Şimdi Ara

Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish Çıktı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    kullanıcı arama bilgilerini amazona bildiren bir program nasıl spyware olmuyor bunuda açıklarsan sevinirim.
    Git Spyware ne demek araştır. Elbette hoş değil ama bu uygulama Spyware değil. Çok cahilsin, bir de üstüne zeytinyağı modundasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    kullanıcı arama bilgilerini amazona bildiren bir program nasıl spyware olmuyor bunuda açıklarsan sevinirim.
    Git Spyware ne demek araştır. Elbette hoş değil ama bu uygulama Spyware değil. Çok cahilsin, bir de üstüne zeytinyağı modundasın.

    He Selinux'un geliştirici NSA biliyorum, senin gibi saftik değilim. Ubuntu'da kullanılmıyor bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    kullanıcı arama bilgilerini amazona bildiren bir program nasıl spyware olmuyor bunuda açıklarsan sevinirim.
    Git Spyware ne demek araştır. Elbette hoş değil ama bu uygulama Spyware değil. Çok cahilsin, bir de üstüne zeytinyağı modundasın.

    He Selinux'un geliştirici NSA biliyorum, senin gibi saftik değilim. Ubuntu'da ve Debian'da kullanılmıyor bu arada.
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    1. Linuxa güvenirim güvenmem kullanırım kullanmam bu seni zaten ilgilendiremez

    2. Linuxun kaç günde yazıldığının veya kaç gözün bunu gördüğünün ve kaçının bu açıkları farkettiğinin(bunu ekstradan belirtmek istiyorum beynin bunu algılamakta güçlük çekiyor bu gayet ortada)anlattığım şeyle 1 gram alakası yok.

    3. Konu Openssl'de bulunan bugın kasıtlı olarak koyulduğu veya yanlışlıkla oluşması da değil bunun farkedilmesinin çok uzun sürmesi

    4. Linux çekirdeğinde bundan daha tehlikeli açıklar hala var olabilir ve farkedilmemiş olabilir diyorum sana farkedilme süresi algoritmayı yazan insanın yeteneğiyle ve zekasıyla direk doğru orantılı.

    5. Eğer openssl de bulunan bu açığı NSA koymadıysa emin ol NSA'nın koyduğu açığı bulmak çok daha uzun sürecektir bu kesindir.

    6. Asıl Konu debianın NSA nın kontrolü altında olması. buraya nerden geldik merak ediyorum. Potpori yapan kimmiş bir daha düşün şimdi.

    7. SElinux'un ana geliştiricisi NSA zaten kullanmak istiyosan önden buyur ben almıyım.
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Şimdi kendinle çelişmen bittiyse konuyu kapatıyorum.
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    software that enables a user to obtain covert information about another's computer activities by transmitting data covertly from their hard drive.

    Hadi işine kardeşim benden sana ekmek çıkmaz.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Bak spyware kavramında harddisk üstündeki verileri toplamaktan bahsediliyor. Okuduğunu anlayamayacak akadar cahil olduğun kadar, yaptığın iftirayı kabul edip özür dileyemeyecek kadar da basit birisibniz belli ki.

    Ubuntu'daki unity-scope eklentisi bir spyware değil, bununla kendi adıma tasvip ettiğim bir eklenti de değil.


    quote:

    UPDATE: Wikileaks is officially denying that Julian Assange literally said “Debian Is Owned By The NSA”. For people who are choking on the mere summary title of this article, please see definition of Owned/Pwn (and get some hip!)

    Haberin aslı astarı olmadığı çok uzun süre önce ortaya çıktı. Bu bilgiyi paylaşanlar daha sonra kendileri güncelleme yayınlayarak kendilerini yalanladılar.https://igurublog.wordpress.com/2014/04/08/julian-assange-debian-is-owned-by-the-nsa/

    Julian #Assange did not say that #Debian was owned by the #NSA,

    Yukarıdaki alıntı wikileaks twitter hesabından.
    https://twitter.com/wikileaks/status/454261872704094208?lang=tr


    Daha önce Debian ile ilgili saçma fitrianın aslı astarı olmadığı ortaya çıktığı için, ve bunun farkında olduğu için böyle davrandığın ortada.

