Şimdi Ara

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.814
Cevap
151
Favori
1.029.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Hepa filteri bir süpürge arıyorum ve gözüm toz torbalı ama 500 watt emiş gücü olan 9170e takıldı (giriş watt ı 2200 watt). Bi yerde denedim ve cidden çok güçlü çekiyor. Ama toz torbalı ve filtre maliyetleri beni düşündürüyor. Ayrıca doldukça emiş kaybı çok etkilenir mi?

    Diğer kararsız kaldığım makine philips 9262 veya 9256, ikisi de bir iki önemsiz 1-2 özellik dışında aynı görünüyor. 9156 yı denedim ve 9170 kadar olmasada yinede güçlü bir makine (emiş 350 watt, giriş 2000 watt). Ama toz torbasız ve dolmasına meydan vermeden temizleme şansımız var.

    Evet, 9170 in korkunç bir emişi var fakat benim kafamı kurcalayan şey, gerçekten de filtre doldukça emiş özelliğni kaybeder mi? Yada şöyle sorayım: doldukça 9256 veya 9262 gibi 350 watta mı düşer?

    Ayrıca birisi 2 ada bir torba doluyor demiş. Bizim şu anki süpürgemiz de toz torbalı ve çok güçlü (arnica ama hepa filtre yok, astım şüphesi olan çocuğumuza iyi gelmediği düşüncesiyle değiştiriyoruz) ama 2 ayda bir dolmuyor.

    Bu süpürgeler arasında veya bildiğiniz başka hepa filtreli ve en az 9170 kadar iyi çeken başka marke ne tavsiuye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 28 Ekim 2011; 15:30:27 >



  • Bu elektrik süpürgesi olayını sadece siz değil, forum kullanıcılarının çoğu gözünde çok büyütüyor. Artık bu tarz basit çekirdek teknolojili cihazları, dünyada en iyi Çin üretiyor. Dediğiniz 3 firma 5 firma olayları onyıllar öncesinde kaldı.

    Süpürme olayında farklılık yaratan tek firma bilinenin aksine sadece Dyson değildir. Çinli birçok üretim işletmesi, Dyson'un teknolojisini "neredeyse" bire bir maliyet ve bire bir işlevsellikle taklit etmeyi başardı fakat şu an için pazara girmeleri zor görünüyor. Sebebi, henüz Dyson kadar tanınmış olmamaları. Çünkü bu teknolojide birim başına üretim gerçekten maliyetli ve hazır bir pazarınız yoksa bu maliyetin altına girmenin size zarar vereceği açıktır. İktisadi yaklaşımda buna oyun teorisi deniyor. Maliyetin asıl nedeni, sanılanın aksine fiziksel parçalar değil, Çinli bilgi madencilerinin Dyson'ın kullandığı yazılımı deşifre etmeleri için Hindistanlı yazılım mühendislerine ödediği yüklü ücretlerdir. Çinli üreticiler şimdi Dyson'un teknolojiyi ilerletmesini bekliyor fakat Dyson inatla fiziksel teknolojisini ilerletmekten kaçınıyor ve dijital teknolojiye ağırlık vermeye çaba gösteriyor. Şayet Dyson fiziksel teknolojiye daha fazla önem verseydi, şundan emin olunabilirdi ki, şu an, çok daha düşük maliyetlerle üretim yapabilirdi, fakat bu onlara sadece kısa vadede bir kazanç sağlardı, çünkü Çin, uçak motoru dahil en karmaşık fiziksel çekirdek teknolojileri sadece birkaç aylık çalışmalarla çözümleyebiliyor. Bu da yine iktisadi oyunlardan birisi olarak karışımıza çıkıyor.

    Çin, taklit endüstrisinde uzman olduğu için çekirdek teknolojiyi deşifre etse bile, mevcut teknolojiyi ilerletmekte, özellikle yazılım mühendisliğine dayalı teknolojileri geliştirmekte güçlük çekiyor, sebebiyse; yazılımsal veya fiziksel destrüksiyonu yani yazılımsal veya fiziksel bilgiyi parçalayıp, yıkıma uğratarak deşifre etseler bile ürünü sıfırdan üretmedikleri için henüz argümental zeka olarak Avrupa insanının gerisinde olmalarıdır.

    Konumuza geri dönecek olursak... Geçmişe dönüp baktığımızda sanılanın aksine ilk önce toz torbasız süpürgeler vardı. Fakat fazla ilkellerdi ve geliştirilmesi için gerekli argümental altyapı çağın insanında henüz mevcut değildi. Sonra bir "devrim" oldu ve toz torbalı ürünler çağın insanına "teknolojik cihazlar" olarak yutturuldular ve hala da yutturuluyorlar. Aslında ne, icat olduğu dönem itibariyle, ne de, günümüz itibariyle teknolojik cihazlardı. Son derece basit bir akıl yürütme ile icat edilmişlerdi ve/fakat sorunsuz çalışıyorlardı. Yıllarca kullanılageldiler. Hem tüketiciler hem de üreticiler bu toz torbalı ürünlerden o kadar memnunlardı ki yıllarca ve hala üretiliyor, yıllarca ve hala satın alınıyordu. Üreticiler memnundu, çünkü teknolojisi basitti, maliyetler düşüktü. Sadece elektrik devrelerinde biraz uzmanlaşmak gerekiyordu hepsi bu. Tüketiciler memnundu, çünkü son derece pratik ve zahmetsiz süpürgelerdi.

    Fakat bir gün biri bir şey keşfetti. Geçtiği her yeri yakıp yıkan bir kasırga, geçtiği yerlerde ne varsa hepsini yutuyordu ve bu kasırgadan hiçbir şey kaçamıyordu, acaba bu, elektrik süpürgelerine uygulanabilir miydi. Tabii ki uygulanabilirdi.

