Şimdi Ara

VAKUMLAMA OLAYI NEDİR ? VAKUMLAMA ÖLÇÜMÜNÜN YAPILDIĞINI NASIL ANLARIZ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
8
Favori
64.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    "titiz bir servise denk gelirsem" dediğinize göre daha önceki klimalarınızın montajını yapan kişiler pek titiz değildi.

    1.500 liraya REGAL de alsam, 9.000 liraya Mitsubishi Electric de alsam o vakumlama yapılacak. Kompresörü bozma olasılığı isterse 1000'de 1 olsun, sırf servis montajı erken bitirecek diye bu riski almam.

    Firmalar bunun için yetkili servislerini eğitirken, cihazların kullanım kitapçıklarına yazarak bizleri bilgilendirirken ve hatta vakumlama yapılmadığı için dış ünite değişimi istediğimizde firmalar bile hatalarını anlayıp talebimizi kabul ederken sizin "vakumlamayı abartıyorsunuz" demeniz çok ilginç.

    Vakumlama yapılan klima ile yapılmayan arasındaki farkı siz abartıyorsunuz. Yapılmadı diye soğutmayacak, ısıtmayacak, ekonomi yapamayacak diye bir şey yok. 2-3 yıla bozulacak, 11 yıl hayatta çalışmaz diye bir şey de yok. Fakat performans eğrisi düşecek, vakumlama yapılmayan üfleme ısısı 7° ise vakumlama yapılanda da 5° olacaktır, vakumlama yapılmayan odayı 20 dakikada iklimlendirirken vakumlama yapılmayan 18 dakikada iklimlendirecektir, vakumlama yapılmayan 1.000 watt tüketiyorsa vakumlama yapılan 980 watt tüketecektir. (farazi sayılar) Ancak vakumlama yapmamanın zararı/faydası/etkisi yok demek abesle iştigal etmekten başka bir şey değildir.

    Böyle yaparak, sizin montajınıza da gelen "titiz" olmayan servislerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.

    Yani diyeceğim o ki, "yav he he"




  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Daha oncede soylemistim aksine son gelen servis klimanin ozelliklerini 1,5 saat kadar anlatacak kadar, kazi delme yapilan yerlere poset gecirecek kadar titiz ve temizdi. Isciligide gayet duzgun ve muntazam cikardilar hic bir yerden kablo gorunmuyor. klima bugun 20-22 derece araliginda 11 saat calisti 1.8 kw elektrik tuketmis. Vakumlama yapilsaydi ne kadar tuketirdi? Vakumlama yapilmayan klima fazla elektrik harcar daha gec sogutur gibi sehir efsanelerine gerek yok. Kullaniyoruz yok oyle bir dalga. Samsung windfree basliginda klimasina vakumlama yapilmayan biri daha sogutmuyor diye sikayetci. Vakumlamadan supheleniyor ilk etapta ancak odasi 32m2 amerikan mutfak kapisi acik 12bin btu klimaya servis sanirim 4 saat vakumlama yapsaydi sogutabilirdi yazik olmus klimaya :)

    Ek olarak hangi firma hangi kisinin vakumlama yapilmadi diye dis unitesini degistirdi. Sizin mi basinizdan gecti bu olay? Yukarida verdigim ornekteki gibi sikayet sitelerinde vakumlama yapilmadi sogutmuyor diye cesitli sikayetler var. Su degisim nasil olmus kompresorde vakumlama yapilmadigindan dolayi ne gibi problemler olmus, firma degisimi ne sekilde kabul etmis, hangi marka kimin klimasi ayrintilariyla acarmisin? Degilse vakumlama yapilmayan klimanin kompresoru yandi, patladi, havaya uctu, ses bombasindan daha yuksek ses cikararak fezaya uctu demesi cok kolay. Vakumlama yapilmayan ve vakumlama yapilan 2 ayni marka klimayi ayni ortamda test ettiniz mi? Vakumlama yapilan daha mi az elektrik harcayip daha iyi sogutuyor yoksa kulakdan dolma efsanelerle farazi bilgiler mi veriyorsunuz. Bende zaten kendi deneyimlerim disinda farazi konusuyorum herhangi bir test yapmadik belkide bahsettiginiz gibi vakumlamanin gozle gorulur olagan ustu faydalari vardir belkide hicbir faydasi yok hatta zarari bile olabilir. Bunu ayni kosullarda test etmeden bilemeyiz ve ispatlayamayiz. O yuzden sizin yazdiklarinizda yav he he benim yazdiklarimda yav he he.

