Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.204
Cevap
130
Favori
439.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam...biz izmirde solunum hastalıkları üzerine çalışan 20 senelik bir firmayız.daha önce hastane malzemeleri üzerine çalışırken artan uyku hastalıkları üzerine bir şubemizi bu konuda 2007 senesinde açtık ve uzmanlaştırdık...öncelikle sgk dan bu cihazların parasını alabilmek için sgk hastanelerinden veya sgk nın kabul ettigi özel hastanelerden rapor çıkarmanız gerekir..(uyku testine girecek..çogunlukla iki gece yatacaksınız...bunun dışında yogun bakımlardada solunum raporu çıkabilmektedir..) eger uyku testine özel hastanede girecekseniz hastaneye çıkacak raporu sgk nın kabul edip etmedigi bu raporla sgk dan cihaz parası alınıp alamayacagınızı sorun...hastaneden raporu çıkardıktan sonra bulundugunuz ilin sgk kurumuna başvuracaksınız...burada çıkarmış oldugunuz raporunuza tıbbi uygunluk verilecek..ardından ellerinde bu cihazlardan varsa size sgk dan cihazlar verilecek..eger sgk nın elinde cihaz yoksa mevcudu yoktur yazısını verip sizi dışarda medikal cihaz satan firmalardan cihazı almanızı söyleyecekler...asla ve asla sgk dan onay alınmadan ben dahil herhangi bir firmadan cihaz almayın..daha sonra sgk cihaz verirse firmalar verdikleri cihazları geri almıyor ve hastalar magdur oluyor....kısaca önce rapor...sonra sgk..daha sonra medikal firmalar....sgk kurumunun bu cihazlar için ödemesi
    cpap:702 tl
    autocpap:1404 tl
    bipap 2214 tl..
    bipap st:4850 tl...
    Biz firma olarak 4 farklı marka altında cpap cihazı çalışıyoruz...bunlardan fark almadıgımız cihazlar mevcut oldugu gibi (plusmed recpironics) kalitesi karşılıgında belli bir miktar fark aldıgımız cihazlar (tyco covidien ve GE Breas) mevcuttur.....
    firma olarak türkiyenin tüm illerine cihaz gönderiiyor..sdgk dan ödemesini alabilmek için tüm evrakları hazırlayıp sgk ya veriyoruz.....
    daha detaylı bilgi için bana ulaşabilirsiniz....Tolga öner...05366966279.....




  • Philips Respironics bipap kullanıyorum. İlk zamanlarda acemisi olduğum için maskenin üst kementini fazla sıktığım için burun kemiğimin üstünde yara yaptım. Maske kullanacak arkadaşlar buna azami dikkat etsinler; maskenin üst kementini mümkün olduğunca gevşek bıraksınlar. Eğer küçük hava kaçaklarını absorbe edebilme özelliğine sahip kaliteli bir cihazınız varsa bu durum sıkıntı yaratmaz. Alt kementi dilediğiniz sertlikte sıkıştırabilirsiniz zaten, o kısımda yara izi yapmıyor. Maske 1-1.5 ay içinde yüzünüzün tam şeklini alıyor ama ucuz maskelerde bu sıkıntı devam edebiliyormuş. Dolayısıyla cihaz kadar maske de çok çok önemli...

    Cihazım nemlendirici ve ısıtıcılı özelliğe sahip. Bu haliyle çok daha iyi. Çalışması çok sessiz, hanım sesini duymuyor bile. Cihazla ilgili şu 2-3 ay içinde hiç bir sıkıntı yaşamadım. Benimle aynı dönemde, fark ödemeden alınabilen ucuz cihaz alan bir arkadaşımın cihazı bozulmuş 1 aydır servisin tamirini bekliyormuş. Size önerim dünyada isim yapmış, herkes tarafından kalitesi kabul gören cihazlardan almanız. Resmed, Philips Respironics gibi markalar bunlardan ikisi.

    Cihazla ilgili bir sorusu olan varsa pm ile de ulaşabilir. Bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.




