Şimdi Ara

Ülkemizdeki ilk 4K test yayını Digiturk tarafından gerçekleştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ülkemizdeki ilk 4K test yayını Digiturk tarafından gerçekleştirildi


     

    Geçtiğimiz yılın sonlarında ilk örneklerini görmeye başladığımız 4K çözünürlüğe sahip televizyonlar, şu an için pek fazla içeriğe sahip olmasa da, TV kanalları ve Uydu TV kanalları bu konudaki çalışmalar gün geçtikçe artıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren Digiturk de 4K yayın testlerine başladı bile.




    Digiturk'ün bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında da 4K çözünürlüğüne sahip ilk test yayınını gerçekleştirdi. H.265 teknolojisi sayesinde, yüksek çözünürlüğe sahip içerikleri sıkıştırarak görüntü kalitesini düşürmeden kullanıcılarının beğenisine sunmayı planlayan Digiturk, henüz bu işi öğrenme aşamasında olduklarına da dikkat çekiyor. 





    Bugün itibariyle servisi kullanıcılarına sağlamaya hazır olan Digiturk, mevcut standartlar ve altyapı nedeniyle şu an için sadece deneysel yayınlar gerçekleştirebildiğini belirtiyor. Ayrıca, şirketin 4K içerik üretme konusunda da çalışmaları olduğunu belirtelim. 

     




  • Ben daha adam gibi HD göremedim!!

  • Başlıkta dijitürk içerikte ise digitürk. çok yoğun çalışıyorsunuz galiba ?
  • 4K'ya şimdilik gerek yok, HD ya da tam HD çözünürlüğün standartlaşması lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gahst

    Ben daha adam gibi HD göremedim!!


    Çünkü 4k varken hd ile uğraşmaya gerek yok bence yaşasın 4k fullhd televizyonlar çöp olcak ayak altına düşer artık 4k geliyo diye :D

  • Burda 4k oturana kadar , yeni teknolojiler gelir bu kezde 4k eskimiş olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 2 Nisan 2013; 18:00:06 >
  • 4k tvsi olan var mı türkiyede ?

  • Evimde hala Tüplü televizyon var. Bu fiyatlarda HD almak mümkün olmuyor. Önce bir fiyatlar düşsünde TV alabilsek. 4K ya geçmiş millet baksana

  • istemsiz güldüm yaaaa.. :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedalOfMode

    HDye göre çok hızlı başlandı çalışmalara. Türkiye gelişiyor.

    alın bu arkadaşı memurluğa memursa hemen müdür yapın
  • Son 3-4 yıldır televizyon satın alanların neredeyse tamamı Full HD monitör aldılar(6-7 yıllık HD Ready olanları saymıyorum bile.). Bu televizyonları alanların sadece %10-15'i oyun konsolu veya HD medya oynatıcı kullanıyor, gerisi televizyon kanallarını izliyor sadece.
    Şuan bakıyorum ki para verip izlemeye kalksam bile her platformda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar HD yayın yapan kanal var. Ücretsizlerden vazgeçtim artık ama ücretlide bile dediğim gibi çok çok az HD yayın yapan kanal var, ulusal kanalların çoğu HD yayına tam anlamıyla geçmedikten sonra ister 4K yayını test etsinler ister 3D yayını, açılışa özel 2 saatlik hazır belgesel ve 2-3 dakikalık geçiş videolarıyla aynı görüntüyü verip dururlar artık adı da "4K Test" olur.

  • zaten ulkemizde adam gibi HD yayın yapan 5 6 kanal var onlarıda sidik yarıstırır gibi bir bir leri arasında paylasamıyorlar Dsmart star hd var digiturk star hd yok filan bunu bile bizlere rekabet olarak kullanıyorlar neyin 4K si ilk once butun kanalları hd ye yayın yaptlarda 4k sı kaldı yazık bizim milletimizi bu sekılde daha cok aptal yerıne koyarlar suan giditurk uyesiyım ve bana sundugu hd kanal sayısı bır elın parmagını gecmıyor tabı kendi ıvır zıvır kanallarını saymazsak yıl 2013 oldu mıllet 4k yayına gecıyor bizde daha 3 4 ulusal kanalımız hd yayın yapıyor!!!

  • Bütün kanallarımız geniş ekran hd yayına geçti zaten bir bu eksikti
  • evde 84 ekran tüplü tv var yetiyo da artıyo bile sanki adam gibi içerik var:) konsol için 22 inç monitör aldım ama yeni xbox gelirse hd çözünürlüklü projeksiyon almak daha mantıklı geliyo bana

  • 4K yayını neyle alacağız?

  • HD televizyonlar bile sadece bluray film takıp hd izlemeye yarıyor Türkiye'de.Kaç tane hd kanal var ki?

    Digiturk 37 hd kanal ulusal+dizi+film+spor+erotik paketleri.
    d smart 29 hd kanal ulusal+dizi+film+spor+erotik paketleri.

    ulusal + spor paketlerini kullanıyorum. Sürekli olarak hd kalitesinde yayınlar malesef yok. 3G Canlı yayınlar dışında kabul edilecek birşey değil. HD Kanal açıyorsan HD yayınıda yapacaksın. Digiturk (çukurova holding) olduğu için konu bi diğer kanalı olan show tv daha hd yayın yapmaktan aciz. pis yedili dışında adamlar hd yayın yapmıyor.

    Ayrıca olmayan HD yayına HD Farkı ödemekte farklı bir duygu. Tek tesellimiz maçları hd veriyorlar. LG sağolsun arada 3B de izleyebiliyoruz.

  • 4k bir fim icin 100 Gb istiyor.
    4k Televizyon icin 80.000 dolar saymak gerekiyor. ( simdilik )
    4k icerik yayginlasmadi.

    Ya sinema salonu kadar cözünürlük sunsa ne olacak yine en fazla 117 cm Lcd´de
    FullHD gibi gösderecek sonucda degilmi 4k´yi birakdim 20k olsa ne yazacak.

    böyle olacaksa
    Devlet baba umarim bir gün sirf asiri internet hizi ve ihtiyaci yüzünden kotalari
    kaldirir umarim Insallah.

  • fiyatlar nasıl
  • Bu ne saçmalık kardeşim. Hala full hd yayın yapan adam gibi kanal yok. Kaldı ki 3D
    bile adam gibi oturmadı. 4K nedir ya. İlk önce bir teknoloji gelsin otursun. Özümsensin ondan sonra bir sonra ki teknolojiye geçelim. Şu kanalların hepsi HD yayın yapsın hele bi. 4k ya da bakarız sonra.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.