Şimdi Ara

Vaillant kombi arızaları cevaplanır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
20
Favori
120.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...Öncelikle kombi almayı düşünen arkadaşlar varsa vailanttan uzak durun derim...Sorunuma gelecek olursak...

    Meşhur f28 hatası ama öyle böyle bir hata değil bildiğin baş belası...Her sene yazın memlekete gideriz geliriz kombimiz f28 hatası verir servisi çağırırız bir iki tokmak darbesiyle sorunu çözer ama bir değil iki değil...geçen sene yine memleket dönüşü aynı hatayı verdi servisi çağırdık kombinin sol altındaki parça değişmesi lazım dedi ve değiştirdik 280 lira bayıldık herhalde düzelir artık dedik ama bu sene yine memleket dönüşü :) f28 hatası yine geldi değişen parçanında bozuk olup olmadığıda malum duruma geldi...Parçayı değiştiren kombi tamircisi adlı bir şirket bilginiz olsun :) Bu sefer ben açtım bir iki tokmak darbesiyle çözdüm işi ama başbelası f28 hatası her elektrikler kesildiğinde yine meydana çıkıyor elektrik gidiyor geliyor f28 hatası...Aç kapağı tokmakla tıklat düzeliyor...Bu ne bela birşeydir..Yokmudur kökten çözümü...




  • Selamlar,
    alet eco tec
    sıcak su ısıtmada problem yok.
    Fakat kaloriferleri ısıtmak için bu kış tekrar çalıştırmak için derecesini arttırdığımda hiçbir hareket olmadı. ateşleme olmuyor.
    resetlemek için aleve bastım, bir iki ses geliyor fakat hiçbirşey olmuyor.
    Problem hakkında bilgisi, fikri ya da tecrübesi olan varsa yardımlarını rica ederim.
  • merhabalar,

    vaillant kombinin sıcaklık ayar dugmesinin gobek kismi kirilmis, bosa dondugunu fark edip baktigimda durumu idrak edebildim. Oldukca zayif bir baglantidan, plastik malzeme kalitesizliginden kaynaklaniyor gibi geldi.

    Bu ayar (cevirme) dugmesini fazla masrafa girmeden nasil degistirebilirim, fikri olan var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vailant kombime takılı olan time switch 120 nin türkçe kullanma kılavuzunu nasıl bulabilirim
  • selamun aleykum hocam.kolay gelsin bende vaillant vck tr 240 / 1 xe bacalı konmbi var sorunu şu çok aşırı derecede su açılırsa ateşleme yapıyor yani baş parmak kalınlığında su akarsa kombi devreye giriyor. benim istediğim ise bir kalem kalınlığı veya biraz fazlası şeklinde su akınca devreye girmesi bu konuda cumartesi akşam 17:00 kadar cevap verirseniz sevinirim.yardımlarınız için şimdiiden teşekkür ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazzaro


    Arıza değil de bir soru sorayım:

    Vaillant ecoTEC pro kombimiz Haziran ayında takıldı, oda termostatımız da var. Kombiyi bugün ısınma amaçlı olarak ilk kez kullanacağım. Kullanma kılavuzunda "eğer oda termostatı varsa, kombinin üzerindeki kalorifer gidiş suyu ayar düğmesini sonuna kadar sağa döndürün, sıcaklık ayarını termostattan yapın" diyor. O zaman gösterge 75 derecelere kadar çıkıyor.

    Forumdaki çeşitli yazılarda ise yoğuşmalı kombilerde 55 derecenin üstüne çıkılması tavsiye edilmiyor.

    Sizce hangisi doğru?

    vailant kombim F75 arızası yandı...servisi aradım su basıncı yada pompa sıkışmıştır denildi. su basıncında sorun yok bugün servis gelecek bakacaklar.
    ASIL BENİM SORMAK İSTEDİĞİM ŞU: Servisi aradım. Bana başka birisi dönüş yaptı 25 dakika falan GARANTİYİ UZATMAM KONUSUNDA ikna için uğraştı. Garantim 7 aralıkta doluyor. Garantiyi uzatma konusunda karar veremedim siz ne düşünürsünüz..1 yıllığı 370 tl.
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.




