Şimdi Ara

Uçuş Joystickleri Hakkında Basit İncelemem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
5.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir kendim için joystick araştırması içerisindeyim ama bir türlü para ayırıp alamadım. Madem sanal da olsa havacı olduk, joystickle ilgili araştırmalarımı sizlere de yazayım istedim belki bir faydası dokunur. Konu olarak açacaktım ama Havacılık forumunda kaynar gider diye düşündüm.

    İlk olarak şehit olan joystickim LOGITECH EXTREME 3D PRO JOYSTICK ile söze başlayayım. İlk aldığımda 75 lira civarlarındaydı. Doların yükselince fiyatı 100 liraya kadar çıktı. Joystick genel olarak fena değil. Parasını hakediyor. Tepkileri tatmin edici boyutta. Özellikle savaş uçağı ile uçmak istiyorsanız işinizi görecektir. Yalnız bu joystickerlerin masaya tamamen sabitlenememe gibi bir dez avantajı var. Benim joystickimin şehit olma sebebi de bu idi. Sabit olmadığından biraz abanınca fırladı birşeyler daha oldu kol elimde gövdesi yerdeydi gözümü açtığımda
    Küçük bir gaz kolu mevcut üzerinde. Tam gerçeklik yaşatmasa da oyunların optimize ettiği bilinen bir joystick olduğundan dolayı sorunsuzca tam optimize kullanılabilir.

    Linkihttp://www.vatanbilgisayar.com/Oyun%20Kollar%C4%B1%20ve%20Direksiyonlar/logitech-942-000031-extreme-3d-pro-joystick/productdetails.aspx?I_ID=65939


    İkinci olarak şu an satın almak istediğim THRUSTMASTER T.FLIGHT HOTAS X modelinden bahsetmek istiyorum. Fiyatı 130-150 tl civarlarında. Bu joystickte beni en çok cezbeden F-16 tarzındaki ayrı gaz kolu oldu. İlk olarak Mediamarktta inceleme fırsatım oldu. Plastik kalitesi öyle aman aman değil. Oyuna bağlı olmadığı için yalnızca dışından fiziksel inceleme yapabildim. Tepkileri hakkında bir fikrim yok. Joystick ele oturma açısından hiç fena değil. Üzerindeki düğmelerinin dandik olduğu bariz. Ama gaz kolunun oyun dışında bile yaşattığı his bunun önüne geçecektir diye düşünüyorum. Bu joystickte de masaya sabitlenme özelliği yok. Ama bunu alırsam eğer kaymayan padlerle altını desteklemeyi düşünüyorum. Belki maddi durumuma göre ona göre bir masa modifikasyonuna gidebilirim. Ürünün altında kolun hassaslığını ayarlamak için bir düğme bulunmakta.

    Teknosanın ürün tanıtımını beğenmedim ama en uygun fiyatına burada rastladığım için bunun linkini veriyorum.


    http://www.teknosa.com/urunler/125084116/thrustmaster-t-flight-hotas-x-pcps3-konsol-aksesua


    inceleme:







    Bahsettiğim iki joystick de ekonomik olup en iyileri olanlardı. Bir de benim param var kardeşim bunlara mı kaldım diyecek arkadaşlarımız için sektörün babası olan joystickleri yazayım. Malumunuz öğrenci olduğum için bu joystickleri sadece youtubeda görebildim. İlki benim favorim olan THRUSTMASTER HOTAS WARTHOG. Fiyatı hakkında bir bilgim olmamakla beraber Türkiyede satılıyor mu ondan bile emin değilim. En cezbedici noktaları masaya vidayla sabitlenebilen kol, gaz kolunun yanındaki düğme ve şalterler.