    Samsung windfree basliginda bir arkadas windfree mukemmel sogutuyor demis obur arkadasta windfree modunda benimki hic sogutmuyor acaba montaj hatasimi var bu klima hic iyi degil demis. Halbuki windfree isitma ya da sogutma yapmaz sadece en dusuk modda kanallar kapali sekilde mevcut sicakligi korumaya calisir. Iste ikinci arkadas buyuk ihtimalle klimaya vakumlama yapilmadi diye ya da baska bir nedenden iade etmeye calisacak. Sonucta bazi firmalar icin musteri cok degerlidir ve ne dese haklidir. Degisim yaparlar ancak o windfree hicbir zaman sogutma yapmayacak. Degisim yapilan klimaya 24 saat vakumlama yapilarak denenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 19 Temmuz 2017; 23:33:14 >




  • Vakumlamanın önemini bilmem ama sorarak öğreniyoruz ki VAKUMLAMA ŞART,
    En son kllima değişimi için evime gelen LG-ARÇELİK Fabrika mühendisi arkadaş servisin başında oldıuğundan klima kurulumunu prosedüre göre tam yaptılar,

    1-16 amper sigorta takıldı ( öncekini ben takmıştım, söktüler
    2-iç-dış terazisini kontrol ederek montajlandı
    3-30 dakika VAKUMLAMA YAPILDI, VAKUMLAMA OLMAZSA CİDDİ ZARARLAR VERİYOR BU 410 GAZI dedi.

    Burada ısrarla vakumlama yok demek mesleği inkar olur.Yada iş olsun diye yazılan yazılardır.Cehalettir.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar...Bugun kurulum yaptirdim Klimaya..



    Vakum yapildi ancak su sekilde..



    Vakum cihazini fise takti,sonra Dis unitedeki hortumu bagladi, 15 dk kadar bekledik Yuvarlak saat gibi bir cihazda -1 ibaresini gorduk..



    Daha sonra 5 dk bekledik ( 0 ibresine donerse kacak var demekmis ) -1' de kaldi Vakum gostergesi..



    Tamamdir Abi Sorun sikinti yok dedi genc arkadas,kaldi ki 8 senedir her firmada calismis simdi Baymak'ta..( Bayagida samimi muhabbet ettik )



    Vakum Yapilmistir sanirim? Yoksa Yalandana da yapabilir ancak islemi yaparken tek tek bilgilendirdi..-1/0 ibaresini vs..
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık arkadaşımızın, Sorun yok hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Eline sağlık arkadaşımızın, Sorun yok hocam.

    Eyvallah hocam teşekkür ederim, iyi forumlar..
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam size de iyi forumlar.
  • Arkadaşlar LG AS-W246K1R0 Sirius Deluxe Inverter 12.000 modeli sipariş ettim oturma odasına balkon duvarından odaya sırt sırta monte edilmesini rica edeceğim.Vakum konusunda mesafe bu şekilde çok kısa olursa vakum istemez vb mevzular konuşulmuş forumda, ben servisten vakum yapmasını isteyeceğim tavsiyeniz nedir.Bir de lc servisleri bu konuda tedbirli midir yaklaşımları nasıl olur genelde adamlar gelmeden vakumsuz montajı kabul etmeyeceğimi bildireyim mi?
    2. Bir sorumda 5 metreye kadar ücretsiz montaj mevzuunda diyelimki benim montajım ifade ettiğim gibi balkonda direk arka tarafında odaya yani bir boru kullanımı mininmum düzeyde 5 metreden artan kısmı benim hakkım olarak ben de mi kalıyor yoksa önemli bi konu değil mi.Sorma nedenim cihazın kutusunda çıkan bir parçaysa lazım olan birine hakkımızı devrederiz icabında.Saygılar dostlar.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    S.a Hocam LG titan deluxe klimamız bugün montajı yapıldı , Adama vakumlama yapın diye ısrar ettim nasıl yapıldığına bakmadım netten meğersem komprosor kullanılıyormuş. Adam klima borularına dış ünitenin orda, 2 ucunda basınc ölçer olan diğer ucu bir tüpe bağlı sistemle , 10 dk bekledi vakumlama yaptım dedi. Sonra klimanın gazını açıp klimayı çalıştırdı. klima da problem yok şuan fakat ilerleyen zamanda ne gibi problemler ortaya çıkar ? Bu saatten sonra klima için yapılacak hiçbir işlem yokmu ?
  • Merhaba Altus akl 1220 modelini almayı düşünüyorum bunda vakumlama yapılıyor mu acaba ?
  • baymak 9000 btu klima aldım, bugun kurulumu yapan elemanlara vakum yapıyormusunuz diye sordum, fabrika vokumlu sekilde yolluyor abi felan dedi, fazla umursamadımda bu konuyu okuyunca canım sıkıldı. yarın baymak genel merkezini arayıp söyleyecem bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronik

