Şimdi Ara

TürkNet VAE için Upload limitlerinin kaldırılmasını istiyoruz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. TürkNet VAE kapsamında bulunanlarında tıpkı YAPA'da olduğu gibi Upload limitlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Bunun için Türk Telekom ile yeniden bir sözleşme imzalanmalı diye düşünüyoruz.

    Biliyorsunuz ki TürkNet sadece YAPA (Yerel ağın paylaşıma açılması) aktif altyapısında Upload'ı sınırsız verebiliyor, peki ya (Veri Ağı Erişimi) VAE ne olacak?

    TürkNet, VAE VDSL kapsamında bulunanlar için yeni bir tarife çıkarmıştı. "Özgür İletişim Ekstra" adındaki bu tarife sayesinde, VAE kapsamında bulunan VDSL kullanıcılarımız, 100 Mbps'e varan hızları elde edebiliyordu ama Download hızı olarak. Peki ya Upload ne olacak? Altyapı 30-50 Mbps Upload desteklerken, biz hala 3-4 Mbps Upload hızlarına mı maruz kalacağız? Bence "Özgür İletişim Ekstra" tarifesi, sınırsız Upload ile güncellenmeli. Bunun için gerekli anlaşmalar, TürkNet ve Türk Telekom işbirliği sonucu yapılabilir mi bunu merak ediyoruz... Sizde bize oy verin, VAE'de olanlarında Upload'ı özgür olsun!

    Ayrıca TürkNet "Özgür İletişim Ekstra" tarifesinde Upload limiti kaldırılırsa, VAE ADSL olan bölgelerde 1 Mbps Upload görebilirsiniz. ADSL, en fazla 3.5 Mbps'e kadar Upload destekler, telefon hattından gelen asimetrik bir teknolojidir. VDSL ise, ADSL'in bir tık üstü teknolojidir. En fazla 300 Mbps'e kadar Download ve 100 Mbps'e kadar Upload hızlarını teknik olarak destekler. Fiber altyapısı olmayan VAE ADSL kullanıcılarımızında Upload limitleri kalkarsa, 1 Mbps veya üstü hız alma şanslarını elde etmektedirler. Bunun olmasını isteriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 12 Kasım 2018; 23:56:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • +1


    Hocam konuyu sadece Türknet değilde tüm İSS ler için düzenlerseniz daha çok destek gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 12 Kasım 2018; 11:52:40 >
  • o iş biraz zor işte teknik olarakta mümkün olmaz bence,vdsl saha dolaplarına fiber girip bakır ile sonlanıyor.her saha dolabınada direk santralden bence uplink gelmez.fiber splitter koyup bölmüşlerdir.sonuçta bir uplinkin belli bir limiti vardır,o limiti aşınca hızda düşme ping yükselme problem çıkar yani
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:10:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keske olsa ama pek mumkun olmayan bir sey bu. dusunun ki turknet vaede 100 mbite kadar sınırsız verebilmek için extra bir tarife cıkardı ki telekoma odenecek payı hesaplayarak bunu yaptı. aynı sey upload için yapılırsa aboneye çıkacak fatura dahada artacaktır. Genel müdür yardımcısı tekno seyirdeki prgrama katıldıgında uploadcılar için bir paketimiz olacak filan demişti zamanında ve parası karsılıgında uploadı yuksek paket cıkarılır mı bilemiyorum. Burada telekomun nasıl bir maliyet çıkaracagıda önemli.
  • parasını versen de alamazsın. olay teknik değil, ticari mesele. bugün eve kadar gelen fiberde bile upload hızı 5mbps ve kotalı.
    firmalar daha fazla para kazanmak istiyor, müşteri umurunda değil adamların.

    bunun devlet tarafından bir politika haline getirilip uygulanması dışında çözüm yok.

    ha mevcut hükümet bunu yapar mı, hiç sanmıyorum. ne zaman halkın yararına bir yasa-düzenleme yaptılar ki şimdiye kadar da bundan sonra yapsınlar.
  • Türknet istese bile VAE'de 4mbps üstü upload veremez. Çünkü Türk Telekom'un VAE'de VDSL için belirlediği en yüksek upload hızı 4mbps. Aynı altyapıdan hizmet veren diğer ISS'ler de 4mbps üstü veremiyor haliyle.

    Türk Telekom'un 4mbps sınırını kaldırması lazım. Başka türlü olmaz. Yani buradaki muhatap Türknet değil Türk Telekom olmalı.

    Konu "Türk Telekom 4mbps upload sınırını kaldırmalı" şeklinde olursa daha iyi olur ve daha çok destek görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 12 Kasım 2018; 18:1:6 >
  • Yanlış anlamayın ama istiyoruz diyerekten konu açıyorsunuz sürekli ne bir teknik bilgi var ne gerekçe.



    Bende Upload artmasını istiyorum yazılımlarımın hızlı yüklemek için fakat ondan önce yapılması gereken şeyler var diyoruz. Bu öncelikler olmazsa sana 1gigabit verselerde akşam buraya neden 2 megabitle bağlanıyorum neden ping yüksek dersin.

    ilk derdimiz hızdan önce eldeki altyapı ile vatandaşın kota derdi olmadan kullanması.

    Daha sonra ipv6 ve firmaların ülkeye gelmesi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Upload limiti kalksa, sorun olmaz. Download sınırsız, birşey olmuyorsa Upload'ta sınırsız olmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuan için en mantıklı adım upload hızlarının en az 10 mbite çıkarılması olur. Bunun bile ciddi bir faydası olacaktır.
  • Upload en az 10mbit olmalı bence de.
  • şuan kalktı geldi mi ? türknet vae için hiçbişey yapamaz boşa yormayın kendinizi türk telekom uploadı vermeye çok meraklı olsa kendi altyapısında o uploadı verir zaten turkcell bile kotayı kaldırdı adamlar iplemedi saçma sapan bir sistem getirdiler yine kota koydular bir şekilde araplara satılırsa olacaği bu çok sevdikleri araplar bize geçirip geçirip duruyorlar
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Eğer hepimiz 100.000'lerce kişi bir araya gelirsek, Upload limitini zorla kaldırtırız. Tıpkı Kotayı kaldırttığımız gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • btk kararını tınlamıyor herifler 100 binleri mi tinlaycak
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Milyonlarca kişiyi davet etmek için uğraşalım o zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VAE Telekom'un yapacağı bir şey, Türknet zaten kendi sisteminde elinde geleni yapıyor.
  • Siz TürkNet lilerde çok şey istiyorsunuz. 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VAE' deki upload hızları artarsa fiyatta artış olur ve Türknet herkese aynı fiyat gibi bir fiyat politikasına sahip olduğundan YAPA VDSL kullanıcısından ADSL kullanıcısına kadar herkesi etkiler bu fiyat artışı. Diyeceksin ona göre fiyat biçsin, başta mantıklı ama onun da sonu belli. Türk Telekom' a bakabilirsiniz farklı tarife seçenekleri sunmak konusunda zirve olan bir ISS.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya sende ne çok şey istiyon
  • Konu harika yıllardır turknet kullanıyorum ve 75 mpit dowloand alıyorum çok memnunum. Ama upload konusunda 4 mpit çok yetersiz en azından 15 mpit upload hızı alınmalı. Bu Yapılırsa daha fazla müşteri geleceğinden eminim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.