereceklerdir. Ben de buradan takip ediyor olacağım.
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Rica etsem bu sorununuzu bana daha detaylı bir şekilde PM üzerinden hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numaranızla birlikte iletir misiniz?
    Ben kontrol edip size yardımcı olmaya çalışacağım.
  • Müşteri numaram 1148094, Pazartesi günü kabin değişimi sonrası hızım 1 mb altında kaldı. Saha görevlisi arıza kaydı bırakmamı gelip bakacaklarını söyledi. Bıraktım ancak 2 gün sonra telekoma bildirdiniz. Dün sabah telekom sorunu halletti , biz sizi arayıp kontrol edeceğiz diye girmişsiniz. Okey fakat benim sorunum düzelmedi. Ne de arandım, hala siz soruna bakın diye bekliyorum ki sorunun hallolmadığını kabul edin diye. Şu soruna bakıp tekrar telekoma bildirin olmuyorsa, iş hafta sonuna sarkması.
    Ekstradan yapa'dayım vae'ye geçmek istiyorum. OIM'de bulamadım onun için de kayıt açabilirseniz iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamdeal3r -- 21 Eylül 2018; 15:6:14 >
  • İnternet bağlantımız gitti durum Offline oldu iş yerinde kullanıyoruz elimiz ayağımız bağlandı lütfen acil çözüm pm attım...
  • dreamdeal3r D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Biliyorsunuz kabin değişimini TT tarafı yapıyor. Bu süreçten sonra arkadaşlarım sizin hizmetinizi 19728559 numaralı destek kaydınızla birlikte TT tarafı ile takip etmeye başlamışlar. Ben şimdi sizin hizmetinizle birebir olarak ilgilenen arkadaşıma ulaşarak size bilgilendirme yapmasını isteyeceğim. Bu süreçte bana istediğiniz zaman buradan ulaşabilirsiniz.
  • Lütfen yardım internet yok işyerinde kullanıyoruz

    TurkNet Destek Burada
  • mosquito kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun kardeş benim de gece 1de offlinea düştü ve hala yok, önümüzdeki 15 gün gelmesini beklemiyorum. İSG kurslarımı kaçırdım muhtemelen yarınki derse de giremezsem devamsız olarak kurstan kalacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Decemst

    geçmiş olsun kardeş benim de gece 1de offlinea düştü ve hala yok, önümüzdeki 15 gün gelmesini beklemiyorum. İSG kurslarımı kaçırdım muhtemelen yarınki derse de giremezsem devamsız olarak kurstan kalacağım.
    Saolun sizede geçmiş olsun. 15 gün mü yahu hocam nerede yaşıyoruz millet uzaya çıkıyor biz net gitti onunla uğraşacaz bu nasıl iş...
  • mosquito kullanıcısına yanıt
    Hayırlı işler hafta sonu interneti b*k kullanırsınızın kibarcası sanırım bu sinir krizi geçirtirsiniz insana, ilk günden pişman ettiniz.



    TurkNet Destek Burada



    Teşekkürler TurkNet muhteşem HizMet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Decemst

    Hayırlı işler hafta sonu interneti b*k kullanırsınızın kibarcası sanırım bu sinir krizi geçirtirsiniz insana, ilk günden pişman ettiniz.







    Teşekkürler TurkNet muhteşem HizMet
    kendimiz kaşındık yıllardır sorunsuz kullandığımız türktelekom'dan 1 hafta oldu türknt'e geçeli kıvranmaya başladık.
  • Buradaki turknet görevlisi arkadaş iyi niyetli ve hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyor çok teşekkürler şuan net geldi inşallah gitmez tekrardan...
  • mosquito kullanıcısına yanıt
    Selamlar, teşekkür ederim bu güzel düşünceleriniz için Bir sorun olursa bana PM üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
  • Buradaki turknet görevlisi arkadaş, hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyor.
    Hatta online işlem merkezinden bile iyi çalışıyor.
    çok teşekkürler.

    Umarım sizlerin de problemi en kısa sürede sonuca ulaşır.
  • Tekrar merhaba, benim geçen haftaki internet sorumdan sonra müşteri hizmetleri tarafından arandım ve o konuşmada VDSL geçişimin tamamlandığı bilgisini aldım. Şuan modemi takıp kullanabilirsiniz dediler. Hemen Asus n16 modem aldım ve heyecanla bağladım. Kurulum konularını inceledim ancak evime hala ADSL sinyali geldiği için VDSL olarak kurulum yapamıyorum. Bu sorunu daha önce yaşayanlar destek ekibinin basit bir işlem yaparak düzelttiğini yazmış. Konu ile ilgili tekrar yardım rica ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.