  • Garanti uzatma konusunda ne düşünüyorsunuz. vailantta geçen sene uzattım 370 tl bu senede uzatmam konusunda ısrar ediyorlar. Ne önerirsiniz arkadaşlar. kombiye kaç yılda bir bakım yaptırıyorsunuz. 2700 tl ye aldığım kombiyi bu senede garanti yaptırırsam 750 tl vermiş olacağım...
    Yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncm78

    Garanti uzatma konusunda ne düşünüyorsunuz. vailantta geçen sene uzattım 370 tl bu senede uzatmam konusunda ısrar ediyorlar. Ne önerirsiniz arkadaşlar. kombiye kaç yılda bir bakım yaptırıyorsunuz. 2700 tl ye aldığım kombiyi bu senede garanti yaptırırsam 750 tl vermiş olacağım...
    Yorumlarınız için teşekkürler.

    servis geldi pompa arızalıymış. Pompa değişti garanti olmasaydı 550 tl ücreti var dedi. Arızanın sebebinin tesisattaki çamurumsu sudan pompanın yorulduğunu söyledi. 2013 ekimde kombiyi almıştım.
    Servis elemanı tesisattaki suyu temizletip kimyasal madde katılıyormuş. Onu yaptır dedi . 300 civarı maliyeti olur dedi. (Alttan ısıtmalı dublex ev..15 kollektör var)
  • arkadaşlar herkese kolay gelsin.bu sene yeni doğalgaz bağlandı.vaillant turbotecplus 322/5-5 kombi takıldı.kombi 2-3 saat çalıştıktan sonra f33 hava ölçüm cihazı arızası veriyor.resetleyince tekrar çalışıyor.chips kullanınıcı arkadaşda bu sorundan bahsetmiş.nasıl oldu çözüm bulabildinizmi.
  • Merhaba 3 4 senedir sorunsuz kullandığımız ecotech 296 3-5 kombimiz var bu sene evde badana boya olduğu için petekleri sökmüştük cihazda hiçbir problem yoktu gayet sessiz sorunsuz çalışıyordu. Hadi petekleri sökmüşken içlerinide temizleyelim dedik temizledik doğru düzgün pislikte çıkmadı. Daha sonra petekleri bağlayıp su bastık basınç 1.5 seviyesine getirdim ama kombi bir türlü çalışmıyor. Tık tık ses geliyor aralıklarla ve sonra f75 yazıyor. Sorun neden kaynaklanıyor ?
  • altayselahattin A kullanıcısına yanıt
    baca uzunluğu 2metre civarı idi.balkondaki uzatma kısmını çıkarınca f33 hatası vermemeye başladı çok şükür.baca uzun olunca bağlantı yerlerinden çıkıyor herhalde o zaman hata veriyordu herhalde.
  • Merhabalar, 1 hafta önce evimize Vaillant EcoTEC Plus yoğuşmalı kombi bağlandı. 1 haftadır ısınamıyorum. sorunum şudur, kombiyi 60 dereceye ayarlıyorum. fakat hep 30 derecelerde kalıyor. ateşeyeme başlamıyor. kafasına göre belki 1 saat belki 2 saat sonunda ateşlemeye başlıyor. o zaman da 60 a gelmeden örneğin 45 e kadar ısıtıp tekrar 35 lere düşüyor, bu şekilde bazen 60 a kadar geliyor bazende hiç gelmiyor. Sıfır olarak takıldı. kombinin giriş filtresi temiz, basınç 1,5-2 arasında, baca uzunluğu 2m civarı mutfaktan balkona uzanıyor, sorun nedir lütfen yardım edin. çok zor durumdayım.
  • Hangi model
  • talipb kullanıcısına yanıt
    Vaillant EcoTEC Plus yazıyor. Ama sorun sanırım şuymuş. Çeşme suyu ısıtma suyu çok basınçlı geliyormuş. basınç düşürücü takılacak ve düzelecek denildi. Şimdi sıcak suyu kullanmıyoruz ve herşey yolunda. Umarım basınç düşürücü takıldığında düzelir.
  • fatih900 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı durumu 1 haftadır çekiyorum. Mümkünse şu söyleyeceğimi bir deneyin. Eğer suyu ateşliyorsa ateşlemede bir sorun yok demektir. O halde sadece çeşme için kullanılan soğuk su girişinin vanasını kapatın ve takip edin eğer bu durumda ateşler ise su girişine basınç sabitleyici takılacak.
  • Benim kombi musluktan sıcak su vermiyor peteklerde sorun yok ısınıyor sadece sıcak suda sıkıntı var. benim kombi 2001 yılında takılmış epey eski birde şu var sıcak su tarafına çevirince su çok az ve soğuk olarak akıyor soğuk su tarafına çevirence normal şiddetiyle akıyor nedeni ne olabilir
     Vaillant kombi arızaları cevaplanır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • osman aşcı O kullanıcısına yanıt
    aqua tamir kiti deyişecek düzelir
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Bilgi içün teşekkür ederim

    Peki bu tamir ücreti kaç parayavpatlar bana ve vaillant yetkili servisinimi çağırıyım özel servismi yetkili servis biraz tuzlu yapar gibi geliyor bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osman aşcı O kullanıcısına yanıt
    100 civarı
  • Ok peki bu özel servis fiyatımı yetkili servis fiyatımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.