Şimdi Ara

VESTEL EKO NF480

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VESTEL EKO NF480

    Gittigidiyor'da günün fırsatı olarak satışa koyulmuş, çok uygun geldi fiyatı. Bu ara ihtiyacım da var.

    Kullanan var mı? Alınır mı?

    Adam deli gibi satış yapmış... Şuan 196 adet satıldı görünüyor.


    Edit: Ado, sanırım siz buzdolapları konusunda bilgilisiniz. Forumda gördüm yorumlarınızı, sizden de fikir rica ediyorum konu hakkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 19 Mart 2017; 1:10:45 >



  • Değerli Hocam;

    Ben bu görüşlerimi, Uzun yıllardan sonra ilk geldiğimde forumda dile getirince burada kıyamet koptu.

    Hele ki KLİMA bölümümüzde yer yerinden oynadı. Zira ilk gözlemlediğim şu olmuştu, Burada bir kitle var yabancı hayranı olan, bu kitle öyle bir hakimiyet kurmuş ki buraya hiç kimse ARÇELİK veya VESTEL veya herhangi yerli bir iştirak içeren cümleler dahi yazamaz olmuşlar foruma. Sürekli anlamsız bir yerli karalaması, sürekli bir yabancı yönlendirme vardı ama gerekçe olarak içerik dolduracak neredeyse mantıklı hiç bilgi yoktu.

    Şimdi bu yazdıklarım dan ben de yabancı düşmanı olarak algılanmayayım neticede bu adamların teknoloji konusunda ileri seviyelerini inkar edecek ve bizim üretimleri (O dönem üretimlerle) eşdeğer tutacak değilim. Ben sadece insanların bilinçlenmesini istiyorum.

    İşte bu bilinçlenme konusu da sizin değindiğiniz noktalara getiriyor konuyu.

    Eskiden Plug&Play antığı vardı hocam. Şimdi bu mantık tam anlamıyla Plug&Play&puton şeklini almıştır.

    En kaliteli markalar da dahil olmak üzere, eğer 20 yıl sorunsuz çalışacak makine yaparlarsa bu işin BATMAKTAN geçeceğini biliyorlar, Bir Alman devi olan GRUNDİG gibi.

    Düşünün ki GRUNDİG bir televizyon sattı bu Televizyonu 30 sene kullanan milyonlarca insan oldu. Bu ne demek hocam? 30 Sene boyunca Bir Allahın kulu GRUNDİG mağazasından içeri adımını bir daha atmadı demek. Hocam işletme yönetimi derslerinde bol işlene bir konu vardır Piyasa Doygunluğu üzerine. Bunu herkes bilir ki piyasa doygunluğa ulaştığında artık O ÜRÜNÜ satamazsınız. Ya teknolojisinin değişmesini bekler, Ya da ÇOK GÜÇLÜ iseniz yeni neslin geriden gelip de Yeni ürün almasını beklersiniz ki bu da Milyonlarca USD yatırım yapılmış 10.000 seviyelerinde istihdam barındıran fabrikalar için yeterli bir oran değildir.

    Peki çare neydi hocam? Elbette ki çare, teknolojiyi daha hızlı değiştirmek, değişen teknolojiye uygun iddiası ile sahaya yeni teknoloji ürünler sürmek .

    Televizyondan örnek verecek olursak hocam bana şunun cevabını verebilirmisiniz acaba, 30 sene önce biz koltukta oturup kare bir kutuya bakardık tv izlerdik. 30 Sene sonra yatık dikdörtgen bir kutuya bakmıyormuyuz şu an aynı koltuktan?

    Ne değişti ben yazayım hocam. Yayın teknolojisi değişti. Ses teknolojisi değişti, Algoritmalar değişi, frekanslar değişti, renk yelpazesi değişti, analog uydudan dijitale geçildi vs vs vs Peki ya TEMEL SONUÇ? aslında değişen tek şey bu 30 yıl içerisinde satılan TV adetleridir başka bir şey değil.

    Eğer firmalar bu döngüyü tutturamazlarsa ayakta duramazlar.

    30 Yıl önce Buzdolaplarımız Soğutuyordu da, Şimdi acaba sebzeyi hücrelerine ayırıp, partikül partikül ayrı bölümlerde saklayıp, ihtiyaç olduğunda hücresel birleşme sağlayıp bize geri mi veriyor ne oluyor? 30 Yıl önce de buzdolaplarımız +4 derece soğuk ortam yaratırdı, aradan 30 yıl hatta 50 yıl geçti yine +4 derece soğuk ortam yaratıyorlar.

    Çamaşır makinelerimiz 30 yıl önce sadece su ve deterjan kullanırken şimdiki makineler proton yoğunluğu mu kullanıyor? 30 yıl önce kazan tambur içinde dönerek yıkıyordu da şimdi X ışınları ile mi temizliyor? 30 yıl önce de Motor-ventil-kart-kazan-tambur mantığı ile çalışırdı, 30 yıl sonra halen motor-ventil-kart-kazan-tambur mantığı ile çalışıyor.