  • slm arkadaşlar.öncelikle hepinizin yeni yılını kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim.
    uzun araştırmalardan sonra philips respironic marka apap cihazımı hafta içinde teslim aldım.ancak cesaretimi toplayıp bir türlü kullanmaya başlayamadım..nihayet dün akşam cihazı kurdum ve kullanmaya başladım.haznesine su koymama rağmen işin heyecanı ile nemlendiriciyi çalıştırmayı unutmuşum..ilk gece nemlendirici olmadan zor da olsa uyudum.bakalım bu gece nemlendirici ile kullanmaya başlayacağım.
    cihaz 30db olmasına rağmen oldukça sessiz ve verimli çalışıyor.hatta sonradan öğrendiğim kadarıyla doktorum da aynı cihazı kullanıyormuş.geçen birkaç günlük sürede de ismi duyulmuş bir üniversite hastanesinden aynı cihazın referansını aldım. ancak maske konusunda alışma süresindeyim.aynı cihazı alan arkadaşlara bir sorum olacak.cihazı yeni alırken içerisinden maske çıkıyor mu.? aldıgım medikalci arkadaşa fark vererek komple respironics in fullface 2 orjinal slikonlu maskesini aldım.maske large oldugu için yüzüme ancak uyum sağlıyor..ama sanki kullanırken hava kaçakları oldugunu sezdim.doktorum komple cihaz yazmasına rağmen sanki burun aparatlı olanı daha rahat gibi geldi bana..ya da ağız kısmı açık kaldıgından belki psikolojik olarak öyle zannediyorum.
    tedavi süresince komple maske yada nazal maske kullanmamızın bir farkı var mı? yani ikisinde de aynı tedaviyi uygulamış oluyor muyuz.?nacizane yorumlarınız sonrasında doktorumla görüşüp maskeyi nazal olanı ile değiştirmeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdo_38 -- 1 Ocak 2012; 22:42:55 >




  • slm..bende solunum işi yapıyorum...ama yazdıgınız bu fiyatlar cpap cihazı için çok ama çok yüksek fiyatlar....adım tolga telefonum.05366966279....isterseniz bana ulaşın fiyatlar ve cihazlar hakkında sizleri bilgilendireyim.......
  • quote:

    Cpap-bipap Nedir?
    ________________________________________
    CPAP(Continuous Positive Airway Pressure-Sürekli Pozitif Havayolu Basıncı)
    BİPAP(Bi-level Positive Airway Pressure-İki Dereceli Pozitif Havayolu Basıncı)
    Her iki cihazda OSA(tıkayıcı uyku apnesi) tedavisinde kullanılmaktadır. Hangi cihazı kullanacağınız polisomnografi(PSG) testi sonrasında doktorunuz tarafından belirlenir ve laboratuarda bir gece uygulama yapılarak kullanacağınız basınç ayarlanır.

    Gündüz aşırı uyku halinin de CPAP tedavisiyle düzeldiği, dikkat ve algılama fonksiyonlarının normale döndüğü gösterilmiştir. OSAS trafik kazalarının önemli bir nedenidir. OSAS hastalarının sürüş kabiliyetlerinde azalma olduğu gösterilmiştir. CPAP tedavisi, bu hastaların sürüş yeteneklerinin normale dönmesinde etkin olmuştur.

    quote:

    CPAP cihazı alırken nelere dikkat etmeliyim?
    PAP cihazı alırken dikkat etmeniz gereken 3 önemli adım vardır :
    1. Adım: Uygun Cihaz Tipinin Seçimi,
    2. Adım: Cihaz Markasının Seçimi,
    3. Adım: Cihazı Alacağınız Firmanın Seçimi
    quote:

    1) Uygun Cihaz Tipinin Seçimi:
    Sabit basınçlı CPAP cihazları, Nefes verme basıncını azaltan C-Flex özellikli CPAP cihazları, Otomatik CPAP (APAP) cihazları, Nefes alma ve verme basıncını ayrı ayrı verebilen BiPAP cihazları,Otomatik BiPAP veya BiPAP ASV gibi çalışma şekilleri farklı tipte olan PAP cihazları vardır.
    Size en uygun cihaz tipini seçerken, öncelikle hastalığınızın teşhisini koyan uyku doktorunuzun önerilerini dikkate alınız. Yukarıda belirtmiş olduğumuz PAP cihazı tipleri hakkında ön bilgi edinerek, hastalığınıza uygun bir tedaviyi konforlu şekilde yapan cihaz tipi seçeneklerinizi belirleyin.

    quote:

    2) Cihaz Markasının Seçimi:
    PAP cihazlarının üretimini yapan onlarca firma vardır. Bunların sadece birkaç tanesi tüm dünyada isim yapmış, iyi bilinen markalardır. Unutmayın ki, alacağınız cihaz sağlığınız için her gece kullanmanız gereken bir solunum cihazıdır. Basit bir elektronik cihaz alırken göstereceğiniz dikkatin çok daha fazlasını, alacağınız PAP cihazı için de göstermelisiniz. Kaliteli ve iyi bir marka tercih ederseniz cihazınızı daha rahat kullanabilirsiniz. PAP cihazları içinde en iyi marka amerikan malı olan GE( General electric) firmasının ürettiği CPAP-BİPAP cihazlarıdır.

