Şimdi Ara

TurkNet konuştu; Kota, AKN ve Altyapı gerçeği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
679
Cevap
5
Favori
41.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu adamın ulaştırma bakanı olması lazım. Ayrıca Bu sektörün ve kullanıcıların kurtuluşuna vesile olacak bir insan ve şirket turknet olabilir.

  • TurkNet konuştu; Kota, AKN ve Altyapı gerçeği

    Kısa özet

    1-Türknet kotalıya geçmeyecek.
    2-Kotalıya geçen issler, kullanım artacağı için maliyetlerde artacağından korkup bu tarifeleri getirmişler. BTK maliyetler ile ilgili düzenleme yapmış. Beyfendi bu kotalı tarifelerin sürekli olacağını düşünmüyor.
    3-Altyapı çalışmalarına , belediyeler, kanundaki belirsizlikler engel oluyormuş.
    4-Türknet 150gb akn'yide arttırmayı düşünüyormuş.
    5-Uploadlar adsl'de 1 vdsl'de 4 mbit teknik olarak kısıtlıymış. Uploadların az olmasının sebebi bir paket alıp tüm apartmana satmaya çalışan kullanıcılarmış. Yani ticari kaygı.
    6-Vergi vs gelirde fiyat arttırmak zorunda kalırsak önceden haber veririz ve mümkün olduğunca mevcut kullanıcılara yansıtmayız diyor.
    7-Türknet'in kullanıcılarına yaptığını iddaa ettiğim :) %20'lik hız sınırlamasına, haberdarız, bizim böyle bir uygulamamız yok. Neden kaynaklandığına bakıyoruz bulursak kaldırıcaz diyor.
    8-İnternet teknolojisini sürekli geliştiricez , fiyatlarıda sürekli aşağı çekmeye çalışıcaz diyor.



    Uzun Özet

    1-Türknet kotalıya geçmeyecek.

    2- Telekom altyapısını kullanan iss'ler telekoma kullanıcının internet kullanımı için artan oranda ücret ödüyormuş. BTK bu düzenlemeyi yapınca isslerin gözleri korkmuş. Tamam kullanım artacak ama bizim maliyetimizde artacak diye. Hemde artan oranda.

    3-Bu isslerin kota mevzusuda tamamen bu korkunun sonucuymuş. BTK kotalıya geçin diye bir baskı yapmamış. Ancak kota ile ilgili bir düzenlemede yapmamış. Yani tam anlamıyla maliyetten korkan issler kanunun etrafından dönmüşler. kotalı tarifeler gelse bile bunun uzun vadeli sürdürülebilir bir şey olduğunu düşünmüyormuş.

    4-BTK'da isslerin bu maliyet korkusu üzerine telekom ile toplantı yapmış. Artan orandaki maliyeti frenlemiş. Sıfırlamamış ancak frenlemiş.

    5-Türknet telekom altyapısını kullanan kullanıcıları için 150gb lık aknyi arttırmanın çalışmalarını yapıyormuş. Ama asıl amaçları herkesi kendi aktif altyapılarına geçirip aknsiz hizmet vermekmiş.

    6-Türkiye ortalama internet kullanımı 60 gb seviyesindeymiş.

    7-Tarife belirlemede fiyat serbesti varmış. Ancak bu telekoma ödenen ücrete bağlı olarak haliyle bir "taban fiyat" varmış.

    8-Benim sorduğum soruyu sormuş. "sizde taahüt yok iyi güzelde bu sizin istediğiniz zaman fiyat artırabileceğiniz anlamına da geliyor. Bizi koruyacak bir taahüt yok." Beyfendi de, bizim anlayışımız zam yapma üzerine değil tam tersine fiyatı aşağı çekme üzerine diyor. Ancak değişken bir ortamdayız , beklenmedik bir vergi vs gelirse tabiki değişebilir diyor. Ancak böyle bir şey şu anda öngörmüyoruz diyor. Yine böyle birşey olursa önceden anlatılır bilgilendirilir diyor. Süre veririz diyor. Taahüt olmadığı için kullanıcı isterse kalır isterse gitmekte özgür olur diyor. Böyle bir şey olursa ilk önce yeni abonelere olur diyor. Mevcut abonelere mümkün olduğunca yansıtmamaya çalışırız diyor.