    Ayrıca OpenSSL ile Linux'un kesistiği kaynak ikisinin de açık kaynak kodlu olması.https://github.com/openssl/openssl

    Farkedilmesinin uzun sürdüğünden, anca farkedilmesinin uzun sürdüğü sonucunu çıkaratabilirsiniz. Böyle bir durumdan hareketle beyi jimnastiği yaparak bir sonuca ulaşmak daha önce belirttiğim üzere kargayı klavuz edinmek olur.

    Selinux'la ilgili bilgiyi zaten sana ben verdim. NSA tarafından geliştirildiğini zaten biliyorum. Bununla birlikte bu uygulamanın amacı ek güvenlik kuralları oluşturmak, NSA bunu zaten kendi sistemlerinin güvenliği için türetti. Kendi güvenliği için kullandığı bir yazılımda arka kapı bırakma gibi bir saflık yaptılarsa bilemem. Bununla birlikte SELinux'ta bir arka kapı olduğuna dair bir bilgi de yok. Sadece NSA tarafından geliştirildi diye bir uygulamayı suçlamak en basit tabirle safdillilik olur.

    Ha siz acabalarla amel ettiğiniz için, sizin açınızdan durum farklı tabii.

    Çekirdeğin gelişim süreci commitler ile devam ediyor. Bu işleme istekleri (commit) yüzbinlerce gözün önünde oluyor. Sizin bahsetmeye çalıştığınız üzere birilerinin farketmeden arka kapı koyması imkansız. Bununla birlikte elbette kodlarda açıklar olabilir, bu tür olası regresyonların varlığı bunların birilerinin isteği ile konduğunu göstermez.

    Madem daha önce paylaştığınız bilgilere çok önem veriyorsunuz ve değerli görüyorsunuz , Yani LinuS'un NSA'in isteği araka kapı koyduğu iddisanda diretiyorsunuz (ki böyle bir şey realitede olduğuna dair en ufak bir bilgi kırıntısı dahi yok), bu durumda sizin açınızdan Linux kullanmanın ne anlamı var. Bu durumda güvenmediğiniz bir sistemi kullanmayabilirsiniz.

    quote:

    6. Asıl Konu debianın NSA nın kontrolü altında olması. buraya nerden geldik merak ediyorum. Potpori yapan kimmiş bir daha düşün şimdi.


    Yukarıda alıntılatığım bilgiler sizin asılsız bilgi verdiğinizi gösteriyor. Zaten konuyu da bunu örtbas etmeye çalışmak için dallandırıp budaklandıran sizsiniz.

    Anlamadığınız için tekrar edelim, gevelediğiniz biçimde Wikileaks tarafından ortaya atıldığı iddia edilen söylenti, doğrudan Wikileaks tarafından yalanlandı. Yukarıda bahsettiğiniz hususla ilgili blog sayfasının bağlantısı, aynı sayfadaki tezhip ve Wikileaks'in twitter hesabından yayınladığı tezhip bulunuyor.

    Bunlara rağmen saçmalamaya devam edebilirsiniz. Bir bilgiye dayanmadan saçmalayını kim tutabilir.
  • Benim bi suçum yok, sana 10 lira verelim bu konuyu burada aç dediler ben onu yaptım sadece.
    Nasa için çalıştıklarını bilmiyordum bana insanlık için demişlerdi, ben ajan değilim ekmek parasına girdim bu işe
  • Güvenerek kullandığınız bir yazılımın korkunç açıklara sahip olduğunu veya birileri tarafından çoktan hack'lendiğini öğrenmek, hiç hoş bir tecrübe değil ancak son zamanlarda buna alıştık.NSA'in Windows Hack'leme Araçları Yine Sızdı!

    windows, mac, linux farketmez ne kullanırsanız kullanın her türlü hükümetler bunlara sızmanın bir yolunu bulacaktır. Teknolojinin güvenlisi olmaz önce bunu kabul edelim.

    sonra linux içinde'de debian,arch,fedora veya pisi farketmez NSA sızmak istedikten sonra hepsine sızar.