    Markanın sitesindeki ürün linki:http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/hotas-warthog


    Ürüne yapılmış en iyi incelemelerden birisi :





    Şimdi bahsetmen istediğim SAITEK X65 Combat. Kendi sitesinde pilotlar tarafından onaylanmıştır damgası var. Ne derece doğrudur bilemeyiz ama görünce gerçekliğine inanacaksınız. Opsiyonel mi bilmiyorum ama fotoğraflarda 2 adet düğme paneli olduğunu gördüm. Gerçekten güzellerdi.

    linki:http://www.saitek.com/uk/prod/x65f.html


    inceleme:




    Pedallar konusunda da pek yorum yapamayacağım hiç görmedim çünkü.



    Sivil havacılıktan hoşlanan ve bütcesi uygun arkadaşlarım SAITEK markasının sırf bu işler için ürettiği ürünlerine bakabilirler. Türkiyede satış yok sanıyorum. Vereceğim linkte onlarca sanal havacılık kontrol ürünü mevcut.

    http://www.saitek.com/uk/prod/yoke.html

    Bir kaç tane hoşuma giden home cockpit videosu da paylaşmak istiyorum. Bana ilham kaynağı oldular belki size de olurlar.












    Ne zaman joystick yazsam aklıma Cem Yılmazın esprisi geliyor Umuyorum yardımım dokunmuştur. Biraz yüzeysel bir yazı oldu ama fazla tecrübem olmadığından affola. İyi uçuşlar

    Snl.Hv. Plt. Ütğm. Carlsberger

    Not: Sanal havacılar başlığındaki incelemenin aynısıdır. Daha fazla kitleye ulaşmak için ayrı konusunu açtım.


    Fiyat/Performans oranını en iyi karşılayan ve yurtdışında satışı olan ürünleri de acaluka arkadaşımızın isteği üzerine ekliyorum konuya.

    İlk ürünümüz SAITEK X52 Pro. Aşağıdaki videoda anlatımı yapan adam 2 senedir sorunsuz kullandığından ve plastik kalitesinin yüksek olduğundan bahsetmiş. Lövyenin üzerindeki switch ile tuşları 3 farklı modda ayarlayabiliyoruz. Örneğin bir F16'ya 3 farklı silah yüklendiğini düşünelim. Top, AAM ve HARM füzeleri. Bu switch ile ayarlarını yaparak tetiği 3 farklı füzeyi de atabilecek şekilde ayarlayabiliriz. Bence harika bir özellik bu.







    quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    Hocam yanlışınız var. Ürünün gümrüğe takılma ihtimali yok. %0. Sadece kargo dahil fiyatı 75 Euro yu geçerse %20 vergi ödeyip alıyorsunuz ürünü. Onu da eskiden olduğu gibi gümrüğe giderek yapmıyorsunuz. Yeni yasa ve uygulama ile gümrük memuru kapıda hesaplıyor ve kapıda ona vergisini vererek alabiliyorsunuz (: Gıda Takviyesi(supplement) ve Parfüm ve cep telefonu dışında istediğiniz ürünü kapınıza kadar getirtebilirsiniz.



    Ben gündemin gerisinde kalkmışım biraz. Acaluka sağ olsun yeni gümrük düzenlemeleri konusunda bilgilendirdi bizi. Havacılıkla ilgili her ürüne kapıda ödeme ile sahip olmak mümkünmüş artık.


    50 Liranın altında olan joystickleri inceledim bugün. Hemen geçiyorum anlatıma;

    İlk ürün SNOPY USB-2109. Ürün Mediamarktta 35 liradan satılıyor. Ergonomik yapısı alt düzeyde. Küçük parmak için konulmuş tuş çok rahatsız edici olmuş. Masada durması için altına 4 adet cama yapıştırmak için olan küçük plastiklere benzeyen ayak koymuşlar. Malesef gereken mukavemeti sağlayacağını zannetmiyorum. Ancak pad ile desteklenirse bu dezavantaj oradan kalkabilir. Lövye rudder olarak da kullanılaibliyor. Karadayken uçağın ön tekerleğini kontrol edebilirsiniz. Gaz ayarlamak için konulan küçük şey fazla hafifti. Belki teşhir ürünü olduğundandır ama hiç bir gerçeklik hissi uyandırmadı. Fiyatına göre işe yarar bir ürün olabilir. Ancak sağlamığı ve ömrü konusunda yorum yapamıyorum. İnternette bir inceleme videosu bulamadığım için satın alma niyeti olan arkadaşlarımın önce gidip görmeleri gerektiğini söylemek istiyorum.

