Şimdi Ara

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.814
Cevap
151
Favori
1.029.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ultra Active ZUA 3830P Toz Torbasız olan bu modelini inceleyen oldu mu hiç ? : )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    quote:

    Orijinalden alıntı: skywalter

    Oha diyorum adamlar test olayında aşmışlar Electrolux alacağım...

    http://www.youtube.com/watch?v=520TYcXk4e0&feature=related


    yaw böyle testmi olur

    iki makina özellikleri belli değil çekim gücü belli değil

    çekim gücü ayarı belli değil

    biri diğerinden topu aldı diye test olayını aşmışlar electrolux alıcam

    Ben karar aşamasında bu videoları çok incelemiştim. Hatta philips 9170 i almaya artık kesin karar verdiğimde, beni kararsızlığıa iten yegane unsurdur.

    Bu video tek test değil. O videoyu açtığınızda, önerilen diğer videolarda electroluxun farklı makineleri ile başka marka makinelerin değişik modelleri karşılaştırılıyor. Bir dizi "vakum kapışması" testi yapmışlar. Sizin aklınıza takılan "eşdeğer makine olup olmadığı" konusuna gelirsek; electrolux un ordaki bazı makineleri, testte kullanılan diğer makinlerden bile alt değerlere sahip. Örneğin benim almayı düşündüğüm philips 9170 ile electrolux un karşılaşırmasında, 9170 zaten 500 watt emiş gücü, vakumu 34 kpa ve 47 l/s hortumlu hava debisine sahip. Electrolux ün en üst modeli bile zaten bu değere sahip değil, kaldı ki testte kullanılan o electrolux, en üst değere sahip olan makine değil.

    Ben tabi emiş gücünden ödün vermek konusunda hazırdım ama sağlık konuları nedeni ile filtrasyon performansı konsunda hiç ödün veremezdim. O videoları yayınlayan aynı kişi, ayrıca filtre testleri de koymuş. Testte makinelere sis çektiriliyor ve gerek filrteden, gerekse montaj elemanlarının sızdırmazlığı açısından dışarıya ne kadarını bıraktığı gösteriliyor. Eğer bir hile yok ise, sadece electrolux makinede kaçaksız olarak filtre yapmayı başarıyor. Testte dyson ve phlips 9170 bile o testte çuvallıyor. Belki de tamamen hileli testler ama filtrasyon performansı konusunda işimi şansa bırakamazdım. O nedenle servis konusundaki tereddütlerime rağmen bunu aldım.

    Alacak kişilere araştırmalarında başarılar dilerim ... ben atlattım Allah'a çok şükür.

    biraz daha deneyimlerinizi anlatırmısınız?

    Az kaldı, bir topik açacağım ve tüm maceramı anlatacağım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalter

    Ultra Active ZUA 3830P Toz Torbasız olan bu modelini inceleyen oldu mu hiç ? : )

    Ben vakumu hariç diğer detaylarını incelemiştim.
    Süpürme ucu, boru ve hortum çok kaliteli. Diğer electrolux lerde de aynısı kullanılıyor. Makinenin temizliğinde kullanılacak özel bir toz fırçası bulunuyor cihaz üstünde ve özel bir yeri makine üstünde. Kolayca alıp geri koyulabiliyor. Netteki test videolarında yanlış hatılamıyorsam bu cihaz da vardı. Testler başarılıydı. Ama emin değilim bu muydu tam olarak, video paylaşım sitelerinde kendiniz kontrol edin yine de.
    Ayrıca toz hazneli modeller beraberinde bazı zahmetler getiriyor. bunu da göze almak lazım.
  • Özelden yazıştığım bir soru ve cevabım, faydalı bir bilgi, paylaşmak için kopyalıyorum:
    Soru: .... Çakma satılan toz torbalar bu makinede performansı etkiler mi ? Bir de philips ve diğer orjinal satılan toz torbalar ne kadar ve ne kadar sürede doluyor? Hepa filtre 4 ayda değiştirmek gerekiyor demişti servis acaba 1 yıl gider mi?
    LG VKC902HT modeli ile Electrolux arasında gidip geliyoruz....

