Şimdi Ara

Üremek bencilliktir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ebeveyn yani ortak olarak bir yavruyu iradeleriyle isteyerek oluşturan anne ve baba. Yavru ise bu iki insanın genetik mirasını taşıyan, üreme hücreleri ile vücutlarında oluşturdukları yeni bir insan, bu yeni insan gelecekte düşünebilen ve sorgulayabilen bir birey olabilir.

    Bana göre bir insanın üremesi affedilmesi imkansız bir bencilliktir çünkü dünyaya gelmek reddimiras seçeneği olmayan bir durumdur. Kişiye sorulmadan, ebeveynler kendi arzu ve isteklerine göre bir insanın dünyaya gelmesine sebep olurlar. Kendisine sorulmadan bu dünyaya zorla tıkılıp zorla bir şeyler yapması beklenir bu insandan.

    Ne kadar sinir bozucu.

    Bunun sebebi aslında bizleriz ancak bu dünyaya gelmek zorunda kalmış sorgulayan ve düşünen insan bireysel olarak da olsa bu mirası gelecek vârislerin omuzlarına yüklememe iradesini gösterebilir. Bir insanın çocuğuna yapabileceği en büyük iyilik onun dünyaya gelmesine vesile olmamaktır. Dünyadan şikayetçi olup böyle bir dünyanın devamına sebep olmak da türümüze özgü bir ikiyüzlülük sanırım. Cinsellik yaşamak istiyorsan yaşa ama korunmayı bil. Ebeveynlik yapmak istiyorsan çocuk esirgeme kurumu düşüncesiz insanların dünyaya gelmesine sebep olduğu masum çocuklarla dolu, "soyum devam etmeli" kibrinden vazgeç, evlat edin.

    Dünyadan memnun olmayıp bilinçsizce üremek aklı vestiyere asmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 10 Ocak 2019; 1:50:24 >







  • insan varoluşuna aykırı bir durum söylediğin şey.

    bilgisayarını bana ver dediğimde vermiyorsan bencilsindir ki öyle olmalısın da. ataların bencil olduğu için sen varsın bencillik insan doğasında var ama ne kadar bencillik? sorulması gereken bu
  • böyle gelmiş diye böyle gitmek zorunda değil. atalarımın bencilliği, keyfi yüzünden varolmak zorunda kaldım ama varolmak istemiyorum. ben de düşünüp, sorgulayan bir insan olarak senin deyişinle varoluşuma aykırı davranarak soyumu devam ettirmiyorum ki varolmalarına neden olacağım insanlar dünya hayatı denen bu şeyi istemeden çekmek zorunda kalmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 9 Ocak 2019; 23:58:51 >
  • bu konu öyle bir konu ki yani çok sert söylemlerle sorunların başı bu zaten deyip taşla örtülmesi gereken bir kuyu gibi düşünülebileceği gibi çok rahimane bir tavırla da gerçek cariye-devamlı akan pınar bu deyip teşvik de edilebiliyor.

    ..............................

    bence dünyayı anlama ve kişisel beklentilerle bu sorun bireysel bazda cevap bulabilir.ben öldüğümde benim devamım niteliğinde bir şeyin kalması ölümden sonra hayatın varlığını işaret ediyor. bu önemli bir ayraçtır.

    insanlar türeme ile ne yaptığını biliyorlar mı sorusunun özü bence bu yaklaşımda.

    ...............................

    ben ölümden sonra hayat vardı deme adına bunu yapmak istemem. zira benim müdahalem olamayacağı halde benim varlığım gerekçe gösterilerek kendisine yaklaşılacak bir bırakıtım-evlat mevcut.

    bu şeye müdahale edemeyeceğim ancak bana ait. yani kendimi sorumlu hissetmem halinde bu varlığın da garanti altında olmasını isterim. bu maddi olabileceği gibi manevi de olabilir. zira ölümümden sonra gerçekten bir hayatı-canı geride bırakıp gidiyorum. bu şey bir rehin mi olacak fidye olarak mı bıraktım bilemiyorum.