    Ürünün linki:http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SNOPY-USB-2109-USB-Joystick,103452,465893,828257.html?langId=-14

    Bulabildiğim en detaylı fotoğraf:http://mcdn01.gittigidiyor.net/4824/SNOPY-USB-2109-Titresimli-USB-Girisli-Joystick__48242687_0.jpg


    Yine bir Snopy joystickten bahsetmek istiyorum. SNOPY USB-2106. Bu joystickin fiyatı 33 lira. Ergonomik yapısının abisinden daha iyi olduğunu belirtmek istiyorum. Ele daha iyi oturuyor ve daha kaliteli hissi uyandırıyor. Üzerindeki düğmeler aman aman iyi değiller ama fiyatına göre iyi bir joystick. Masadaki mukavemeti diğer Snopy joystickteki gibi pad ile yükseltilebilir. Gaz kolu olarak ilginç bir yapı uygulamışlar. Linkteki fotoğrafında siyah çerçevesinin ortasında görünen gri parça tamamen gaz kolu için ayrılmış. Aşağı ve yukarı hareket edebiliyor. Sertliği diğerinden daha fazla olduğu için daha gerçekçi his uyandırıyor. Lövyesinde rudder özelliği var. Benim fikrimce yukarıdaki joystickten daha kullanışlı. Her ikisinde de atanabilir tuşlar mevcut. Maalesef bunun da videosu yok. O yüzden sağlamlık konusunda kesin yorum yapamıyorum.

    Ürünün linki:http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SNOPY-USB-2106-USB-Joystick,103452,465893,828261.html?langId=-14

    Fotoğrafı:http://webdenal.s3.amazonaws.com/catalog_original/378651.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlsberger -- 18 Ocak 2014; 23:02:02 >



  • Logitech'in Extreme 3D olan modelini dün Vatana gidip inceledim fakat malzeme kalitesi olarak hiç iyi gelmedi. Fakat bu Saitek markasını yeni duydum fotoğraflara baktığım kadarıyla malzeme kalitesi daha iyi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Saitek joystick piyasasının en kalitelisi olarak duruyor hocam. Fiyatları da bu yüzden gereksiz pahalı. Türkiye'de satılıyor olsa üstüne eklenecek kdv ötv ve gümrük vergileriyle iyice fırlar. Bize yine Logitech 3D Extreme yolu görünür
  • Rica ederim.
  • logitech extreme 3d kullanıyorum. bence şu anda fiyat ve performans açısından en iyisi. bahsettiğiniz saitek ürünleri bu konuda çok gerçekçidir ve eline su dökebilen yok. fakat hem satışı yok, hemde aşırı pahalı. yurt dışından getirteceksiniz ya da 2.el olarak satanlar var.
  • thrustmaster usb joystick kullanıyorum fiyatı 50 lira. başlangıç olarak aldım başlangıç olarak çok iyi bir seçim bence thrust hotas x i şimdi gördüm güzelmiş hemde ucuz hedefim o olabilir. faydalı bir yazı olmuş teşekkürler
  • Rica ederim arkadaşlar yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Hocam tam da War Thunder' a başlama niyetim olduğu günler müthiş faydalı bir konu oldu. Ürünler güzel ancak, fiyat performans olarak önerilebilecek en iyi ürün bence Saitek X52 dir. Bunu da ek yapabilirseniz konuya, biraz araştırırsanız, benim gibi yeni başlıcak arkadaşlara daha da yardımcı olmuş olursunuz.

