Şimdi Ara

TURKNETE GEÇTİK TÜRK TELEKOMDAN BETER ÇIKTI - SORUN ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom'da da türlü sorunlar yaşardık ama 10 gün boyunca hiç internetim kesilmemişti. Türknet'e yeni abone oldum. İlk 2 hafta sıkıntı yoktu sonra bir anda internetim kesildi. Yaklaşık 10 gündür yok. Müşteri hizmetleri yeterli bilgi vermiyor. Sorunun ne olduğunu bile tam olarak söylemiyorlar. Onlıne işlemlerde kullanım kapasitesi yoğunluğundan arttırım çalışmaları yapıldığı söyleniyor. Ama ne zaman bitecek cevap yok. Sizin keyfinizi beklemek zorunda mıyız anlamadım? Taahhüt yok, kota yok, fiyat uygun diye Türknet'e geçiş yaptık ama bu tür sorunlarla tüketiciye olan güvenlerini zedeliyorlar. Umarım sorunlar bir an önce çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 19 Eylül 2018; 18:23:11 >



  • kesilme olmuyor ama askıda kalma var. Durduk yere hızı 12 mbps lerden 0,85 lere düşüyor. Kapat aç kapat aç bir hal oldum. Müşteri hizmetlerinin telefonla olmaması çok kötü. Bu gidişle kapatırım.
  • Turknet internet hızı
    TURKNETE GEÇTİK TÜRK TELEKOMDAN BETER ÇIKTI - SORUN ÇÖZÜLDÜ
  • Aynısı bende de oldu. Ben de yaklaşık 15 günlük aboneyim. Her şey harika giderken internet aniden kesildi. Bekliyoruz bakalım destek hazretlerinin çözüm üretmesini.

    Ancak ben 10 gün beklemek yerine alternatif servis sağlayıcıya geçerdim. Netspeed şu sıralar dikkatimi çekiyor bakalım çözemezlerse geçiş yaparız.
  • Bina girişindeki ankastre kutunuzu kontrol eder misiniz ? Yalından geçiş yaptı iseniz, size bir pstn hattı verileceği için sizin dsl i yeni bir pstn ile beraber yeni uç olarak bırakmış olabilirler.



    Pstn : Ev telefonu



    Ankastre kutuda adınız-verilen telefon numarası-Türknet vb yazan bir kağıt bulmanız lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Türk Telekom'dan geldi birisi kutuya santrale falan bakmış. Şimdi modem ayarı yaptım düzeldi. Hızım da 1 mbps daha artmış görünüyor. Umarım kalıcı olur. Şu anlık sorun çözüldü teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Bugün Türk Telekom'dan geldi birisi kutuya santrale falan bakmış. Şimdi modem ayarı yaptım düzeldi. Hızım da 1 mbps daha artmış görünüyor. Umarım kalıcı olur. Şu anlık sorun çözüldü teşekkür ederim.
    Başlığa çözüldü yazarsanız karışıklık oluşmaması adına iyi olur, sevindim çözüldüğüne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba daha önce telekomda da sorunlar oluyor demişsiniz buduurmda turknette de aynı sorunlamı arıza olmuş oluyor.Daha önceden telekomda sıfır sorun varken turknette de sorun olmayacak diyebilrmiyiz?
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    YAPA üzerinden hizmet vermeyip yakın bir saha dolabı düzgün bir iç tesisat ile kullanılan TT hattı ise sorun olmayacaktır.

    Sorun illa mı lazım santral daki DSLAM arızalı çıkabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incsoft

    kesilme olmuyor ama askıda kalma var. Durduk yere hızı 12 mbps lerden 0,85 lere düşüyor. Kapat aç kapat aç bir hal oldum. Müşteri hizmetlerinin telefonla olmaması çok kötü. Bu gidişle kapatırım.
    ....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70F677D1 -- 30 Nisan 2020; 5:8:22 >
  • Hocam Fax çekiyorum adamların makina kapalı. Kargo ile iptal kabul etmiyorlar. Bende bimer cimer BTK ya şikayet yazdım. Sonrada dava açacağım. İşimi Aksattı zararım karşılasın diye. Kapatmak ta bir o kadar zor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.