    Ve/fakat hala, aslında çok az avantajı olan toz torbalı süpürgeler, düşük maliyet ve zahmetsiz üretimden memnun üretici, henüz oturmamış "kasırga" (yani siklon) teknolojisinden şikayetçi tüketicinin yanısıra bu cihazların basit yedek parçalarını ve süreklilik arzeden (ve bu süreklilikten çok mutlu olan) sarf malzemelerini yani toz torbalarını ve filtreleri üreten ve/veya pazarlayan asil veya bir takım yan endüstri çıkar gruplarının, toz torbasız ürünleri yerden yere vurması sonucu, toz torbasız ürünler şu an itibariyle sorunlu, maliyetli ve sağlıksız olarak yaftalanmakta ve çoğu kullanıcı da bu durumu böyle bilmektedir. Fakat teknolojik ilerlemeler göstermektedir ki, durum bunun tam da tersidir. Esasen, oturmuş bir kasırga teknolojisi "her yönüyle" toz torbalı ürünlerden daha ileridir.

    Üretici ve/veya pazarlayıcı konumundaki bu asil ve yan endüstrilere göre toz torbasız ürünler sorunlu ve maliyetliydi, çünkü birçok oynar malzeme içeriyordu ve bunlar her an bozulabilir ve bu da size maliyet olarak geri dönerdi. Bu yaklaşık 2 sene öncesine kadar böyleyken artık son çıkan ürünlerde oynar mekanizmalar "makul" derece sorunsuzdur.

    Bu çıkar gruplarına göre toz torbasız ürünler son derece sağlıksızdı, çünkü tozu süzen tek bir filtre vardı, o da hepa çıkış filtresiydi ve/fakat toz torbalı ürünlerde tam 3 adet filtre vardı (toz torbası, motor koruma ve hepa vb. egzoz filtreleri). Fakat bilmedikleri şey, esas filtrenin makinenin içinde yaratılan kasırga olduğuydu ve son yapılan çalışmalara göre verimli bir şekilde çalışan bu filtrasyon yöntemi, bırakın toz torbalarındaki 3'lü filtre sistemini, 1000 hepa filtreden süzülmüş havadan bile daha temiz bir hava sunuyordu. Ve gerçekten, bu yıl gelinen nokta şu ki, 250-300 Dolar ve üzeri verimli çalışan bir torbasız sistem, gerçekten bu kadar temiz hava verebiliyor. Yani bu temizliği elde etmek için Dyson almanıza esasen gerek yok. Toz torbalı ürünlerin, şu an itibariyle ortalama fiyatlarla satılan, kasırga teknolojili torbasız ürünlerden daha sağlıklı olduğunu söylemek şu an itibariyle ya kara cahillik ya da art niyetlilik anlamı taşımaktadır.

    Bu asil ve yan endüstri çıkar grupları aynı zamanda, "toz torbalı ürünler tozun imhası yönünden çok daha sağlıklıdır" şeklinde bir iddiada da bulunurlar. Bu durum, ilk çıkan toz torbasız ürünler için çok doğru bir yaklaşım olmakla birlikte şu an itibariyle; tozu "topak" haline getiren, çift şarjlı ve değişken hızlandırmalı ortalama 350-400 Dolar ve üzeri kalitesi belli markalarca üretilmiş toz torbasız ürünlerde karşılaşılan bir sahne değildir. Toz haznesinin temizlenmesi artık son derece kolay bir hale gelmiştir. Öyle ki, toz torbalı ürünlerde, toz torbasının, torba ağzını tek hareketle kapatma mekanizması bile olsa (ki çoğu makinede yoktur) hortum çıkarıldığında ilk solunan havanın toz torbalı ürünlerde çok daha tehlikeli ve yapışkan olduğu da son aylarda ortaya çıkmış bir gerçektir. Son çıkan ortalama üzeri toz torbasız ürünlerde neredeyse hiç havalanan toz durumuyla karşılaşılmamaktadır.

    Kasırga teknolojisinin bir diğer avantajı da çekim gücünün kesinlikle düşüşe uğramamasıdır.

    Son olarak, toz torbasız ürünlerin en büyük dezavantajının filtrelerinin çok çabuk kirlenmesi ve temizlemesinin aşırı zor olduğudur. Bu durum hala kısmi olarak geçerliliği korumakla birlikte artık filtreleri temizlemek ilk baskı ürünler kadar zahmetli değildir. Belirli marka ve modellerde bu filtrelerin yaklaşık 7-8 kullanımdan sonra temizlenmesi standart hale gelmiştir ki bu durumda bile filtreler (son çıkan cihazlarda) aşırı kirlenmemektedir.

    Toz torbasız ürünlere yapılabiliecek gerçek manada iki eleştiri şunlardır: Birincisi, hareketli kompozit malzemeler daha az sorun çıkarır hale getirilmelidir, bu şu an için ortalama ve ortalama üzeri standartlarda üretim yapan üreticiler açısından ciddi oranda aşılmış ve önümüzdeki 2 veya 3 yıl içinde toz torbalı ürünlerle aynı seviyede olması beklenen bir durumdur. İkinci eleştiri ise filtrelerin çok ve hızlı kirlenmeleri yönündedir. Bu da ortalama ve ortalama üzeri üreticiler tarafından makul seviyede aşılmış bir durumdur. Bu iki (arızalanan hareketli parça, filtre kirlenmesi) majör eleştiri, 2 veya 3 yıl içinde (Türkiye'de 2 veya 5 yıl içinde) tamamen aşılması beklenen durumlardır.

    Önümüzdeki yıllarda, hatta belki aylarda, Dyson ve birkaç Çin üretim işletmesinin öncülüğünde, onu izleyen taklitçi endüstrilerle birlikte, beklenen durum, filtrelerin hiç bir şekilde temizlenmesine gerek duyulmayacak teknolojilerin çok daha ucuz hale gelmesi yönündedir Hatta buna kesin gözüyle bakılmaktadır. Öyle ki, geleceğin kasırga teknolojili toz torbasız ürünlerinde tekstil filtrasyonunun (hepa vb.) tamamen ortadan kalkacağı projeksiyonu hakimdir.

