Şimdi Ara

Vestel 43FB7500 Smart TV Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Vestel 43FB7500 almayı düşünüyorum. 3D benim için önemli değil. Smart olması ve dahili wifi olması yeterli.
    Vestel ile ilgili birkaç sorum var. Bilen arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim. Vestel tercih etmemim sebebi de yerli olması ve kendi işçimizin para kazanması, yurt dışına fazla para gitmemesini istememdir.

    Vestel panelleri kendisi mi üretiyor ?
    Bu televizyonda IP TV için uygulama yüklenebiliyor mu ?
    Ses yeterli mi ?
    Kısaca tv hakkında görüşlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.



  • gecen vatandan 1399 tl ye alcaktım kartta sorun cıktı alamadım, goruntusu orada iyi duruyordu ama kullanmadıgım icin detaylarını cok da bilmiyorum
  • Panelleri kendisi üretmiyor, skiden paneller komple yurtdışından gelirdi (LG-SAMSUNG-AU vs) şimdi sadece hücre bölümü geliyor gerisini (Polarizer katmanlar, backlıght - backlıght havuzu vs) burada kendileri yapıyorlar.

    IP TV özel anlaşmalar ile üründe aktif olarak satışa sunuluyor (Otel satışları vs) yani donanımsal olarak aslında üründe bu yetenek mevcut ancak alacağınız modelde aktifmidir bilemem.

    Ses bana yeterli gelse de sesini beğenmeyen arkadaşlar mevcut (MB120 - MB 82 ve MB63 anakartlı 3 ayrı tv kullanıyorum en iyisi MB63 olanı zira kabin bira daha büyük)

    4 üncü sorunuzun cevabı çok geniş bir bakış açısı zira bu sorunun cevabı sizin bir televizyondan ne beklediğinize göre değişir. Elimin altında imkan olmasından mıdır bilmem ama merak edip kendi televizyonuma yazılım dahi güncellemedim halen V2.6.3.0 yazılım ile kullanıyorum halbuki forumdaki arkadaşlara V2.29.2.0 güncel yazılımı dahi ben verdim, yani diyeceğim o ki benim gibi kullanıcıysanız 10 numara 5 yıldız, ama detaylı kullanıcı iseniz mutlaka hata bulursunuz
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    TV kullanma amacım film izlemek ve ip tv kullanmak. IP TV den kastım samsung tv lerde yüklenebilen bazı uygulamalar var. Bu uygulamalar sayesinde internette yayın yapan free ip tv leri tv den seyredebilmek.
    Daha TV almak için 30 gün kadar vaktim var. Biraz daha fiyat araştırmasına devam edeyim. Tercihim yerli markalardan yana.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kskengin

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    TV kullanma amacım film izlemek ve ip tv kullanmak. IP TV den kastım samsung tv lerde yüklenebilen bazı uygulamalar var. Bu uygulamalar sayesinde internette yayın yapan free ip tv leri tv den seyredebilmek.
    Daha TV almak için 30 gün kadar vaktim var. Biraz daha fiyat araştırmasına devam edeyim. Tercihim yerli markalardan yana.

    Teşekkürler.



    Hocam aldiniz mi tvyi?Memnun musunuz?Ya da hangi tvyi aldiniz ondan memnun musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 43UB8600 aldım. Sadece vatan bilgisayara özel bir model sanırım. 4k+smart var tv de. (1.500 TL aldım)
    Yoğun bir kullanımım olmadı. Işık sızması var TV de. Karanlıkta bariz belli oluyor. İstenirse resim dahi ekleyebilirim.
    Onun dışında kanal geçişleri biraz yavaş ama çok rahatsız edici değil. Wifi ve smart olayını evde henüz internet olmadığından test edemedim.

    Fiyat performans olarak değerlendirirsek bence iyi bir TV
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kskengin

    Hocam 43UB8600 aldım. Sadece vatan bilgisayara özel bir model sanırım. 4k+smart var tv de. (1.500 TL aldım)
    Yoğun bir kullanımım olmadı. Işık sızması var TV de. Karanlıkta bariz belli oluyor. İstenirse resim dahi ekleyebilirim.
    Onun dışında kanal geçişleri biraz yavaş ama çok rahatsız edici değil. Wifi ve smart olayını evde henüz internet olmadığından test edemedim.

