Şimdi Ara

Vestel Çözüm Merkezi Değil, Sorun Merkezi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- Yedi yıl garanti süresi olan ürünümün hakkında önce garanti süresinin 3 yıl olduğu şeklinde kandırılmaya çalışıldım sonra Aaaa.. evet 7 yılmış, sisteme girilmemiş şimdi girdik dediler.
    2- Üç kez aynı arıza için gelindiği halde sadece son seferi için servis kaydı açılmış. Oysa üçüncü kez aynı arıza için gelindi ve değişim talebimin karşılanması gerekiyor. O yüzden kayıtlarda sahtecilik yapıp bir sefer gösterilmiş.
    3- Zamanında arıza tespiti yapılamadığı için (birincisinde; arızası yok denilip gidildi. İkincisinde; Gaz bastık artık bir sorun yok denildi. Üçüncüsünde cihaz alınıp götürüldü güya tamir edilmiş. "Ne işlem yaptınız, arızası neymiş" diye sorduğumda "gaz bastık" dediler." Bu süreçte dolaptaki ürünlerin yarısı bozuldu, çöpe gitti.
    4- Cihaz yerine herhangi bir geçici cihaz verilmedi.
    5- Şimdi tamir edildi denilen işlem ikinci sefer geldiklerinde evde yaptık dedikleri fakat arızanın devam ettiği aynı işlem.

    Tüm bunlara rağmen ne değişim yapılıyor, ne iade kabul ediliyor, ne de zararım tazmin ediliyor. Halen Teknik serviste olan cihazı teslim almam konusunda zorluyorlar.

    Yerli ürün, milli ürün terimlerini kullanarak milletide bu kadar mağdur etmenin bir anlamı yok. İnsanlarda bir yere kadar destekler, sizin de biraz olsun müşterinize inancınız, biraz saygınız olsun.
    https://www.sikayetvar.com/vestel/vestel-cozum-merkezi-degil-sorun-merkezi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.