    Makalenin sonucu şudur ki, en fazla 2-3 yıl içinde toz torbalı ürünler zor bulunur ve zamanla tarih sahnesinden silinir hale geleceklerdir. Şu an itibariyle toz torbalı ürün almak, filtre temizleme zahmetine (onbeş günde bir olsa bile) katlanmak istemeyen tüketiciler için gayet mantıklı ve makul olmakla birlikte, en son çıkan toz torbasız ürünlere yapılan diğer hiçbir eleştirinin tam olarak hatta %90'ın üzerinde bir oranla gerçeği yansıtmadığının bilinmesi gerekmektedir. Su filtreli süpürgeler ise ev kullanımı için bir heves olarak ortaya çıkmıştır fakat temiz zannettiğiniz bu yöntemin bulaşıcı hastalıkların en bilinen sporlarının sadece birkaç yıkamada ortaya çıkmasına sebep olduğunu bilseydiniz, sadece zahmetinden dolayı değil, lanse edilenin aksine hijyensizliğinden dolayı da tercih etmemeniz gerektiğini anlardınız.

    Astım, kanser vb. hastası değilseniz, süpürge olayını çok abartmamak gerekiyor. Dyson veya bir başkasıyla, neticede ne kadar derinlemesine temizlerseniz temizleyin, pencereleri açtığınızda o tozlar tekrar içeri giriyor. Mantıklı ve makul olmakta yarar var diyor, pahalı ürünlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum. Yazımın hiçbir gruba çıkar malzemesi olmasını istemediğimden şu markayı, modeli alın gibi bir öneride bulunmadım. Mazur görün. Esen kalın...

    Zaman ayırıp okuduysanız teşekkür ederim. Sürç-ü lisan ettiysek affola.
    merhaba arkadaşlar. tartışmanın bir kısmını okudum, biraz da deneyimlerinden bahsedeyim. 4 yıl önce rowentanın silence force cyclone küçük olanını almıştık. tanıtımında yazıldığı gibi en sessiz değil, bayağı gürültülü çalışıyordu. bununla beraber pratik olsun diye şarjlı kablosuz dikey modelini de almıştık. 3 yıl dolmadan pili öldü, yenidi 150 tl civarındaydı. pilsiz öylece bir köşede duruyor. neyse silence force'a gelelim, hepa filtresi serviste çok pahalı idi. son dönemlerde hiç çekmez oldu, kablo toparlama sistemi bozuldu, servise verdik, dediler motor çalışıyor, bir fiyat çıkardılar, yaptırmaktan vazgeçtik. o zamanın parasıyla ikisine 1000 tl vermiştik.
    araştırmalarda dyson, philips marathon olarak yola çıktık. markt'taki satış elemanı dyson şöyle dyson böyle, filtre sistemi öyle diye çok övdü. ama baktım pek güven vermedi. çekiş düşük gibi geldi, fiyatı da malum, en düşük modeli 1900 tl, yorumlara bakınca dysondan memnun olmayan çok var. bir de fakire baktık, marathon derken, bayan arnica teslayı gösterdi. daha önce arkadaşlar bahsetmiş marathon arnica fabrikasında üretiliyor diye. özellik olarak olarak marathon 1300tl'lik modeli ile kabaca aynı, daha sessiz, çekiş gücü çok daha iyi, yerinde test ettik. sadece boru aparatları eski tip, kilit sistemi yok, iç içe geçmeli, toz haznesi açma kapağı basit dilli sistem. kısacası çok iyi iş görür, mediamrkt da 3 yıllık garantiye 2 yıl daha veriyor etti 5 yıl. o zamana kim öle kim kala. evde makinayı tek bayan kullanmıyorsa en baba süpürge bozulabilir, bunu zamanla test ettik. çünkü eve gelen kadınlar makinanın fiyatına bakmıyor, tepe tepe kullanıyor. arnicayı ben dacia arabalarına benzettim. bir çok şey basit, kullanışlı yapılmış. en beğendiğim yani toz haznesi yerinden en kolay çıkabiliyor. turbo dövmeli başlık ile halılar tertemiz. ses sadece hortumun hava çekmesiyle oluşuyor. bir çok arkadaşın dediği gibi çok para vermeye gerek yok. aynı mantık çamaşır makinesi için de geçerli , kalgon maliyetini hesaplamıştık 5 yılda yeni makine parası çıkıyordu. faydalı bilgi verdiysem ne mutlu bana
    anneler günü için anneme ve kayınvalideye 2 tane miele c3 complete + 2 paker (8 adet ) toz torbası + 1 yıl ek garanti aldım
    annemin evi tammen halı kaplı
    kayınvalide halı + parke
    ürün güzel. rengi için annem kırmızı yok mu idi dedi :)
    tamamen halı kaplı ev için paket içinde gelen başlık çok zorlayıcı , motor gücünü azaltınca da bu sefer acaba tozları çekmezmi endişesi var dolayısı ile süpürgesepetinden 310 tl ye ek turbo başlık aldım toplamda 810 + 310 : 1120 tl ye geldi süpürge : sonuç çok iyi
    kayınvalide evi ince halı ve parke olduğu için şu anda sorun gözükmüyor
    kendimiz evde philips marathon kullandık : tamamen planlı yıpranma ürünü her yeri döküldü kaç defa servise gittim 2012 yılında 1550 tl ye almıştım en üst modeli idi
    daha önce dyson 05 klasik en eski modeli vardı. hala onu yedek süpürge olarak kullanıyor idik 18 yılda hiç bir arıza yapmadı hiç emiş gücü azalmadı harika süpürge gidi
    dysona eski süpürgeyi verdik %50 indirim ile ball parquet modelini verdiler. ek başlık da aldık ama gerekmiyor kendi kutu içi çıkan başlığı oldukça iiy
    sonuç olarak şahsi 20 yıllık süpürge önerim : torbasız alacaksanız kesinlikle DYSON torbalı alacaksanı MIELE
    Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Bende aranıza C3 limited edition alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