    Fiyat performans olarak değerlendirirsek bence iyi bir TV

    Isik sizmasi nasil bi sey hocam.Bikac foto atarsaniz sevinirim.Bide soyle bi sey okudum 4k tvlerde 4k goruntuler cok iyiyken hd ve sd yayinlar Hd tvlere gore daha kotu diye sizin dusunceniz ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işık sızmasını ancak ev karanlıkken TV de siyah yoğun sahnelerde anlarsınız. Normalde ışık açıkken anlamazsınız.
    Evet 4K yayınlarda daha iyi olduğunu düşüyorum bende. Evde hd samsung tv var. Görüntü kalitesi onda daha iyi bence. 4K TV ler HD yayını upscale yapıp 4K formatına çeviriyor sanırım o sebeple görüntüde ufakta olsa bozulma oluyor. (Rahatsız edici değil)
    Bence 2-3 yıl içerisinde 4K yayınlar çoğalacaktır. TV alırken 4K almakta fayda olduğunu düşünüyorum. 43" de belki 4K çok önemli değil ama 49-50" gibi olanlarda mutlaka 4K olmasında fayda var.


    Telefonumda ışık sızmasına ait bir resim var yüklüyorum.
    Forumda Ado usta da bu konularda tecrübelidir. Kendisi daha iyi yönlendirebilir.


     Vestel 43FB7500 Smart TV Nasıl ?
  • kskengin K kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam;

    Aslında gayet güzel açıklamışsınız lakin madem etiketlediniz ben de 1-2 kelam edeyim

    Aslında ortada şöyle bir durum var, Bu ürünlerde üretim teknolojileri gereği ZATEN VAR OLAN bir şeyi biz sorun olarak mı görüp lanse edeceğiz, Yoksa normal olarak mı görüp lanse edeceğiz?

    İşte kişisel zevklerin dvreye girip farklı bakış açılarının ortaya çıktığı nokta bu.

    Ben size buraya 1 tane panel resmi koyar ve 10 ayrı görüş alırım zira herkesin sızma-kirli ekran-ghosting-banding-sehim vs gibi durumlara yaklaşım şekli ve bunu sorun olarak algılama şekli farklı, kaldı ki kurumların teknik verilende dahi bazı firmaların SORUN olarak gördüğünü diğer firma NORMAL olarak görebiliyor. Zaten Bu nedenle panel dünyası karmakarışık. Hemen belirteyim ki forum kaynaklı etkilenme oranı çok çok yüksek

    Hücre yapılarının kısmen mekanik olarak algılanması gerekir bu nedenle tepkime süresi kötüdür LCD teknolojisinde.

    Sürekli aydınlatma teknolojisi, likit kristal yapıların TAM SIZDIRMAZLIK özelliğine sahip olmaması, Panelleri inceltme çalışmaları nedeniyle ledleri kenarlara yerleştirme gibi unsurlar nedeniyle gelişen teknolojiyle düzelmesi beklenen LCD paneller tam aksine bu negatif unsurlar, zarifleştirme çalışmaları ve maliyeti düşürmek adına atılan bazı adımlar nedeniyle çok daha ön plana çıkar bir hal almıştır.

    CCFL ile aydınlatıldığı dönemde panellerdeki homojen dağılım oranı çok daha yüksek iken LED aydınlatmaya geçilmesi ve EDGE özelliği ile bu ışığı SAKLAYABİLME olasılığı çok daha düşük hale gelmiştir.

    Arkadaşlar şunu kabul edelim ki LCD DÜNYASINDA hücre yapısında geliştirilebilecek hiç bir şey yok maalesef, Ancak ve ancak çevre unsurları geliştirilebilir ki bunun da tepkime süresine vs %100 etkisi yoktur.

    Mesela bu çevre unsurlara bir örnek vermek gerekirse, bir dönem defansif arka aydınlatma üzerinde çok çalışıldı, Yani direkt led ile arka panel komple led ile donatılıp, görüntü unsuru nerede ise sadece oradaki ledler aktif olup diğerleri kapalı olsun düşüncesinden hareketle bu teknoloji ön plana çıkartıldı ama teorideki düşünceler sahada istenen sonuçları vermedi vs.

    Özetlemek gerekirse TFT LCD teknolojisinin olduğu olacağı bu dur.


