Şimdi Ara

UPS kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2007 yılında alınma pegasus marka 1000 va bir ups'e sahibim bilgisayarı aldığım firma gold bilgisayardı o zaman sadece pegasus ups satıyorlardı.

    neyse bu ürünü ilk aldığım zamanlarda hiç bir sorun yaşamadım. Zamanla her ups te olduğu gibi süre kısalması en sonra da elektirik kesilince direkt kapanmalar başladı. Yeni ups almak düşüncesiydeyken forumlarda yaptıım araştırma sonrasında aküleri değiştirmeye kadar verdim üzerinde pilot marka 7.2 ah 2 adet akü vardı ben bunları 9 ah necron marka olanlarla değiştirdim. Ama maalesef sorunum içinden çıkılmayacak hal aldı şöyleki. elektirik kesintilerinin çoğunda bilgisayarım önceki akülerdeki gibi kapanıyor bazı kesintilerde kapanmıyor ayrıca fişi prizden çekince kapanmayan ups kaçak akım rölesini kapatınca kapanıyor fişi prizden çekince 30 dk kadar götürebilen ups elektirik kesintilerinde su koy veriyor konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bir el atarsa sevinirim.







  • bu arada yeni ups almayı düşünüyorum ama aynı sorunu ondada yaşıyacağımdan kortuğuma alamıyorum. Yeni binaya taşındık acaba elektirik tesisatı ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirmiyim.
  • bu arada gerekirse diye yazıyorum

    psu 550 w ocz

    monitör 17inç lcd
  • Akü'sü Bitti Akülerin Ömrü 2 Yıl Kadardır Zaten 2 Yıl Sonra Akü Biter 30-40 TL'Ye Akü Alıp Yerıne Tak Sonra Devam :)
  • bu arada aküyü keşke yuasa alsaydınız ,bende 3 gün önce değiştirdim aküsünü diğer kısma yazdığım yazıyı burayada ekliyim belki işinize yarar


    Evet artık benim ups ninde aküsü iyice bitti ,son hali ile sistemimi 20 sn dahi tutamıyordu bende içerisindeki aküyü değiştireyim dedim ,daha önce bu başlıkta içinden çıkan akü ve nereden alınabilir gibi soruların cevaplarını görmüştüm ,aynı model ups nin bazı modellerinde yuasa npw45 12v 9a akü çıkıyordu bazılarında ise benimkinde olduğu gibi csb hr1234w f2 adında 12v 9a bir akü çıkıyordu ,bende internetten yuasa npw 45 modelini aradım fakat hiçbir yerde bulamadım ,daha önceden hepsibur da da varmış ama tr distribütörü artık üretilmiyor dedi onların yalancısıyım ,ve türkiye yuasa da 12v 9a aküde yok mecburen yine yuasa olsun diye 12v 7a aküsüne yöneldim ,aslında akım miktarı düşük olduğundan eskisinden daha az gider diye düşünüyordum ,bu arada almak isteyen arkadaşlar için ufak bir notta ben düşeyim uzakdoğuda iki fabrikası varmış biri çinde ve diğeri taiwan da ,çin üretimi olanlarda made in china ,taiwan üretimi olanlardawww.yuasaeurope.com yazıyor ,bende taiwan olanını almak istedim bursada yuasa bayisinden np7 -12 olan 12v 7a modelini aldım ve 18 saat hiç cihaz bağlamamadan şarjda tuttum,bir forumda bir arkadaş aldığı yuasadan memnun olmadığını kutuplarda plastik koruyucu olmadığından bahsetmiş benim aldığımda koruyucu vardı ve ben memnunum aküden şöyleki ; ben ups yi aldığımda p4 3000 + ati 9800 pro vs bir sistemim vardı ve ups bu sistemi max 8 – 9 dakika çalıştırıyordu , şimdiki sistemim o sisteme göre neredeyse 1,5 kat belki daha fazla güç çeken bir sistem ,benim öngörüm diğeri 12v 9a olarak diğer sistemi 8 – 9 dakika götürüyor ise bu yuasa 12v 7a aküde 6 -7 dakika götürürdü eski sistemi yeni sistemi ise 4 dakika götürse tamam beni idare eder diycektim ,18 saatlik şarjdan sonra sistemi bağladım ve elektriği kestim ,daha önceki biten aküde seviye 5 ten hemen 3 ve aniden 1 e düşüyordu ,bunda hemen 4 e düştü bir panikledim sonra hemen 3 e düştü dedim yandık 2 dakka gitmeyecek bu sonra 3 te çakıldı ,anladımki o konumda bir süre gidecek 8dakikada 2 ye düştü , 9,5 dakika sonra 1 e düştü ve 10 dakikaya yaklaşırken uyarı verdi bende elektrik bağlantısını açtım yani ben beklemediğim kadar performans aldım diyebilirim

