Şimdi Ara

Ülkede yazılımcının kalmaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hayir hocam hata yok. Amerika’da büyük şirketlerde maaşlı çalışarak o seviyede alabiliyorsunuz eğer iyi kıdemde iseniz(şirketteki en iyi %10 içinde iseniz, ama bu sadece silikon vadisi, New York, Seattle gibi yerlerde mümkün, Teksas’da benzer is icin saatlik 180-200$, Londra’da 120-150 pound, Amsterdam da 120-150 Euro. Sadece büyük şirketleri araştırdım, küçük şirketler hakkında fikrim yok Avrupa icin). Eğer saatlik çalışacak olursak, diğer yan haklar ve vergilerin karşılığı ek 40-60$ daha arttirmak lazim, contractor olarak calisacaksak (saatlik 300+$ oldu, haftalık 40 saat çalışacak bulabileceğimizi varsayıyorum) ama onu eklemedim, sadece arkadasa iyi mühendislerin neden onunla çalışmadığını açıklamak icin örnekti bu.



    Sizin belirttiğiniz ücretler, maaşlı olarak tam zamanlı çalışacaksanız, alacağınız giriş seviyesi ücretleri (hatta büyük şirketlerde giriş seviyesine bile daha fazla veriyorlar). Yeni mezun, hiç tecrübesi olmayan mühendisler o kadar kazaniyor.
    Merhaba,

    Amsterdam icin birinci agizdan bilgi vermeye geldim. Saatlik kontratlarda en cok para odeyen finans sektorunde dahi contractor developer icin 100-120€'yu pek gecmiyor saatlik ucret. Tabi bu bireysel yazilimcilar icin fiyat. Atiyorum oracle sabit maasli adamini gonderip saati 250€ fatura kesiyordur o baska konu.




  • Konu sektörü birleştirdi adeta :)
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğim rakamlar büyük şirketlerde tam zamanlı calisan, staff ve üzeri seviyesindeki yazılım mühendisleri icin.(staff, senior’un bir üst kıdemi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam verdiğim rakamlar büyük şirketlerde tam zamanlı calisan, staff ve üzeri seviyesindeki yazılım mühendisleri icin.(staff, senior’un bir üst kıdemi)
    Tekrar merhaba.

    Staff dediginiz elemandır, senior üstü ya lead, principal vs olur. Hadi principal ya da lead için hesaplayalım.



    Bir şirkette kontratla tam zamanlı çalışan için verdiyseniz, bu rakam Amsterdam özelinde çok çok fazla.

    Lead developer Amsterdam'da 75-90 arası brüt alır yıllık. Istisna sektör işler için bu bonuslarla ( vergi çok maaş artışının bir yerden sonra marjinal faydası düşük ) 100 olsun diyelim.



    Düz hesap olsun diye 84k dan hesaplarsak ayda 7k brüt yapar. Ayda ortalama 22 iş günü 8 saatten 176 saat onun da bölersek 40€ dan biraz az saati.



    Bahsettiğim şirketler kpn, Uber, booking gibi şirketler. Avrupa'da maaşlar Amerika'daki gibi değil.



    Mesajımda yazdım tekrar yazayım, bunlar vendorlarin gönderdiği danışmanın saatlik ücreti ise 200+ olur ki onun da faturasını vendor keser elemana maaşını verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam AI olmasina gerek yok, büyük şirketlerde her seviyenin yaklasik bir maaş araligi var. Tecrübenize göre bir seviyeye konuyorsunuz ilk girerken. Eğer AI gibi bir alanda iseniz maaş araliginin üst bandına yakın teklifler alıyorsunuz sadece, tek fark bu.

    Apple Google Facebook gibi şirketlerde yaklaşık maaş bandları soyle:

    Swe2: 140-200k/yıl, ortalama 160k(brut, yıllık, master ve lisans mezunları burdan alınıyor)

    Swe3: 180-350k/yıl, ortalama 220k ( doktora mezunları ve/veya 3-6 yil tecrübeliler burdan alınıyor, ama swe2 den içerden kıdem 1-3 sene arası sürüyor)

    Senior swe: 280-450k/yıl, ortalama 350k( herkesin bu seviyeye gelmesini bekliyorlar ama bundan sonrası baya zor. Bu seviyeden emekli olabilirsiniz)

    Staff swe: 400-600k/yil, ortalama 450k. (Mühendislerin %10 undan azı bu seviyeyi görebiliyor hayati boyunca)

    Senior staff swe: 500k-1M/yıl, ortalama 650k

    Principe swe: 750k-2M/yıl, ortalama 1M. (Bu seviye direktör seviyesiyle denk, bu seviyeye gelmek icin baya büyük is yapmanız lazım, Chris lattner google da bu seviyede mesela, AI ile alakasi yok adamin ama)



    2 seviye daha var bunun üzerine ama o seviyede çalışan tanıdığım olmadıgından ve elimde data olmadıgından dolayı bilgi veremiyorum.



    Avrupa’ya taşınmayı düşündüğümden Avrupa’yı da araştırmıştım. Türkiye’yi de arkadaşlarımdan biliyorum. Mesela, bizim şirket icin istanbuldan çalışan bir arkadaş yıllık net 100k$ + 300k tl kazaniyor toplam. Staff swe seviyesinde.

    Türkiye’de de iyi kazanan adamlar var yurtdışı merkezli şirketler icin calisan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.