    Şimdi tüm bu bilgiler ışığında ben derim ki, eğer beklentiniz yüksek ise, SIFIRA YAKIN (sıfır zaten teknik olarak imkansız) bir ışık sızması istiyorsanız, F/P üretimler yapan VESTEL ürünlerinden SAKIN ALMAYINIZ.

    Bu kötüleme amaçlı yazılmış bir yazı değil zira bu firmanın hitap ettiği kitle de, üretim kalitesi de, ürünlerin fiyatları da ortada. Daha önce de bir arkadaşımıza yazmıştım, VESTEL ürün alıp sonrad a youtube da yayınlanan 4000-5000TL lik tv'lerin test videolarındaki ışık sızmaları ile karşılaştırmak veya onlar gibi sonuç beklemek abesle iştigal olur.


    4K yayın teknolojisine gelince.

    Aslında çok basit anlaşılır hale getirmek için.

    Gidip cep telefonunuz ile 800x600 bir resim çekiniz, sonra bu resmi 1920x1080 monitörü olan bilgisayarınıza ekleyiniz, sonra da TAM EKRAN modunda bu resme bakınız. Nasıl? resmi beğendiniz mi?


    4K tv lerdeki upscale downscale durumlarını en iyi bu şekilde izah edebiliriz. Çok çok daha teknik açıklamaları elbette var ancak girmiyorum zira milyon kere yazıldı forumda bu konular, tekrar tekrar yazmak istemiyorum.

    Halk dilinde yazmak gerekirse eğer EVET 4K tv lerde 4K yayınlar çok güzel, HD yayınlar güzel, SD yayınlar berbat dır.

    Sevgi Saygı Arkadaşlar
  • Evet arkadaşlar buraya ben de yazayım zira Google arama yapınca tepe sayfalardan biri burası.

    Ürünü GG'den 1370 liraya aldım. 3 yıl garanti süresi ve smart olması bu fiyatta tek tercih zorunda bıraktı beni. Çok teknik detay bilmem ama Sony kdl-43w805c ve LG 43uf7787 cihazlara sahip biri olarak beni hayal kırıklığına uğrattı. Kanal geçiş hızı Sony'den iyi. Görüntü olarak gayet yeterli. Ses olarak Sony>LG>>>>>>>Vestel oluştu ama ev ortamı için yeterli iki yaşlı insan izliyor çoğunlukla.

    Ama tv için asıl beni hayal kırıklığına uğratan nokta smart özellikleri. Bildiğiniz gibi 43w805c Android ve 43uf7787 WebOS. Kullanımları çok kolay, akıllı özellikler hızlı, hele LG akıllı kumandası ile harika hâl alıyor. Ama Vestel 43fv7500 gerçekten rezil bir performansa sahip. Uygulama simgeleri arası geçiş bile kasıyor. Mesela telefondan Youtube üzerinden normal tv kanalı açıkken Sony ve Lg şak diye yayına geçerken Vestel 20 saniye kadar sadece Youtube uygulamasını açmaya çalışıyor. Sony özellikle yarı sürede Youtube ile içeriği oynatmaya başlamış bile oluyor. Keza Lg'de öyle.

    Elbette kıyas ettiğim cihazlar 2000 tl bandında ama bu cihazda 1500 bandında. Bu kadar fark beklemiyordum. Vestel almam genelde ama işte düştük bir gaflete.

    Siz eğer önceliğim tv, sd ve hd yayınları iyi versin ( gerçekten sd yayınları çok beğendim LG 4k olduğundan mı nedir en kötü sd yayını veriyor ), kanal geçişleri beni verem etmesin ( Sony kdl 43w805c'den daha hızlı ) diyorsanız alın kullanın.

    Ama alayım smart özellikleri kullanayım, feys, twit akayım, Youtube'de gezeyim, internette surf yapayım derseniz kanser eder.

    Ve son olarak sevgili Vestel lütfen panel anlaşması yaptığın LG ile kumanda anlaşması da yap. 20 yıl önceki Philips televizyonumuzun kumandası daha kaliteli, daha ergonomik ve daha işlevsel bir dizilime sahipti. LG'nin rahatlığına mı alıştım diyorum ama yok yani kumanda hastası babam bile " beş para etmez bu ne biçim kumanda " dedi. Akıllı kumanda bakacağım şöyle ergonomik ve tuş dizilimi düzgün.

