Şimdi Ara

ULTIMATE GAMER MASA TASARLAMA TOPLANIN TÜM CİNS FİKİRLERE İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikler adminlerden ricam konu yeri yanlış olduysa konuyu uygun yere taşımaları mümkünse.

    Evlenmeyenler bilmez ne kadar kazak erkeğim desekte evde hanım birşeyi istemezse o iş ya olmaz yada olsada hiç bir tadı kalmaz(malum çene)Bizim hanım da oyuna meraklı olduğundan evin en küçük odasını oyun odası yapmaya karar verdik ve kurdukta ama henüz sadece pc yi toplamış durumdayım. İdareten bir masa aldık falan ama bu masa işi çok çetrefilli bir iş, boyut uymaz kabloları çek zaten o kablolar ne kadar düzenli çeksende karışıp dururlar falan, bende kendi masamı kendim yapmaya karar verdim Ama öyle bir masa olmalı ki yıllarca kalsın her işimi ihtiyacımı görsün.

    O kadar bakmama rağmen kafamdaki gibi bir masa bulamadım aslında belli niteliklere sahip fiyatı çok fazla olmayan bir masa alıp onun üzerinde de modifikasyon yapılabilir ama şimdilik önemli olan ihtiyaçları listeleyip ona göre bir tasarım yapmak sonra gerekirse bu ihtiyaçlara göre uyarlamak en mantıklısı şu an için. Ülkede bu konuda bir sıkıntı var bence. En yakın seçenek kimse yazmadan yazayım Benq zowie zone isimli masa aslında aklımdaki hemen herşey var ama stoklarda yok yani alamıyoruz, eğer biz bu işi tamamlamadan stok açılırsa alınabilir yada en azından isteyen alabilir bilgi vermiş olalım en azından.

    İstediğim şey yapıcı olarak ne eleştiriniz varsa yazmanız ve "şu da çok büyük ihtiyaç bunu da ekle" dediğiniz ne varsa saçma bile olsa dahi yazmanız, aslında ne zamandır aklımda her seferinde şöyle olsa dediğim çok fikir vardı ama hiç not almadığım için ve şu an tasarım aşaması çok taze olduğundan iyice düşünüp bir kere başlamak istiyorum.

    İSTENENLER;

    1)Zamanla üç monitörlü kullanmak istiyorum oyüzden tasarımı 3 monitöre göre gerçekleştireceğim, bunu da yaparken curve monitörlerin neden o yarıçaplara sahip olduklarına baktım ve aşağıdaki görsellere ulaştım buna bağlı olarak hem 1000r için hem 1800r için iki basit çizim yaptım konumlandırma için. 1000r şu an için daha kullanışlı olur gibi geliyor.

    2)Masaüstü kullandığımdan ve kasanın görseli benim için önemli olduğundan kasa göz önünde bulunmalı, henüz nereye konumlandıracağıma karar vermedim ama görülecek bir noktada ya da masaüstünde bulunacağı kesin.

    3)Oyunları sadece kulaklı oynamama rağmen arada müzik için kullandığım retro sayılacak bir ses sistemim var (ne varsa eskilerde var 1984 model tamamen orijinal) onun amfisi elimin altında ulaşabileceğim bir noktada olmalı, şimdilik onun yerinide masanın altına uygun bir bölme yaparak oraya sabitlemeyi düşünüyorum ama her an değişebilir.

    4)En büyük dert kablolar; monitörlerin, klavye ve mouse kabloları gizli olacak. monitörlerinki ayaklarından inip prize inecek, diğer komponentlerinki ise uygun bir şekilde gizlenerek ya doğrudan kasaya girecek ya da masa üstüne yerleştirilecek usb hub a girecek (gönlüm kayıp olmaması adına ilk seçenekten yana)

    5)Monitör ayakları bir şekilde saklanacak. Bir üst maddedeki kablo saklama işi buraya yerleştirilecek ünite vasıtasıyla gizlenebilir mesela

    6)Masaüstünde günlük usb dir ufak taşımaların yapılacı taşınabilir hdd leri vs takmak için bir usb hub yerleştirmek.

    7)Masaüstünde kulaklık ve mikrofon için giriş sağlanıp kulaklığı bu girişten kullanmak, kablosunu burada saklamak ve uygun bir kulaklık askılığı yapmak. Bu önemli bence çünkü bazen çarpıyorsun düşüyor, kablo takılıyor oyun heyacanıyla sonra seste kesiklikler falan deli ediyor, olmayan şey değil.

    8)Masanın kendine ait yüksek sayıda çoklu prizi olmalı altta bunu şöyle kalın bir kabloyla fişe aktarmalı, yani priz masaya sabit olacak yerde falan sürünmeyecek. zaten hep öyle kullanıyorum ben mesela şimdi 7 li bir priz aldım ve masaya sabitledim ama kabloları sarkıp ayağıma dolaşıyor daha güzel bir çözüm yapacağım bu kez. Birde masaüstünde bir veya iki girişli bir priz olmalı telefon falan şarjı için illaki gereken birşeyler olacaktır.

