Şimdi Ara

UTP Kablo renkleri ve o renklerin görevleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
35.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar utp kabloların cat5 ca6 gibi modelleri var. Bunlarında bir renk sıralaması. Fakat ben bu renklerin ne ile görevli olduğunu öğrenmek istiyorum. Araştırdım fakat bulamadım. Bilen eden varsa bilgilendirirse sevinirim. Mesela mavibeyaz ne yapar arkadaşım :D Ne işi var orada..



  • Kablonun iki ucuna konnektor bağlarken hangi sıralamayı yapacağını anlamana yarıyor.
  • arkadas cok guzel ozetlemis hepsi aynı sey 4-5 ve 7-8 elektrık tasıyor 1-2-3-6 data tasıyor gerisi hikaye :D
  • Renklerin bir önemi yok kablonun iki ucunu da aynı sıralama ile çaktığınız sürece kablo sorunsuz çalışacaktır. O halde renkler neden var? Evrensel bir sıralama olmalı ki bir ağ uzmanı herhangi bir problem halinde ağınızı incelerken bir de kablo sıralamasını öğrenmek için uğraşmasın, ama sizin evinizde kullanacağınız ağı bir uzmanın incelemesi gerekir mi, sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli bir konuyu hatırlatmakta fayda olabilir. Kabloyu düz mü cross mu yapacağınıza göre konnektor ucuna çakılacak renklerin yeri değişebilir. Bunu Google'da kısa bir aramayla rahatlıkla bulursunuz.
  • Vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Fakat benim bağlantı tipi veya uç çakmak ile ilgili problemim yok. Tek merak ettiğim yeşil elektrik mi taşır veri mi veya başla bir şey mi?


    Cevabımı da almış oldum. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)
  • Eni Vici Vokke kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak herzman maviler (+) ve kahverengiler(-) elektırık tasır her zman boyledır her kablo cakımında kross cakımında bıle yerlerı degısmez data tasıyan turuncu ve yesildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoz1 -- 9 Aralık 2014; 1:18:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aoz1

    arkadas cok guzel ozetlemis hepsi aynı sey 4-5 ve 7-8 elektrık tasıyor 1-2-3-6 data tasıyor gerisi hikaye :D

    Iyi bir hikaye yazmissin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aoz1

    Teorik olarak herzman maviler (+) ve kahverengiler(-) elektırık tasır her zman boyledır her kablo cakımında kross cakımında bıle yerlerı degısmez data tasıyan turuncu ve yesıldır

    Bunuda duzelteyim, soguk renkler (-) sicak renkler (+) tasir.
    Mavi soguk bir renktir, kahverengi sicak bir renktir.

    Ki zaten network kablosundan senin sandigin sekilde elektrik tasinmiyor.
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    haha bu işi bana ogretıyor :D Ben ınternet sırketınde calısırım kardes butun cıhazlarda bu sekılde calısır 4.5 pin + 7.8 pin - yazar adaptorlerde ubnt mıkrotık hep boyle ogrende gel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoz1 -- 6 Aralık 2014; 18:00:07 >
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    Senın sandıgın gıbı tasıyor ben cat 6 kablosunda 48 volt elektrık tasıyorum 60 metreye babaow :D
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    haa evet evet :D
     UTP Kablo renkleri ve o renklerin görevleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aoz1

    haa evet evet :D
     UTP Kablo renkleri ve o renklerin görevleri

    Yav he. Sen internet sirketinde calismaya devam et PoE switch gordun mu acaba hayatinda, 60m'ye tasiyormus sanki kendisi sirtinda tasiyor.




  • axiadam kullanıcısına yanıt
    Iyi sıvadın :) WDSL internet ten bahsediyorum ben PoE switch soruyorsan ubnt tough switch ve mikrotik 750up bir PoE switchdir al bu fotolarda sana kapak olsun ve görme konusunuda gelirsek PoE switch sahibiyim senin gibi yorum bebesi değil :)
     UTP Kablo renkleri ve o renklerin görevleri
     UTP Kablo renkleri ve o renklerin görevleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoz1 -- 7 Aralık 2014; 19:11:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1. normalde o kablolar elektrik taşımak için değil veri taşımak için üretilmiştir. poe destekli cihazlar için veri ile birlikte elektrik de taşınabilir.
    2. karşılıklı uçlar aynı olursa her şekilde çalışır mantığı yanlış. her bir rengin iç direnci farklıdır. bu nedenle üniversal şekilde dizilim yapılması gerekir.
    3. 100 mbit bağlantı için (veya cross bağlantıda) 1-2-3-6 pinler yeterlidir.
    4. 1000 mbit için 8 kablo da gereklidir...
  • Sanki motor çalıştırıyorlar 4-5-7-8 de elektrik varmış da neymiş. Veri aktarımı sırasında tüm kablolardan elektrik akımı geçer bu bir. 1-2-3-6 nolu kablolar kullanılırsa (1-3 veri gönderimi yapar 2-6 veri alımı) 100 Mbit lik veri akışı sağlanır 4-5 ve 7-8 nolu kabloları kullanmazsanız bile olur bu iki. 1000 Mbit lik bağlantı için tüm kablolar kullanılır bu durumda 1-3 ve 4-5 nolu kablolar veri gönderimi yapar 2-6 ve 7-8 nolu kablolar veri alımı yapar. cross bağlantı yaptığınızda veri alan ve gönderen kabloların yerleri diğer bilgisayarda birbirine karşı gelecek şekilde yerleştirilmiş olur tabi ağ cihazları kullanılmadığında. ağ cihazları bu işi kendisi halleder ve cross bağlantıya gerek kalmaz.

    Tabi tüm kablolar 1000 Mbit hızı desteklemez cat6 kablo kullanırsanız bu hızı elde edebilirsiniz. diğer durumlarda kablonun desteklediği hıza kadar ulaşabilirsiniz.
  • Merhaba ben cat 6 kablo alacağım ve bu kabloyu kendim türktelekom kutusuna takacagım ancak hangı rengi kullanıcagımı bılmıyorum ve kabloyu rj11 ucuda taktıracagım ancak burdaki elektirikçiler bilgisiz oldugu için onuda nasıl yapılacagını söylerseniz sevinirim teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inuh

    Renklerin bir önemi yok kablonun iki ucunu da aynı sıralama ile çaktığınız sürece kablo sorunsuz çalışacaktır. O halde renkler neden var? Evrensel bir sıralama olmalı ki bir ağ uzmanı herhangi bir problem halinde ağınızı incelerken bir de kablo sıralamasını öğrenmek için uğraşmasın, ama sizin evinizde kullanacağınız ağı bir uzmanın incelemesi gerekir mi, sanmıyorum.
    Bilip bilmeden sallamayın lütfen.hangi kablo olursa olsun 1e1 olsa dahi calişmayabilir/çalışmaz .fark ettiyseniz 2 şerli olarak birbirlerine sarılı halde cat kablo.bunun bir amaaci car o yuzden 2li olarak birbirine dugumlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica cat5 kablo ile calistigim yerde zorunluluk yuzunden tek bir cat5 kablo ile hem interneti hemde 2 adet telefon hattini ilgili yere gondermisligim var.cunku internet 8damar kablonun 4unu data olarak kullanir digerleri bostur (1gbit icin 8inide kullaniyormus yeni ogrendim!) data kablolari 1-2-3-6 yani turuncu beyaz+turuncu+yesilbeyaz+yesil uç data diger kalan kablolar bostur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.