    Belkide debiana sızamadı nsa en sağlam linux dağıtımıdır sonuçta sonra kasıtlı olarak debian için bu yalan haberi çıkardı ki insanlar debian kullanmasın hackleyebildikleri arch falan kullansın diye. Nerden bilebilirsiniz ?

    bugün her yazılım hacklenebilir hatta biz virüs programlarının bile cracklendiğini görüyoruz en güvenilir olması gereken program bile kendini koruyamıyor crackleniyor. windows zaten bu hacklenme konusunda allaha emanet debian ise oldukça sağlam ilerliyor onada bi çamur atmışlar ben şahsen yalan haber derim bugün en güvendiğim işletim sistemi debiandır.

    Pardus, Tails ve kali linux'de dahil olmak üzere birçok dağıtımında tabanını oluşturur.
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Manjaro arcitech versiyonu da var hocam istediğin gibi kurabiliyorsun normal bir arch kurulumu gibi düşün. Vbox ile gelmiyor ama evet nonfree driver dahil geliyor aslında bu özelliğin şöyle iyi bir yanı var son kullanıcı için kolaylık sağlıyor. Ben spyware demedim zaten isterseniz tekrar okuyun, verileri track edebiliyor olması gizliliğin hukukuna karşıdır hele bu sistemde dahili geliyor ise....

    taa gnome 2 zamanında dediğim de oydu zaten

    Ben gnu ile ilgili samimiydim. Lakin onaylarsınız muhtemelen ekran kartı gibi sürücüler ister istemez kapalı kaynağa muhtaç kalıyor.. Gönül ister noveau kullanalım lakin performansı ortada Bilemiyorum manjaro fanı değilim lakin kurulum kullanım, rolling release olması, community'si, tracker içermemesi vs hoşuma gitmekte nonfree driver ile gelmese nasıl olur derseniz evet daha güzel olabilir ama kullanıcı elinde sonunda onu kuruyor, ama farkında olan kullanıcı amazonun trackerini kaldırıyor....
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Virtualbox'tan kasıt misafir eklentileridir, Manjaro'da sistem varsayılanları arasında mevcut görünüyor.

    quote:

    ama farkında olan kullanıcı amazonun trackerini kaldırıyor....


    quote:

    Bunu eklentiyi kaldırarak ya da basit bir yapılandırma dosyası ile kapatabiliyordunuz, ha bu kısım gerçekten irdelenip eleştirilebilir


    Kullanıcı gizliliği ile ilgili hususa ben de katılıyorum, zaten Ubuntu'nun bunu varsayılan olarak sunmasının tartışmaya açık bir husus olduğunu da belirtmiştim. Ama bu ne kullanıcı izleme ne de spyware kavramları ile örtüşmüyor. Gerçek bir tracker verileri kullanıcı ile alakalandırarak raporlar. Spyware yazılımın amacı bunların çok daha ötesindedir.

    Bazı kimseler para kazanma odaklı bir dağıtımı beğenmeyebilir, bunu GNU ile ilişkilendirip felsefesine aykırı bir durum olarak görenler de olabilir. Tüm bunlara rağmen GNU hiç bir zaman özgür yazılımlardan para kazanılması fikrine karşı olmamıştır. Linux üzerinden Ubuntu'dan çok daha fala para kazanan Redhat var mesela. Yine Suse oldukça güzel paralar kazandı, 2,5 milyar dolara satılması boşa değil.

    Bu özgür yazılım sunarak kullanıcı istatistiklerinden para kazanılmasını hoş gösterek bir husus değil tabii. Ama kullanılan ifadeler mevcut durumla uyuşmuyor maalesef. Ezbercilik kolay olduğu için herkes oaradan buradan duyduklarını yapıştırmak yoluna giriyor. Bir hasım mantığı ile yaklaşanlar bu hususu Ubuntu'nun yumuşak karnı olarak görüp sürekli buradan çalışıyorlar. Çok rastladığım üzere, genellikle bu yazılanların doğru olup olmaması gibi bir endişe de taşınmıyor.

    Dediğim üzere Ubuntu 16.04 sürümden beri bu eklentiyi etkin olarak gelmiyor, bundan bir kaç sürüm öncesinde shopping eklentisini pasifleştirme özelliğini son kullanıcı için ayar yöneticisine eklemişti. Güncel sürümleri ise Unity masaüstünü bıraktığı için bu eklenti zaten kullanılmıyor. Bu haliyle Ubuntu, mevcut durumuyla Manjaro'dan daha fazla GNU'ya yakın duruyor.

