Şimdi Ara

VESTEL EKO NF480 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstten donduruculu buzdolabı almam gerekiyor acilen.Ancak 1700 tl bütçe ile adam akıllı bir model bulamadım.Bu fiyat aralığında vestel modelleri sık çıkıyor.Bu konuda yardımcı olur musunuz internetten veya mağazadan fark etmeksizin f/p ürünü nedir.? hangileri daha yeni seri ve sorunsuz sizce?

    Vestel Eko NF480 A+ 1390 tl
    Vestel EKO NF480 A++ 1500 tl
    Vestel EKO NFY520 1600 tl
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    İlk modeldeki üründe kullanılan kompresör çok tiz bir ses çıkartır. Açık mutfak salon olan evlerde rahatsız edicidir bunu dikkate alınız. Bunun dışında 3 ünün de PoliÜretan ve elektronik kart yapıları aynıdır. aradaki fiyat farkı hacim ve moel farkından kaynaklanır kaliteleri birebir aynıdır
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Peki genel kaliteleri konusunda ne dersiniz tavsiye edersiniz peki bu üçünden bir tanesini? Yada 1700 tl ye kadar farklı markalarda siz ne önerirsiniz.
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Günaydın; Öncelikle belirteyim prensip olarak marka model firma tavsiyelerine girmiyorum. Siz burada 3 modeli de belirtip fikir sorudğunuz için ben de düşüncelerimi yazdım.

    Ben marka bazında değil de GENEL anlamda genel kaliteleri ile yorum yapayım ki forumdaki arkadaşlar genellikle bu tavrımı bilirler.

    Eskiden olsaydı bir BOSCH, Bir ARÇELİK, bir SİEMENS ddiğinizde akan sular dururdu (Arçelik de kendi üretimi değildi zaten o zamanlar)

    O zamanlar bir EN KALİTELİ bir KALİTELİ bir de KALİTESİZ diye ayırılırdı ürünler birbirinden yani makas oldukça açıktı. Şimdi öyle bir hal aldı ki durum. Eskiden kalitesiz ürün yapanlar bu işin böyle yürümeyeceğini anladı seviyelerini yukarı çekti. Eskiden EN KALİTELİ ürün yapanlar artık para kazanamadıklarına kanaat getirip (Zira rakip sayısı çok çok arttı ve sahadaki pastadan dilim küçüldü) üretim maliyetlerini düşürmek adına kaliteden ödün verdi ama İSİM satmaya yani MARKA adlarını kullanmaya başladı.

    Şimdiki durum benim gözümde bu üreticileri birbirinden ayıran KALİTE anlamında çok açık ara fark olmadığı yöndedir. Bundan 20 sene evvel SONY dediğinizde akan sular dururdu, BOSCH dediğiniz marka olan evlere destur çekip girilirdi. Tabi o zamanlar üretilen bu makineler de 20 yıl sorunsuz çalışırdı o ayrı konu.

    Günümüz şartlarında artık ne o kalitede üretimler var, ne de 20 yıl sorunsuz çalışması beklenen makineler. bırakın 20 yıl sorunsuz çalışmayı, 10 sene ÇALIŞIRSA (Arada mutlaka arıza yapacak) biz öpüp başımıza koyacağız zira üretim mantıkları artık bu doğrultudadır.

    Tüketim toplumu mantalitesine dayalı üretim zinciri zaten sizin o buzdolabını 10 seneden fala kullanmanıza izin vermez. Elbette ki 10 yıl sonra bozulmasını sağlayacak bir mekanizma yok lakin bunu sadece ARIZA olarak da düşünmemek lazım. Asıl düşünmeniz gereken, bu kapitalist sistemin hangi varyasyonları kullanarak sizin aklınızı çeleceğidir

    ''Ne yapabilirim de evdeki çalışan buzdolabını dahi tüketiciye değiştirtebilirim?'' anlayışıdır bu.