    Kısaca son bir kez +- taraflarını belirtmem gerekirse.

    + Sd yayınlar gerçekten iyi.
    + Hd yayınlar iyi.
    + Kanal geçişleri hızlı sayılır.
    + Kapanıp açılma süresi iyi.
    + 3 yıl garanti vermesi iyi.
    + Tv tasarımı ve dış görüntüsü iyi.
    + Panel iyi sayılır. 1080p mkv açtım usb üzerinden gayet iyi görüntü.
    + Tv girişleri gayet bol ve çeşitli. ( scart bile var )
    +- Ses idare eder.
    - Smart özellikler yetersiz ve gerçekten çok çok yavaş. Zaten kullanmaz insan o kadar rezil.
    - Usb üzerinden medya açma yavaş.
    - Kumanda bildiğin 5 liralık bir şey. En kötü 2 özelliğinden biri. ( diğeri için bkz. Smart özellikler )
    - Kanal düzenlemek çok zor. Gerçi bu Lg'de de, Sony'de de çok zordu ama onlara usb ile pc üzerinden liste hazırlayıp atmak çok kolaydı. Bunda bir türlü bulamadım.


    Genel olarak fiyatına göre tv özellikleri gayet iyi ama akıllı diye satılmayacak kadar akıllı özellikleri rezil bir tv. Lg webOS ya da Sony Android tv ile aralarında fark ( smart özelliklerde ) 4 tekerli traktör römorku ile Range Rover Sport gibi. Abartmıyorum emin olun. Video bile çekip yüklemek var kafamda.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Kumanda konusu biraz alışkanlık meselesi sanırım zira ben de ne zaman arkadaşımın evine gitsem LG tv nin kumandasında NE NEREDE bir türlü bulamıyorum. Samsung desen ona keza. Ele en yatkın kumanda hangisi ise akıllı olanından almak faydalı olabilir.

    Smart özelliği bu tv lerde en çok şikayet edilen bölüm.

    Kanal listesini usb den, menu / ayarlar / uydu ayarları / uydu kanal tablosu / usb den tv ye yükleme adımları ile satcodx dosyası yükleyebilirsiniz.

    Kanal taşıma prosedürü bu tv ler kadar basit başka tv de yok neden zorlandığınız konusunu anlayamadım.

    Bunların yanı sıra bazı kıyaslamalarınızın klasman harici olduğunu da hatırlatmak isterim
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi LG kumandası nere bu kumanda nere. İşlevsellik, ergonomi, tuş dizilimi. Ben hangi tuş nerede anlamında söylemiyorum. O alışkanlıktır. Benim bahsettiğim ergonomi, tuş dizilimi. O kadar yakın ki en çok kullanılan yukarı aşağı sağ sol ve ok tuşları hep yanlış basıyor insan. En çok bunlar kullanılacak ne diye 1 tuş alanı kadar yere sığdırmaya çalıştın. Kocaman Netflix tuşu koymuş. Basıyorsun 20 saniye uygulamayı açmaya çalışıyor. Senin nene Netflix.

    Kanal listesini ise usb den atmayı bulamadım dediğiniz gibi deneyeceğim. Ayrıca Sony için olan şu editörlerden Vestel için olan da var mı? Hani kendimize göre pc üzerinde listeyi ayarlasak atsak.


    Kanal taşıma, silme, şifreleme vs ise ben hiçbir tv için iyi demiyorum. Goldmaster uyduya o kadar alıştım ki, uydu o kadar kolay ve pratik ki bu resmen çile geliyor. Sony'de de deli olmuştum da usb den liste atmayı o zaman öğrendim. Tek tek işlem yaptırma saçmalık resmen. 10 yıllık uydu daha pratik. Yoksa elbette işi görüyor. Sadece çok uzun sürüyor. Uygu ile 10 dakika süren bunda yarım saat sürüyor. Lg'de 1 saat Sony'de yapılamayacak kadar zor. İşte bu yüzden zorlandım. Çok zaman istiyor.