    O halde değişen nedir de bu firmalar bize süreki ürün değiştirtiyor?

    Üç boyutlu yıkama yapan çamaşır makinesi-Daha oksijenli sebze koruyan buzdolabı-daha doğal renkler veren televizyon, daha da inverter olan klima, daha güzel pişiren fırın bla bla bla

    Teknolojik terimleri seviyoruz hocam ama işin gerçeği aslında kısmi enerji tasarrufu ve daha çok konfor haricinde ürünlerde değişen hiç bir şey yok. Ama sürekli olarak yenisini alıyormuyuz? Evet alıyoruz. Aldırıyorlar ve aldırmaya devam edecekler zira Teknolojiyi ilerletemeselerde insanoğlunun temel yapısını çoktan çözdüler. Tüketim alışkanlığı aşılanmış bir topluma 30 yıllık diğer periyodda 5 senede bir makine değiştirtecekler bu kaçınılmaz sonuçtur.

    İşte tüm bu bilgiler ışığında ben ısrarla diyorum ki bizler bu gün bu binlerce ve onbinlerce lirayı ARTIK sadece kozmetik ve MARKA ya ödüyoruz maalesef.

    Hocam sana güncel küçük bir bilgi vereyim, Daha piyasalara düşmemiştir belki bu bilgi. Çin de gaz fabrikası yandı, dolayısı ile bizim ülkemizden değil DÜNYA dan bir örnek vereyim size ki şu an FREON gazı karaborsa durumda. Önceden 243TL ye aldığımız R410A gazı şu an 600TL (Canlı canlı güncel bilgidir geçmişten örnek değil)

    Dikkat ederseniz size bir cümle yazdım, DÜNYA GENELİNDE dedim. nasıl olur sizce böyle bir şey? Altı üstü bir tane fabrika yandı yahu ne olacak yani gider diğer fabrikadan alırız değil mi?

    Değil işte hocam, Teknoloji dünyası öyle bir denge üzerine kurulu ki bu firmaların hepsi belli bir alana belli oranda hakimdir. Eski mafya usulleri gibi, Şu bölge senin ama sorumluluk ve sonuçları da senin derler ya hani, bu da öyle. zaten toplasan bu hacimde üretim yapan kaç fabrika var ki?

    Asıl değinmek istediğim nokta şu. Hocam GAZ üreten bu firma var onu anladık. (Elbette elle tutulur 2-3 fabrika daha var) Peki Klima üreten kaç marka var hocam bildiğiniz?

    Aklımda olanları yazayım.

    ME
    MHI
    DAIKIN
    PANASONİC
    HAİER
    ARÇELİK
    AİRFEL
    VESTEL
    REGAL
    SEG
    FINLUX
    BYLSS
    MİDEA
    TOSHIBA
    LG
    SAMSUNG
    SİEMENS
    BOSCH
    ZİBRO
    FUJİ
    KELO
    SANYO
    CARTEL
    ALTUS
    HITACHI
    TRONİC
    BEKO


    Böyle saya saya gider hocam sanırım 80-90 marka var klima üreten.

    Ancak bu KLİMA üreten markalar GAZ lazım olduğunda nereye gidiyorlar?

    O halde soruyu biraz daha değiştireyim. Klima üreten 80-90 marka var (fazlası da vardır) peki Kompresör üreten kaç marka var?
    Bakır?
    Kondanser?
    Elektronik kart?
    Diyot?
    Chip?
    vs vs


    sizce bu unsurları da üreten 80-90 marka (Firma) var mıdır?

    tabi ki yok hocam, Aynen TELEVİZYON sektöründeki TV üreticileri ile PANEL üreticilerindeki durum gibi

    70 tane TV markası vardır lakin PANEL üreten 6 firma vardır. Peki bu 70 TV üreticisi panelleri nereden alıyor? hepsi gidip bu 6 firmadan alıyor, O zaman bu 70 TV nin birbirine ne üstünlüğü olyor birisi bunu izah etmeli diye düşünüyorum.

    Sizin konunun özü olan Buzdolabından örnek verip konuyu kapatayım.

    Buzdolabında ne lazım bize hocam?

    1- Kompresör
    2- Poliüretan
    3- Elektronik kart
    4- Bakır boru sistemi
    5- Gaz

    Demek ki biz MEEB marka bir BUZDOLABI üretmek için öncelikle bu 5 kalemi tedarik etmeliyiz, Ne yapalım hocam tek tek gidip bunları alalım. Kompresör için gidebilecek kaç firma var? 5 firma olsun, birini tercih edip aldık, aynı uygulamayı diğer unsurlar için de yaptık Buzdolabını piyasaya sürdük herkes çok beğendi.

    Ben seni ksıkandım hocam, ben de ADO marka buzdolabı yapmaya karar verdim. Ne yapmam lazım? senin gittiğin firmalara bir de ben gideyim alayım şu malzemeleri, Ama hocam benim bir fark yaratmam lazım. Benim dolabım daha yakışıklı olması lazım o yüzden ben kırmızıya boyadım, aynı zamanda soğutucu kapısını üste yaptım, dondurucu kapsıınıda alta yaptım.