    quote:

    3) Cihazı Alacağınız Firmanın Seçimi:
    Doğru bir cihaz tipi belirlediniz, kaliteli bir markayı almak istiyorsunuz, şimdi cihazı kimden almalısınız?
    Cihazı satın alacağınız firmanın uzun yıllardır bu işi yapıyor olması bir avantajdır. Çünkü diğer sektörlerde olduğu gibi medikal sektörde de her yıl yüzlerce firma açılır, yüzlercesi de kapanır.
    Çevrenizde cihaz kullanıcısı arkadaşlarınız varsa, onların önerileri de size yardımcı olabilir.
    Cihazı aldığınız yerde mutlaka burnunuza uygun bulduğunuz maske seçenekleri olmalıdır. Seçtiğiniz maskeyi, alacağınız cihazla birlikte, doktorunuzun belirlediği basınçta test etmeden cihazı almanızı önermiyoruz. Çünkü ne kadar kaliteli bir cihaz alırsanız alın, bunun için bir ne kadar fark öderseniz ödeyin, burnunuza uygun model ve boyda olmayan bir maske ile cihazınızı kullanabilmeniz, gece rahat uyuyabilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle maske seçimine önem vermenizi şiddetle öneririz.
    Cihazı alacağınız firmanın sizinle ilgilenen satış elemanının yaptığı işle ilgili bilgisini, yaptığınız ön araştırmadan çıkaracağınız birkaç soruyu sorarak ölçebilirsiniz.
    Cihazı aldığınız firmanın teknik servis koşullarını mutlaka sorgulayınız.
    Ülkemize kaçak yollarla getirilen, uzak doğudan bir seferliğine ithal edilen ve piyasaya göre fiyatları düşük olabilen PAP cihazlarını satan birçok medikal firma bulunmaktadır.
    Bu firmalardan alınan cihazların tamirat ve servis garantisi bulunmamaktadır. Alacağınız cihazı mutlaka yetki mümessilinden veya distribütör tarafından yetki belgesi verilmiş bayisinden almalısınız.Bu konuda da size yardımcı olmak isterim solunum cihazların ege bölgesinde satışını ve teknik servisliğini biz yapmaktayız.Bizimle irtibata geçerseniz size yardımcı olmak için elimizden geleni yaparız.
    quote:

    FİRMAMIZ:FAMED TIBBİ CİHAZLAR SAĞLIK HİZMETLERİ MEDİKAL Ltd.Şti
    İRTİBAT NUMARAMIZ:0543 617 60 45-0507 765 72 32




  • Herkese selamlar aynı hastalıktan bende yaşamaktayım. yaklaşık 1 yıl olacak uyku merkezinde yattım ve sonunda nemlendiricili otomatik cpap cihazı almam gerektiği raporu verildi. ve cihaz ile uyuduğumda %100 başar elde edildi. lakin cihazların fiyatlarını sorduğumda 2000 tl'lerden bahsedildi.malum devlet de belli kısmını karşılıyor hepsini değil. bir de biz en başta direk tüm parayı peşin veriyoruz ama o kdar nakit veremiyorum maalesef kredi kartı da veremiyorum.sizlere sorum şu olacak bu cihazı 900 tl gibi bir fiyata çin malı olmayan düzgün bir cihaz alabiliyor muyuz. ve benim raporun tarihi dediğim gibi 1 yıl olacak ve tekrardan yatmam gerkeir mi raporun geçerliliği ne kadardır.herkese geçmiş olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poten_za

    Herkese selamlar aynı hastalıktan bende yaşamaktayım. yaklaşık 1 yıl olacak uyku merkezinde yattım ve sonunda nemlendiricili otomatik cpap cihazı almam gerektiği raporu verildi. ve cihaz ile uyuduğumda %100 başar elde edildi. lakin cihazların fiyatlarını sorduğumda 2000 tl'lerden bahsedildi.malum devlet de belli kısmını karşılıyor hepsini değil. bir de biz en başta direk tüm parayı peşin veriyoruz ama o kdar nakit veremiyorum maalesef kredi kartı da veremiyorum.sizlere sorum şu olacak bu cihazı 900 tl gibi bir fiyata çin malı olmayan düzgün bir cihaz alabiliyor muyuz. ve benim raporun tarihi dediğim gibi 1 yıl olacak ve tekrardan yatmam gerkeir mi raporun geçerliliği ne kadardır.herkese geçmiş olsun...

    rapor 1 yıllık... raporda "artık cihaz kullanmasına gerek yoktur" denilene kadar kullanım ve rapor yenileme gerekli.