    9-Soru Türkiyenin altyapısı ne kadar iyi? Beyfendi, Türkiyede 22 milyon hane var. 1 haneye fiber götürmek yaklaşı 1000 euro tutuyor. 22 milyon haneye fiber götürmek kısa vadede çok gerçekçi değil diyor. (kısa vade dediği 10 sene) Şuanki planlar var olan altyapıyı etkin olarak kullanmak ve sürekli iyleştirmek diyor.Bizim şuanki politikamız, telokomdan mahallelerdeki boş bakır kabloları kiralamak ve onları kendi cihazlarımıza ve fiber kablolarımıza bağlamak diyor. Sürekli fiber yatırımları yapıyoruz diyor. Yani uçtan uca fiber çekmek pahalı, biz santrale kadar fiber yatırımı yapıyoruz, oradan sizin evinize interneti götürmek için telokomdan bakır kablo kiralıyoruz diyor. Yani politikalarını vdsl üzerine kurmuşlar.(kısa vade için mantıklı) Yurtdışı çıkışlarımız çoğunlukla bizim kendi altyapımız üzerinden diyor.

    10-Deneme aşamasında olan vdsl teknolojisi varmış. Ona bakıyor ve araştırıyorlarmış. Bu teknoloji çok daha yüksek hızlar verebiliyormuş (100 üstü)

    11-Yoğun saatlerde internette yaşanan yavaşlamaya değinmiş kendisi. Bunu telekom altyapısında çok görüyoruz diyor, bu yüzden aktif altyapımızı kuruyoruz ve kullanıyoruz diyor.Kendi altyapımızda bunu yaşatmamak için çok çalışıyoruz diyor. Teorik olarak herkes sınırsıza geçerse ve kullanım artarsa telekom altyapısındaki kullanıcılarda internette yavaşlama olabilir diyor ancak doğru yatırımlar ile bunlar aşılır diyor.

    12-Mesut Çevik , isslerin altyapı yatırımı yapmamızı engelliyorlar (belediyeler, telekom vs) muhabbetini soruyor. Cebinizde 100 milyar dolar olsa hepsini altyapıya gömebilirmisiniz bunun önünde engel varmı diye soruyor. Cevap; bir sürü belirsizlikler vs var kanunda, izinler zor alınıyor. BTK ile konuşuyoruz bu konuyu . Her belediye kendi kuralını koyuyor bu konuda diyor. Belediyeden belediyeye çok farklılıklar var diyor. Çok sert şartlar sunabiliyorlar diyor.(mantık dışı) Sürekli değişebiliyor kurallar diyor. Verilen izinlerin bir sonraki sene geri alınabiliyor diyor. Döşediğiniz kabloyu toplattırabiliyorlar diyor. Mantıklı kurallara saygılıyız diyor (kazı saatleri vs ) Kazı teknolojileri çok gelişti artık diyor.

    13- İnternet sektörü çok hızlı ilerliyor belediyeler bazen bunu yakalayamıyor , anlayamıyorlar diyor. İmkan verilirse altyapı çalışmaları çok daha hızlanır diyor. Bürokrasiye çok takılıyor diyor. Avrupa'da bu işler nasıl yapılyor (otoyollardan vs geçiriliyormuş. Türkiyede izin verilmiyormuş) bunları örnek almamız lazım diyor.

    14-2019'da sınırsız internete geçirilecek biz altyapı olarak buna hazırız diyor. Diğer issler için sürekli altyapı yatırımları yapan firmaların bundan korkmasına gerek yok diyor. 2019'a tüm isslerin hazır olması için BTK'nın yatırım yolunu açması gerek, kolaylaştırması gerek diyor.

    15-AKN Sektörlerin gelişimini yeni sektörlerin doğuşunu engelliyor diyor. Üretimi kısıtlıyor diyor. İnternet özgür olmalı diyor. BTK'yı bu akn konusunda destekliyoruz diyor. Telekom altyapısını kullanan kullanıcıların kullandığı 150 gb'ı arttırmaya çalıştıklarını yeniliyor.

    16- Aknsiz paketinizden vdsl kullanıcıları yararlanabiliyor mu? Vdsl teknolojisi yapısı gereği mesafe arttıkça performansı düşen bir teknoloji diyor. 1,5 km'den sonra adsl ile aynı performansı veriyor diyor. Bunu aşmak için ara noktalara kendi saha dolaplarımızı yerleştiriyoruz diyor. Bunları fiber ile besliyoruz diyor. Ama bu konuda da belediyelerin farklı tarifeleri yüzünden zorluk çekiyoruz diyor. Bazıları çok büyük masraf(mantık dışı) çıkarıyormuş. Bu konuda da telekom ile de görüşmelerimiz var diyor.

    17-Aktif altyapıdaki kullanıcıların oranı şuanda %20 imiş. Yıl sonuna %40 olmasını hedefliyorlarmış. Bununda üstüne çıkacaklarmış. Sürekli güncellenecek diyor.