    Not : eski sistemde 17 philips crt monitör vardı şimdiki sistemde lg w2286 led monitör var bu da süreyi uzatmıştır muhakkak

     UPS kapanma sorunu


    İlk açtığım hali ile

     UPS kapanma sorunu


    iç kısım

     UPS kapanma sorunu


    iç kısımda canımı sıkan bir detay direnç sanırım o yeşil olan ve çatlamış gibi ama çalışamada sorun olmadığından dokunmadım

     UPS kapanma sorunu


    yeni akü

     UPS kapanma sorunu


    yeni ve eski akü beraber

     UPS kapanma sorunu


    yeni akü takılmış hali

     UPS kapanma sorunu


    buda son yanlız burda arkadaşlar gibi belirteyimki ups yi açmak için uzun bir yıldız tornavidaya ihtiyaç var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: By DeaqLe

    Akü'sü Bitti Akülerin Ömrü 2 Yıl Kadardır Zaten 2 Yıl Sonra Akü Biter 30-40 TL'Ye Akü Alıp Yerıne Tak Sonra Devam :)

    mesajı nasıl okudun bilmiyorum ama yine yazayım 12v 7ah olan aküleri 9 ah olanlarla değiştirdim ama hiç bir katkısı olmadı fişi kendim prizden çekince sorun yok ama elektirikler gidince yada kaçak akım rölesini indirince ups stop moda geçip bağırmaya başlıyor ve bilgisayar kapanıyor klavye ışıkları yanıp sönüyor. Yeni ups alsam aynı sorunu yaşarmıyım diye korkuyorum. Acaba elektirik tesitası ile ilgili bir sorun mu var.
  • Arkadaşım bir forumda okuduğum kadarı ile içinden yuasa akü çıkan bir ups ye ,farklı bir marka akü kullanmış arkadaşın biri ve memnun kalmadığını sorunlar olduğunu söylüyordu belki sizin taktığınız aküler ihtiyacı karşılayamıyordur
  • Bana kalırsa UPS'in devrelerinde bir bozukluk olmuş olmalı. Değişim yaptığınız sırada bir parça hasar görmüş olabilir ya da akü bittiği sırada bir şekilde akımdan zarar görmüştür.
    Eğer zaten ilk aldığınız 2007'den bu yana aynı yerde sorunsuz kullandıysanız tesisatla ilgili de bir sorun olmamalı, olsaydı 5 sene içerisinde yaşatması gerekirdi.

    Ben de 2005'de aldığım 1000VA'lik PowerCom UPS'i kullanıyorum, akü 2010'a kadar idare etti, yerine içinden çıkandan farklı bir Yuasa aldım (amper değerini hatırlamıyorum şu an) 2 senedir sorunsuz kullanıyorum.
    Sadece eskisinden farklı olarak ön panelde 5 çizgilik dijital gösterge akü tam dolu olsa bile kesinti anında hemen 3'e iniyor ama o şekilde 15-20dk dayanıyor.

    Bence yeni bir tane alın sorun çıkmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mselcuks

    Bana kalırsa UPS'in devrelerinde bir bozukluk olmuş olmalı. Değişim yaptığınız sırada bir parça hasar görmüş olabilir ya da akü bittiği sırada bir şekilde akımdan zarar görmüştür.
    Eğer zaten ilk aldığınız 2007'den bu yana aynı yerde sorunsuz kullandıysanız tesisatla ilgili de bir sorun olmamalı, olsaydı 5 sene içerisinde yaşatması gerekirdi.