    Cevap: Hocam bahsettiğiniz modeli sanırım bir elektromarkette incelemiştim. Sanırım diyorum çünki o gün model nosuna dikkat etmedim ama tipi buydu. Emişini beğenmemiştim. Sesi de sanırım çok daha düşük değildi. Ayrıca toz torbasız bir makine alacaksanız eğer, kendinize şunu sorun: toz haznesini nerede boşaltacağım ve o anda yayılacak toza razı mıyım? Ben topikte göreceğiniz gibi toz hazneli olan philipsin 9556 medelini de inceledim. Toz hazneli alacağım sırada, düşüncem, toz torbalı modellerin dolduğu için performans kaybı yaşaması ve daha az alerjenik olması yönündeydi. Sonra baktım ki toz torbalı olunca performans kaybı yaşamamak için sıkça boşaltmak gerekiyordu ve bu bir emekti. Ayrıca boşaltma esnasında çıkan tozu mutlaka tahmşin edersiniz. Boşaltım sonrası bir de o mekanı süpürmek gerekecek. Çünkü ne kadar dikkat ederseniz edin, o ince tozlar sizin dokeceğiniz yere değil, kendi istediklere yere yayılırlar Nerde kaldı o zaman temizlik. bununla bilrikte sorduğunuz model ile ilgili nette yabancılara ait şöyle kullanıcı görüşleri buldum.
    http://www.reviewcentre.com/reviews-all-150642.html
    Burada önderiler hep olumsuz görünüyor. Tabi siz ayrıca inceleyip öyle karar verin.
    Çakma satılan toz robalara gelince: Eğer çakma toz torbası takacağınız makinede bir de hepa filtre var ise, hepa filtreyi kısa sürede tıkayacaktır. Kaldı ki para veripğ aldığınız bir makineye 1-2 liradan kaçacam diye böyle bir torba takmak, makineye yazık etmek olur. Mesela philips ve electrolux lerin kullandığı S-bagler yanlış hatırlamıyorsam 4 yada 5 li olarak 11-12 tl ye satılıyor. Tanesi 3-4 lira filan oluyor bu durumda, ki çakmalar zaten 2 tl idi son eski aldığım makine için.
    Ne kadar zamanda dolsuğunu henüz tecrübe edemedim. Makinede gelen ve önerilen S-bag, ultra long denilen torba ve 5 litre hacminde. Ama servislere ve nette bulduğum s-bag ler hep classic yani 3 litre hacminde torbalar idi ve almadım. 5 litreliği olmazsa servislere özel sipariş vereceğim, çünki daha karlı. Hepa filrte konusu, daha önce topikte yazdığım gibi "yıkanabiliyor"
    Evet electrolux veya diğer makine konusunu biz de yaşadık. Ama maşallah nazar değmesin, makineden şu ana dek memnunuz. Korkum halen servis yönündedir. İnşallah, Allah öyle bir sınavla karşı karşıya bırakmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalter

    Ultra Active ZUA 3830P Toz Torbasız olan bu modelini inceleyen oldu mu hiç ? : )

    Neye karar verdiniz merak ettim...
  • Z8870 de karar kıldık. Yardımların için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Say Goodbye

    "chips" şimdi ortalıklarda dolaşan bir kaç model şunlar

    -Dyson(DC32 Animalpro),
    -Nilfsk(Extreme x300),
    -Electrolux(z 8870),
    -Philips(9262 veya 9256 veya 9170 Performer veya 9210 Marathon)


    sıralama yaparsan nasıl olur?