    .................................

    bu durumun garantisi adına bir kısım savlar ileri sürülmüştü. ilahi kudret, rasulluk, evliyalık, melek, şeytan, insan vs. gibi. bu savlarda önemli olan kişinin evlat denen yapıya bakarken süzülen hakikati olması bakımından saflaşma denen ayraca da takılacağını hissetmesi de ayrıca önemli olabilir.

    insan türerken özleşen bir hal de alıyor. ve bu esnada fiziksel bedeni bir kabuk hükmünde çürüyüp dağılırken geride kalan özleşmiş hal bir şekilde anlam kazanıyor.

    ...................................

    bence kişi maddi ve manevi beklentileri ne ise ona uygun bir çıkışla davranması zaten sorunu çözecek gibidir. zengin, ünlü veya rasul ya da evliya da olamadım. zalim olsam bana faydası yok. o halde uzatmadan kısa kesim ankara topuk ayakkabımla yolun sonuna tek başıma gideyim diyebilmeli gibi.

    .....................................

    türeme eylemine amaç verilebilir. bu durum maddi ya da manevi olabilir. bunlara yönelik itirazlar türemenin bencilce olup olmadığını beyan eder. yoksa salt türeme bencillik desek dahi çok ayakları yere basan bir şey değil.




  • Bende 2-3 sene öncesine kadar benzer bir düşünce içerisindeydim ama benim düşüncem biraz daha ütopikti: ''Bütün hayvanlarda cinsellik bulunur''>>''İnsan 'akıllı' bir hayvandır''>>''İnsanda cinsellik bulunur''>> ''Cinsellik akılı köreltir'' >> ''Akıl insanı diğer hayvanlardan üstün kılan yegane şeydir''>> ''Akıl olmazsa insanın diğer hayvanlardan farkı kalmaz''>> ''İnsan cinsiyetsiz olmalıdır''
    Bu noktadan sonra acaba cinsiyetsizlik mümkün olabilir mi ? diye ufak çaplı bir araştırma yaptım:

    Eğer şu anda cinsiyetinden vazgeçmek isteyen bir erkeksen ameliyat ile testislerin cerrahi bir müdahale ile alınır. Sonraki 6 ay içerisinde vücudun artık Testosteron salgılayamadığı için kilo almaya başlarsın, meme şişer(tam kadınsı bir şekilde olmasa da), sesin incelir, vücut kılların dökülmeye başlar ve böbreküstü bezlerde salgılanan kadınlık hormonu kendini iyice belirgin etmeye başlar(Merak etmeyin sizin içinizde olmadığı sürece bir erkeği arzulamazsınız ). Kadınlarda ise tam tersi olur.

    Peki bütün bu sorunları atlattık diyelim.Tamamen cinsiyetsiziz. Üreme nasıl olurdu ? Burada ise klonlama yöntemine benzer bir yöntem kullanılarak(ki şu anda böyle bir şey mümkün değil. Ar-ge aşamasında)yani kendi vücudunuzun belirli bir parçasını yapay bir rahim içine yerleştirerek, vücudunuzdan koparılan parçaya çeşitli ilaçlar ile bir yumurta gibi davranması sağlanılarak soyların devamı sağlanılabilirdi(bknz:manofsteel ilk10dk) .
    Bu çok ütopik ve mantık hataları olan bir yaklaşım.

    Bazı zamanlar yetimhanelerdeki çocukların içinde oldukları durumu düşleyip zamanı geldiğinde evlat edinmek veya koruyucusu olmak istiyorum. Bazı zamanlar helal üst emmiş veya nefes alabilen biriyle bir gelecek()düşleyip kendi çocuklarımı hayal ediyorum.Bazı zamanlar cinselliğin boş iş olduğunu ve bir İnsana yaraşacak şekilde sadece düşünmek istiyorum.
    Görüyorum, ben hep haklıyım.
    Görüyorum, sen hep haklısın.
    Görüyorum, biz hep haklıyız.
    Biliyorum, kaos var.
    (Ben buraya nasıl geldim lan )

    Neyse

    Senin sorununa cevap olan kısmı:

    Bir çocuk sahibi olma kararı alırken türünün devamı kadar çevrenin tepkisini de düşünürsün çünkü sosyal bir varlığız. Toplumun bu konuya iyi yönde bakması durumunda(biyolojik çocuktan daha iyi olarak görmesi) çiftler buraya yönelebilir. Yani böyle bir durumun sağlanması için duygusal temel gereklidir çünkü bütün kararlarımızı duygularımız ile veririz. Toplu iletişim kanallarında moda haline gelirse neden olmasın ?




