Şimdi Ara

TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 2 haftalık TürkNet abonesiyim. Size 2 haftadır çektiğim rezaleti anlatacağım ki TürkNet'i düşünüp internette araştırma yapan diğer arkadaşlar da okuyup ona göre uzak dursunlar.

    Öncelikle TürkNet sunduğu hizmet ve istediği ücretin diğer ISPlere oranla daha düşük olması nedeniyle gözüme cazip görünmüştü. İnternetteki şikayetleri ben de çok okudum ama insanların bilgisiz olmasına ve kendi tesisatlarından dolayı kullanamadıkları için çamur attıklarını düşünüyordum.

    30 Haziran 2018 Cumartesi günü başvuruda bulundum. TürkNet Online İşlemler Merkezi'ne giriş yapabilmem için gerekli kullanıcı adı ve şifrem mail olarak gönderildi. Doldurup göndermem gereken belgeleri inceledim. Cumartesi günü olması nedeniyle belgeleri kargo ile gönderemedim. Pazartesi gününü bekledim. Bu arada T.C. kimliğimi arkalı ve önlü olarak sistemlerine yükledim. Ayrıca e-posta adresi doğrulama işlemimi de tamamladım.

    4 Temmuz 2018 Çarşamba günü MNG kargo ile anlaşmalı olarak gönderdiğim kargoyu (abonelik için imzaladığım belgeler) teslim aldıklarını bildirdiler.
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet

    10 Temmuz 2018 Salı günü modem kurulumunda kullanacağım kullanıcı adı ve şifrem gönderildi. Hattımın aktif olduğu söylendi.
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet

    Hattımın aktif olduğu söylendiği halde modemimde DSL ışığı yanmıyordu. Bu arada aldığım hizmet 16 mbps'e kadar ADSL hizmetiydi. Ev tesisatımda sorun yok. Türk Telekom saha ekibinden gelen personel kontrol etti. Birkaç kere daha geldiler, binanın girişindeki hatlara baktıklar. Binanın dışındaki kutuya baktılar. Bulunduğum bina 2 katlı, 6 daire var. 3-4 yıllık yeni sayılabilecek bir apartman. Bunu belirtiyorum ki evden dolayı da bir sıkıntı olmadığı anlaşılsın.

    11 Temmuz 2018 Çarşamba günü modem kurulumu için TürkNet ve diğer ISP firmalarının kullandığı taşeron bir firmadan görevli geliyor. Kurulumu ben kendim yapmıştım, o da tekrar kontrol etti ve bir sıkıntı olmadığını söyledi. Hat olmadığı için not aldığını ve arıza kaydı oluşturacağını söyledikten sonra ayrıldı.
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet

    Bugün 13 Temmuz Cuma günü, ilk başvuru yaptığım tarihten itibaren 2 hafta geçmiş ve hala internet bağlantım yok. Ne sorun var hiçbir şey bilmiyorum çünkü Türk Telekom saha ekibi bir şeyler yapıyor ve bilgi vermeden gidiyorlar. Ben de bekliyorum santralden sinyal verilir de belki akşama doğru açılır diye. Şimdi diyeceksiniz ki TürkNet müşteri hizmetlerini neden aramıyorsunuz? Sizler de internette görmüşsünüzdür müşteri hizmetleri yok diye, ben gülmüştüm nasıl olmaz diye düşünmüştüm. Gerçekten yokmuş. Nasıl mı yok? Abone olmak için aradığınızda direk müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz çok beklemeden lakin daha sonradan başvuru yaptığınızda, müşteri hizmetlerine bu noktadan itibaren ulaşamazsınız. Başvuru sürecinizi anlatan otomatik sesli mesajdan sonra size operatöre bağlanmanız için bir seçenek sunmadan "TürkNet'i aradığınız için teşekkür ederiz." der ve çağrı kapanır. Bu çok komik bir durum. Tamam, başvuru sürecim hakkında bilgi veriyorsunuz da onun haricinde size ben bir şey sormak istersem size nasıl ulaşacağım? Başka bir telefon numarasından arıyorum, şu şekilde bir diyalog geçiyor.