    Ben de 2005'de aldığım 1000VA'lik PowerCom UPS'i kullanıyorum, akü 2010'a kadar idare etti, yerine içinden çıkandan farklı bir Yuasa aldım (amper değerini hatırlamıyorum şu an) 2 senedir sorunsuz kullanıyorum.
    Sadece eskisinden farklı olarak ön panelde 5 çizgilik dijital gösterge akü tam dolu olsa bile kesinti anında hemen 3'e iniyor ama o şekilde 15-20dk dayanıyor.

    Bence yeni bir tane alın sorun çıkmayacaktır.

    yok ben yeni eve taşınalı 2 sene oldu diğer evde bir sorun yoktu bu eve taşınalı başladı gibime geliyor artık bir tanıdıktan ups ödünç alıp deniyeceğim. başka çare yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1atasoy
    yok ben yeni eve taşınalı 2 sene oldu diğer evde bir sorun yoktu bu eve taşınalı başladı gibime geliyor artık bir tanıdıktan ups ödünç alıp deniyeceğim. başka çare yok.

    Bu durumda evde tesisatta bir sorun var mı diye önce ölçerseniz daha iyi olur.
    Forumdan arama kullanıp şu iki konuyu buldum, doğrudan ilgili olmasalar da bozuk tesisat sorunlarında ne yapılması gerektiği konuşulmuş.
    http://forum.donanimhaber.com/m_8639218/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_51674434/tm.htm
    bir de forumun Elektronik bölümü var:
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_199/tt.htm
    eğer sorun tesisatta çıkarsa o bölüme bakanlar daha iyi yardımcı olabilirler.




  • az önce bazı denemeler yaptım

    1. Fişi çektim kapanmadı
    2. Kaçak akım rölesini indirdim kapanmadı
    3. Kaçak akım rölesini ikinci indirişimde kapandı
    4. Kaçak akım rölesi inikken cold start yaptım bilgisayar sorunsuz açıldı.

    anladığım kadarı ile sorun değişim sırasında meydana geliyor ve her zaman olmuyor ama cold startlarda hiç bir sorun çıkmıyor.

    yenisini alıcağız gibi görünüyor ama önce bir servisle görüşeyim diye düşünüyorum.
  • şuan elektirikler gitti ve sorun yok aklıma geldi önceden tüm cihazlar tek bir prize takılıydı deneme yaptıktan sonra kasayı bir prize diğer bilşenleri bir prize bağladım acaba tüm sorun hepsinin tek prize bağlı olmasından kaynaklanıyor olabilirmi.
  • tabiki yapabilir hocam o çok önemli bir nokta zaten
  • elektirik kesintisi sadece bizim mahallede olmuş genel bir kesinti olduğunda durumu anlıyacağız. zaten benim için önemli olan kullanmaktan çok bilgisayarın voltaj dalgalanmalarından korumak bir bilgisayarım böyle mefta oldu.
  • aynı sorun bu aralar bendede mevcut 1000va atres ups kullanıyorum fişi çektigimde kapanma yok ama elektrik kesintisinde kapanıyor ve hata sesi veriyo bende cihazı kapatıp acıyorum elektrik kesintisi devam ederken cihaz normal bi sekilde güç veriyor ve bende kullanabiliyorum.Sorun elektrik kesintilerinde kapanması.Yardımlarınızı bekliyorum
  • benim sorunumda halan devam etmekte yenisi almaya karar verdim bu sefer tanıdık bir marka ve özellikle göstergeli ve mümkünse yedek pil bağlanabilenlerden alıcam
  • ikinci elde bir arkadaş bendekinden satıyordu powercom ımd 1000 bir bakın derim
  • yokmu soruma bi cvp verebilecek babayiğit :D
  • arkadaşlar şöyle bi uyarıda bulundular topraklama ile ilgi bi sorun olabilirmi cihaz kendini koruma için kapatıyor olabilir dediler.Çünkü elektrik varken fişi cekince kapanmıyo kesinti anında kapanıyo kesinti anında topraklama sağlıklı olmadığı için cihaz koruma için kendini kapatıyor olabilir diye bi duyum aldım. yardım pls
  • birtane online ups pc ye bağlı , düz 1000va ups de monitöre bağlı şimdi fişi çekince monitöre bağlı olan ups kendini kapatıyor aküsü bitmişmidir iç sigortasımı arızalıdır acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.