    Ben tv olarak bu fiyata 10/8 veriyorum ama smart özellikler, menü hızı, işlevsellik gibi detaylar ve özellikler 10/2 anca eder. Bu kadar kötü bir smart tv 2017 yılında " gururlayerli " diye koca koca reklamla sunulmaz. Bari ufak puntolarla " smart özelliği de var " yaz. Koca koca smart yazıyorlar. Ama bunlar hep tecrübe. Ben bir sonraki tv alımında " etrafımda ki herkese tv alacağı zaman ben alıyorum " Vestel liste dışı. Bir de 2000 liraya uhd olanını falan bakmıştım Lg 43uf7787 alırken. Ya o zaman da " yerli olsun " diyip Vestel alsaydım rezillik yaşamış olurduk.

    Belki sizin için çocuk oyuncağıdır. Ama işte bunu normal ev kullanıcı bilemez. 2 tane yaşlı insan bunları hiç bilemez. 75 yaşında adam bu tvyi kullanan. Eski tv bozulunca benim LG 43uf7787'yi verdim. 15 gündür kullanıyor ve 75 yaşında adam internete giriyor, Youtube'den izliyor, akıllı kumanda imleci var bildiğin nasıl kolay kullanıyor. Eskiden görmüşlüğü yok. Tüplü tv kullanıyordu.

    Şimdi bunda 10 kere anlatıyorum Youtube işini yok yapamıyor. Hep tuşlar karışıyor. Çünkü tuşları rezil bir dizilime sahip. Ben anlatırken bile şaşırıyorum. Bahsettiğim olay bu. Amacım Vestel'i kötülemek olsa Vestel almam manyak mıyım ben?

    Burada insanları ( normal son kullanıcı ) tecrübelerimizle bilgilendirmek. 75 yaşında adam Lg webos ile 2 günde haşır neşir olabiliyor ama Vestel ile anca kanal değiştirip tv açıp kapatabiliyorsa Vestel bir şeyleri yanlış yapıyor demektir.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    75 yaşında webos kullanan amcamız bu televizyonu kullanamıyor ve problem bu televizyonda diyorsanız tamamdır ne diyeyim
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam Vestel ile bir bağlantınız mı var? Böyle saçmalık mı olur? Bakın tane tane yazıyorum alay ediyorsunuz. 75 yaşında adam 15 gün kullandı her şeyini yapıyor. İnternete giriyor, Youtube'de geziyor, tv uygulamalarını kullanıyor. Bunu gördüğümde şaşırdım zira ben göstermedim kurcalarken kendi öğrenmiş. Şimdi Vestel fb7500 ile 10 kere anlatıyorum yapamıyor. Ben bile yapamıyorum duraksamadan adam nasıl yapsın? Yok yani olmamış yapamamışsınız. Kabul edin yani bu işi becerememişsiniz. Tv tamam smart çöp. Üretici olarka bunu kabul edemiyorsanız aklıma " köprümüzü kıskanıyorlar " geliyor. LG sizi kıskanıyor olabilir. Ben de LG çalışanıyım zaten. Satışlarımız çok kötü Vestel bir dünya markası olduğu için buralarda Vestel'i kötüleyerek satışlarını azaltmaya çalışıyorum.

    Buradan sonrası TV'yi almak isteyenlere.
    300 lira az verin akılsız olanını alın. Zira akıllı özellikleri 300 lira etmez. 30 lira anca eder.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Sakin ol sakin, bir şey demedim senin LG televizyonuna, sana göre saçmalık olan bana göre neden normal olmasın? Saçmalık konusu birilerinin tekelinde mi anlayamadım ki.

    Sana televizyon saçma gelmiş, bana da 75 yaşında adamın LG kullanıyorken bu televizyonu kullanamaması saçmalık geliyor zira 10 yaşında çocuk düzeyinde televizyondur bu. VESTEL yahu altı üstü nedir yani? nesini kullanamamış. 15 yaşında üye geliyor bize satcodx dosyası yüklemeyi anlatıyor bu forumda ama siz bulamamışsınız, gayet normaldir alıştığınız ve bildiğiniz televizyon değil bu demek ki. Ama bu tv nin saçma olduğu anlamına gelmiyor.

    Bak bu forumda 1-2 sayfa geriye git, bir ben bir de bir arkadaşımız var LG tv de kanal taşıyamıyoruz, beceremiyoruz ve açık açık yazdık konuda, konu günlerdir açık ama bir Allahın kulu da ''Şu şekilde taşınır'' demiyor. bana göre saçmalık asıl budur, bir tv düşün ki kanal taşımak istediğinde ''Önce şunuyap'' diyor, Onu yapınca da taşıma butonunu pasif hale getiriyor. Şimdi burada saçma olan TV mi sizce? yoksa biz mi becerememişiz. Bence biz becerememişiz, ben ne diye LG tv ye çamur atayım şimdi. halen de yapabilmiş değiliz biliyorsanız siz anlatın.