    Kek yapan bulaşık makinesi, Çamaşır yıkayan televizyon, Televizyonlu buzdolabı ve daha niceleri. tamam biliyorum ilk iki seçenek abartılı ancak 3 üncüsünü ben bundan 10 yıl önce proje olarak sunmuştum üretim kanadına ve günümüzde yapılması hiç de zor bir şey değil gününü mutfakta geçiren ev hanımları için


    Diyeceğim o ki; Ne alırsanız alın zaten aynı şeyi alacaksınız. Siz önünde yazan markaya ne bakıyorsunuz? zaten hepsi gidip kompresörü aynı yerden almıyor mu? (hemen hemen)

    Sizin öncelikli yapmanız gereken, Özellikleri istediğiniz doğrultuda ve fiyatı bütçenize uygun, ama arkasında SAĞLAM bir firmanın olduğu herhangi bir markayı alıp, +4 yıl ek güvencesini yaptırıp 7 yıl boyunca arkanıza yaslanmaktır. Çok detaya girmenize gerek yok hocam piyasa artık araştırma yapmanızı gerktiren piyasa olmaktan çıkalı çok oldu




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler detaylı cevap için ne demek istediğinizi anladım.Aşağı yukarı bende sizin gibi düşünüyorum ancak çok yabancısı olduğum beyaz eşya konusunda f/p diyebileceğimiz bir ürün var mı yk mu araştırmadan bilmeden almak içime sinmemişti.Bu yazdıklarınızdan sonra çok da kurcalamıcağım.Şöyle bi mağazada vestellere bakıp birisini tercih edeceğim.Teşekkürler
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. hangi markayı alırsanız alın, bütçenizi zorlamayacaksa lütfen +4 yılı ihmal etmeyin zira UZUN GARANTİ biz tüketicilerin tek dayanağı maalesef.

    Şimdiden hayırlısı olsun
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şeyler fırınlar için de geçerli mi?

    Vestel buzdolabı almadım ama fırını bari Vestel alayım diyorum...

    VESTEL EKO 7400P

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-eko-7400p-tam-boy-turbo-firin-277218639


    Yorumunuz nedir acaba? Teknoloji olarak diğer markalarla yarışacak kapasiteye geldi mi Vestel (fırın için soruyorum)?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam Vestel Eko NF480 A modeldeki kompresör modeli nedir bilginiz var mı?



    Bende nfky510 x var çok şık şimdilik çok memnunuz çok şükür de ses olayı bizimkinde de sanki biraz fazla gibi geldi.



    Nfky510 da acc kullanılmış .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ağzınıza kelimelerinize sağlık hocam zira ben artık çoğunluk tasarım özellik ve fiyat performansa dayalı ürünler alıyor tercih ediyorum.



    Özellikle şunu belirtmek isterim ki bunu evlilik aşamasında eşimle görüp karar verdik.Aynı meblağa bosh un giriş ve orta sınıfı bir ürünü alınabiliyorken vestel den son model bol özellikli mükemmel tasarımlı ürünler alınabiliyor.



    Bence yerli üretim olarak arçelik bu sınıfta yer almıyor fiyatları siemens bosch seviyesinde yer alıyor .tv klima sınıfı da aynı şekilde.



    Madem ki iş bu ürünleri 10 yıl kullanmak eee vestel 7 yıl ücretsiz garanti çoğu soğutucu sınıfına ürünlerin can damarı 10 yıl kompresör garantisi veriyor benim için tercih kriteridir.



    Bir diğer konu hangi marka olursa olsun 10. Yılın sonunda arıza yaparsa ki yapacaktır bunu bosch arçelik hotpoitte gördüm tamir ettiremeyeceksiniz parçası bulunmayacak bundan da öte servis tamir etmek istemeyecek.



    Gecen sene kaynanamın 5yıllık hotpoint çamaşır makinesi bozuldu gelen servis kazan dağılmış 500 lira masrafı olur gidin carrefurdan 600liraya yeni 6kg makine alın sıfır garantili dedi.



    Günümüz beyaz eşya anlayışını dayanıklı tüketim olmaktan çıktı ayakkabıya benzedi malasef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 28 Nisan 2017; 8:17:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Günaydın Hocam: Açık konuşayım Fırın konusunda referans verecek derecede bilgi sahibi değilim. Pişirici bölümdeki Hocam son 4 yıldır büyük emek veriyor bunu biliyorum lakin Kullanıcı yorumu yapamam zira kullanmadım hiç.

    yalnız sizin için arıza geri dönüşlerine baktım son 10 yılın en düşük arıza verileri 2014 ve 2016 yıllarında olmuş. 2016 nın verileri 2014 e nazaran daha da düşük. Benim için önemli olanı tüketici geri dönüşleridir ki forumda kullanıcısı olduğunu sanmıyorum. Benim size vereceğim rakamsal verilere de ne kadar güvenirsiniz bilemem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    Hocam Vestel Eko NF480 A modeldeki kompresör modeli nedir bilginiz var mı?



    Bende nfky510 x var çok şık şimdilik çok memnunuz çok şükür de ses olayı bizimkinde de sanki biraz fazla gibi geldi.



    Nfky510 da acc kullanılmış .

