Şimdi Ara

UPS akü değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biri 1500VA diğeri 650 VA 2 adet eski UPSim var. Aküleri bitik.12 volt 9AH ve 7AH aküleri var bunların. Yüksek amperli akü kullanmanın bir faydası olur mu? Marka olarak ben Yuasayı seviyorum. Motorsiklette onu kullanıyorum. Orijinal Japon malı bulmak zor. İstanbulda Yuasa bayisi var mı? internette tbs tunçmatik aküleri var. Bunları kullanmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar varsa sevinirim? Akü değiştirmek UPS lerde bir çözüm mü? Yoksa bunların kartları falan mı bozuluyor da arıza çıkarıyorlar. 2 yılda aküler bitti. Şimdiden teşekkürler.

    not: max. kaç amperlik akü takabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 10 Mayıs 2018; 21:20:41 >



  • up
  • Bu günlerde bu konu ile uğraşan biri olarak,kişisel tecrübemi paylaşayım.12 yıl'dan uzun bir zamandır UPS kullanıyorum,ilk 2sinin markasını bile artık hatırlamıyorum, akülerini söker,akücüde şarj ettirirdim.
    7.2Ah Aküsü biten 800Va UPS için bu sabah Orbus marka 9Ah akü siparişi verdim.
    Akü çıkarıp takarken,üst kapak tam açılmıyor kablolar tutuyor,koparmamak için biraz dikkat etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 14 Mayıs 2018; 10:12:11 >
  • Yüksek amperli akü kullanmak besleme süresini artırır. Cihazlarınızın markasını belirtmemişsiniz ama çok yüksek ihtimalle 7 amper aküleri vardır. Cihazın içerisine yine aynı boyutta akü takabilirsiniz. Çoğu markada da 7 amper ile 9 amperin boyutu aynıdır yani 2 seçeneğiniz var.

    Kart arızası varsa akü değiştirmeniz çözüm olmaz kart arızası olup olmadığını cihazın uyarı sesi ve varsa göstergelerinden anlayabilirsiniz.
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. 650lik tunçmatık ve 7amper, diğeri daha kaliteli 2 adet 9 ahlik aküleri vardı. 3 adet yuasa 9 amper 12v akü aldım. Şu an sorunsuz çalışıyor. Umarim diğerleri gibi 2 yılda bitmezler. Özellikler tunçmatık 2 yıl olmadan sorun çıkartmaya başlamıştı. Elektrikler gidince geç devreye giriyordu. Bir işe yaramıyordu. Şu an iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.