Şimdi Ara

Twitter’ın spam engelleme oranı yüzde 200 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Etkileşimi çok yüksek olan sosyal ağlarda haliyle spam gönderiler yapan gerçek veya bot hesaplar da artış gösteriyor. Spam hesaplarla mücadelede vites arttıran Twitter önemli rakamlara ulaştı.


     


    Milyonlarca hesap


     


    Hem kullanıcı hesaplarını hem de API’lerini sıkı bir şekilde kontrol eden Twitter geçen yıla oranla yüzde 214 daha fazla hesabı spam olduğu için kapattı. Kontroller sıkılaştığı için gelen spam raporların sayısında da düşüş yaşanıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Pokemon Quest bu kez görevlere çağırıyor

    Yapılan açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde 142 bin uygulama toplamda 130 milyon spam mesaj attığı için engellendi. Aylık engellenen uygulama ortalaması ise 49 bin seviyesine yükseldi.


     


    Sadece Mayıs ayında 9.9 milyon hesap spam gönderiler veya otomatik gönderiler attığı için engellendi. Bu sayede spam raporları da 25 bin seviyesinden 17 bin seviyesine geriledi.


     


    Elbette Twitter’ın engelleme politikasına eleştiriler de var. Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray danışmanı Stephen Miller’ın telefon numarasını yayınlayan bir gönderiyi retweet yapan hesaplar engellenmişti. Sonrasında Twitter’ın nefret dilini kullanan diğer hesaplara aynı tavrı göstermediği eleştirilmişti.


     







  • gerçekten mi???????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.