    Günaydın Hocam;

    Aynı kompresör kullanılmış

    HTK12AA-K3
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Fırın iyi sadece kapağını servis ayarlamadan gitmiş ses yapıyordu basitce menteşeleri sıktılar.



    Ama teknik aksam bir garip fırın kapalı olmasına karşın ışıkları yanıyor titriyor bazen.



    Bunun dışında pişirmesinden hanım çok memnun .asıl amaçta bu olduğu için sorun yok.😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam;

    Ben bu görüşlerimi, Uzun yıllardan sonra ilk geldiğimde forumda dile getirince burada kıyamet koptu.

    Hele ki KLİMA bölümümüzde yer yerinden oynadı. Zira ilk gözlemlediğim şu olmuştu, Burada bir kitle var yabancı hayranı olan, bu kitle öyle bir hakimiyet kurmuş ki buraya hiç kimse ARÇELİK veya VESTEL veya herhangi yerli bir iştirak içeren cümleler dahi yazamaz olmuşlar foruma. Sürekli anlamsız bir yerli karalaması, sürekli bir yabancı yönlendirme vardı ama gerekçe olarak içerik dolduracak neredeyse mantıklı hiç bilgi yoktu.

    Şimdi bu yazdıklarım dan ben de yabancı düşmanı olarak algılanmayayım neticede bu adamların teknoloji konusunda ileri seviyelerini inkar edecek ve bizim üretimleri (O dönem üretimlerle) eşdeğer tutacak değilim. Ben sadece insanların bilinçlenmesini istiyorum.

    İşte bu bilinçlenme konusu da sizin değindiğiniz noktalara getiriyor konuyu.

    Eskiden Plug&Play antığı vardı hocam. Şimdi bu mantık tam anlamıyla Plug&Play&puton şeklini almıştır.

    En kaliteli markalar da dahil olmak üzere, eğer 20 yıl sorunsuz çalışacak makine yaparlarsa bu işin BATMAKTAN geçeceğini biliyorlar, Bir Alman devi olan GRUNDİG gibi.

    Düşünün ki GRUNDİG bir televizyon sattı bu Televizyonu 30 sene kullanan milyonlarca insan oldu. Bu ne demek hocam? 30 Sene boyunca Bir Allahın kulu GRUNDİG mağazasından içeri adımını bir daha atmadı demek. Hocam işletme yönetimi derslerinde bol işlene bir konu vardır Piyasa Doygunluğu üzerine. Bunu herkes bilir ki piyasa doygunluğa ulaştığında artık O ÜRÜNÜ satamazsınız. Ya teknolojisinin değişmesini bekler, Ya da ÇOK GÜÇLÜ iseniz yeni neslin geriden gelip de Yeni ürün almasını beklersiniz ki bu da Milyonlarca USD yatırım yapılmış 10.000 seviyelerinde istihdam barındıran fabrikalar için yeterli bir oran değildir.

    Peki çare neydi hocam? Elbette ki çare, teknolojiyi daha hızlı değiştirmek, değişen teknolojiye uygun iddiası ile sahaya yeni teknoloji ürünler sürmek .

    Televizyondan örnek verecek olursak hocam bana şunun cevabını verebilirmisiniz acaba, 30 sene önce biz koltukta oturup kare bir kutuya bakardık tv izlerdik. 30 Sene sonra yatık dikdörtgen bir kutuya bakmıyormuyuz şu an aynı koltuktan?

    Ne değişti ben yazayım hocam. Yayın teknolojisi değişti. Ses teknolojisi değişti, Algoritmalar değişi, frekanslar değişti, renk yelpazesi değişti, analog uydudan dijitale geçildi vs vs vs Peki ya TEMEL SONUÇ? aslında değişen tek şey bu 30 yıl içerisinde satılan TV adetleridir başka bir şey değil.

    Eğer firmalar bu döngüyü tutturamazlarsa ayakta duramazlar.

    30 Yıl önce Buzdolaplarımız Soğutuyordu da, Şimdi acaba sebzeyi hücrelerine ayırıp, partikül partikül ayrı bölümlerde saklayıp, ihtiyaç olduğunda hücresel birleşme sağlayıp bize geri mi veriyor ne oluyor? 30 Yıl önce de buzdolaplarımız +4 derece soğuk ortam yaratırdı, aradan 30 yıl hatta 50 yıl geçti yine +4 derece soğuk ortam yaratıyorlar.