    Evet, saydığınız makinelerin hepsi de, benim karar verme sürecime kadar araştırdığım ve incelediğim makineler. Sanırım topikte okudunuz. Makineyi almadan önceki sıralamam ile aldıktan sonraki sıralamam arasında fark yoktur. Size sadece sıralama değil, ayrıca kısaca nedenlerini de yazacağım, bununla birlikte olumsuz yönünü de belirteceğim
    1- Electrolux(z 8870):
    + lar: Kaliteli malzeme, özgün tasarım ve görüntü, işlevsel özellikler (koldan kumanda), motorize turbo fırça, fiyat/performans (mielenin aynı özellikteki cihazı 1500 tl civarında), güçlü emiş, internetteki filtrasyon testleri, sessizlik, philips ile ortak s-bag toz torbası ve hepa 13 filtresi, süpürme ucundan makineye kadar olan hava yollarının özel olarak izoleli ve sızdırmaz olması, eag ve electrolux kalitesi, 3 in 1 aparat sayesinde aksesuar dağınıklığı olmaması ve bu aparatın makinedeki özel yeri sayesinde kolayca saklanması
    - ler:bilinmeyen ve tanınmayan servis, yaygın makinelere göre servis noktalarının azlığı, çok özellikli olduğu için (koldan düğme, motorlu fırça) çok nazik kullanma hissi vermesi ve kullanım esnasında hassas davranma zorunluluğu hissedilmesi (belki de gerek yoktur ama o hisse veriyor), kablo sarma mekanizması gücünün yaklaşık son 1 metre kala zayıflaması ve el ile destek istemesi, kalın halıda (12 mm hav kalınlığı ve üstü halılar) öndeki tekli küçük tekerlek nedeniyle zor hareket etmesi,

    2- Philips (9262 veya 9256 veya 9170 Performer veya 9210 Marathon):
    (maratonu emiş gücü nedeniyle direkt eliyorum ve diğerlerine göre yorumluyorum)
    + lar: güçlü emiş, çok özellikli olmaması nedeniyle nazik kullanım zorunluluğu hissettirmemesi, yaygın servis (hatta müşteri hizmetlerine göre evde servis, ama örneğin Ankara’daki aradığım birkaç servis eve gelmediklerini söylüyor), sessizlik, electrolux ile ortak s-bag toz torbası ve hepa 13 filtresi, (sadece 9262 için: koldan kumandalı olması), fiyat/performans (uygun fiyatlı yerler bulunmak şartı ile)
    - ler: orta kalite malzeme ve işçilik, basit süpürme ucu, üçgen süpürme ucu tasarımı, internetteki filtrasyon testlerinin başarısızlığı , kalın halıda (12 mm hav kalınlığı ve üstü halılar) öndeki tekli küçük tekerlek nedeniyle zor hareket etmesi, süpürme ucundan makineye kadar olan hava yollarında özel izolasyon ve sızdırmazlık yapılmaması, aksesuarlar için makinede yer olmaması, sadece 9262 veya 9256 için: toz hazneli oluşu nedeniyle hazne boşalması esnasında toz yayılacak olması)

    3- Dyson(DC32 Animalpro):
    + lar: kaliteli malzeme, kompakt ve özgün tasarım, sıra dışı görünüm, kısa vadeli filtre değişim gereksinimi olmaması (diğer toz haznelilere kıyasla), motorize turbo fırça,
    - ler: sesli çalışma, fiyat/performans, kalın halıda (12 mm hav kalınlığı ve üstü halılar) öndeki tekli küçük tekerlek nedeniyle zor hareket etmesi, toz hazneli oluşu nedeniyle hazne boşalması esnasında toz yayılacak olması (ne kadar da diğer toz haznelilere göre daha iyi bir boşaltma sunsa da, kaçınılmaz bir durum), fiyata göre emiş gücünün tatmin edici olmaması, motorize süpürme ucunun şekli nedeniyle ince halılarda tam temas yapmaması sonucu oluşan zayıf vakumlama (aynısı sert zeminler için de geçerli), internetteki kötü filtrasyon testleri,

