Şimdi Ara

Vayne Oynaması Gerçekten Zor mu_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konumuz Vayne hakkında arkadaşlar. Diğer oynaması basit olan adc'lerle 6-7 ay geçirdikten sonra oyunun hyper carry adclerinden olan vayne'ni denemekteyim. Vayne hakkında genel tanı şu yönde, çok kırılgan olduğu, oyun sonunda güçlendiği, tank eritici olduğu, minyonun vayne için çok önemli olduğu vs...

    Peki bu vayne ile oynamak neden zor? Draven'ı anlarım baltaları tutmak gerek vs. zor olabiliyor. Düz mantık ile vayne ile takla at, E ile duvara yapıştır, ardından düz vuruşlarla kite yaparak devam et şeklinde oynanabiliyor.

    Nasıl oynamak gerek bu Vayne i arkadaşlar.
    Hangi dakikalarda ve hangi itemlerden sonra vayne kendine gelmeye başlıyor?
    Yanına en uyumlu suplar nelerdir?
    Hangi adclere karşı güçlüdür?
    Hangi adclere karşı güçsüzdür?

    Bu tür soruları uzun süredir vayne oynamış arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

    Saygılar.



  • Menzili az, base statları düşük, lanede çoğu adcden tokat yer, yanına kalkan,can verebilen koruyucu sup lazım çünkü içeri girmesi gerekiyor, late gamede güçlü ama twitch,kogmaw,jinx varsa şansı yok. En önemli özelliği zırh kassan gerçek hasar vurur, can kassan cana oranla vurur. 1v1 de zedi hatta jaxi bile kesebilen tek adcdir sanırım. Oynamasının zorluğu kişiye göre değişir draven,xayah,kogmaw..vs daha zor bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Draven - xayah bana kalırsada daha zordur, Draven'ın baltalarına koştur, xayah'nın tüylerini hesaplamakla uğraşıyorsun...
    Teşekkürler bilgiler için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real-ogun -- 18 Ekim 2018; 16:38:20 >
  • Vayne mekanik orta seviye zorlukta bence ama hero çok kırılgan olduğu için (diger adclere göre ) lane de zorlanir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vayne oynaması gerçekten zor.Hatta en zor olan adc diyebilirim.Bunun nedeni zor mekaniklere sahip olması degil.Draven,xayah,kaisa,lucian gibi hatta bu örnekleri çogaltabiliriz vayne den mekanik olarak zor olan herolar var.

    Zor olmasının sebeplerini yazarsak.

    1.)Ufak takasları kazanamıyor.Bu yüzden mümkün olduğunca az takasa girilerek minyon biçilmesi gerekiyor veya fırsatını bulunca all in yapılmalı.

    2.)Minyon dalgalarını sadece oto ataklarla temizleyebildiği için oyun başların rakip botun nehir ve orman baskısına karşılık veremiyor.Önemsiz bir detay gibi gözükebilir.Bunu şöyle açıklayayım.En basitinden nehirde 2 veya 3 levelde çikacak savaşta rakip bot lane(sivir,lucian,kogmaw,xayah,caitlyn,draven gibi gibi) hızla lane itip arkadaşına yardım ederken sen edemiyorsun.

    3.)Bence en önemlisi bu yazacağım.Her ne kadar oyun başı zorluk çekse de ormancı yardımı ve support etkisi ile oyuna tutundunuz diyelim.Skorlarınız var farmda rakip adc den öndesiniz.Mid ve late game de oyunda inanılmaz etkiye sahip olmanız gerekiyorken rakipte bir veya iki kontrol büyücüsü varsa etkiniz inanılmaz düşebiliyor.Rakip adc boş otomatik saldırılar yapıyoken sizin kendinize pozisyon dahi bulamadıgınız oluyor.Benzer durumlar kaisa ve lucian gibi diğer düşük menzilli adc ler için de geçerli.Fakat bu herolar yinede useful olabilirken(lucian r si,kaisa anı pozisyon değişimleri ile) vayne useless kalıyor.

    Hangi durumlarda seçilmeli:Rakipte 2 veya daha fazla tank olduğunda,yüksek baskılı bot lane olmadığında,syndra taliyah tarzı güçlü kontrol büyücüleri olmadığında.

    Yanında hangi supportlar gider olayı tamamen tarzınla alakalı bir olay.Ben soraka,brand,thresh gibi agresif supportlarla birlikte oynamayı seviyorum vayne yi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shrimp6 -- 18 Ekim 2018; 23:3:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.