    Çamaşır makinelerimiz 30 yıl önce sadece su ve deterjan kullanırken şimdiki makineler proton yoğunluğu mu kullanıyor? 30 yıl önce kazan tambur içinde dönerek yıkıyordu da şimdi X ışınları ile mi temizliyor? 30 yıl önce de Motor-ventil-kart-kazan-tambur mantığı ile çalışırdı, 30 yıl sonra halen motor-ventil-kart-kazan-tambur mantığı ile çalışıyor.

    O halde değişen nedir de bu firmalar bize süreki ürün değiştirtiyor?

    Üç boyutlu yıkama yapan çamaşır makinesi-Daha oksijenli sebze koruyan buzdolabı-daha doğal renkler veren televizyon, daha da inverter olan klima, daha güzel pişiren fırın bla bla bla

    Teknolojik terimleri seviyoruz hocam ama işin gerçeği aslında kısmi enerji tasarrufu ve daha çok konfor haricinde ürünlerde değişen hiç bir şey yok. Ama sürekli olarak yenisini alıyormuyuz? Evet alıyoruz. Aldırıyorlar ve aldırmaya devam edecekler zira Teknolojiyi ilerletemeselerde insanoğlunun temel yapısını çoktan çözdüler. Tüketim alışkanlığı aşılanmış bir topluma 30 yıllık diğer periyodda 5 senede bir makine değiştirtecekler bu kaçınılmaz sonuçtur.

    İşte tüm bu bilgiler ışığında ben ısrarla diyorum ki bizler bu gün bu binlerce ve onbinlerce lirayı ARTIK sadece kozmetik ve MARKA ya ödüyoruz maalesef.

    Hocam sana güncel küçük bir bilgi vereyim, Daha piyasalara düşmemiştir belki bu bilgi. Çin de gaz fabrikası yandı, dolayısı ile bizim ülkemizden değil DÜNYA dan bir örnek vereyim size ki şu an FREON gazı karaborsa durumda. Önceden 243TL ye aldığımız R410A gazı şu an 600TL (Canlı canlı güncel bilgidir geçmişten örnek değil)

    Dikkat ederseniz size bir cümle yazdım, DÜNYA GENELİNDE dedim. nasıl olur sizce böyle bir şey? Altı üstü bir tane fabrika yandı yahu ne olacak yani gider diğer fabrikadan alırız değil mi?

    Değil işte hocam, Teknoloji dünyası öyle bir denge üzerine kurulu ki bu firmaların hepsi belli bir alana belli oranda hakimdir. Eski mafya usulleri gibi, Şu bölge senin ama sorumluluk ve sonuçları da senin derler ya hani, bu da öyle. zaten toplasan bu hacimde üretim yapan kaç fabrika var ki?

    Asıl değinmek istediğim nokta şu. Hocam GAZ üreten bu firma var onu anladık. (Elbette elle tutulur 2-3 fabrika daha var) Peki Klima üreten kaç marka var hocam bildiğiniz?

    Aklımda olanları yazayım.

    ME
    MHI
    DAIKIN
    PANASONİC
    HAİER
    ARÇELİK
    AİRFEL
    VESTEL
    REGAL
    SEG
    FINLUX
    BYLSS
    MİDEA
    TOSHIBA
    LG
    SAMSUNG
    SİEMENS
    BOSCH
    ZİBRO
    FUJİ
    KELO
    SANYO
    CARTEL
    ALTUS
    HITACHI
    TRONİC
    BEKO


    Böyle saya saya gider hocam sanırım 80-90 marka var klima üreten.

    Ancak bu KLİMA üreten markalar GAZ lazım olduğunda nereye gidiyorlar?

    O halde soruyu biraz daha değiştireyim. Klima üreten 80-90 marka var (fazlası da vardır) peki Kompresör üreten kaç marka var?
    Bakır?
    Kondanser?
    Elektronik kart?
    Diyot?
    Chip?
    vs vs


    sizce bu unsurları da üreten 80-90 marka (Firma) var mıdır?

    tabi ki yok hocam, Aynen TELEVİZYON sektöründeki TV üreticileri ile PANEL üreticilerindeki durum gibi

    70 tane TV markası vardır lakin PANEL üreten 6 firma vardır. Peki bu 70 TV üreticisi panelleri nereden alıyor? hepsi gidip bu 6 firmadan alıyor, O zaman bu 70 TV nin birbirine ne üstünlüğü olyor birisi bunu izah etmeli diye düşünüyorum.

    Sizin konunun özü olan Buzdolabından örnek verip konuyu kapatayım.

    Buzdolabında ne lazım bize hocam?