    Kendi adıma mecbur kalınan noktlarda sahipli yazılım/sürücü kullanılmasına karşı değilim. Benim sistemimde Nvidia GPU var, ama şu an Nouveau sürücüsünü kullanıyorun ve sorun yaşamıyorum. Gerekli olduğu durumlarda Nvidia sürücüsünü kurmuşluğum da var. Ama GNU felsefesini bir kıstas yapacaksanız, bu durumda Manjaro GNU felsefesinden daha uzak diyebilmesiniz. Bir dağıtımın topluluk temelli olaması ya da araksında bir firma olması, ya da bundan para kazanıp kazanmaması ayrı hususlar. Bunları ayrı bir kıstas yaparsınız, GNU'yu ayrı bir kıstas.

    Mesela Ubuntu, Linux'tan kazandığı kadar Linux'a katkı yapmadığı için eleştirilebilir. Bakın bu da ayrı bir kıstas, GNU ile bir ilgisi olmadığı gibi oldukça öznel bir yaklaşım. Hazeka hiç bir katkısı olmasa bile GNU felsefesi ile ilişkilendirilecek bir durum olmaz.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Yaptığın alıntılarda ucube zekanı haklı çıkarak bir şey yok. Zaten ne demek istediğimi anlayacağını da ummuyorum, at gözlüklü bir kişilik kopyasısın sadece. RMS'in ifadesini okuyup mahiyetini araştırmayacak kadar basit bir karakter yani.

    quote:

    sizin hakkınızda, tarama ve İnternet kullanım alışkanlıklarınızla birlikte diğer veriler hakkında bilgi toplayan kötü amaçlı yazılımlar için genel bir terimdir.


    Unity-shopping eklentisi internet kullanım alışkanlığınız hakkında veri toplamaz, ayrıca PC'nizdeki verilerin güvenliği ile ilgili bir sorun da ortaya çıkarmaz. Böyle bir yeteneği yok.


    quote:

    Casus yazılım, bilgisayarınıza yüklenen ve çevrimiçi davranışınızı bilginiz veya izniniz olmadan gizlice izlemeye başlayan herhangi bir yazılımdır.


    Unity-shopping eklentisi sadece amazon üzerinden sonuç gösterilmesini sağlayan bir eklenti. Sonuçları sizin internet üzerindeki davranışlarınıza göre göstermez. Mesela terminal yazarsınız, terminal isimli bir film ile ilgili öneri çıkar, siz de beğenirseniz bunu amazon üstünden satın alırsınız.


    quote:

    çevrimiçi davranışınızı bilginiz veya izniniz olmadan gizlice izlemeye başlayan herhangi bir yazılımdır.


    Bir spyware tüm çevrimiçi davranışını izler, bunu sizle irtibatlandırır, amacı size özel davranış şeklini elde etmektir. Unity shopping eklentisi böyle bir şey yapmıyordu. Ama bu eklentnin varsayılan olarak açık olması eleştirilebilir.

    quote:

    internet kullanım verilerinizi ve hassas bilgilerinizi çalan istenmeyen bir yazılımdır.



    Unity shopping eklentisinin internet kullanım verilerinizi ve hassas bilgilerini çalma gibi bir özelliği yok. Öncesinde de belirtildiği üzere kullanıcı ile bağdaştırma yapmadığı gibi, tek sunduğu arama sonucudur.

    Paylaşılan tanımlardan bir casus yazılımın amacının hedeflenen kullanıcıyı zarara uğratmak olduğu çıkıyor. Gizlice veriler elde ediliyor ve kullanıcı ile bağdaştırılmış bu veriler kullanıcı aleyhine kullanılıyor.

    Unity alışveriş eklentisi işlevini bir Google gibi dahi yapmıyordu, mesela Google'da yaptığınız aramalarla sizi bütünleştirerek reklam önerileri çıkartır. Unity eklentisinin böyle bir özelliği yok, arama alanında disk yazdığınızda en fazla amazonda satılan diskler ile ilgili bir kaç sonuç görebilirsiniz. Sonuçlar bir önceki aramanızadan bağımsızdır. Üç gün sonra size önceki aramınızla ilgili bir reklam ya da öneri göstermez, zaten gösteremez.