    baymak 9000 btu klima aldım, bugun kurulumu yapan elemanlara vakum yapıyormusunuz diye sordum, fabrika vokumlu sekilde yolluyor abi felan dedi, fazla umursamadımda bu konuyu okuyunca canım sıkıldı. yarın baymak genel merkezini arayıp söyleyecem bakalım.
    Gecmis olsun. Maalesef bilgisiz servis elemanlari yuzunden makineniz omru ve performansi azaldi.
  • Benimde başıma geldi Bosch inverter klimamın montajı esnasında vakumlama olayını 3-4 kez dillendirmeme rağmen eleman bunlar vakumlu geliyor sıfır klimada yapılmaz tamam o zaman süpürmeyaparım diyerek öyle montaj edip gitti..Bugün Bosch'u arayıp klimayı takan servisin beni kandırarak montaj yapıp vakumlama yapmadan gittiğini ve beni klimadan soğuttuğunu hatalı montaj olup klima değişimi istediğimi söyledim.Bakalim geri dönüş nasıl olacak..
  • cennker82 C kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    Gecmis olsun. Maalesef bilgisiz servis elemanlari yuzunden makineniz omru ve performansi azaldi.

    Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkürler. Simdi Baymak genel merkezini aradım, kadın klima değişimi dahil her türlü desteği sağlayacaz merak etmeyin, vakumsuz montaj kabul edilemez dedi. Dedim sakin ol değişim felan istemiyorum, aradan 2 dakika geçmedi kurulumu yapan servis aradı, cocuklar bilememiş mağuriyetinizin giderilmesi için çalışıyoruz dedi. Baymak klimadan arkadasıma aldırmıştım, çok memnun diye bende aldım bu yıl, adamlar hakikatende malının arkasında gibi..

    Benim merak ettiğim, vakumsuz montajlama oldugu için bu makina çöp mü oldu? vakum yapılıp tekrar gaz basılırsa(gerek var mı bilmiyorum) düzelir mi?




  • kronik kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle gaz bosaltilip tekrar vakumlanip gaz basilmali.
  • Bugün Bosch'tan arandım..Bana şu hiç tatmin olmadığım cevabı verdiler.Yeni üretim yani 2 yılı geçmemiş klimalar fabrikadan vakumlu geliyormuş!!
    2 yıl içinde montaj yapılan paketi açılmamış ürünlerde vakum yapılmıyormuş ben içerde kalan atmosfer havası nem vs durumlarını söyleyince eveleyip gevelemeye başladılar..Yine anladım ki sorun bebim gibi eşşek olan kullanıcılarda..Sordum montajda vakum yapıyormusunuz diye hayır dediğinde elleme kardesim bırak kurma diyip geri çevirseydim buralara gelmeyecekti olay..
    Üstelik yetkili servis 2 gün evvel beni arayıp gelip vakum yapıcaz demişti..Bende sadece vakumu kabul etmeyip gazı komple boşaltıp vakumlayıp tekrar gaz dolumu isteyince öyle olmaz sadece vakum yapıcaz olayının üzerine gitseydim..Haklı oldugumu bile bile hakkimı arayamamak ne kötü..Bu bana ders olsun..
  • benim olayda da, dün baymak merkezden arandım, üretimde görevli mühendis diye tanıttı bi adam kendini, içinize sinmediyse ürünü değiştirebiliriz ama vakumlayıp tekrar gaz dolumu sağlanırsa herhangi bir sorun olmayacagını söledi, bende değiştirmeye gerek yok dedim. vakum olmadan kullanmada ürünün ömrü kısalır mı diye merak ettim diye sordugumda eser miktarda da olsa performans kaybı olabilir ama ürünün ömrünün azalması pek olası değil dedi, zaten 5 yıl garantili felan dedi. neyse cuma aynı servis gelip vakum yapacakmıs ardında gaz dlumu sağlanacakmış.
  • Koca firmalar bile bihaher. İceride kalan nem ve toz ne olacak ileride? O kadar dusuk sicaklikta hava yogunlasacak ve donacak kristallecek. Bunlar tozla pislikle birlesecek balcik olacak. Sonra kompresor mefta. Klima kurdururken vakum yapmiyorlarsa kurulum yaptirmayin arkadaslar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.