    9)Masa yükselip alçalacak ayakları olmalı bazen yayılıp bazen dik oturmaya müsait olmalı. Ayakları hiç araştırmadım elektrikli veya mekanik hangisi sağlıklı kaç lira falan belki bu yapılmayabilir ama önemli aslında hatta çok önemli sadece ulaşılabilirlik durumunu bilmiyorum şu an için.

    10)Masaüstündegerektiğinde tablet veya telefonu dik tutacak bir aparat ve bardaklık olmalı ( masaüstündeki priz fikriyle bunu zowie zone da gördüm çok mantıklı ve gerekli gerçekten)

    11)Ve tabikiki aydınlatma yapılacak ama o en son aşamada planlanacak duruma göre.


    Tüm bunların dışında hani ara sıra görüyoruzya bütün pc malzemelerini güzelce masaya mı monte etsem bu kadar şey yaptıktan sonra bilemedim. anlatamadım belki ama masa içine takıyorlarya herşeyi ama ben öyle afilli sıvı soğutma falan kullanmadığımdan, bir aio sıvı soğutma ve fanlar için gereksiz geliyor şimdilik fakat güzel görünüyor.

    Evet hadi biraz kafa çalıştıralımULTIMATE GAMER MASA TASARLAMA TOPLANIN TÜM CİNS FİKİRLERE İHTİYACIM VARULTIMATE GAMER MASA TASARLAMA TOPLANIN TÜM CİNS FİKİRLERE İHTİYACIM VARULTIMATE GAMER MASA TASARLAMA TOPLANIN TÜM CİNS FİKİRLERE İHTİYACIM VARULTIMATE GAMER MASA TASARLAMA TOPLANIN TÜM CİNS FİKİRLERE İHTİYACIM VAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tetveli -- 7 Mart 2018; 9:7:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bir marangozla görüşmeniz daha doğru olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kasayı iptal edip masaya entegre etmeyi düşündünüz mü? baya örneğimiz var burda hoşunuza gidecektir bence
  • biraz el beceresi varsa şu modeli yapması gercekten kolay, eni boyu istediginiz şekilde ayarla imkanıda var

    https://www.youtube.com/watch?v=q6MYGipnhp4
  • Djarum Menthol kullanıcısına yanıt
    Aslında çok iyi fikir ama hem biraz taşınabilirlik açısından hem de herşeyi kendim yapamayacağımdan ihtiyaç olacak şeyleri bulunduğum şehirde yaptırmak zor ve pahalı olduğundan ertelemek zorunda kaldım o fikri. Aksi takdirde en iyisi o

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tetveli

    Aslında çok iyi fikir ama hem biraz taşınabilirlik açısından hem de herşeyi kendim yapamayacağımdan ihtiyaç olacak şeyleri bulunduğum şehirde yaptırmak zor ve pahalı olduğundan ertelemek zorunda kaldım o fikri. Aksi takdirde en iyisi o
    Hocam zor değil aslında normal 2 büyük ayaklı veya 4 ayaklı bi masa yaptırıyorsunuz masanın üst yüzeyinden alta doğru istediğiniz derinlikte bi göz yaptırıyorsunuz anakart bileşenlerinin olduğu yeri de çekmece tarzı yaparsınız. Bütçeniz ne kadar acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende masaya gomulu bir sistem yapmak istiyorum ama bunun icin tecrubeli kisilerden yardim almak isterim masraf ne olur maximum iyi bir duzenek yapmak icin aceba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhan83fb kullanıcısına yanıt
    Hocam ben taşınma süreçleri falan oldu mecburen biraz askıya aldım ama oraya doğru kayıyor fikirlerim yukarıdaki arkadaşların dediği gibi forumda bazı örnekler mevcut ama ben biraz daha estetiği kendime göre uygun birşey tasarlıyorum kafamdan. 2 seçenek var pc in desk dedikleri gömülü sistemler için ya ahşap ya sac seçilmeli öncelikle diye düşünüyorum. Bulunduğum yerde sac işi yapan bulsam bile ya çok pahalı fiyat verecek yada tam istediğim gibi olmayacak büyük ihtimalle. Ahşap olursada kalınlığı sac kadar kibar durmayacak gibi hissediyorum. Yakın bir zamanda değil ama bu epeydir aklımda olan birşey olduğundan birgün yapacağım ve bunu forumdan da paylaşırım illaki. Bu başlığı da oyüzden açtım zaten akıl akıldan üstündür ortak fikir oluşturursak belki güzel şeyler çıkarırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tetveli kullanıcısına yanıt
    Takip etmekteyim. Custom sivi sogutma zaten yapicagim ama iyi bir kasa alipmi yapsam yada masa kasa yapip degisik bir tarzmi yapsam arasindayim. Su an custom sivi sogutma icin en iyi kasayi arastiriyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.