    Bu özellikleri ile ilgili eklenti bir Spyware gibi davranmamaktadır, basit biçimde bir adware eklentisine benziyordu ama tam olarak bunun gibi de çalışmıyordu.

    Tüm bunlara rağmen ilk başlarda bu eklentinin kullanıcı tercihli yapılmamasını ben de eleştirdim. Ayrıca Ubuntu'nun ilgili sürümlerini hiç bir zaman kullanmadım. Sadece sizin gibi kıt zekaların yanlış yönelendirmesine cevap yazıyorum. Sonraki sürümlerde bu yapıldı, şu an ki sürümlerde ise zaten yok.

    Yani hem algılama kapasiteniz düşük hem de okuduğunuzu kavrayamama gibi bir zaafiyetiniz var.

    Bu konuda tanıtımı yapılan Ubuntu 18.10 sürümde ilgili eklenti bulunmuyor, zaten bu konuya geliş amacınız da bu eklenti ile ilgili değildi. Forumda bir kaç konuya Debian ile aslı astarı olmayan bir iftira atma amacıyla geldiniz. Paylaştığınız haber zaten çok önceleri ilk elden yalanlanmıştı.

    Şimdi bununla ilgili bir şey söylemeyip aşağılık biçimde zeytinyağı moduna girmeye çalışıyorsunuz.





    quote:

    Debian türevi dağıtımlar nsa nın takibi altındalar


    Böyle bir şey ortaya attın, başka konulara gönderdin benzer mesajları. Bu yazdığınla ilgili herhangi bir dayanak yok. Bunu bahsedenler dahi güncelleme yaparak yalanlarını tezhip ettiler. Bak aşağıda yalan haberin kaynağı ve ilk elden yalanlama mevcut.

    quote:

    quote:

    UPDATE: Wikileaks is officially denying that Julian Assange literally said “Debian Is Owned By The NSA”. For people who are choking on the mere summary title of this article, please see definition of Owned/Pwn (and get some hip!)


    Haberin aslı astarı olmadığı çok uzun süre önce ortaya çıktı. Bu bilgiyi paylaşanlar daha sonra kendileri güncelleme yayınlayarak kendilerini yalanladılar.https://igurublog.wordpress.com/2014/04/08/julian-assange-debian-is-owned-by-the-nsa/

    quote:

    Julian #Assange did not say that #Debian was owned by the #NSA,


    Yukarıdaki alıntı wikileaks twitter hesabından.

    https://twitter.com/wikileaks/status/454261872704094208?lang=tr


    Zaten bu foyan ortaya çıkınca zırvalamaya başladın.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok bayağı insan gördüm ama senin gibisi az bulunur.

    Öncelikle Wikileaks ile ilgili kısmın Ubuntu eklentisi ile ilgisi yok. Bu aslı astarı olmayan bir haber zaten bunu paylaşan ortamın kendisi yalanladı, ama sen hala bunu görmezden geliyorsun. Sen Debian hakkında NSA kontolünde diye yazmaya çalıştın, buna dayanak olarakta wikileaks ağzını kullandın. İşte bağlantılar yukarıda, Debian hakkında gevelemeye çalıştığın şey aslında bir yalan, yani sen aşağılık bir yalancıdan başka bir şey değilsin. Bunun apaçık bir iftira olduğunu bile bilea iken eşek derisi kadar hayasız biçimde biçimde hala saçmalıklarını savunabiliyorsun.

    Yukarıda Unity alışveriş eklentisinin neden bir casus yazılım olmadığını açık açık anlattım. Zaten anlamayacak kadar zeka yoksunu olduğunu peşinen belirtmiştim, önceki mesajda yazdıklarınla bunları okuyanları haksız çıkarmamış oldun. Bu açıdan beni doğruladığın için sana 10 puan veriyorum.

    RMS'in her yazdığının doğru olacağı bir dünyada yaşamıyoruz. Bu onun yaklaşım tarzı (ama belitttiği husus doğru değil, RMS bir doğruluk ölçütü değil) ve senin kopya kişiliğinin bir algılaması.

    Yukarıda zaten böyle olmadığını ve nasıl çalıştığını bir dolu örnekle yazdım. Ayrıca Ubuntu kullanmıyorum, bununla ilgili Ubuntu kullanılsın diye bir gayretim olmadığı gibi, kulaktan dolma bilgilerle Ubuntu karşıtlığı yapacakta değilim, bu seini gibi kopya kişiliklere mahsus bir olgu.

