Şimdi Ara

Unity Level Sistemi Hakkında Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir yardım isteyecektim zindan tabanlı bir oyun yapmaya çalışıyorum elimde belirli bir level sistemi ve menu sistemim var fakat istediğim olay tam olarak şu karakter öldüğünde try again tarzı bir küçük ekran çıkması kazandığında yani tüm enemy leri öldürdüğünde ise sonraki level e geçmesi ve o level i tamamlanmadan sonraki level in kilitli olmasıdır youtube da neredeyse bu konu üzerine aktif video bulamadım bulduklarımda işime yarar değil bir kaynak gösterebilecek birisi varmıdır.



  • Bu sorduğun sorunun tamamı algoritma + oop + c# bilmemekle alakalı. Yani araba sürmeyi bilmeyen birinin video izleyerek ankara gitmesi imkansız.

    Belliki yaşın genç, git 1 yıl c# da masaüstü consol uygulamaları yaz sonra bu sorduğun soruya dönüp baktığın kendine gül geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Level menüsü vs yaptığını düşünüyorum. Oyunu kayıt sistemli yapabilirsin. Her levelin sonuna dediğin buttonları ekle. Try Againe basarsa sahneyi tazele. Kazanırsa hepsini öldürürse bir kayıt tut. Mesela kaldığı level 5 diyelim PlayerPrefs.SetInt("KaldigiLevel", 5); şeklinde kayıt ettir. Level menüsü başlangıcında kontrol yap. Switch yapısı kullanabilirsin. Atıyorum 20 levelin var. Kayıt ettiğin levele göre kombinasyon yazıcaksın. Mesela kaldığı leveli çektik 5.levelde kullanıcı. Bu yüzden level menüsünde ilk 5 adet level açık kalan leveller basılamaz halde ve kilit resmi olmalı üstünde. switch(PlayerPrefs.GetInt("KaldigiLevel"){
    case 1:
    // Sadece ilk level açık kalanlar kilit resimli tıklaması aktif değil
    break;
    case 2:
    // Sadece ilk iki level açık kalanlar kilit resimli tıklaması aktif değil
    break;
    .
    .
    .

    }
    bu tarz bir kod yapısı yazman gerekiyor. Dediklerimi anlamadıysan arkadaş haklı biraz daha kendini geliştir. Amacın direkt bir oyunu yapmak olmasın temeli öğren.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.