    18-Upload hızlarının neden artmadığını soruyor Mesut Çevik. İki sebebi varmış biri teknik biri tarifesel politikalar. Teknik kısmı adsl asimetrik diyor. Zaten sınırında veriliyor teknik olarak adslde diyor. Vdsl 2de asimetrik ama ordan sınır biraz daha yüksek diyor. 4 mbite kadar sağlam şekilde hizmet verilebiliyor diyor. 4 mbitten sonra mesafeye bağlı olarak verim düşüyor, 4 mbitten sonrasını vermek mümkün olmuyor diyor. Kendi altyapımızdakilere 4 mbit upload veriyoruz diyor (aktif altyapıda olup 4 mbit almayanlar varsa talep etsin bu açıklama üzerine) Türktelekomun 2 mbit upload vermesi ve fiber kullanıcılarına 5 mbit verilmesi tamamen ticari kaygı diyor. Bu haklı kaygının sebebi , 1 hat alıp tüm siteyi, apartmanı satmaya çalışan,ticaretini yapan kullanıcılar diyor. Bu durumda ticari model çöküyor diyor.

    19- Ip konusu, İp v4 çok yargın ancak kıt kaynak diyor. Ipv6 ise çok yeni çoğu yer desteklemiyor diyor. O yüzden mecbur havuz ip kullanılıyor diyor. Yani sebebi Ipv4 tükendiği ve çok kısıtlı olması. Yetmiyor diyor. Ipv6 yaygınlaşınca düzelecek diyor (10 yıllar söz konusuymuş) Geçiş yapılması çok meşakatli ve tüm sektörün koordine olması lazım diyor.

    20- Benim sorumu sormuş. Türknet kullanıcılarına yapılan 2. bir %20 hız kesintisi (örnek 77 mbit ise 61 mbit alıyorsunuz)

    Bizim böyle bir uygulamamız yok, ancak geçmişten verilmiş bir komut şuanki sistemde başka şekilde algılanabilir ve buna sebebiyet veriyor olabilir. Durumun farkındayız araştırıyoruz diyor. Bulursak derhal kaldırırız diyor. (Benimkini kaldırdılar) Bizim politikamıza aykırı diyor.


    21-Biz kendi teknolojilerimizi araştıran, kuran ve yöneten bir firmayız diyor. Üretici bir firmayız diyor. Kendi mühendislerimiz ve arge merkezimiz var diyor. Vdsl 2 bu işin sonu değil, yeni teknolojileri sürekli araştırıyoruz diyor. Biz telekom şirketi değiliz, bir startup şirketiyiz diyor. Bir çok teknolojiyi tr ilk uygulayan firmayız diyor.


    22- Ülkede büyük firmaların (youtube,sony vs ) sunucuları yok. Bize yatırım yapmıyorlar. Yurtdışına veri için para ödüyoruz diyor Mesut Çevik. Bunun sebebi Tr'deki 5651 nolu vb kanunlar yüzünden içerik sağlayıcılar Türkiyeye içeriklerini koymak istemiyorlar diyor. Daha önce içeriye alınan yöneticiler olmuş bu yüzden. Engellemeler vs var diyor (wiki vb) Firmalar bundan tedirgin diyor. BTK durumun üzerinde çalışıyormuş. Milli menfaatler gözetilerek ayarlamalar yapılacakmış. Sıkıntılardan biri buymuş. Altyapı gelişimi çok geç başladı diyor (2006) Hala iyi bir noktaya gelmedi diyor. Yedekli bir alyapı sunamıyoruz diyor. Buda sıkıntı yaratıyor diyor. Çoğu ülkede internet değişim noktaları oluyor bizde bu eksik diyor. Biz buna yatırım yapıyoruz şuanda diyor. Veri merkezlerine kendi fiberimizi çekiyoruz diyor. Ülkemiz bu konuda yavaş yavaş gelişiyor diyor. Bu konuda iyimserim diyor.

    23-Gençlere bu sektörde çalışabilmeleri için kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiğini soruyor Mesut Çevik. İnternetten yararlanın, çok fazla kaynak var diyor, Ücretsiz online dersler var diyor. Merak edin, kendinize güvenin diyor. Ülkemizdeki özgüven azlığından bahsediyor. Tr'de çok güzel başarı hikayeleri var diyor. Bunları çoğaltmak lazım diyor. Yurtdışındaki girişimci ruhu örnek almalı diyor. Türk insanı girişimci olursa bir çok şeyi başarabilir diyor.