    Ekstra Garanti için toz torbası da satın aldım. Geriye turbo başlık kaldı. Zaten 2 model var ve insan kararsız kalıyor. Bende bunun miele müşteri hizmetlerine danistim ve bana 298tl olanı almamı söyledi. Ondan diğerine göre daha fazla verim alacağını söyledi. Bunu neye istinaden söyledi bilemiyorum ama dediğim gibi 298tl olanı önerdi. 1-2 güne kalmaz onuda sipariş ederim.
    29 Kasım 2019 tarihli "Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi":

    1- 118 TL, Pratik Dikey süpürge-Kablolu, Fantom P 1200 -link1-
    Her evin yedek süpürge olarak alınabilir bu dandik ama çok ucuz şey. Ben mutfakta tutuyorum. Pil derdi de yok. Kalite de yok.

    2- 528 TL, Toz torbasız süpürge, Fakir Ranger 890W -link2-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Ek turbo başlık YOK!! Turbo başlığı olmadığından halıda çok zor kayar. Ortalama malzeme kalitesi.

    3- 550 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli süpürge, Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT 650 W -link3-
    Torbasız en iyi f/p oranına sahip ürün. Ek turbo başlıklı. 650 W ile iyi güçte. Fiyatı "şu an" çok hesaplı. Ortalama malzeme kalitesi.

    4- 775 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Rowenta RO6883EA X Trem Power 500W - link4-
    Fransada da satışta olan güncel model. Ek turbo başlıklı. 500 W;vasat güçte ama sessiz. Ortalama malzeme kalitesi.

    5- 799 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Rowenta RO6993 Extreme Power 4A Animal 750W -link5-
    750 W ;iyi güçte bir motoru var. Ek turbo başlıklı. Ortalama malzeme kalitesi.

    6- 1.200 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Electrolux Pure D9 PD91-ANIMT A+ 550 W -link6-
    Yeni model. 550 W; vasat güçte ama sessiz. Ek turbo başlıklı. Ortalamanın biraz üstü malzeme kalitesi.

    7- 1.250 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681EA 750 W -link7-
    Daha yeni Rowenta modeli. Fransada da satılıyor. 750 W. motor; gücü iyi. Ek turbo başlıklı. Ortalamanın biraz üstü malzeme kalitesi.

    8- 1.899 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 -link8-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. En iyi torbalı süpürge. Almanya üretimi.

    9- 2.899 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 -link9-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. Kendini temizleyebilen ömür boyu hepa filtreli. En iyi torbasız süpürge. Almanya üretimi.

    ---------------------------------------------------------------------
    Alışveriş kampanyaları için gelen pek çok soru nedeniyle biraz alelacele hazırladım.
    ---------------------------------------------------------------------
  • ben miele almayı düşünüyorum.miele medicair.2200 watt.hepa filtre.çekişide iyi.daha önce intermetten bir video seyretmiştim.miele,rainbow dan daha az toz dışarıya veriyordu.bu da beni mieleye yönlendirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Merhaba;

    Hepa filteri bir süpürge arıyorum ve gözüm toz torbalı ama 500 watt emiş gücü olan 9170e takıldı (giriş watt ı 2200 watt). Bi yerde denedim ve cidden çok güçlü çekiyor. Ama toz torbalı ve filtre maliyetleri beni düşündürüyor. Ayrıca doldukça emiş kaybı çok etkilenir mi?

    Diğer kararsız kaldığım makine philips 9262 veya 9256, ikisi de bir iki önemsiz 1-2 özellik dışında aynı görünüyor. 9156 yı denedim ve 9170 kadar olmasada yinede güçlü bir makine (emiş 350 watt, giriş 2000 watt). Ama toz torbasız ve dolmasına meydan vermeden temizleme şansımız var.

    Evet, 9170 in korkunç bir emişi var fakat benim kafamı kurcalayan şey, gerçekten de filtre doldukça emiş özelliğni kaybeder mi? Yada şöyle sorayım: doldukça 9256 veya 9262 gibi 350 watta mı düşer?

    Ayrıca birisi 2 ada bir torba doluyor demiş. Bizim şu anki süpürgemiz de toz torbalı ve çok güçlü (arnica ama hepa filtre yok, astım şüphesi olan çocuğumuza iyi gelmediği düşüncesiyle değiştiriyoruz) ama 2 ayda bir dolmuyor.

    Bu süpürgeler arasında veya bildiğiniz başka hepa filtreli ve en az 9170 kadar iyi çeken başka marke ne tavsiuye edersiniz?

    500 w emis gucu acaba motorun cikis yerndki mi yoksa hortum ucundaki mi?
    sorunza gelnce evt torba doldukca emis gucu duser. lakin torbasizlarin da temzligi zahmetli. bence en iyisi hepa fltreli emus gucu yuksek torbali bir makine.
    ben nilfisk extreme x300 aldim ve cok memnunum. tavsiye de ederim. 600-400 w emis gucune sahip. tum fltre ve torbasinin degisim zamanni uyariyor. 5 farkli emis gucu ayari var. 3 tane kucuk 3 tane de turbo baslk dahil toplam 6 basligi var. hepa 14 filtreli. cok kaliteli parcalar ve goruntu. teleskobik paslanmaz boru. daha ne isteyim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Healer

    Merhaba, süpürgemarket firması olarak DH 'deki arkadaşlara elektrikli süpürgeler ve yedek parçaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bize sorarsanız da Philips 'e kıyasla Miele 'yi öneririz.