    Cihazınızı kullanmaya başladığınız tarihten itibaren 1 yılı doldurmadan(aksi taktirde hafızasını silerek yeni kayıta yer açıyor cihaz) "son 1 yıllık kullanımınıza dair" rapor alıp (cihazla uğraşmadan medikal firmada cihazdan bu raporu aldırıyorum) size rapor veren hastaneye rapor+cihazla başvuruyorsunuz.

    Böyle yaparsanız 1 gece yatmak zorunda kalmıyorsunuz ve sonraki yıl için raporunuzu alıyorsunuz. Benim cihazım Resmed Autoset Spiritll.


    Rapor niçin gerekli veya faydalı?

    a) her yıl maske değiştirme hakkınız var.Yeni raporunuz+dr reçetesiyle maske alırsanız (40! TL sini) devlet karşılıyor
    b) SGK, cihazı düzenli kullanmazsanız geri isteyebilir,bunun önüne geçiyorsunuz
    c) Kimse olayın farkında değil, uyku apnesi sendromu olanlar cihazı düzenli kullanmazlarsa ehliyetlerini kaybedebilirler veya yenilemede sorun veya ceza yazılması sorununu yaşayabilirler.Yönetmelikte "gözlükle araç kullanması gerekenin gözlüksüz araç kullanması neyse, bu cihazı kullanması gerekenlerin düzenli kullanmıyor olup araç kullanması da o"

    Esasen yukarıdaki düzenlemeler öncelikle "bizim sağlığımız için".. Cihaz kullanımından önceki dalgınlık ve uyuklama halinizi trafikte bir düşünün...


    Cihazın sessizliği çok çok önemli değil, maskenin kullanımda verdiği ses(yıldız savaşları filmindeki Darth Vader gibi) yanında cihazın sesi zaten duyulmuyor ve bu sesi sıfırlayan yok Çünkü cihazın verdiği havanın fazlası ve sizin verdiğiniz nefesin tahliyesi bu sese neden oluyor

    Ben burun deliklerini tıkayarak görev yapan maskeyi kullanıyorum. Diğer klasik maskeler yüzü epey kaplıyor ve yara/iz yaptığı gibi rahatsızda ediyor bence...Gerçi onlarda da küçülme başlamış

    Size önerim dünyada isim yapmış, herkes tarafından kalitesi kabul gören cihazlardan almanız. Resmed, Philips Respironics gibi markalar bunlardan ilk ikisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 29 Ocak 2012; 19:50:01 >




  • bu hastalıktan 10 yıl önce ameliyat oldum çok zordu hatta zordan dahada zordu küçük dilim tamamen alındı ve bademcikler alındı boğazım genişletildi burundan da ameliyat oldum afedersiniz bir b... olmadı ozamandan beri aynı rahatsızlığım devam ediyor şiddetle arttı desem yalan da olmaz
    yakın zamanda bir özel hastanede uyku labaratuvrında uyudum apne 34 yüksek dedi doktor fakat o hastanenin raporu geçersizmiş uzun lafı kısası devlet 3 kuruş para verecek burnumdan getirecek her yıl hesap soracak falan filan bu cihazın 2. eli yada uygun olanı varmı
    o doktorun göderdiği medikal weinmann marka öneriyor fiat 2400 bu marka nasıl acaba bilgi verirseni,z sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01012012

    bu hastalıktan 10 yıl önce ameliyat oldum çok zordu hatta zordan dahada zordu küçük dilim tamamen alındı ve bademcikler alındı boğazım genişletildi burundan da ameliyat oldum afedersiniz bir b... olmadı ozamandan beri aynı rahatsızlığım devam ediyor şiddetle arttı desem yalan da olmaz
    yakın zamanda bir özel hastanede uyku labaratuvrında uyudum apne 34 yüksek dedi doktor fakat o hastanenin raporu geçersizmiş uzun lafı kısası devlet 3 kuruş para verecek burnumdan getirecek her yıl hesap soracak falan filan bu cihazın 2. eli yada uygun olanı varmı
    o doktorun göderdiği medikal weinmann marka öneriyor fiat 2400 bu marka nasıl acaba bilgi verirseni,z sevinirim


    arkadaşım neden bu kadar kötümsersin uyku labaratuarı olan bir devlet hastanesinden randevu alacaksın bir yıl diyorlar ama altı ayda çağırıyorlar sonra sana raporunu veriyorlar cihazı alıyorsun parasınıda veriyorlar kullanıyorsun hiçbir problem yok bu anlattıklarım bizzat benim başımdan geçen olay şu an kullanıyorum çok rahatım sağlıklar dilerim