    1- Kompresör
    2- Poliüretan
    3- Elektronik kart
    4- Bakır boru sistemi
    5- Gaz

    Demek ki biz MEEB marka bir BUZDOLABI üretmek için öncelikle bu 5 kalemi tedarik etmeliyiz, Ne yapalım hocam tek tek gidip bunları alalım. Kompresör için gidebilecek kaç firma var? 5 firma olsun, birini tercih edip aldık, aynı uygulamayı diğer unsurlar için de yaptık Buzdolabını piyasaya sürdük herkes çok beğendi.

    Ben seni ksıkandım hocam, ben de ADO marka buzdolabı yapmaya karar verdim. Ne yapmam lazım? senin gittiğin firmalara bir de ben gideyim alayım şu malzemeleri, Ama hocam benim bir fark yaratmam lazım. Benim dolabım daha yakışıklı olması lazım o yüzden ben kırmızıya boyadım, aynı zamanda soğutucu kapısını üste yaptım, dondurucu kapsıınıda alta yaptım.

    Ne yaptım Hocam? Fark yarattım

    Halbuki sen kompresörü nereden aldıysan ben de oradan aldım, Ama senin dolap 800TL iken ben YENİ TEKNOLOJİ olan dolabımı 1000TL den satıyorum yaaaaaa

    Diyeceğim o ki hocam, benim dolap senin dolabı döver




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bende ayni gorusteyim sorun cikacagini sanmiyorum. Fiyati gayet uygun, neredeyse mini firin fiyatina.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Değerli Hocam;

    Ben bu görüşlerimi, Uzun yıllardan sonra ilk geldiğimde forumda dile getirince burada kıyamet koptu.

    Hele ki KLİMA bölümümüzde yer yerinden oynadı. Zira ilk gözlemlediğim şu olmuştu, Burada bir kitle var yabancı hayranı olan, bu kitle öyle bir hakimiyet kurmuş ki buraya hiç kimse ARÇELİK veya VESTEL veya herhangi yerli bir iştirak içeren cümleler dahi yazamaz olmuşlar foruma. Sürekli anlamsız bir yerli karalaması, sürekli bir yabancı yönlendirme vardı ama gerekçe olarak içerik dolduracak neredeyse mantıklı hiç bilgi yoktu.

    Şimdi bu yazdıklarım dan ben de yabancı düşmanı olarak algılanmayayım neticede bu adamların teknoloji konusunda ileri seviyelerini inkar edecek ve bizim üretimleri (O dönem üretimlerle) eşdeğer tutacak değilim. Ben sadece insanların bilinçlenmesini istiyorum.

    İşte bu bilinçlenme konusu da sizin değindiğiniz noktalara getiriyor konuyu.

    Eskiden Plug&Play antığı vardı hocam. Şimdi bu mantık tam anlamıyla Plug&Play&puton şeklini almıştır.

    En kaliteli markalar da dahil olmak üzere, eğer 20 yıl sorunsuz çalışacak makine yaparlarsa bu işin BATMAKTAN geçeceğini biliyorlar, Bir Alman devi olan GRUNDİG gibi.

    Düşünün ki GRUNDİG bir televizyon sattı bu Televizyonu 30 sene kullanan milyonlarca insan oldu. Bu ne demek hocam? 30 Sene boyunca Bir Allahın kulu GRUNDİG mağazasından içeri adımını bir daha atmadı demek. Hocam işletme yönetimi derslerinde bol işlene bir konu vardır Piyasa Doygunluğu üzerine. Bunu herkes bilir ki piyasa doygunluğa ulaştığında artık O ÜRÜNÜ satamazsınız. Ya teknolojisinin değişmesini bekler, Ya da ÇOK GÜÇLÜ iseniz yeni neslin geriden gelip de Yeni ürün almasını beklersiniz ki bu da Milyonlarca USD yatırım yapılmış 10.000 seviyelerinde istihdam barındıran fabrikalar için yeterli bir oran değildir.

    Peki çare neydi hocam? Elbette ki çare, teknolojiyi daha hızlı değiştirmek, değişen teknolojiye uygun iddiası ile sahaya yeni teknoloji ürünler sürmek .

    Televizyondan örnek verecek olursak hocam bana şunun cevabını verebilirmisiniz acaba, 30 sene önce biz koltukta oturup kare bir kutuya bakardık tv izlerdik. 30 Sene sonra yatık dikdörtgen bir kutuya bakmıyormuyuz şu an aynı koltuktan?

