Şimdi Ara

Uzak Noktaya İnternet Yardımlarınız ve Yorumlarınıza İhtiyacam Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim yaklaşık 500 metre evden ötede bağ ve seranın bulunduğu ve akşamları orada vakit geçirdiğim bir evim var, öncelikle evde kullandığım interneti oraya taşımak istiyorum lakin maliyeti az olsun diye bir tane CPE alıp repaerter olarak kullansam 500 metre de wifi kullanabilir miyim, kullanabilirsem bunu uygun fiyatlı hangi CPE ile yapabilirim. fiyat performans ürünleri önerilerinizi bekliyorum. bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.



  • Merhaba

    Bulunduğunuz yer ile bahsettiğiniz bahçe arasında engel(bina,ağaç vs.) var mı ? Yoksa önü açık birebir görünüyor mu ?

    Bunu tek bir cihaz ile yapmanız pek sağlıklı olmaz. Modemin olduğu binanın çatısına bir adet 5ghz access point, internet aktarmak istediğiniz yerin çatısına ise bir adet 5ghz station ve router/modem alarak yapmanız çok daha stabil ve sağlıklı olacaktır. Bu tür işlerde bir kere cihaz alıp bir defaya mahsus masraf yapmak yararınıza olacaktır.

    Bu işlemi iki farklı ürün kullanarak yapabilirsiniz.

    Mikrotik DiscLite5 2 Adet

    veya

    UBNT LocoM5 2 Adet

    Ayrıca bahçeniz'e aktarmış olduğunuz interneti kablosuz olarak kullanabilmeniz için Router almalısınız veya herhangi kablosuz bir modem bulup "DHCP" özelliğini kapatıp modem de kullanabilirsiniz.

    Yapmanız gereken işlem sırasıyla

    Modeminizin bulunduğu binanın çatısına 5ghz access pointi takacaksınız. Access point ile modeminizin arasında cat6 kablo ile bağlantı yapacaksınız.

    Bahçenizde bulunan binanın çatısına 5ghz station takacaksınız. station ile router/modem arasına cat6 kablo ile bağlantı yapacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@ngerr -- 20 Mayıs 2018; 7:37:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.