  • hangi özel hastanelerin raporu geçerli bilen varmı özellikle adana yakınları
  • Arkadaşlar, grubu yeni katıldım. Ben uyku apnesi hastasıyım. Doktor APAP cihazı (otomatik cpap) yazdı. SGK'ya onaylattım reçeteyi şimdi de cihaz arıyorum. Özellikle ikinci el cihazı olup da vermek isteyen varsa, veya kullanmadığı cihazı olan varsa benimle irtibata geçebelir. Özellikle ikinci el arıyorum. Telefonum 0555 509 43 73 Tüm hasta arkadaşlara geçmiş olsun.
  • amerikan evo cihaz nasıl kullanan varmı 1600 tl nemlendiricisi ile başka cihazda önerebilirsiniz
  • DeVilbiss Sleep Cube otomatik Nemlendiricili kullanıyorum , çok memnunum. Artık bu cihaz olmadan uyuyamıyorum desem yeridir. İlk başlarda yadırgamıştım tabi. Eskiden sabah yorgunluğu ve uykusuzluk çekiyordum şimdi çok rahatım.

    Bu arada DeVilbiss Sleep Cube CPAP, Auto CPAP, Bilevel S ve Bilevel ST cihazları ile uyumlu beyaz hava filtresi isteyen olursa temin edebilirim, orjinal ürünler. Piyasada 2'li paket 45 TL ye satılıyor zannediyorum araştırdım ama daha ucuz bulamadım. 2'li paket 20 TL den veriyorum. İlgilenenler PM atabilir.

    Sağlıklı uykular :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiapetos -- 21 Mart 2012; 15:51:25 >
  • selam...balcalı ve seyhan başkent hastanesine müracaat edebilirsiniz uyku laboratuarı için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdbarlas

    Arkadaşlar, grubu yeni katıldım. Ben uyku apnesi hastasıyım. Doktor APAP cihazı (otomatik cpap) yazdı. SGK'ya onaylattım reçeteyi şimdi de cihaz arıyorum. Özellikle ikinci el cihazı olup da vermek isteyen varsa, veya kullanmadığı cihazı olan varsa benimle irtibata geçebelir. Özellikle ikinci el arıyorum. Telefonum 0555 509 43 73 Tüm hasta arkadaşlara geçmiş olsun.

    2. el alırsanız SGK para ödemez. Sıfırını Ankara'dan almıştım; Philips'in son serisini muadil satıcılardan 1.000 TL eksiğine vermişlerdi. Almak isterseniz pm atın; makinenin üzerinde kartını yapıştırmış, telefon numarasını vereyim.
  • Merhaba,
    Annem için Cerrahpaşa'da bir gece yatıp test yapmışlar, Ncpap kullanması doğrultusunda rapor verilmiş. Forumu okuduktan sonra, cpap mı yoksa apap mı alınacak anlamak için bölümün hemşiresi ile görüştük, ncpap cihazı olduğunu, markanın bize bırakıldığını, 7 bar hava üflemeli olması gerektiğini söyledi. Başka da bir bilgi alamadım.
    SGK desteği ile alınacak. Annem 63 yaşında, geçen yıl felç geçirmişti, şimdi kendi işlerini yavaş yavaş yapacak kadar hareket edebiliyor çok şükür.

    Hangi marka cihaz ve maske alalım ki hem gereksiz para ödememiş olalım, hem de annem rahat kullansın?
    şimdiden teşekkürler
  • Merhaba,

    Kullandığım maske eskidi SGK maske desteği veriyor mu? Yenisini almak istesek çok para. Devlet ne kadarını karşılar?
  • uyku testinizi evinizde doçent doktor kontrolünde uygun fiyata yapabilirim.0505 601 10 49
  • Weinmann marka cihaz kullanan var mı arkadaşlar ( Otomatik CPAP ) Şikayet/memnuniyet vs??
  • merhaba,
    istnabul anadolu yakasındayım , resmed marka cihaz almak istiyorum sorun yaşamayacağım bir yerden deneme yaparak almak istiyorum, tecrübesi olan veya öneribileceği bir yer olan varsa memnun olurum, tşk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.