    Ne değişti ben yazayım hocam. Yayın teknolojisi değişti. Ses teknolojisi değişti, Algoritmalar değişi, frekanslar değişti, renk yelpazesi değişti, analog uydudan dijitale geçildi vs vs vs Peki ya TEMEL SONUÇ? aslında değişen tek şey bu 30 yıl içerisinde satılan TV adetleridir başka bir şey değil.

    Eğer firmalar bu döngüyü tutturamazlarsa ayakta duramazlar.

    30 Yıl önce Buzdolaplarımız Soğutuyordu da, Şimdi acaba sebzeyi hücrelerine ayırıp, partikül partikül ayrı bölümlerde saklayıp, ihtiyaç olduğunda hücresel birleşme sağlayıp bize geri mi veriyor ne oluyor? 30 Yıl önce de buzdolaplarımız +4 derece soğuk ortam yaratırdı, aradan 30 yıl hatta 50 yıl geçti yine +4 derece soğuk ortam yaratıyorlar.

    Çamaşır makinelerimiz 30 yıl önce sadece su ve deterjan kullanırken şimdiki makineler proton yoğunluğu mu kullanıyor? 30 yıl önce kazan tambur içinde dönerek yıkıyordu da şimdi X ışınları ile mi temizliyor? 30 yıl önce de Motor-ventil-kart-kazan-tambur mantığı ile çalışırdı, 30 yıl sonra halen motor-ventil-kart-kazan-tambur mantığı ile çalışıyor.

    O halde değişen nedir de bu firmalar bize süreki ürün değiştirtiyor?

    Üç boyutlu yıkama yapan çamaşır makinesi-Daha oksijenli sebze koruyan buzdolabı-daha doğal renkler veren televizyon, daha da inverter olan klima, daha güzel pişiren fırın bla bla bla

    Teknolojik terimleri seviyoruz hocam ama işin gerçeği aslında kısmi enerji tasarrufu ve daha çok konfor haricinde ürünlerde değişen hiç bir şey yok. Ama sürekli olarak yenisini alıyormuyuz? Evet alıyoruz. Aldırıyorlar ve aldırmaya devam edecekler zira Teknolojiyi ilerletemeselerde insanoğlunun temel yapısını çoktan çözdüler. Tüketim alışkanlığı aşılanmış bir topluma 30 yıllık diğer periyodda 5 senede bir makine değiştirtecekler bu kaçınılmaz sonuçtur.

    İşte tüm bu bilgiler ışığında ben ısrarla diyorum ki bizler bu gün bu binlerce ve onbinlerce lirayı ARTIK sadece kozmetik ve MARKA ya ödüyoruz maalesef.

    Hocam sana güncel küçük bir bilgi vereyim, Daha piyasalara düşmemiştir belki bu bilgi. Çin de gaz fabrikası yandı, dolayısı ile bizim ülkemizden değil DÜNYA dan bir örnek vereyim size ki şu an FREON gazı karaborsa durumda. Önceden 243TL ye aldığımız R410A gazı şu an 600TL (Canlı canlı güncel bilgidir geçmişten örnek değil)

    Dikkat ederseniz size bir cümle yazdım, DÜNYA GENELİNDE dedim. nasıl olur sizce böyle bir şey? Altı üstü bir tane fabrika yandı yahu ne olacak yani gider diğer fabrikadan alırız değil mi?

    Değil işte hocam, Teknoloji dünyası öyle bir denge üzerine kurulu ki bu firmaların hepsi belli bir alana belli oranda hakimdir. Eski mafya usulleri gibi, Şu bölge senin ama sorumluluk ve sonuçları da senin derler ya hani, bu da öyle. zaten toplasan bu hacimde üretim yapan kaç fabrika var ki?

    Asıl değinmek istediğim nokta şu. Hocam GAZ üreten bu firma var onu anladık. (Elbette elle tutulur 2-3 fabrika daha var) Peki Klima üreten kaç marka var hocam bildiğiniz?

    Aklımda olanları yazayım.

    ME
    MHI
    DAIKIN
    PANASONİC
    HAİER
    ARÇELİK
    AİRFEL
    VESTEL
    REGAL
    SEG
    FINLUX
    BYLSS
    MİDEA
    TOSHIBA
    LG
    SAMSUNG
    SİEMENS
    BOSCH
    ZİBRO
    FUJİ
    KELO
    SANYO
    CARTEL
    ALTUS
    HITACHI
    TRONİC
    BEKO


    Böyle saya saya gider hocam sanırım 80-90 marka var klima üreten.

    Ancak bu KLİMA üreten markalar GAZ lazım olduğunda nereye gidiyorlar?