    Yararlı bir göreve soyunmuşsunuz. Tebrik ve teşekkür ederim.
    Zannedersem (ve umarım) birçok firma gibi forum sitesinde sadece kendi sattığınız ürünler yerine gerçekten tüketiciye fayda sağlayacak ürünler öneriyorsunuz. Tabiki bunun için geçmişten gelen bilgi birikimizin olduğunu varsayıyorum ve kendinizin de ciddi inceleme ve testler yaptığınızı umuyorum. Dediğim gibi ise, bu ev elektroniği alanındaki (yani süpürge) bilgi ile ilgili büyük bir boşluğu doldurmuş olacaksınız. Forumda sağolsun genel olarak bu sorularda dönüş yapan tecrübe sahibi kişiler var ancak haliyle her mesaja yetişemediklerinden sizin katkıda bulunmanız önemli olacak.
    Yukarıda belirttiğim özellikleri taşıdığınız inancıyla şunu sormak istiyorum:
    Şu anda araştırmalarım beni Philips performer 9170 ile Electrolux ultraone 8870 arasında bıraktı (diğer philips 9256 ve 9262 nin emiş gücü sonraki denemelerimde beni tatmin etmedi. Ayrıca toz haznesinin boşaltım aşamasındaki toz yayılması konusu da bunları seçenekler arasından çıkarmaya yetti.)
    Electrolux 8870 hem görsel hem işlevsel açıdan çok başarılı bir cihaz olmasına karşın, elektrolux servislerinin azlığı ve marka bilinirliği nedeniyle beni tereddüte bırakmaktadır. Üstelik elektronik ve teknik aksamı piyasadaki birçok süpürgeden daha detaylı olduğundan, satış sonrasındaki sorunsuz çalışma süresi beni oldukça düşündürmektedir. Detaydan kastım kumandalı hortum ve elektrik motorlu turbo fırça ve otomatik emiş gücü ayarı gibi özellikler... Garanti süresi içerisinde bile turbo fırça arızası acaba servis tarafından ücretsiz giderilir mi yoksa "kullanıcı hatası" mı denir diye düşünmekteyim. Ayrıca hortumdan elektrik geçtiği için herhangi bir hortum kopukluğu hem hortumun komple değişimini akla getirmektedir (çünkü kumanda çalışmayacak), hem de diğer süpürgelerdeki gibi kopukluk bağlantıya yakın ise benim tarafımdan onarılamayacak (şu anki süpürgede bağlantıya yakın yerde kopukluk olduğunda orayı kesip atıyorum ve yeninden bağlıyorum. Orijinal gibi tamir olmuş oluyor, tek farklı 10-15 cm kısalması oluyor)
    Ayrıca electrolux lerin internetteki filtrasyon testleri çok başarılı. Videolarda içine sis dumanı çektiğinde dışarıya hiç sis bırakmıyor.

    Philips 9170 ise daha az teferruatlı ve detaylı aksam kaynaklı arıza oluşması ihtimali 8870 e göre çok daha az. Servisler yaygın ve şikayet sitelerinde de, servislerle çözülemeyen sorunlarda firma tüketicilere dönüş yapmış (electrolux de yanıt yok). Geleneksel süpürgelerde olduğu gibi hortum ve süpürme ucunda detaylı aksam yok, garanti kapsamı dışındaki tamirlere ben müdahale edebilirim gibi duruyor. Ancak internetteki sis dumanı testinde 9170 en kötü filtrasyon sonucunu verenlerden. Sisi çeker çekmez sanki hiç hepa 13 yokmuşcasına ortam sis doluyor. Bu da onun emiş gücünü gölgede bırakıyor. Bu testler doğru mu hile var mı bilmiyorum. Çünki testteki dyson da dışarıya sis veriyor.

    Reklam olmaması için isim vermeyeceğim bir firma elektrolux, miele ve bunun gibi üst sınıf modelleri satıyor. Bu firmanın ürün yelpazesinde electrolux markasını görünce, marka kalitesi konusunda şüphe kalmıyor. Ama yukarıda belirttiğim tüm detaylar kafamı akrıştırıyor çünki alerji şüphesi olan çocuğumuz nedeni ile bu detaylı araştırmaları yapıyoruz.

    Sizin, detaylı olarak irdelediğim tüm bu konularla ilgili yanıtınızı duymayı çok isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Merhaba;

    Hepa filteri bir süpürge arıyorum ve gözüm toz torbalı ama 500 watt emiş gücü olan 9170e takıldı (giriş watt ı 2200 watt). Bi yerde denedim ve cidden çok güçlü çekiyor. Ama toz torbalı ve filtre maliyetleri beni düşündürüyor. Ayrıca doldukça emiş kaybı çok etkilenir mi?

    Diğer kararsız kaldığım makine philips 9262 veya 9256, ikisi de bir iki önemsiz 1-2 özellik dışında aynı görünüyor. 9156 yı denedim ve 9170 kadar olmasada yinede güçlü bir makine (emiş 350 watt, giriş 2000 watt). Ama toz torbasız ve dolmasına meydan vermeden temizleme şansımız var.

    Evet, 9170 in korkunç bir emişi var fakat benim kafamı kurcalayan şey, gerçekten de filtre doldukça emiş özelliğni kaybeder mi? Yada şöyle sorayım: doldukça 9256 veya 9262 gibi 350 watta mı düşer?

    Ayrıca birisi 2 ada bir torba doluyor demiş. Bizim şu anki süpürgemiz de toz torbalı ve çok güçlü (arnica ama hepa filtre yok, astım şüphesi olan çocuğumuza iyi gelmediği düşüncesiyle değiştiriyoruz) ama 2 ayda bir dolmuyor.

    Bu süpürgeler arasında veya bildiğiniz başka hepa filtreli ve en az 9170 kadar iyi çeken başka marke ne tavsiuye edersiniz?

    500 w emis gucu acaba motorun cikis yerndki mi yoksa hortum ucundaki mi?
    sorunza gelnce evt torba doldukca emis gucu duser. lakin torbasizlarin da temzligi zahmetli. bence en iyisi hepa fltreli emus gucu yuksek torbali bir makine.
    ben nilfisk extreme x300 aldim ve cok memnunum. tavsiye de ederim. 600-400 w emis gucune sahip. tum fltre ve torbasinin degisim zamanni uyariyor. 5 farkli emis gucu ayari var. 3 tane kucuk 3 tane de turbo baslk dahil toplam 6 basligi var. hepa 14 filtreli. cok kaliteli parcalar ve goruntu. teleskobik paslanmaz boru. daha ne isteyim...