    X52 de gaz kolu ve joystick tümleşik değil ayrı ayrı. Kullanışlı ve kaliteli bir ürün. Bakmadan geçmeyin derim. Amazondan almayı düşünüyorum bunu
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Araştırdım hocam ama Türkiyede satışı olmayınca elemek durumunda kaldım. Amazonda sıfırı 160 dolar civarlarında, ikinci elleri 100 dolara kadar düşmüş. Pek sık kullanılacak bir ürün olmadığından temizliği konusunda da şüphe duymam. Çoğu insan hevesle alıp kutusundan nadir çıkarır bu tür joystickleri.

    Yurtdışından alışveriş yapmış olan bir arkadaşım gümrükten geçme işleminde sıkıntı çıkabileceğini hatta geçememe riski bile olduğunu söyleyince gözüm korktu açıkcası.

    Thrustmaster t.flight Hotas X'te de gazkolu ve lövye ayrı ayrı ama dediğiniz gibi X52'nin kalitesinin yanından bile geçemez. X52'deki ekran olayı zaten kafadan artı puan. İncelemerini ilk mesaja ekleyeceğim ki herkes faydalanabilsin.
  • Carlsberger kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışınız var. Ürünün gümrüğe takılma ihtimali yok. %0. Sadece kargo dahil fiyatı 75 Euro yu geçerse %20 vergi ödeyip alıyorsunuz ürünü. Onu da eskiden olduğu gibi gümrüğe giderek yapmıyorsunuz. Yeni yasa ve uygulama ile gümrük memuru kapıda hesaplıyor ve kapıda ona vergisini vererek alabiliyorsunuz (: Gıda Takviyesi(supplement) ve Parfüm ve cep telefonu dışında istediğiniz ürünü kapınıza kadar getirtebilirsiniz.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Güzel haber diye buna denir işte :) Çok teşekkürler hocam bilgilendirmeniz için. İlk mesaja da ekledim ki görebilsin herkes :)
  • THRUSTMASTER T-FLIGHT HOTAS X yurtdisinda cok tutulan ve begenilen bir urun.Yurtdisi icin tam bir Fiyat performans urunu.Amazonda 422 kisinin incelemesinden 4.5 yildiz almayi basarmis ki bu tesaduf olamaz.Ama TR sartlarinda bu urun ne yazikki pek fiyat performans olamiyor.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Türkiye'de 50 lira kadar daha pahalı. Fiyat/performans oranını düşürüyor bu da. Ama 150 liraya daha iyi bir ürün bulmak imkansıza yakın burada yine en iyi ürün o gibi duruyor. Mediamarkt'ta vardı teşhir ürünü birebir inceleme şansım oldu. Boş bir ürün değil gerçekten.
  • Tabi hocam. En kısa zamanda bir Mediamarkt bulup denerim bu üçünü de.
  • 50 lira ve altında bütçesi olan arkadaşlarımız için o fiyat aralığında olan ürünlerin incelemesi ilk mesaja eklenmiştir.
  • Thrustmaster T-16000M için Gold ziyaret ettim ama ürünü bulamadım hocam. Amazondan baktım 50 dolar civarında bir fiyatı var.


    Ürüne sahip olan arkadaşımız var ise yorumlarını esirgememesini rica ediyorum.
  • hocam mediamarkt ta
    snopy 2106
    snopy 2109
    logitech extreme 3d pro
    thrustmaster ı denedim
    bunların arasında en cok thrustmasterı begendim
    zemine daha iyi oturuyor ve logitech e gore daha ele oturuyor
    guzel konu olmuş
  • Teşekkürler hocam. Zemine oturması çok büyük bir artı puan aslında. Göz ardı ediliyor nedense. Thrustmaster gerçekten bu işte iyi. Saitek ile beraber zirveyi oynuyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.