    4- Nilfsk(Extreme x300):
    (satış noktalarının azlığı nedeniyle çalıştırıp deneme fırsatı bulamadığım tek makinedir. O nedenle yazacağım emiş gücü özellik v.s. ile ilgili her şey kitabi bilgilere göredir. Fakat çalıştığım yerde kullanılan nilfisk coupe modelini baz alarak malzeme v.s. konularında fikir sahibi olabildim)
    + lar: emiş gücü, hepa 14 filtre (makine sızdırmazlığının mükemmel olduğunu varsayarak pozitif diyorum, makinede kaçak noktalar var ise bu filtrenin hiçbir avantajı kalmaz), çok narin kullanıma gereksinim duymaması, markanın sadece sadece süpürme cihazları konusunda üretim yapıyor olması (bu elle tutulur bir yorum değil ama belirtmek istedim), turbo fırça
    -: satış ve servis noktalarının çok az hatta bazı yerlerde hiç olmaması, zayıf malzeme ve işçilik, süpürme ucundan makineye kadar olan hava yollarında özel izolasyon ve sızdırmazlık yapılmaması, fiyat/performans


    Bizzat denediğim için yorumlarımdaki yanılma payı çok çok düşük olacaktır. Yinede alacak kişilerin bizzat denemelerini tavsiye ederim. Bu kadar emek verip yazıyorum, isterim ki fayda görülsün ve hayır dua edilsin. Bu uyarımdan sonra denemeden alıp sonra “Hiç de öyle değilmiş” diyecek arkadaşlar çıkarsa, artık sorumluluk benim değildir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalter

    Z8870 de karar kıldık. Yardımların için teşekkür ederim.

    Hayırlı olsun. İnşallah kendiniz de bizzat inceleyip karar vermişsinizdir.

    Bu arada sanırım siz de 550 tl yi aşmadınız değil mi?

    Kullandığınız da kısaca da olsa yorum yaparsanız memnun olurum.
  • birşey de ben soracağım. şimdi bu turbo fırçaya iplik vb maddeler takılıyor ve orada kalıyor öyle.zamanla gittikçe de çoğalacak bunlar. başlığı açıp temizleyince acaba bir sıkıntı olur mu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.cagil

    birşey de ben soracağım. şimdi bu turbo fırçaya iplik vb maddeler takılıyor ve orada kalıyor öyle.zamanla gittikçe de çoğalacak bunlar. başlığı açıp temizleyince acaba bir sıkıntı olur mu.

    Sıkıntı olmadığı ve hatta yapılması gerektii belirtiliyor kullanma kılavuzunda. Kullanma kılavuzu elinizde mevcut mu? Evet ise orada resimli olarak anlatıyor nasıl söküleceği ve nasıl temizleneceği. Değilse size linkini bulup göndereyim.
  • Merhaba ben dün bir makina aldım tavsiye ederim... tabiii pahalı olan modellerle kıyaslayamam, turbo fırçası yok (gerçi bir çok marka - king, simbo gibi bu turbo fırçalardan üretti ama berbatlar.) fayanslar, laminantlar için bir ayrı bir ucu ve standart 2 tip (fırçalı-düz) çeşit kullanılan ucu var. Metal boru uzuluğu diğerlerine göre iyi özellikle philips marathon, bosch ergomaxx lara göre. (bence). tabii önemli olan diğer konulardan biri motoru ve filtreleme sistemi , yıkanabilir hepa 13 sistemi var. fena değil. 2000watt emiş gücü, 400 watt çekişi var. tam güçte kullanmaya bile gerek yok. Özellikle eşimde rengini çok beğenerek aldı. Fiyatıda 199 TL. Philips FC-8132.... saygılarımla...
  • Yaklaşık 1 aydır LG V-KC902HT kullanıyoruz ve gayet memnunuz
  • 20 gün kadar önce electrolux ultraone modelini electroworld den 50 tl ye satın aldım. z8870 e niyetlendim fakat 8810 daha küçük ve satıcı bayan 8870'in üretiminin bittiğini ilerleyen zamanlardan teknik servis sorunu olabileceğini söyledi, fiyatı 700 küsür tl idi. Ben daha sessiz çalıştığı ve küçük olduğu için ultraone modelini aldım.