    Bildiğim kadarı ile hortum ucunda. Biryerde yazıdığını gördüm demiyorum, fakat genelde bu markalar hortum ucunu kastediyor. Zaten motorun çıkış yeri neredeyse elimi yutacak. Bu nedenle sanırım hortum ucu.
    Evet nilfisk extreme x300 benim de araştırdığım makinelerden birisi. Özellikle (normal boyuttaki) turbo başlığı ve hepa 14 yazdığını görünce beni oldukça cebetmişti. Ama servis ağı ve garanti dışında açabileceği olası masraflar beni ürküttü. Ayrıca makinenin kendi de 700 tl nin üstünde geziyor. Hatta 700 tl bile ucuz demişimdir. Ayrıca işyerinde nilfisk coupe var. Ve onda malzeme kalitesini özellikle standart zemin başlığını hiç beğenmedim. Resimlerde gördüğüm kadarı ile extreme x300 de ayrnı standart zemin başığını kullanıyor. Bu sebeplerden tercih listemden çıkardmıştım.
    Peki araştırmacı bir kişi olarak yukarıda sayın "healer" a sorduğum konu ile ilgili olarak siz bir görüş bildirirmisiniz?
  • Merhaba,
    Electrolux ve Philips markasının elektrikli süpürgeler konusunda birlikte hareket ettiklerini düşünmekteyiz. Çünkü bir çok modellerinde ortak olarak s-bag toz torbasını kullanmaktalar. Kalite olarak Electrolux gayet başarılı bir firmadır. Maalesef ki her modeli deneme yada test etme şansımız olmadığından gördüğünüz testlerdeki sonuçların doğruluğuna biz de inanıyoruz. Servis konusunda büyük şehirlerde yaşayan insanların ne Philips ne da Electrolux konusunda sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyoruz. Turbo fırça yada diğer aksesuarların garanti kapsamına girip girmediklerini markaların kendi garanti şartlarından öğrenebilirsiniz. Bazı marka ve modellerde bu parçalar garanti kapsamına girmiyor bildiğim kadarıyla. Hortum konusunda dediklerinize katılıyorum standart hortumlar birçok makinede dediğiniz gibi tamir edilebiliyor. Fakat bu kumandalı modellerde iş biraz daha karışık. Gördüğüm birçok modelde kumandayı iptal etme şansınız yok. Eğer kumanda olmazsa makine çalışmıyor devre tamamlanmadığı için. Daha önce de belirttiğimiz gibi biz daha çok Alman markaları Bosch/Siemens (bu markalar elektrli süprügede 1-1 aynı üretimi yapmakta) ve Miele süpürgelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle bütçeniz müsaitse Miele'nin de modellerini incelemenizi tavsiye ederim. Alerji için kesinlikle HEPA filtre kullanan makine almaya özen gösteriniz ki siz zaten bunu biliyorsunuz. Philips'in ülkemizde çok satmasının tamamen iyi pazarlama ve reklam olduğunu düşünüyoruz.
  • ben de son bir haftadır elektrikli süpürge arayışındaydım.şuan kullandığım rowenta hem çok ses yapıyor hem de dışarıya çok toz veriyordu. dün akşam electrolux Ultra Silencer Zus-3970 P 1800 Watt sipariş verdim. özellikle sessiz olması beni cezbetti. umarım iyi bir cihazdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Merhaba;

    Hepa filteri bir süpürge arıyorum ve gözüm toz torbalı ama 500 watt emiş gücü olan 9170e takıldı (giriş watt ı 2200 watt). Bi yerde denedim ve cidden çok güçlü çekiyor. Ama toz torbalı ve filtre maliyetleri beni düşündürüyor. Ayrıca doldukça emiş kaybı çok etkilenir mi?

    Diğer kararsız kaldığım makine philips 9262 veya 9256, ikisi de bir iki önemsiz 1-2 özellik dışında aynı görünüyor. 9156 yı denedim ve 9170 kadar olmasada yinede güçlü bir makine (emiş 350 watt, giriş 2000 watt). Ama toz torbasız ve dolmasına meydan vermeden temizleme şansımız var.

    Evet, 9170 in korkunç bir emişi var fakat benim kafamı kurcalayan şey, gerçekten de filtre doldukça emiş özelliğni kaybeder mi? Yada şöyle sorayım: doldukça 9256 veya 9262 gibi 350 watta mı düşer?

    Ayrıca birisi 2 ada bir torba doluyor demiş. Bizim şu anki süpürgemiz de toz torbalı ve çok güçlü (arnica ama hepa filtre yok, astım şüphesi olan çocuğumuza iyi gelmediği düşüncesiyle değiştiriyoruz) ama 2 ayda bir dolmuyor.

    Bu süpürgeler arasında veya bildiğiniz başka hepa filtreli ve en az 9170 kadar iyi çeken başka marke ne tavsiuye edersiniz?

    500 w emis gucu acaba motorun cikis yerndki mi yoksa hortum ucundaki mi?
    sorunza gelnce evt torba doldukca emis gucu duser. lakin torbasizlarin da temzligi zahmetli. bence en iyisi hepa fltreli emus gucu yuksek torbali bir makine.
    ben nilfisk extreme x300 aldim ve cok memnunum. tavsiye de ederim. 600-400 w emis gucune sahip. tum fltre ve torbasinin degisim zamanni uyariyor. 5 farkli emis gucu ayari var. 3 tane kucuk 3 tane de turbo baslk dahil toplam 6 basligi var. hepa 14 filtreli. cok kaliteli parcalar ve goruntu. teleskobik paslanmaz boru. daha ne isteyim...