    Cem Çelebilerin 2000 li yılların başında TRT2’de yayınlanan Kariyer Dünyası adlı programda girişimcilik ve Risk Sermayesi konulu konuşması. İzlemek isteyen bakabilir. @istanbullular nickli arkadaş yolladı. Teşekkürler.
    https://youtu.be/9Lr7coBGc5c?t=703



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sin goat -- 16 Mayıs 2017; 12:39:50 >




  • gb basina para aliyorlar, sizler super diyorsunuz, pek anlamadim nesi super bunun?
    benmi atliyorum biseyler?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fullflavor1977

    gb basina para aliyorlar, sizler super diyorsunuz, pek anlamadim nesi super bunun?
    benmi atliyorum biseyler?

    Turknet almıyor
  • Video 33:14'te kesiliyor, tam halini yükler misiniz lütfen?

  • Video'nun 33:14'e kadar olan kısmı yüklenmiş gerisi ne zaman gelir
  • Sorulacak çok temel iki soru vardı aslında,

    1) bir kullanıcının 50 gb AKN kullanması ile 150 gb AKN kullanmasının İSS'ye ek bir maliyeti var mı?

    2) Devlet bu farktan fazla vergi alıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kipırs Çipırs

    Sorulacak çok temel iki soru vardı aslında,

    1) bir kullanıcının 50 gb AKN kullanması ile 150 gb AKN kullanmasının İSS'ye ek bir maliyeti var mı?

    2) Devlet bu farktan fazla vergi alıyor mu?



    burda 16:50 dk da Gb maliyetini anlatıyor





  • Donanımhaber internet altyapısını Türknete taşısın videolar yüklenmesinde sorun olmasın
  • Avrupa'da yaşamış, zihni açık, ileriyi düşünen, vizyonlu bir adam. BTK gibi bir kurumun başına Cem bey gibi adamlar yakışır işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 4 Mayıs 2017; 19:52:20 >
  • çok teşekkürler donanımhaber. izleyeyim hemen

  • 2 saat oldu hala daha videonun tam hali gelmedi. Youtube'a yükleseniz ne olurdu sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetaksakal

    çok teşekkürler donanımhaber. izleyeyim hemen

    Hocam bence hemen izlemeyin
  • İnşallah devamında forumdaki konudan sorular vardır... Yoksa sadece 2 soru soruldu...

    Ayrıca hala saçma şirket vurgumu yineliyorum. TELEFON OLMADAN İNTERNET BAĞLAYAMAYACAK KADAR SAÇMA ŞİRKET. Yıl 2017 Cem Bey. Parası neyse al ve telefonla beni uğraştırma.
  • video linki yok :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    TurkNet iyi hoş da altyapı yok, 2018'de Uydunet ile sözleşmem bitecek. Min 25mps hız olsa direk Türknet'e geçeceğim fakat Max 16 mbps destekliyor.. Keşke geniş bir altyapıları olsa da bizi bunlardan kurtarsalar..

    hocam sıteden kontrol edın ben superonline da 16 ya kadar adsl kullanıyordum bugun 50 ye kadar vdsl pakete gectım evıme suan 38 - 40 arası gelıyor cs de ölüm maçına girdim ping im 54-55 sabit geliyor tab ekranına başınca görünen değer olarak telekomun altyapısı da olsa onlardan daha ıyı paket verıyolar
  • 5 aydır bende Türknet kullanıcısıyım,bu ay 345 gb kullanmışım.Başlarda ufak tefek sorun oldu,ama şimdi çok memnunum.

    Kesinlikle tavsiye ederim,Tam fiyat performans İSS"si

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyenin en büyük forumu neden şu video olayını çözemiyor aklım almıyor gerçekten.

  • 18 aylık türknet kullanıcısıyım ve taahhüt'üm devam ediyor. İlçe'de yaşıyorum. Kota bittiğinde hızım 1 ila 3 mgb'e düşüyordu. Telefonla görüşme yaptıktan sonra hızım 5 mgb'e yükseldi. Söylediğim cümle "Altyapınız içerisinde değilim, bari bize biraz nefes aldırın min. hızı yükseltin dedim" Adamlar güncellediler. Türknet kullanıcısı iseniz müşteri hizmetlerini arayıp min. hızınızı yükseltmelerini talep edin. Test ettim gayet güzel oldu şuan.
    Bu arada aylık 49.99 ödüyorum :)
    Haberiniz olsun.

  • Adamın düşünceleri çok hoş.Ancak biraz fazla konuşmuş açıkçası sorulara yoğun bir şekilde değinilmemiş.Turknet candır gerisi yalandır hahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.