    Önceden evde temizlik yapıldıktan 1 gün sonra heryer toz-pamukçuk olurdu. Makineyi kullanmaya başladığımız günden beridir ev eskisi gibi kirlenmez oldu. İnanılmaz sessiz bir alet. Son olarak 5 kademeli güç ayarı var, arkadaşlar henüz 5. kademede aleti çalıştıramadım. Halı başlığa yapışıyor, düz zeminde ise başlık rahat hareket etmiyor 5. kademede.

    Diğerlerini bilmem, deneyimlerimi paylaşayım istedim. Evime gelip makineyi gören 2 arkadaşım daha eşlerinin baskısına dayanamayıp satın aldılar aynı modeli. Elektrikli süpürge alacak olanlara rahatlıkla önerebilirim.




  • BANA SÜPÜRFE MAKİNESİ LAZIM?
    SAMSUNG ALMAYI DŞÜNÜYORDUM
    NE TAVSİYE EDERSİİNİZ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanugur

    20 gün kadar önce electrolux ultraone modelini electroworld den 50 tl ye satın aldım. z8870 e niyetlendim fakat 8810 daha küçük ve satıcı bayan 8870'in üretiminin bittiğini ilerleyen zamanlardan teknik servis sorunu olabileceğini söyledi, fiyatı 700 küsür tl idi. Ben daha sessiz çalıştığı ve küçük olduğu için ultraone modelini aldım.

    Önceden evde temizlik yapıldıktan 1 gün sonra heryer toz-pamukçuk olurdu. Makineyi kullanmaya başladığımız günden beridir ev eskisi gibi kirlenmez oldu. İnanılmaz sessiz bir alet. Son olarak 5 kademeli güç ayarı var, arkadaşlar henüz 5. kademede aleti çalıştıramadım. Halı başlığa yapışıyor, düz zeminde ise başlık rahat hareket etmiyor 5. kademede.

    Diğerlerini bilmem, deneyimlerimi paylaşayım istedim. Evime gelip makineyi gören 2 arkadaşım daha eşlerinin baskısına dayanamayıp satın aldılar aynı modeli. Elektrikli süpürge alacak olanlara rahatlıkla önerebilirim.

    Güle güle kullanın. Yazım hatası olmuş sanırım, 50 tl dediğiniz 550 tl midir?

    Satıcının verdiği bilgilerde bazı düzeltmeker yapmakta fayda var:

    8870 de 8810 da ultra one serisine ait modellerdir. 8810 un 8870 den küçük olması gibi bir durumu yoktur. Teknik özellikler (watt,emiş gücü) aynıdır. Fark aksesuardır, yani turbo fırça yok ve koldan kumanda ile bir iki önemli olmayan ayar farkı var. z8870 in üretiminin bitip de 8810 un devam etmesi sadece burdan yola çıkarak anlamsız olurdu. Kaldı ki, evet z8870 yok artık, çünkü z8870c var. Yani metalik turuncu renk yerine metalik kahve renk olan aynı makine. Ayrıca dediğim gibi 8810 un sadece aksesuar farkı var, dolayısıyla daha sessiz değil.

    Fakat anlattıklarınızdan yola çıkaraj acaba ultra silencer dan mı bahsediyorsunuz diye aklımdan geçiriyorum. Çünkü o model ultraone dan yanlış hatırlamıyorsam 3 db daha sessiz di (69 db) ve 1800 watt. Ve tüm electroworld lerde ultrasilencer bulmak mümkün dür. Satıcı sizi açık yeşil renkli olan ultrasilencer a yönlendirmiş olabilir gibi geldi bana.

    Süpürgeyi benim aldığım sırada, 8870 in Electroworld deki fiyatı 850 li bişeylerdi, ve Enplus ta 550tl ye 8870 satıldığından, 8810 fiyatına 8870 almak daha mantıklı görünüyor insana. Tabi zevkler renkler farklıdır.