  • Ayrıca ''düşünmezsen olmaz''>>''düşünüyorsan vardır''>>''bilmemek mutluluktur''>>''bilmezsen olmaz''>>''bilmeyen mutludur''
  • quote:

    Orijinalden alıntı: II.Yahya

    Ayrıca ''düşünmezsen olmaz''>>''düşünüyorsan vardır''>>''bilmemek mutluluktur''>>''bilmezsen olmaz''>>''bilmeyen mutludur''
    Seninkisi bulanık mantığa giriyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı fikirdeyim. Hiç ortada yokken, hiçbir derdi, sıkıntısı, üzüntüsü, acısı yokken, bir erkek ve bir dişinin marifetiyle bu curcunaya gözlerini açıyor her bebek. Ben deneyimledim hiçbir halt yok burada, ve aynı benim gibi bir birey daha asla ve asla getirmem buralara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felaket berbat bir argüman.

    Cinselliğin aklı çürüttüğünü nasıl açıklıyorsun?

    Tarihteki en ünlü matematikçi Leonhard Euler'nin 14 çocuğu vardı.

    Aziz Sancar'da evli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürememek bencilliktir
  • Bu fikrine katılmıyorum. Üremek sanattır. Kişi doğduktan sonra bu hayatta olmak istemiyorsa 35 mm yolculuk için geçerli bir bilettir
  • haçan deyildur dedi ve koni kapandi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallad

    böyle gelmiş diye böyle gitmek zorunda değil. atalarımın bencilliği, keyfi yüzünden varolmak zorunda kaldım ama varolmak istemiyorum. ben de düşünüp, sorgulayan bir insan olarak senin deyişinle varoluşuma aykırı davranarak soyumu devam ettirmiyorum ki varolmalarına neden olacağım insanlar dünya hayatı denen bu şeyi istemeden çekmek zorunda kalmasın.
    Var olmak istemiyorsan neden intihar etmiyorsun?
  • 40 yaşıma kadar hep intiharı düşündüm, ama 40 yaşımdan itibaren insanların intihar etmeye değmeyeceklerini düşünmeye başladım. Bana göre intihar, geride kalanlara yönelik ağır bir suçlamadır. Bu mesajı verebileceğin tıynette insan olmadığını düşününce de intihar etmiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 11 Ocak 2019; 15:58:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kendine bahane üretmişsin. Sonuçta bu hayatta olmanın bu kadar kötü bir şey olduğuna gerçekten inanıyorsan intihar etmen gerekir. İçten içe yaşama arzun olmalı ki intihar edemiyorsun. İnsanların içine kodlanmış bir şey yaşama arzusu.

    Bence de insan kendi için çocuk yapar. Evde tatlı bir varlık olsun, yaşlanınca bana baksın falan :D Çocuğun seçme şansı olmuyor ama yine de kendini de öldürmüyor aşırı bir psikolojik sorunu yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Bu fikrine katılmıyorum. Üremek sanattır. Kişi doğduktan sonra bu hayatta olmak istemiyorsa 35 mm yolculuk için geçerli bir bilettir
    Ama o kararı verirken de çok acı çekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türemedeki sorun şu.

    şimdi bir ağaç var. ağaçtan elma istiyorsun. ağaçta çalış kazan parasını ver al diyor. çalışıyorsun kazanıyorsun ve parayı uzattığında ağaç diyor ki o para bende geçmez.

    ............................

    kağıdın hammaddesi ağaç ise ve ağaca kendi hammaddesini ücret olarak verirsen ağaca hem kendi evladını (kendi bedeninden yapılanı) ücret olarak vermiş olursun ki ağaç hem evladını böyle görmek istemez hem de hammadesi kendisi olan şeye ihtiyaç duymaz.