    Alışamadık beğenmedik demek çok mu zor yani?

    Benim böyle marka takıntılarım yoktur, doğruya doğru, yanlışa yanlıştır bende. marka takıntım olsa ''Aaaa VESTEL'i kötülemiş'' der, sizinle muhatap olmak yerine direkt silerdim mesajlarınızı zira bu forumda markalara firmalara bu tarz REZİL SAÇMA BERBAT kelimeleri içeren mesajlar YASAKTIR!.

    Sadece anlattıklarınız bana anlamsız geldi cevap verdim, cevap verilince sinirleniyorsunuz ne var bunda kızacak? Bana çalışanmısınız diye sormuşsunuz ''yoksa siz LG üzerinden prim mi alıyorsunuz forumda överek? veya özel bir anlaşmanız mı var?'' diyormuyum ben size?

    Benim size bunu sormam ne kadar anlamsızsa sizin yazdığınız da o kadar anlamsız. Biz burada yeri geliyor yerden yere vuruyoruz firmaları (Markası ne olursa olsun) bize anlamlı yaklaşımlar lazım, Genel bakış açısı lazım, Mantıklı fikirler lazım. Siz bir tutturdunuz 75 yaşındaki amca kullanıyor mu kullanmıyor mu? Ne yani amca kullanıyorsa olmuş, kullanamıyorsa olmamış mı? 100 amcanın 99 u kullanıyor o amca kullanamıyorsa yine olmamış mı bu tv? Otorite mi bu amca?

    Gidin istediğiniz markanın istediğiniz kumandasını sorun, hiç bir üretimi %100 beğenen yoktur. Birisi akım dese diğeri ben bu işte yokum der. herkese hitap eden kumanda diye bir şey yok, genelin çoğunluğuna bakılır.

    Kişisel alışkanlık diye bir şey var, demek siz bu televizyona uygun veya bu televizyon size uygun değil bunda büyütecek bir şey yok. Sinirlenmeye de gerek yok
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ben onu da yazdım işte LG Vestel'den bile beter tv taşıma olayında. Sony en beteri diye yazdım. İşinize geleni okumanıza gerek yok. Konu fb7500 olduğu için elbette bunu ön planda tutacağım. Sony'de hiç yapamadım direk müşteri hizmetlerini aradım da mail adresime hazır liste gönderdiler pc'de düzenleyip attım. Ayrıca ben Lg kullanmıyorum bile. Kullansam ne diye başkasına vereyim. Aldım ps4 ile tam verim alamayınca tekrar Sony almak durumunda kaldım içerde salonda duruyor işte. Altta ki amcanın tvsi bozulunca geçici verdim adama. Dedi böyle düz olandan alalım 1500 lira bandında akıllı özelliği olan Vestel vardı bunu aldım. Ama REZİL ne yapayım. Yani bunun alışkanlıkla, kullanıcı ile alakası nedir? Durmadan siz beceremediniz, yok ben berecemedim, başkası yapar demek ne oluyor?

    Bir tane tuş var üzerinde Netflix yazıyor. O tuşa basınca uygulamanın görüntüsünün gelmesi 20 saniye diyorum " siz becerememişsiniz " diyorsun. Yav 1 tane özel tuş atamış adamlar basınca 20 saniye sırf siyah ekranda 3 5 tane nokta yukarıda açılmasını bekliyoruz. LG'nin kumandasında tuş bile yok Netflix için ama orta tuşa basıp Netflix açmanız daha hızlı. Siz içeriğe geçene kadar Vestel daha uygulamayı açmaya çalışıyor. Şimdi bunun kişiye göresi nerede? Ben mi bekle diyorum? Tuşa basınca açsın o zaman.

    Youtube gireceğiz. Bakın 3 tane tv çıkıyor ben telefondan Youtube girince sol üstte ki yayın simgesine basınca. Lg 43uf7787, Sony kdl w805c ve Vestel 43fb7500. Hepsi normal tv açıkken ben telefondan basınca farklı sürelerde Youtube'de videoyu açıyor. Lg ve Sony şak diye 3 5 saniyede video oynatmaya başlıyor Vestel 20 saniye en az sadece uygulamayı açmaya çalışıyor.