    Fikir edinmek için ya da fikirlerimi ispatlamak için bir başkasını refrans göstermeye gerek duymuyorum. Stalman'ın katıldığım fikirleri var katılmadığım fikirleri de. Ben slogonik kopya bir karakter değilim senin aksine, okuduklarımı anlayıp analiz edebiliyorum.

    Şimdi Debian ile ilgili yalanın ortaya çıktı, sen bununla ilgili hiç bir şey söylüyemiyorsun. Tek yaptığın zaten kim tarafından söylendiği meçhul olmayan bir ifade ile ilgili bağlantı paylaşmak.

    "Ben dedim oldu" diyorsun anca, bu nasıl bir zeka. Elimde olmadan senin için üzüldüm, yazık.
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Julian Assange'ın hiç bir yerde ağzımdan çıkan laf uydurmadır ben boyle bir söz etmedim dediğini duymadım. Ayrıca o kadar çocuksun ki kullandığın dağıtımın gerçek yüzü ortaya çıktığından beri sürek tarafıma hakaretlerde bulunuyosun. Duygularına hakim olamayan gerçekleri kabul edemeyene denir Cahil diye bunu da burda öğrenmiş ol birde cahil ne demektir tartışması yaşamayalım. Belli ki gerçek hayatta 5 kuruşluk bir adam değilsin ki eline klavye geçince böyle önüne gelene 3 satır linux bilginle ahkam kesiyosun hakaretler ediyosun. Senin gibisine verilecek cevap belli daha fazla uzatma yalancının tekisin işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    Julian Assange'ın hiç bir yerde ağzımdan çıkan laf uydurmadır ben boyle bir söz etmedim dediğini duymadım. Ayrıca o kadar çocuksun ki kullandığın dağıtımın gerçek yüzü ortaya çıktığından beri sürek tarafıma hakaretlerde bulunuyosun. Duygularına hakim olamayan gerçekleri kabul edemeyene denir Cahil diye bunu da burda öğrenmiş ol birde cahil ne demektir tartışması yaşamayalım. Belli ki gerçek hayatta 5 kuruşluk bir adam değilsin ki eline klavye geçince böyle önüne gelene 3 satır linux bilginle ahkam kesiyosun hakaretler ediyosun. Senin gibisine verilecek cevap belli daha fazla uzatma yalancının tekisin işte.
    Geçen gün seni aramış, böyle bir şey yok diyecekmiş ama senin telefon meşgulmüş. Senin gibiler okuyarak bir miktar öğrenebilir, ama elbet baki kalan şeyler oluyor. Ama sende bu da yok, okuduğunu da anlamayacak kadarsın.
  • ilk mesajdaki arkadaşın snap paket dediği şeyi anlamadım. synaptic paket yöneticisi çöp diyorsa eğer kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan diyorum,konuyu kapatıyorum.

    ubuntu için arkadaşlar dışarıdan depo eklemeyin.en güvenlisi ana depo .

    iki arkadaş da çingene kavgası yapıp sayfa şişirmiş. ellerine sağlık. açık kapı olayına gelirsek. imkansız değil ama mümkün. linux un dosya yapısı oldukça güvenlidir. root ile oturum açmayın yeter. güvenlik olayları bu forumda ben dahil %99,9 u aşar. o yüzden popüler tabirle boş yapmayalım. sadece hükümetlere internet trafiğini ayrıntılı izleyecek araya paket sokuşturmasını sağlayacak yazılım satan küresel firmalar var. kanada üniversitesinin biri hükümetimizin opera,avast ve cc cleaner ın downloadı sırasında araya yönlendirme sokuşturup izinsiz izleme yaptığını kanıtladı. yani yazılımsal arka kapı olsa da olmasa da çok önemli değil.öte yandan bunun dinlemenin karşısında tor var. tor +vpn , vpn+tor+vpn ile güvenliği bayağı bir yükseğe alırsınız hatta bir kaç sihirli dokunuşla daha iyi şeyler de yapılıyor(ingilizce bilmek şart) da o kadar gizlilik isteyecek ne yapıyorsun ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.