    .............................

    biz türeyerek ne yapıyoruz?

    kadın bir ağaç olsa ve biz kendisinden nemalanmak istediğimizi söylersek mekanizma nasıl işliyor?

    kadına bize meyvenden ver diyoruz o da evladım yok nasıl vereyim diyor. ben seni nemalandırayım ve sen böylece meyve sahibi ol dedik diyelim. o da tamam diyor ve sonra meyve sahibi oluyoruz ve ben onu yiyorum.

    ..............................

    burada bir sonuç var. ben eril olarak esasen toprağım ve kadın denen ağaca meyvesi yani evladı olacak şeyi toprak yapacağım yani öldüreceğim ancak bunun için önce toprak oluyorum.

    yasak ağaç ve meyvesinden gidelim.

    bu ağaç öyle bir ağaçtır ki eril olanın aslında ölüm olmadığı bir haleti ileri sürer. toprak tohumu diriltir ancak aynı zamanda öldürür de diyemeyeceğiniz bir ağaç ve meyvesi var.

    ..............................

    ben kadına eş olalım deyince nasıl öldürmüş olabilirim.

    şimdi ben esasen bir kere ölürsem toprak olacam. bu mutlak zira ölüm ve doğum siyam ikizidir( buna oruç deniyor)

    şimdi kadına diyorum ki senin meyven olacak şeyi sana ben bahşederim. esasen benim amacım devam edebilmek kadın denen nesne benim nazarımda soy için anlamlı yoksa o da benim gibi toprak olup gidecek. ancak kadının bir hususiyeti var. doğum yapabilme kaabiliyeti var. yani ben mutlak anlamda sonum o ise değil. en azından bana göre değil.

    ...............................

    ben öldüğümde zaten topraktan geldim derim ancak o ise meyve verebilecek şekilde ölüyor. bu durumu kendi lehime çevirmeye çalışıyorum. onun lehine değil zira o varken zaten bir yaratılışın sonucu oluştuk ve doğum zaten bu yaratılışı açıklayan şeylerden biri. onun ölümü bir doğumu tetikleyebilirken ben de o husus yok.

    ................................

    ölüp gitmiyim dedim ve ondan çocuk yaptım. şimdi ölüm denen şeyi uzattım. aslında bir kere ölüp hikayeyi bitirecekken milyonlarca kez doğdum öldüm. burada doğan ve ölen kavram bakımından aslında düşünülürse kadın denen şeyin bunu yaşadığı ileri sürülür. reelde annelik duygusu vesairle de açıklanabilir ancak gerçekten de doğum yapabilme kaabiliyeti bakımından doğanın ve ölenin yükümlülüğü onun üstünde okunur.

    ................................

    türeme eril açısından bencilcedir zira devamlı dişile ölüm hakkı(evladını devamlı öldürerek) tanırken kendisine devamlı yaşama hakkı tanır. ben doğarım o ölür gibi bir durum var.

    kadına ücret denen şey ödenirken ona evladı veya hammaddesi önerilir. zaten bu hususlar onda vardı o doğum yapabilir halde idi. benimle yapmaması da sorunu çözmüyor zira mevcutta bu halde olan bir yaratılışı var. yani birisi bunu değerlendirebilir halde.


    bu hikaye aslında çok tanıdık olmalı. kim değerlendirecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 11 Ocak 2019; 21:38:13 >




  • Dünyanın en haklı serzenişi budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıdaki sonuçtan çıkan bir neden var. yanlış duymadık ya da görmedik bu sonuç bir neden hasıl ediyor.

    ağacın rüzgarın ve kuş cıvıltısının olduğu bir yer cennettir(mi)?

    bu konu ciddi manada sıkıntı doğurdu denebilir.

    ...........................

    otun çiçeğin olduğu bir yerde
    rüzgar eserken biri baktı bu yere
    bir kuş çıktı gözünden
    cıvıldayarak bir kere

    ancak başkası geldi birden oraya
    adı sen ben o farketmez bir ara

    mekanı cennet zanneden o ota rüzgara kuşa

    dedi
    bu bir mezardır içinde yatar anam babam
    anlamaz üstünde cıvıldayıp da ruh olup uğuldayan

    .............................

    yasak ağacı ve meyvesini çok iyi tahlil etmek lazım. yoksa mezarı cennet zannedebiliriz.
  • Silinsin. Double post fml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 11 Ocak 2019; 21:8:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.