    Bildiğim kadarı ile hortum ucunda. Biryerde yazıdığını gördüm demiyorum, fakat genelde bu markalar hortum ucunu kastediyor. Zaten motorun çıkış yeri neredeyse elimi yutacak. Bu nedenle sanırım hortum ucu.
    Evet nilfisk extreme x300 benim de araştırdığım makinelerden birisi. Özellikle (normal boyuttaki) turbo başlığı ve hepa 14 yazdığını görünce beni oldukça cebetmişti. Ama servis ağı ve garanti dışında açabileceği olası masraflar beni ürküttü. Ayrıca makinenin kendi de 700 tl nin üstünde geziyor. Hatta 700 tl bile ucuz demişimdir. Ayrıca işyerinde nilfisk coupe var. Ve onda malzeme kalitesini özellikle standart zemin başlığını hiç beğenmedim. Resimlerde gördüğüm kadarı ile extreme x300 de ayrnı standart zemin başığını kullanıyor. Bu sebeplerden tercih listemden çıkardmıştım.
    Peki araştırmacı bir kişi olarak yukarıda sayın "healer" a sorduğum konu ile ilgili olarak siz bir görüş bildirirmisiniz?

    extreme x300 modeli su an avrupa da dahil en ust model ve standart zemin basligi da dahil tum parcalari bana gore sizin incelediginiz modellerden iyi gorunuyor. baska basliklarda da bahsetmistim ven bi urun alirken konusunda uzmanlasmis markalari tercih ediyorum. bu benim kisisel olarak ilke edindigim bir prensip. diger markalar lcd de uretiyor fritoz de. benim nilfiski terch etmemde en buyuk sebep buydu. ayrica gerek otellerde gerek hastane gibi trafigi cok olan yerlerde miele philps roventa gibi markalar goremezsiniz...
    emis gucu konusuna gelince. gordugunuz gibi nilfisk hem hortum hem de motor ucundaki emis gucunu ayri olarak belirtir. diger markalarsa maximum emis gucunu belirtir ki bu max emis gucuunun nerdeki guc oldugu belli degildir.
    kendim aldigim icin yazmiyorum bunlari. yeni eve tasindigimicin ve ailemin cok bilinen markalardan alinan supurgelerle hep sorun yasadigina taniklik ettigim icin ben sadece zemin temizliyicileri ureten nilfiski tercih ettim. asla philips rowenta bosh vs gibi markalari dusunmedim.
    ben istanblda yasadigim icin benim icin servis sikintisi yok. ha bozulursa falan hangi marka olursa olsun durum ayni. bir esya servislik hale gelince bir daha ondan hayir gelmiyor.
    kumandali borular konusunda ise size hak veriyorum. belki daha cabuk bozulabilir. ama egilerek acma kapama ya da emis gucunu degistirmekle kumandadan yapmak arasinda kalsam sanirim ben kumandaliyi tercih ederdim ki oyle yaptim.
  • bu arada 700 tl.ye bulduysaniz sakin kacirmayin nilfiski.
    not: dyson da baslarda meyilli oldugum bir marka idi. ama gerek toz haznesini bosaltmanin zorlugu gerekse sanki oyuncak hissi veren goruntusu ve de ingiliz mali olmasi bu markadan uzaklwstirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Healer

    Merhaba,
    Electrolux ve Philips markasının elektrikli süpürgeler konusunda birlikte hareket ettiklerini düşünmekteyiz. Çünkü bir çok modellerinde ortak olarak s-bag toz torbasını kullanmaktalar. Kalite olarak Electrolux gayet başarılı bir firmadır. Maalesef ki her modeli deneme yada test etme şansımız olmadığından gördüğünüz testlerdeki sonuçların doğruluğuna biz de inanıyoruz. Servis konusunda büyük şehirlerde yaşayan insanların ne Philips ne da Electrolux konusunda sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyoruz. Turbo fırça yada diğer aksesuarların garanti kapsamına girip girmediklerini markaların kendi garanti şartlarından öğrenebilirsiniz. Bazı marka ve modellerde bu parçalar garanti kapsamına girmiyor bildiğim kadarıyla. Hortum konusunda dediklerinize katılıyorum standart hortumlar birçok makinede dediğiniz gibi tamir edilebiliyor. Fakat bu kumandalı modellerde iş biraz daha karışık. Gördüğüm birçok modelde kumandayı iptal etme şansınız yok. Eğer kumanda olmazsa makine çalışmıyor devre tamamlanmadığı için. Daha önce de belirttiğimiz gibi biz daha çok Alman markaları Bosch/Siemens (bu markalar elektrli süprügede 1-1 aynı üretimi yapmakta) ve Miele süpürgelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle bütçeniz müsaitse Miele'nin de modellerini incelemenizi tavsiye ederim. Alerji için kesinlikle HEPA filtre kullanan makine almaya özen gösteriniz ki siz zaten bunu biliyorsunuz. Philips'in ülkemizde çok satmasının tamamen iyi pazarlama ve reklam olduğunu düşünüyoruz.


    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Evet ben de eğer electolux e karar verdiğimde turbo fırça garanti kapsamına mı giriyor sorusunu servise soracaktım. Aslında hemen sorsam en azından karar vermemi kolaylaştırır.
    Devrenin tamamlama özelliğini teknoloji marketin birinde 8870 i denemediğimde görmüştüm. Hortumu makineden ayırınca makine duruyor. Ama kumanda bozulursa çalışır mı yoksa hortumda geleneksel kısa devre mi var bilmiyorum. Geleneksel kısa devre ise en fazla koldan kumanda edemeyiz. O da sorun değil diye kendimizi avuralım.
    Miele nin hepa filtreli ve turbo fırçalı bir modeli var ve 1500 tl. S 5981 adlıyla anılan bu model tam istediğim gibi olmasına karşın çok pahalı. Hepa filtresi olan 2 tane alt modeli var ama turbo fırça yok. 600-700 tl olan bu iki model dışındaki diğer tüm modellere aktif filtre adı ile mielenin kendi uydurduğu filtrelli süpürgeler. Onu da otomatikman eledik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.cagil

    ben de son bir haftadır elektrikli süpürge arayışındaydım.şuan kullandığım rowenta hem çok ses yapıyor hem de dışarıya çok toz veriyordu. dün akşam electrolux Ultra Silencer Zus-3970 P 1800 Watt sipariş verdim. özellikle sessiz olması beni cezbetti. umarım iyi bir cihazdır