    + Merhaba, ben Semih. Şöyle şöyle bir sıkıntı çekiyorum ve müşteri hizmetlerinizde gerekli birime ulaşamıyorum. Sizin abonelik başlatmayla ilgilendiğinizi biliyorum ama rica etsem siz ilgili birime yönlendirir misiniz?
    - Tabiki, lütfen hatta kalın.

    Ve dediğim şey tekrar gerçekleşiyor. Otomatik mesajdan sonra bana operatör için bir seçenek sunulmadan çağrı kapatılıyor. Kendiniz dinleyin lütfen, üşenmeden kaydettim.https://soundcloud.com/ravenger09/call0850-288-808008502888080-20180713120014/s-66Iw7

    Şaka gibi değil mi? Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorsunuz. Yapacağınız çok az bir seçenek var. TürkNet Online İşlem Merkezi'nden kayıt bırakabilirsiniz. Mesela buradaki komik durum ise eve kuruluma gelen görevli DSL ışığı yanmadığı için arıza kaydı bıraktığından ve o kapanmadığından dolayı ve yeni bir arıza kaydı oluşturamıyorum. Kendi çözümüm ise sikayetvar.com'da şikayet oluşturmak oldu.https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/10657381

    Bugüne kadar hiçbir kullanım yapamadığımın kanıt görüntülerini de yüklemek istiyorum. Göreceğiniz üzere hiçbir veri trafiği yapılmadı, daha doğrusu yapılamadı.
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet
    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet

    Siz siz olun bu firmadan internet almayın. Teklifleri cazip gelebilir lakin kullanamayacağınız şeye boşa vakit harcamayın. Bakın, para demiyorum. Vaktiniz çalınıyor ve bunun telafisi yok. Yaşayacağınız sinir, stres ile kalıyorsunuz. Çözüm için ulaşabileceğiniz herhangi bir görevli de yok. Aboneliğimi iptal ettirmek için faks çekmem gerekiyor. Şimdi bunun için çarşıya ineceğim ve evden çıkmadan bu yazıyı yazmak istedim. Hiç bulaşmayın, arkadaşlarınızı da uyarın.







  • Görünüşe göre yanlış hat bağlanmış. Bu sorunlar bazen olabiliyor, bu kadar gecikmesi can sıkıcı tabi. Hattınızda telefon çevir sesi var mı peki?

    @TurkNetDestek devre-kullanıcı adı tanımlarını da kontrol edin bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 13 Temmuz 2018; 12:19:5 >
  • Evde deneyebileceğim bir telefon yok. Buraya yalnızca yazları geliyorum, bundan dolayı telefon kullanmıyorum. Benim canımı sıkan durum müşteri hizmetleri denen şeye asla ve asla ulaşamamam. Bir şikayet kaydı oluşuyor, ertesi gün ekip geliyor. Bir gün de ben bekliyorum sinyal gelir diye ama değişen bir şey olmuyor. Bekle bekle nereye kadar bekleyeceğim? Sorun ne, neden çözülmüyor anlamıyorum. 2018 yılında ADSL bağlantısı kuramamak nasıl bir şeydir?
  • Aelfwig kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerini o kadar dert etmeyin. Olsa bile telefonun ucunda vasıfsız ve yetkisiz bir personel ile karşılaşacağınız için kayıt açmaktan öteye gidemeyecekti, bunu müşteri de yapabiliyor Sizdeki sorun kayıtla ilgilenen teknik personelin beceriksizliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 13 Temmuz 2018; 13:25:3 >
  • 3 kuruş fazla olsunda adam gibi olsun diye türk telekom kullanıyorum müdürlüğe gidip sorunu çözebiliyorum enazından bunlar sorun çıkınca insanı kanser ediyorlar
  • Hocam twitter kullanıyorsanız orada türknet destek var oradan baya ilgili ve hızlı ilgileniyorlar ordan sorunu yazmanızı tavsiye ediyorum.