    O halde soruyu biraz daha değiştireyim. Klima üreten 80-90 marka var (fazlası da vardır) peki Kompresör üreten kaç marka var?
    Bakır?
    Kondanser?
    Elektronik kart?
    Diyot?
    Chip?
    vs vs


    sizce bu unsurları da üreten 80-90 marka (Firma) var mıdır?

    tabi ki yok hocam, Aynen TELEVİZYON sektöründeki TV üreticileri ile PANEL üreticilerindeki durum gibi

    70 tane TV markası vardır lakin PANEL üreten 6 firma vardır. Peki bu 70 TV üreticisi panelleri nereden alıyor? hepsi gidip bu 6 firmadan alıyor, O zaman bu 70 TV nin birbirine ne üstünlüğü olyor birisi bunu izah etmeli diye düşünüyorum.

    Sizin konunun özü olan Buzdolabından örnek verip konuyu kapatayım.

    Buzdolabında ne lazım bize hocam?

    1- Kompresör
    2- Poliüretan
    3- Elektronik kart
    4- Bakır boru sistemi
    5- Gaz

    Demek ki biz MEEB marka bir BUZDOLABI üretmek için öncelikle bu 5 kalemi tedarik etmeliyiz, Ne yapalım hocam tek tek gidip bunları alalım. Kompresör için gidebilecek kaç firma var? 5 firma olsun, birini tercih edip aldık, aynı uygulamayı diğer unsurlar için de yaptık Buzdolabını piyasaya sürdük herkes çok beğendi.

    Ben seni ksıkandım hocam, ben de ADO marka buzdolabı yapmaya karar verdim. Ne yapmam lazım? senin gittiğin firmalara bir de ben gideyim alayım şu malzemeleri, Ama hocam benim bir fark yaratmam lazım. Benim dolabım daha yakışıklı olması lazım o yüzden ben kırmızıya boyadım, aynı zamanda soğutucu kapısını üste yaptım, dondurucu kapsıınıda alta yaptım.

    Ne yaptım Hocam? Fark yarattım

    Halbuki sen kompresörü nereden aldıysan ben de oradan aldım, Ama senin dolap 800TL iken ben YENİ TEKNOLOJİ olan dolabımı 1000TL den satıyorum yaaaaaa

    Diyeceğim o ki hocam, benim dolap senin dolabı döver

    Bu değerli yazınız için teşekkür ederim. Eğer sizin bu mesajınıza rastlamasydım, gidip buzdolabıuna 2.000 lira verecektim, sırf marka diye. Üstelik bütçemi de çok zorlamış olacaktım. Ama artık aynı markanın , aynı fabrikasından çıkan daha ucuz yan firmasını terciheedeceğim. Düşündüğüm model finlux veya vestfrost. Aynısı finlux olunca 700 lira, vestel olunca 1100 lira. Aynı fabrika ve aynı banttan çıkıyorlar. Anlatımınıza göre de içerdikleri komponentler tamamen aynı. E o zaman geriye dış malzeme vs kalıyor. Bu işten anlamam ama dış kasa, kapı vs gibi malzemelerde maliyet odaklı davranmış olunabilir diye de aklıma gelmiyor değil.

    BU tip dolabın ana aksamları hariç, diğer aksamları için de aynı şey geçerli midir? Yani marka farketmeksizin herkes atıyuorum, dış kasayı da bir yerden mi alırlar?

    Cep telefonlarında mesela, aynı özellik casperda 900 lirayken, huawei veya samsung olunca fiyat bir anda 1800 lira oluyor. İçerik tamamen benzer, kasayı da çinde yaptırıyorlar. Marka farkı için 2 katı para veriyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 4 Ağustos 2017; 17:56:30 >




  • Rica ederim, okumuş olmanıza sevindim. Yine de belirtmek isterim bu yazıdan bir yabancı düşmanlığı algısı oluşmasını istemem, yerlisi de yabancısı da aynı temel strateji üzerinden ilerliyor, daha fazla mal satmak :)

    Hocam poliüretenda fark yaratamazlar o nedenle ana marka ile alt markalarda farklı malzeme kullanmıyorlar, zaten gövde tasarımı da sıfırdan imalatı da kendilerine ait. Aynı kesitte sac, aynı ölçüde poliüretan,aynı oranda polipropilen.

    Ne vardır mesela? Birinin kapı kulpu vardır çok yakışıklı, diğerine kapı kulpu bile takmamış kapıya oyundu ile estetik bir iç kulp yapısı oluşturmuştur. Aynı konuya örnek REGAL marka klimadan verebilirim size.