    Turbo fırça gibi bi gereksiniminiz yok ise ve servis nasıl diye bir endişeniz yok ise mükemmel bir makine. Hem tasarruflu hem emiş gücü muazzam hem de çok sessiz. Onun yer başlığı turbo fırça olmadığı için yere mükemmel yapışıyorş. Ama arkada büyük tekerleri olduğu için (süpürme ucunda) hareketi de kolay, üstelik hem halı hem sert zeminde.
    Çok iyi tercih. Bir de ben artık bir tercih yapsam, şu ana dek edindiğim tüm tecrübelerimi paylaşacağım. Çok yararlı bir yazı olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    bu arada 700 tl.ye bulduysaniz sakin kacirmayin nilfiski.
    not: dyson da baslarda meyilli oldugum bir marka idi. ama gerek toz haznesini bosaltmanin zorlugu gerekse sanki oyuncak hissi veren goruntusu ve de ingiliz mali olmasi bu markadan uzaklwstirdi.


    Evet zaten kastettiğim de oydu. 700 lü rakamlar artık döviz yükseleişinden sonra imkansız gibi oldu. Bu arada hortum ucu olduğunu öğrendim o değerlerin. Yurtdışında cihazı test etmiş bağmız bir şahıs makinedeki emişi 600 küsürlü rakamlar olarak tespit etmiş.
    Ayrıca philips 9170 in vakumu 34 kpa ve hortumlu hava debisi 47 l/s. Nilfisk extreme ise (x150 veya x300 farketmez, aksesuar farkı var): 27 kpa ve 39 l/s.
    Arada büyük fark var ancak diğim gibi intenetteki filtrason testi kafamı karıştırdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    bu arada 700 tl.ye bulduysaniz sakin kacirmayin nilfiski.
    not: dyson da baslarda meyilli oldugum bir marka idi. ama gerek toz haznesini bosaltmanin zorlugu gerekse sanki oyuncak hissi veren goruntusu ve de ingiliz mali olmasi bu markadan uzaklwstirdi.


    Evet zaten kastettiğim de oydu. 700 lü rakamlar artık döviz yükseleişinden sonra imkansız gibi oldu. Bu arada hortum ucu olduğunu öğrendim o değerlerin. Yurtdışında cihazı test etmiş bağmız bir şahıs makinedeki emişi 600 küsürlü rakamlar olarak tespit etmiş.
    Ayrıca philips 9170 in vakumu 34 kpa ve hortumlu hava debisi 47 l/s. Nilfisk extreme ise (x150 veya x300 farketmez, aksesuar farkı var): 27 kpa ve 39 l/s.
    Arada büyük fark var ancak diğim gibi intenetteki filtrason testi kafamı karıştırdı.


    sn chips
    HANGİ MARKAYI ALDIĞINIZ PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?
  • bu arada turbo fırça tam olarak nedir arkadaşlar nasıl bir aparattır. siparişim henüz kargoya verilmemiş eğer önemli bir aparatsa turbo fırçalı bir makine ile değiştireyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesilsoy



    sn chips
    HANGİ MARKAYI ALDIĞINIZ PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?


    Kararımı electrolux ultraone z8870 den yana kullandım. Fakat dün siteden almak istediğimde hata verdi. Başka bir bilgisayarda yine hata verdi ve mail attım. Bakalım bugün çalışıyorlarsa çözerler ve girişi yaparım. Pzt de gelir inşaallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 17 Eylül 2011; 12:11:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.cagil

    bu arada turbo fırça tam olarak nedir arkadaşlar nasıl bir aparattır. siparişim henüz kargoya verilmemiş eğer önemli bir aparatsa turbo fırçalı bir makine ile değiştireyim.


    Turbo fırça:
    Büyük zemin süpürme ucunu biliyorsunuz... hani şu geleneksel olan...onun altında gırgırda olduğu gibi bir fırçalı aparat olduğunu düşünün ve o fırçanın vakum yada elektrik ile dondüğünü düşünün..
  • peki sonradan temin edilebilir mi fırça ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.cagil

    peki sonradan temin edilebilir mi fırça ?


    Eğer aldığınız markaya ait diğer üst modellerde "vakumla çalışan" turbo fırça başlığı var ise ve sizin boruya uyumlu ise, teknik servisten alabilirsiniz.
    Aldığınız süpürge hangi marka ve model?
    Neden soruyorum:
    Bazı marka ve modelin vakumlu turbo fırça başlığı diğer marka ve modele uymaktadır. Bu durumda o şekilde de ihtiyacınızı görürsünüz.
  • electrolux Ultra Silencer Zus-3970 P marka modeli bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.cagil

    electrolux Ultra Silencer Zus-3970 P marka modeli bu.


    Şimdi aklıma geldi siz daha önce yazmıştınız ve cevap vermiştim. Boşuna sormuşum makineyi.. neyse..
    Electrolux de vakumla çalışan turbo fırça başlığı yok. Motorize torbo fırça başlığı var ama o da sadece z8870 de çalışır. Çünkü boru ve hortumdan, başlıtaki fırça motorunu çalıştıracak elektrik hattı geçiyor.
    Ayrıca başka marka modelinki tvakumlu torbo başlığı da sizinkine uymaz, çünkü aldığınız modelin borusu hafif köşeli bir boru. Dolayısı ile başka markalarda da o hatlarda bir turbo başlık olmadığı için, turbo fırça takamayacaksınız.
    Ama hiç sorun değil. O makinenin kendi de klask başlığı da önceden dediğim gibi çok başarılı. Bir kaybınız yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.