    Bu Arada 2 yılı geçti türknet liyim ve ve çok memnunum 1-2 sorun yaşadım ama hızlı bir şekilde çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erocan27 -- 13 Temmuz 2018; 17:42:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam, bunu bilmiyordum. Facebook'tan yazmıştım aslında, cevap vermemişlerdi. Twitter'dan da yazdım şimdi. Gerçi aboneliğimin iptali için dilekçe faksladım taraflarına, bakalım. Yarın eğer sorunum bir şekilde çözülürse aboneliğimi iptal ettirmekten vazgeçeceğim.

    TürkNet Kullanmayın - Yeni Abonesi Olarak Çektiğim Eziyet
  • Netspeed öneririm size, en azından müşteri hizmetlerini aradığınızda birisiyle konuşabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: runorunoruno

    Netspeed öneririm size, en azından müşteri hizmetlerini aradığınızda birisiyle konuşabilirsiniz
    Netspeed Memnun musun ? Fiber mı yoksa VDSL ?
  • 4Sercio kullanıcısına yanıt
    FTTC kullanıyorum, VDSL olarak geçiyor, gayet memnunum Nisan'dan beri sadece 1 kere kesinti yaşadım o da belediye yol yapımı sırasında kabloları kopardı , fakat şöyle bir şey var internet çıkışlarını TT'den aldığı için pingler başka iss'ler kadar düşük olmuyor yani ping süreleri TT ile hemen hemen aynı.
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    ttnet pingleri yurtiçinde rakipsiz iyi yurtdışında da genelde diğerlerinden iyi.
    istanbul ankara izmir bursa antalya diyarbakır ve bazı diğer iller için türknet VAE erişimini kendi alt yapısına taşıdı. benim için yurtdışı bazı noktalara ping kötüleşti
    bazı noktalara iyileşti, yurtiçi kötüleşti yurtiçi direk peeringleri yok routingleri kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 20 Temmuz 2018; 19:43:54 >
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    Turk.net garip bi sistem kullanıyor, benzer lokasyonda iki farklı ip ye ping atıyorsun arada bazen dağlar kadar fark oynuyor, bu arada her ne kadar TT nin yurtiçi pingleri iyi olsa da yurtdışı Superonline'a kıyasla rezalet, hız olarak Superonline gibi kesmiyor ama ping süreleri Superonline dan +15 fazla.
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    neye göre söylüyon ttnetin yurtdışı çıkışları turk telekom international üzerinden 1 yıl önce canavar gibiydi. son zamanlarda
    peeringlerini kıstılar batınca. ayrıca sea me we 5 projesi ile de verilecekti ne kadar hayata geçirebildiler bilmiyorum
    yiyecek ekmek bulamıyorlar şu anda. sağolsun telekom şirketi işletmesini bilmeyen uyduruk bi şirket tarafından yıllarca sömürüldü
    ekonomimiz ve insanımız.

    superonline ise seabone ve cogent kullanıyor, seabone telekom italianın ve pek iyi performans göstermiyor son zamanlarda.
    linkleri milano üzerinden.
    cogent zaten viyanada çakılmasıyla ünlü. çok spesifik bişeye denk gelmiştir super onlineın pingleri iyi diyen.
    onun harici türk telekom rakipsizdi.
    (Eski ve paralı müşterilerine yüksek priority veriyor olabilirler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 20 Temmuz 2018; 20:52:19 >
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    2018 Nisan'a kadar Superonline kullanıyordum, yurtiçi pingim TT ile aynıydı fakat yurtdışı serverlarında ping sürem 45 civarındaydı, TT ne kadar iyi bir şey kullanıyor bilmem ama benim kullandığım serverlarda pingim 60 ın altına bir kez bile düşmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.