    Şimdi ben neyi beceremiyorum da bu süper zeki fb7500 bekliyor? Hepsinde aynı şeyi yapıyorum. TV'ye dokunmuyorum bile.

    LG kanal listesi düzenleme iğrenç. Siz değil kimse yapamıyor. Ben yaptığım zaman geçen sene Google'da aratıp yapmıştım. Zor ama yapılıyor. ( 43uf7787 için geçerli ) Ama ölümü gösterip sıtmaya razı olacak değilim. Size Goldmaster 10 kar daha iyi diyorum " diğerleri de çok kötü " diyorsunuz. Banane diğerlerinin çok kötü olmasından. Vestel'de onlar kadar kötü değil diye iyi mi sayayım. Kötü kanal düzenleme olayı. Size bize göre değil direk kötü olan kötüdür. 10 üzerinden 1 alıyor diye LG 10 üzerinden 3 alması Vestel'i iyi yapmaz. LG'den iyi yapar. Ben de bu kısmı anlamıyorum. En kötü kriter alınmaz. İyi olan kriter alınır.

    Markalara bu saygı nereden çıktı? Ne zamandır " ya biz yapamıyoruz aslında onlar çok iyi " olduk? Gireceksin LG'ye şikayet edeceksin. Ben arayıp müşteri hizmetlerini baya güzel güzel azarlıyorum. Kuruluma gelen teknik eleman bile otomatik arama ile kuruyor. Şunu atsana şuraya dediğinde yapamıyorsa düşün ben nasıl yapayım?

    Ben mi öğreteyim? Gireceksin " LG " ilgili model konusuna bir güzel kötü taraflarını yazacaksın. Ben bu tvyi almadan önce benim gibi birini görsem yazmış almazdım. Yine Vestel alırdım tv olarak iyi çünkü. Ama 300 lira fazla verip akıllı olanından almazdım. Yerine 300 liraya mis gibi Android uydu alıcısı alırdım. Al sana adam gibi akıllı tv olurdu. Siz niye örtmeye çalışıyorsunuz burayı anlamıyorum? Bırakın neyse kusurları söyleyelim ki alacak insanlar bilsin.

    Bunun kişisellikle bir alakası yok. 100 tane adama gösterin LG WebOs3 kurulu tv ile Vestel smart tv karşısına oturtun hepsi bu akıllıysa bu ne der? Tabi Vestel sempatizanı ya da çalışanı değilse. Çalışanı bile diyemez yüzü kızarır.

    Siz beğenerek kullanabilirsiniz. Ama buradan alacak arkadaşlara söylüyorum bu TV'nin akıllı özellikleri beş para etmez. İlk akıllı TV bile daha iyidir. Gidin Vestel'in akılsız TV modellerinden alın buna fazladan vereceğiniz 300 400 lirayla da Android Box alın en kral akıllı TV sahibi olun.
  • Şu konuyu da ekleyeyim de, işkembei kübradan sallıyor olmayayım

    Beceren varsa anlatırsa makbule geçer

    https://forum.donanimhaber.com/lg-kanal-duzenleme--123356325#123356325
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Markalara saygı her zaman vardı forumda, sadece var olduğu unutulmuş, hatırlatmak gerekiyor.

    Az çok bu işi biliyorsam bu tv tasarlayan vatandaş kendince bir püf noktası yapmış ama ben bulamamışım, aciliyeti olan bir durum da olmadığından ''birisi yazar nasılsa'' dedim bıraktım, olursa olur olmazsa çok da umurumda değil. Sizin gibi 3 üncü dünya savaşı çıkmış durumlarına girmem bir televizyon için, kendinize yazık

    Şu netflix bekleme durumunuz için internet bağlantınıza baktınız mı, ben çok tv de denedim 3 veya 4 saniyede bağlantı kuruyor normalde. Ayrıca netflix için hangi yazımda size ''Siz becerememişsiniz'' yazdım lütfen ekleyin buraya beni töhmet altında bırakmayın ayıp oluyor.

    Arkadaşlar Genel olarak yazıyorum kimse üzerine alınmasın tartışma konusu çıkmasın diye baştan belirteyim.