    Ne yaptım Hocam? Fark yarattım

    Halbuki sen kompresörü nereden aldıysan ben de oradan aldım, Ama senin dolap 800TL iken ben YENİ TEKNOLOJİ olan dolabımı 1000TL den satıyorum yaaaaaa

    Diyeceğim o ki hocam, benim dolap senin dolabı döver
  • Hocam Vestel'in sogutucu gurubunda sicili bozuktur. Lakin 2013 sonrasi uretimlerde 1 adim, 2015 sonrasi uretimlerde 2 adim daha isi duzelttigi de goz ardı edilmemelidir.



    Son uretimlerden 1 2 yildir olumlu geri donusler aliniyor. Ben okaya datasal yaklastigimda ise sogutucu urun gurubunda verilen satis sonrasi hizmet verilerindeki buyuk dusutende bunu gorebiliyorum. Yine de sizin icin onemli olani kullanici deneyimi olmalidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ürünün üretim yılını bilmiyorum, yeni olabilir çünkü hakkında 1-2 şikayet var sadece.

    Profilo BD2056W2NN modeli de kağıt üzerinde güzel duruyor ancak sinir bozucu şikayetleri var. soğutmaması ve alt kapağı kapatınca üst kapağın açılması gibi :)

    Bana tavsiyeniz var mı?

    Mevcut buzdolabım bosch 20 senelik aldığımdan beri sorunlu neredeyse, no frost olmasına rağmen 2 ayda bir buz yapıyor. Buzu kır temizle en az 12 saat bekle anca çalışıyor. Onda da randımanlı değil. 10 sefer tamir görmüştür heralde sorun hep aynı.


    Mesela bu nasıl?

    Profilo BD2556W3PN
    http://www.epey.com/buzdolabi/karsilastir/42755-42756/profilo-bd2556w3in_profilo-bd2556w3pn/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 19 Mart 2017; 19:45:51 >




  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    20 Sene önceki BOSCH dan şikayetçi olmanız çok ilginç. Yeni üretimler olsa anlarım da, eski BOSCH lardan kolay kolay şikayet olmazdı aslında.

    PROFİLO da zaten BSH gurubuna ait üretimdir hocam. Markaya çok hakim olmasam da TÜRKİYE üretimi olarak kötü değiller diye düşünüyorum.

    Marka Model Firma bazlı yaklaşmamakla beraber yine marka Model Firma önerisinde bulunmuyorum ben hocam.

    Genel mantık üzerine yorum yaparım

    Servis ağı, Kullanıcı Yorumları, Şikayetvar endeksleri, Şikayetvardaki şikayet sayısı değil Teşekküre dönen şikayet sayısı gibi etkenler sizin için önemli olmalı. Ne kadar şikayet Teşekküre çevrilebilmişse firma o derece ilgili demektir. Tabi 100 üründen 100 ü de bozulmuşsa ve bunu teşekküre çevirmişlerse bunu da başarı olarak görmemek lazım. (Satış sonrası hizmet iyi olsa da ürün kötü demektir) Çok ince bir çizgi bu hocam. İyi incelemek lazım.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Valla aldigimdan beri sorunlu. İskence resmen buz tutunca temizlemesi.



    Bu son yazdigim profilo iyi gibi hakkinda sikayet bulamadim. Forumda kullanan birini de buldum 1,5 senedir, gayet memnunum dedi. Heralde soyledigim vestelden daha iyi tercih olur.



    Makinelerin hangi yil uretildigini veya piyasaya suruldugunu nasil anliyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Barkot ve/veya seri numaralar içerisinde gizlidir üretim tarihleri hocam.

    VESTEL ise yardımcı olabilirim PROFİLO da erişim yetkim yok
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Vestelden sogudum siz oyle diyince, macera olur benim icin cunku yeterince ugrastim dolap sorunuyla. Saglam birsey istiyorum yorum yapanlara baktim en eskisi 2014 tu yanlis hayirlamiyorsam ancak yorumlar hep olumlu. İnsallah sorun cikarmaz birde ekstra ucret ile 7 seneye cikiyormus garanti onu da yaptiririm muhtemelen. Gerisi Allah Kerim :)



    Tesekkur ediyorum yardiminiz icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Hayirlisi olsun simdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sagolun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Profiloyu tavsiye ederim ben hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsunglar hepsiburada indririmiyle çok uygun fiyata geliyor. Ben de almayı düşünüyorum ama servisi korkutuyor ??
  • bende bu dolabı almayı planlıyorum tam bir fiyat performans ürünü bence..
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Kotu muymus samsung servisi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deitel kullanıcısına yanıt
    Vesteli mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    evet hocam
  • Deitel kullanıcısına yanıt
    vestel fiyatına göre çok iyi ama soğutma işinde pek başarılı değilmiş. Makine yeni üretim heralde pek kullancı yorumu bulamadım.

    profiloya taktım kafayı kağıt üzerinde efsane. fiyatıda vestele göre çok ama.
  • Bende henuz netleştiremedim ama bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada indirimi bitmiş!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.