Şimdi Ara

Uzayın yeni yıldızı Hindistan tam 104 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • helal lan ! :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: C0MPUTER

    "İstikbal göklerdedir." Kemal ATATÜRK


    Uzay gök değildir. Atmosferin dışında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    ;)http://www.tdk.gov.tr/ siteye girip arama kısmına GÖK yazıp ilk maddeye bakmanızı öneririm...
    Uzayın yeni yıldızı Hindistan tam 104 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C0MPUTER

    ;)http://www.tdk.gov.tr/ siteye girip arama kısmına GÖK yazıp ilk maddeye bakmanızı öneririm...
    Uzayın yeni yıldızı Hindistan tam 104 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı

    Teknik olarak gök değil, sonuçta uzayın göremediğimiz kısımları da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergenius


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuago

    Aynı uyduyu bugün biz göndersek içimizdeki çakma muhalifler bunu bile eleştirirdi. Uzayı çöp dolduruyoruz, parası cebimizden çıkıyor, ne gerek var? Bu parayla okul fabrika yapılır gibi abuk sabuk yorumlarla doldururlardı :)

    Keşke böyle şeyler yapsaydık da eleştir selerdi. Izahi olmayan şeyler yapıyoruz.Eleştiri de yapmamıza izin vermiyorlar ayrı mesele

    Yanlış ve eksik bir düşünce, bayim.



    Türk imparatorluğu ve devamı olan cumhuriyet donemi boyunca aslında havacılık ve uzay projelerinde çoğu zaman ilk 3'te olmustur. Kutlu gazimizin ölümü bizi ağır yaraladı (havacılık sektörü) .



    Ardından gelişen 2. Dünya savaşı Yen'i Türkiye cumhuriyeti icin müthiş bir fırsat iken, basiretsiz kararlar sonucu en parlak döneminde gerilemiştir. Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'un hayati bu konuda okunacak en iyi kaynaklardır.



    1958-1959 döneminde başlayan uzay çılgınlığı Türkiye'ye de sirayet etmiş, uzaya canlı hayvan ve kısa menzilli balistik füze teknolojisinde sondan dönmüştür;



    https://www.google.com.tr/amp/seyler.eksisozluk.com/amp/50-yil-once-uzaya-fuze-gondermek-icin-kollari-sivayan-turkler-ve-pek-bilinmeyen-yerli-fuze-seferberligi



    Sayın Turgut Özal zamanındaki gelişmeler ile tekrar atağa kalkan sektörümüz, beyfendimizin olumunden sonra oluşan kriz ortamında güme gitmiştir. Sayın Erdegon döneminde ise Türkiye'de hiç olmayan yükselmeler gerçekleşmiştir.



    Örnek vermek gerekirse, ki gerekir..



    İnsansız hava araçları, aviyonik teknolojisinde mükemmel bir adımdır.



    Füzeler, hem de çeşit çeşit :). Yerden havaya, havadan yere, havadan havaya, yerden yere, yerden su üstü hedeflere, gemi ve denizaltılardan yer hedeflerine.



    Havadan havaya füze dediğimiz füze, sektörümüzde Nirvana olarak adlandırılır. Diyeceksiniz ki, madem bu Nirvana ise neden uzaya gidemiyoruz. Evet. Haklısınız. Fakat unutmamanız gereken şudur, uzay roketleri teknolojisinde ki en önemli bölüm petro-kimyadır. Maalesef, bu konu pek hız kaldırabilen bir akademik dal değildir.



    Yolcu uçağı. Yükselen Güney ve güneydoğu Asya pazarları ile girdiğimiz is birliği bu alanda attığımız en önemli adımdır. Trjet projeleri güzel bir adim, fakat erken ekmek yenebilecek bir dal değil.



    Savaş uçağı. 5. Nesil savaş uçağı için bu konuda İngiliz ve Avrupalı ortaklarımız ild yaptığımız çalışmalarımız var. İngiliz bae system ile imzaladığımız teknik işbirliği mutabakatı ve gene İngiliz rols-royce ile imzaladığımız (kale kalıp-rols-royce ortaklığında Anadolu'da kurulacak olan) uçak motoru anlaşması var.



    Savaş helikopteri. Başta bahsettigim gibi, havacılık sektöründe, özellikle muharebe sistemlerimde en öncelikli alan aviyonik. Anlamı Uçak elektroniği. Bizim bu alanda iyi olduğumuzu söylemiştim. 40 milyon dolara malolan atak-1 helikopterimiz, fiyat performans olarak takdire şayandır.



    Ulusal genel maksat helikopterini benim anlatmaya karizmam yetmez, siz en iyisi bir kaç gün araştırın. Anca doyarsınız :)



    Ayni şekilde eğitim ve hafif saldırı uçağımız, bunu da anlatmaya layık biri olduğumu sanmıyorum. Size bırakıyorum.



    Uydu teknojilerj konusu çok kompleks. Sadece havacılık değil, her teknoloji dalından ihtiva eden sistemler. Ülkemizde ysanan karışıklıklara rağmen bu alanda da kuvvetli bir ivme yakaladık. Mamafih, ancak ekonomimiz kadar konuşabiliyoruz. Havacılık ve uzay sektörü "fakir ama gururlu"yu kabul etmeyen bir despotluga sahip.



    Umarim bu Derviş kafanda ki sorunlara yüzeysel bir cevap verebilmiştik muhterem dostum-evladım-amcacığım. Esen kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Hindistan'ı gördükçe aklıma hep bu geliyor arkadaş.Ülkeye ak hem bakıyorum amerikadaki pek çok üniversitede de hindistanlı mevcut adamlar roket felan atıyor.Bizde köprü yaptırıyoruz vay anasını yav gerçekten insan hayret ediyor.

  • Allah sana o betonları kullandırtmasın ahşaplarda otur

  • Bu çocuk okur aga.

  • ergenius kullanıcısına yanıt
    benım merak ettıgım sey, tane uydu bır kalemde nasıl tek bır roketle fırlatılabılıyor... aptallık ya bu

  • ne alaka, madem ıstıkbal goklerde hadı soyle chpye uzaya roket fırlatsın...

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.