Şimdi Ara

Vatan'dan aldığım iPhone 7 Plus sorunlu çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Ocak'ta Vatan'dan aldığım iPhone 7 Plus'ı 5 gün kullandıktan sonra durup dururken dondu ve ekranın üst kısmında dalganan ve hiç gitmeyen çizgiler oluştu, parmağımı tanımamaya başladı, çoğu zaman basmıyor ve kendi kendine komut veriyor üst kısımda.( Instagram'da hikayeleri kendi kendine izlemesi gibi.)
    Cihazı Vatan'a götürdüm, öncelikle teknik servise gönderip 3 hafta kadar bekleyeceğimi, çıkan sonuca göre iade ya da değişim yapabileceğimi söylediler, isterseniz Apple yetkili servislerinden randevu alıp doğa raporu alın, bize getirin biz de Apple merkeze doğa raporunu gönderelim, onay gelirse hemen iade değişim yapabiliriz denildi.
    Bu konuyu Apple müşteri temsilcisinden teyit etmek istedim, evet şeklinde yanıt aldım hatta cihazınızı teknis servis kontrol edip size yeni cihaz verebilirler dedi
    Geçen hafta Pazar Zorlu Apple'a gittim, sorunumu anlattım, müşteri temsilcisinin söylediği şeyleri söyledim, karşımdaki müşteri temsilcisi böyle bir şey imkansız ben bu cihazı sadece tamir ederim size yeni cihaz vermem gibi gerici konuşmalar yaptı, sizin bu sorunu Vatan'la halletmeniz gerek, ben sana sadece rapor yazarım dedi, 4 saat sırada bekledim sorun tespiti yaptırıp raporu akşam Vatan'a götürdüm. Pazar akşamı Apple Merkez açık olmadığı için yarın onay gelir dediler. Vatan çalışanı ekstra Zorlu'nun raporuna ek olarak, sorunla alakalı fotoğraflar çekti gönderdi.
    3 gün sonra cevap geldi, kesin gözüyle baktığım onay cevabı yerine Zorlu'dan aldığım raporu görmezden gelip cihazı görmek istiyormuş.
    Sen bu cihazı Vatan'dan aldın diyip kendi cihazını kabul etmiyorsun, okey diyorum rapor ver, rapor veriyorsun bu sefer yine uğraştırıyorsun, cihazı istiyorsun, eeee ben zaten cihazı Zorlu'ya ayağına getirdim, hani Vatan'la halletmek gerekiyordu, neden 14 günlük cihaz için beni uğraştırıyorsun, paramla rezil ediyorsun ?
    İşim gereği inanılmaz bir mağduriyet yaşıyorum, elimde takoz bir cihaz var ve belirsizlik mevcut şu an, süreç nereye gidecek bilmiyorum, Vatan bugün cihazı Apple merkeze gönderdi, inceleyip cevap vereceklermiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçmiş olsun.Apple Türkiye laubali,ukala,bilgisiz adamları çalıştırıyor.Bunu sadece siz tecrübe etmediniz.Vatanla işi çözeceksin ne demek sen bunun garanti firması değil misin aldığım yerle ne alakası var ? Yurtdışı cihazı aldım diyelim 1 yıl garantli ee onu da getireyim git hangi ülkeden aldıysan oraya mı götür diyecek.Bu nasıl bir ciddiyetsizlik haysiyetsizliktir.Apple Türkiyenin şu sıralar yapmış olduğu politika yetkisiz müdahale vs tamir etmemesi garantiyi bozması,cihaz değiştirmemesi tamamen mahalle esnaflığına döndüğünü kanıtlıyor.Siz gereken cevapları vermemişsiniz malesef.Vatanla hiçbir işiniz yok.Servisten rapor almanız gerekiyor sadece.Servis de yazdığı raporu tekrar yazmak için servise çağırıyor açıkhava tımarhanesi gibi gerçekten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüştüğünüz müşteri temsilcisi hakkında mutlaka görüş bildirin Apple’a.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranda renkli çizgiler "donanım sorunu" olduğunu gösterir.Ayrıca o raporun adı "Doğa" değil "DOA" raporudur.
  • Satın alındığı tarihten itibaren ilk 6 ay içerisinde arızalı olduğu tespit edilen mallar " Ayıplı Mal " statüsündedir. Tüketici , malın ayıplı olduğunun tespit edilmesi halinde onarım , iade veya değişim haklarından birini kullanabilir ve satıcı bu talebi reddedemez. Tüketici kanununun maddesi gayet açık.

    Yalnız burada şöyle bir durum var. Sorumlu olan Apple değil cihazın satın alındığı Vatan bilgisayar. Apple burada satıcı değil servis konumunda olduğu için tüketici kanunu onu pek bağlamıyor. Bu kanun satıcı ve alıcı arasındaki anlaşmazlıklar için var. Satıcı ,vatan bilgisayar olduğu için siz cihazın değişimi onarımı ya da ücret iadesi ile ilgili taleplerinizi apple'dan değil vatan bilgisayardan yapacaksınız. Vatan sorumluluktan kaçıyorsa ve elinizde apple'dan alınan ve cihazın sorunlu olduğunu ifade eden rapor ve satın alma tarihinizi gösteren bir fatura varsa tarafınıza ayıplı mal satılmış olması sebebi ile tüketici mahkemesine de başvurabilirsiniz.
  • Genelde bu telefon alan arkadaşlar sürekli aynı hatayı yapıyor.Hocam telefon neden bozuk çıkınca sen vatan bilgisayar a gidiyorsun ki adam sana kapalı kutu cihaz satıyor.Sen alacaksın cihazı yetkili servise gideceksin faturası ile birlikte cihazı alalı 14 gün oldu bozuldu bunu yapın diyeceksin.Sana kimse kapalı kutu cihaz vermez zaten aldıktan sonra o telefonu ya yaparlar nerede problemi varsa yada değişim cihazı verirler.Siz eğer ilk başta gitseydiniz apple servise hiç git gel yapmazdınız.
  • mert-- M kullanıcısına yanıt
    Bence 14 gün içinde olursa satıcıdan iade, geri kalan süre içinde olursa servise gitmek gerekiyor. Mesela Turkcellden alınan telefonun lightning portu bozulunca Turkcelle gitmek sadece süreyi uzatıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.