    Forumda sürekli takınılan bir tavır var ve bu durumlara ithafen bu tarz tüm yazılarımda belirttiğim bir durum var. Gidip F/P üretim VESTEL televizyon alıp, sonra da internetteki 4000 5000TL bantlarındaki tv lerin ışık sızmaları vs gibi durumları ile kıyaslamayın derim her zaman.

    Arkadaşımızın durumunda da 1300TL ye VESTEL televizyon alıp, 2300TL lik SONY veya yine 2000 - 2300 bantlarındaki LG7787 ile kıyaslayıp sonra da buraya gelip bu tv kullanıcılarına hakaret edercesine Olmamış,Rezil,Berbat,Çöp demenin hiç bir anlamı yok.

    Bu televizyona, bir aylık veya bir kaç aylık emeğinden arttırarak sahip olan insanlar var. Bizler iyi kötü taraflarını elbette paylaşacağız lakin bunun bir ayarı,seviyesi olması lazım, kıstası olması lazım.

    Beni az çok tanıyanlar bilenler vardır ki marka bağımlılığım yoktur hem de çalıştığım kurum belli olmasına rağmen. Ben sadece burada söz hakkı olmayan markalara böyle haksız yere saydırılmasını haksızlık olarak görüp itiraz eden taraf olduğum için sanki markanın temsilcisi veya çalışanı gibi görülebiliyorum. Tüm bunlara rağmen yine de her markanın savunucusu da gerekirse sözcüsü de oldum bu forumda, cevap hakları olmayan firmalar ile ilgili burada gelip klavyene ne denk geliyorsa yazmakla olmaz bu işler, TV incelemesi demek bu demek değildir. Buna keza sizlerle birlikte GERÇEKTEN haksız oldukları durumlarda markalara karşı tavrımı da takındım, Nasıl, Ne şekilde ve hangi yolların izlenebileceğine dair birlikte de hareket ettik bir çok üyemiz ile. Yine marka firma ayırmaksızın.

    Bu anlamda yaklaşımlarım taraflı algılanmasın, ben etik olarak hep tek tarafa yüklenmenin adaletsiz olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Hiç bir doğru, tek tarafın anlattığı şekilde değildir, Bu işin bir de diğer tarafın anlatacakları kısmı vardır.

    TV incelemesi yapan kişi öncelikle sinirleri alınmış olacak, yaptığı incelemeye itiraz edince kızmayacak, sinirlenmeyecek. TARAFSIZ olacak, Kıyaslamalarını adaletli yapacak, TV nin gerçekten artılarını ve gerçekten eksilerini yazacak, Ürünün üretim amacı ve hitap ettiği kitle bilinerek ve tabi ki en önemlisi verilen paraya göre yapılacak bu incelemeler. Aralarında 1000TL fark olan 2 TV yi yan yana koyup ''Olmamış yeaaa'' demek pek de adil bir yaklaşım olmuyor.

    Benim itiraz ettiğim konular bunlar, Siz haklısınız, TV yi beğenmemiş siniz veya TV yi beğenip smart tarafını beğenmemiş siniz, Sorun şu ki 1300TL lik tv den aldığınız sonuç ile 2300TL lik tv yi aynı kefeye koyup kıyas yapmış sonra da bana ''Yeeaak yeeaaa'' tarzı bir tavır takınmışsınız.

    Gerek yok buna, iyi ise iyidir, kötü ise kötü, babamın fabrikası değil sonuçta, lakin incelemeniz de adaletli değil.

    Şimdilik hayırlı akşamlar. Bu gece daa da davosa gelmem ben
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Bu tv sanırım 42 fa 7500 in yerine çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terbiye sınırlarını aşan mesajınızı sildim, daha düzeyli yazmanızı tavsiye ederim.

    1370 TL ye aldığınızı kendiniz yazmışsınız ne ara 1500TL oldu televizyon?

    Modellerine kadar kendiniz vermişsiniz, fiyatları ben mi belirledim gidip bakınız listelerdeki fiyatları her yerde yazıyor.

    VESTEL 1300TL
    LG2000TL
    SONY2300TL

    Halen tutturmuşsunuz çalışanı vs. Taraflı ve yanlış yazıyorsunuz burada, itiraz edince de bizi suçluyorsunuz, AYIP.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.