    Emiş gücü ve temizlik konusuna aynen katılıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesilsoy

    BANA SÜPÜRFE MAKİNESİ LAZIM?
    SAMSUNG ALMAYI DŞÜNÜYORDUM
    NE TAVSİYE EDERSİİNİZ?

    Doğrudan şunu alın demek biraz içi boş bir yorum olacak, bence bu topiği hatta diğer topikleri bir baştan okuyun derim. Özellikle teknik anlamdaki yorumlara dikkat edin. Şu iyi bu süper gibi yorumlar çok tatmin edici olmuyor.
  • Electrolux 8870 için veya diğer hepafiltreli cihazlar iç,n değişim periyodu ve maliyeti nedir. Dyson çekiş gücü tatminkar gelmedi bana ama ekstra maliyetleri düşününce daha mantıklı geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gby

    Electrolux 8870 için veya diğer hepafiltreli cihazlar iç,n değişim periyodu ve maliyeti nedir. Dyson çekiş gücü tatminkar gelmedi bana ama ekstra maliyetleri düşününce daha mantıklı geliyor bana.

    hocam o kadar tecrübe etmedim henüz. Varsa philips kullanan (filtre açısından aynı çünki), bize maliyetini daha iyi yazar.
    Ama ben şyle bir bilgi edinmiştim.
    S-bag ler 4 yada 5 li olarak satılıyor ve 11-15 tl arası fiyata piyasada örjinalleri var. Klasik boydakiler için söylüyorum tabiki. Normalde 5 litre kapasiteli olan ultra mıydı neydi, onlardan kullanmak daha uzun süreli kullanım imkanı veriyor. Klasikle 3 litrelik.
    Hepa lar ise philips ve electrolux servislerinde bulunabiliyor ve 18-30 tl arasında değişik fiyarlar almıştım. Philips servisleri bile kendi arasında farklı fiyat veriyor o yüzden oynak fiyatlar yazdım. Siz bölgenizdeki en ucuzu bulup alırsınız artık. Hepalar her ne kadar electrolux belirtmesede yıkanabiliyor. çünkü philips birkaç yıkama sonrasında değişim öneriyor ve hepa 13 ler tıpatıp aynı. Ben imkan bulursam yıkamak yerine bir komşunun süpürgesi ile vakumlamayı düşünüyorum. Yada benzinliklerdeki hava tabancaları ile tersten hava püskürtmeyi. bylece su ile atılamayan tozlar ve boşalmayan gözenekler temzilenecektir. Gerekirse sonra yıkmayı düşünüyorum.

    Sadede gelecek olursak: dyson 1000 tl ve üstünde satılıyor (ki 1000 tl ye yok, 1500 e kadar çıkıyor dc32 animal modeli). Hadi 10 yıl arızasız kullandık diyelim dyson ı ve hiç filtre değiştirmedik dyson da (ki imkansız) zaten bizim filtre maliyetleri yine bir dyson etmeyecektir. Üstelik dyson almayanlar (ne marka alırsa alsın) 5-6 yıl sonra makinesini üzülmeden değiştirebilir. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak belki daha yararlı bir ürün piyasaya sürülebilir. O zaman 1000 tl verenler doğal olarak makineyi kullanmaya devam etmek isteyecektir. Ama 1000 tl vermeyenler "yeter 5-6 yıl bana hizmet etti bu süpürge bana, değiştireyim diyebilir". Bu da işin başka bir boyutu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 10 Kasım 2011; 12:37:10 >




  • Merhaba,
    Gercekten çok faydalı bir konu oluyor ve ben de adım adım sona yaklaşıyorum. Acaba z8870'ler için supurge hortumunun yükseklik ayarı mevcut mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ricketsia

    Merhaba,
    Gercekten çok faydalı bir konu oluyor ve ben de adım adım sona yaklaşıyorum. Acaba z8870'ler için supurge hortumunun yükseklik ayarı mevcut mu?

    Sanırım hortum değil de boruyu kastediyorsunuz. Cevap evet ise, var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.