    REGAL marka 12.000BTU A+ enerjili klima bayide 1.900TL iken BİM mağazasında 1500TL. Ana unsurlarda yani kompresöründen elektronik kartına kadar her şey %100 aynı fakat örnek olarak kumandaları farklıdır.

    Bayi satışı Klima Kumandası

    VESTEL EKO NF480




    Market satışı klima kumandası

    VESTEL EKO NF480


    Aslında İnfrared Frekans aralıklarına kadar her şeyi aynı bu kumandaların. Yalnız satış stratejilerinden birisi de, Bir tüketiciye ucuz ürün satarken, yüksek bedelli yapılan satışın tüketicilerini de küstürmemek gerekir bu nedenle bu tarz farklılıklar bilerek yapılır, Bunlara örnek, KUMNADA-FİLTRE-MAKYAJ-GARANTİ SÜRESİ-ÜCRETSİZ MONTAJ HİZMETİ vs gibi farklılıklardır.

    Bu örnekler dışındaki ana unsurlarda değişen bir şey yoktur. Market REGAL inde de LG kompresör vardır, Bayi REGAL inde de LG kompresör vardır. Market Buzdolabında da GMCC kompresör vardır, Bayi Buzdolabında da GMCC kompresör vardır




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ile kafamdaki soru işaretlerinin tümü cevaplanmış oldu, teşekkür ederim. Vestel servis ağına sahip finlux veya vestfrostun bütçeme uygun ve 450 lt. civarında bir modelini tercih edeceğim. Servis ağı güzel olduktan sonra geri kalanının çok da önemli olmadığını sayenizde anlamış oldum.

    Bu konuda haklılığınıza dair yaşadıklarım aklıma geliyor ve paramı nasıl çarçur ettiğimi görünce içim kan ağlıyor. Misal;

    Arkadaşımla telefon almaya mağazaya gittik, ben yıllardır iphone kullandığım için iphone aldım, o da samsungun ucuz modellerinden aldı. yaklaşık 3 yıl sonra yine telefon ihtiyacı doğdu zira pili bitiyor, kasa eskiyor, güncellemelerle yavaşlıyor vs.

    Geriye dönüp baktığımda ikimizde telefonda aynı şeyleri yapıyor olmamıza rağmen ben sırf elma diye fazladan 1500 lira verdiğimi farkettim. Bu 1500 lirayı da teknik servis iyi vs diye ve elma logosu için vermiştim zaten. Ama gerek olmadığını anlıyorum. Pekala 1000 liralık bir cihazla da benzer şeyleri yapıyoruz. Arta kala parayla tatile gitseydim, veya ne bileyim daha değişik bir ihtiyacımı karşılasaydım daha iyi olurdu.




  • Hocam Köy rutunda bir buzdolabı montajına gittim iki gün önce, Orijinal kolisinden ürünü kendim açtım hooop nakliye hasarlı. Ürün Alt markalardan birisiydi yazmaya gerek yok ne olduğunu. Ne yaptık? ''Aaaa bu alt marka, kaderinize küsün'' mü dedik? Yok azizim hemen raporunu yazdık fabrikadan yeni ürün istedik, mevcut ürünü tüketici kullanacak ki çalışmasına etken bir durum değil hatta belli belirsiz bir çöküktü ama olsun sonuçta hasar hasardır. Sağlam bir firmadan, oturmuş bir sistemi olan yerlerden yapılan alışverişlerde markanın önemi kalmıyor düşüncesindeyim ben.

    Yıllarca aynı mantık ile hareket ettim ben şahsi olarak bir zararını görmedim, yine de ''Doğrusu budur'' şeklinde fikir empozesi şeklinde algılansın istemem yazılarımın.

    Seçiminizin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

    Görüşmek üzere.

    NOT: Teknik anlamda benim yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazınız.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. vestel nf480 modelini 1299 liraya aldım.

    syc450 modeline baktım, statik olduğu için vazgeçtim. Zaten 480 ile arasındaki fiyat farkı çok azdı, tercihimi 480den yana kullandım.

    Alt markaların satışına rastlamadım. Mediamarktta yoktu, teknosa zaten beyaz eşya konusunda fakirleşmiş, bimeks batmış gibi raflarda bir iki ürün var sadece.

    Ben de mediadan aldım. Evdeki beko miadını doldurmuştu, 20 yıla yakındır tık demeden çalışmıştı. Bakalım vestel nasıl çıkacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 5 Ağustos 2017; 22:32:11 >
  • Güle güle iyi günlerde kullanın azizim. Allah utandırmasın, umarım uzun yıllar servis yüzü görmeden kullanırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.